Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+49
malena 92
sandrolina
OKacica
Petkana
lela1984
ivanicasale
fight&faith
Vuchica
Strumfeta78
Ninche
Stenli
Klarica
dragana76ns
bulevarka
ragaco
fmala
Botox
buby
SoJa
daca32
twinsi
zvoncica36
anasrce
bak
Endzi
hocukusurnecuzvaku
lenabeograd
leptirko82
BiKsi :)
SladZana
tulumba
Likoli
mamadabudem
Niny
dunjas
saska1
PalcicaBg
KoMetaK
Star77
Mili2
sareni leptir
neca73
pluton1
d77
jelena*mama2andjela*
Smrdica
Sofija Veks
neris8
LaFolie
53 posters
Strana 29 od 40
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Hello,devojčice!!!
Ja progledah kako je malo svežije postalo,nadam se da će potrajati bar neki dan ovako.
Pluton,sasvim te razumem,valjda sve frkenišemo da nećemo nešto stići,posebno kad fizički nismo sposobne da se angažujemo.
Onda i nije loše rešenje otići u tako veću radnju gde ima svega i ima izbora,pa tu obaviti kupovinu.
Ali ,što kaže mm,nijedna beba gola nije izašla iz porodilišta i došla kući,a da nema gde da legne ili u čemu da se okupa.
Mada ja baš volim kad je sve spremno i pre vremena i sad mi je žao što nisam ranije to obavila,nego ostavila za kraj kad ne mogu sama nigde iz kuće i jedva koračam i otičem kao balon,a vrućina samo odmaže.
Nadam se da ću ove nedelje sve nabaviti,od sledeće već kreću one učestale kontrole,CTG,analize za porodilište,otvaranje bolovanja...
Palčice,da povučem za nosić,u julu-avgustu te očekujemo ovde sa najlepšim vestima!!!
Ja progledah kako je malo svežije postalo,nadam se da će potrajati bar neki dan ovako.
Pluton,sasvim te razumem,valjda sve frkenišemo da nećemo nešto stići,posebno kad fizički nismo sposobne da se angažujemo.
Onda i nije loše rešenje otići u tako veću radnju gde ima svega i ima izbora,pa tu obaviti kupovinu.
Ali ,što kaže mm,nijedna beba gola nije izašla iz porodilišta i došla kući,a da nema gde da legne ili u čemu da se okupa.
Mada ja baš volim kad je sve spremno i pre vremena i sad mi je žao što nisam ranije to obavila,nego ostavila za kraj kad ne mogu sama nigde iz kuće i jedva koračam i otičem kao balon,a vrućina samo odmaže.
Nadam se da ću ove nedelje sve nabaviti,od sledeće već kreću one učestale kontrole,CTG,analize za porodilište,otvaranje bolovanja...
Palčice,da povučem za nosić,u julu-avgustu te očekujemo ovde sa najlepšim vestima!!!
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
Drugari evo nas sa uz. Prednjacimo nedelju, 18+6, ceka nas OGTT. Lici na pisulju ali nije sigurna jer skriva nogama.
Zabrinula me cinjenica da se vide dvije ciste na mozgu, koje uz ostale detalje (koji su nama ok) upucuju na gen ispitivanja. Dr kaze da je to cesto, ali mi nije lakse zbog toga. Citam da cesto same prolaze...Nije me upucivala za nesto dalje.
Zabrinula me cinjenica da se vide dvije ciste na mozgu, koje uz ostale detalje (koji su nama ok) upucuju na gen ispitivanja. Dr kaze da je to cesto, ali mi nije lakse zbog toga. Citam da cesto same prolaze...Nije me upucivala za nesto dalje.
SladZana- Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012
sladzana ,pa jel to ok ...ko sto kazes ? jel ces uraditi jos neka ispitivanja ?!
nadam se da nije nesto strasno!
pisulja !!jao sto bi ja volela jednu bar popisuljku !
nadam se da nije nesto strasno!
pisulja !!jao sto bi ja volela jednu bar popisuljku !
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Sladzana,verovatno dr misli da će do sledeće kontrole biti dovoljno vremena da se vidi ima li ih još,pa da vas uputi dalje ako treba.
Biva to često i sa raznim fokusima na srcu,vidi se ,pa sa rastom i razvojem fetusa nestaje...naravno da ti nije svejedno,ali probaj da sagledaš to što optimističnije.
Kad idete sledeći put na UZ?
Biva to često i sa raznim fokusima na srcu,vidi se ,pa sa rastom i razvojem fetusa nestaje...naravno da ti nije svejedno,ali probaj da sagledaš to što optimističnije.
Kad idete sledeći put na UZ?
Ragaco draga nadam se da ce biti lepe vesti
I ja ko ti volim i pre vremena da je sve spremno,pa verujem da cu u trudnoci vec u prvim mesecima sve izabrati
Sladzo nadam se da nije nista strasno i da ce se povuci samo od sebe kako beba bude rasla.
I ja ko ti volim i pre vremena da je sve spremno,pa verujem da cu u trudnoci vec u prvim mesecima sve izabrati
Sladzo nadam se da nije nista strasno i da ce se povuci samo od sebe kako beba bude rasla.
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Za mjesec, nije trazila prije. Nije ni dizala frku oko ovoga jer ne prate druge anomalije. Nije ni uputila na dalje gen pretrage. Generalno ovo uz ostale stvari može da se poveze sa raznim sindromima a i ne mora. Cesta je pojava u 2. Trimestru, i cesto prodje samo.
Sladzo, je l' bese ti radila dabl test, i/ili AC? Ako nisi, mozda bi mogla da uradis triple, cisto da budes mirnija. Mozes da uradis i NIFTY test, ja sam njega radila, on se radi sve do 24-te nedelje.
Kapiram da dr zna i ima iskustva, cim nije preporucila nista u narednih mesec dana, i cim se to desava, kako je ona rekla.
Ragaco, Plutone, bas vam se lepo priblizilo, jos malo i prelazite na porodiljske strane!!!
Kapiram da dr zna i ima iskustva, cim nije preporucila nista u narednih mesec dana, i cim se to desava, kako je ona rekla.
Ragaco, Plutone, bas vam se lepo priblizilo, jos malo i prelazite na porodiljske strane!!!
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Nisam radila AC nije bilo indikacija. Dabl dobar.
Do kad se radi tripl?
Do kad se radi tripl?
To najbolje da proveris kada se tacno radi, ja mislim izmedju 16. i 19. nedelje, ali nisam 100% sigurna...
Debelice moje lepe, samo da vas ljubnem i grlnem
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
Inace , evo da se upisem da sam i ja danas isla na mesecni pregled, ovog puta prvi put u Beogradu, jer sam pre toga vodila trudnocu, posto sam boravila u tom periodu na kratko u Novom Sadu.
Danas sam 16+5, imala sam detaljni intro sa dr da joj pokazem sve predjasnje analize, i predstavim svoje "stanje", te je pregled duze od uobicajenog trajao, nekih 75 min...
Ono sto je najbitnije je da su bebice dobo, i da lepo napreduju Obe su oko 200 grama teske (jedna 185g, druga 200g). Pol jos uvek nismo utvrdili, zbog polozaja bebica, videcemo mozda sledeceg meseca
Ono sto je mene puno brinulo, nakon Jeleninog stravicnog iskustva, je grlic, kao i to da li treba raditi preventivni serklaz, ili ne, jer se on preporucuje do 20-te nedelje, posle toga od njega ima vise stete, nego koristi.
Dr me je ohrabrila da mi je grlic tvrd i dobar, i dobre debljine, 38mm, i da kada je takav, ona nimalo ne preporucuje preventivni serklaz, jer se boji da kada se radi vec u ovom periodu moze da izazove preuranjene kontrakcije, i da samim tim bude kontraproduktivan. U principu, jeste u pravu, jer se n.pr. na zapadu preventivni serklaz radi od 12. do 15. nedelje, a nakon toga, izmedju 16 - 22.-23ce nedelje se rade samo oni hitni serklazi, kada se ustanovi da su prekopotrebni.
Da bih bila mirnija, uradili smo i sve briseve (rezultati do kraja ove radne nedelje), jer sam do sada u trudnoci radila samo papa bris, a ove ostale sam sve radila pre postupka. Takodje, grlic mi je pregledala i ultrazvukom, ali i vaginalnom sondom, i pregledala ga je i rucno, na sva tri nacina. Dogovorile smo se i da radimo sledeci pregled grlica za 2 nedelje, dakle da ne cekam da prodje mesec dana, tako da sam sada mirinija.
Dr je predlozila i to da umesto da smanjim trenutnu dozu urogestana sa 2x100mg na 1x100mg, da bi bilo bolje da ga povecam na 2x200mg, sto cu naravno i uciniti.
To je otprilike to drage moje, grlim vas sve puno!!!
Danas sam 16+5, imala sam detaljni intro sa dr da joj pokazem sve predjasnje analize, i predstavim svoje "stanje", te je pregled duze od uobicajenog trajao, nekih 75 min...
Ono sto je najbitnije je da su bebice dobo, i da lepo napreduju Obe su oko 200 grama teske (jedna 185g, druga 200g). Pol jos uvek nismo utvrdili, zbog polozaja bebica, videcemo mozda sledeceg meseca
Ono sto je mene puno brinulo, nakon Jeleninog stravicnog iskustva, je grlic, kao i to da li treba raditi preventivni serklaz, ili ne, jer se on preporucuje do 20-te nedelje, posle toga od njega ima vise stete, nego koristi.
Dr me je ohrabrila da mi je grlic tvrd i dobar, i dobre debljine, 38mm, i da kada je takav, ona nimalo ne preporucuje preventivni serklaz, jer se boji da kada se radi vec u ovom periodu moze da izazove preuranjene kontrakcije, i da samim tim bude kontraproduktivan. U principu, jeste u pravu, jer se n.pr. na zapadu preventivni serklaz radi od 12. do 15. nedelje, a nakon toga, izmedju 16 - 22.-23ce nedelje se rade samo oni hitni serklazi, kada se ustanovi da su prekopotrebni.
Da bih bila mirnija, uradili smo i sve briseve (rezultati do kraja ove radne nedelje), jer sam do sada u trudnoci radila samo papa bris, a ove ostale sam sve radila pre postupka. Takodje, grlic mi je pregledala i ultrazvukom, ali i vaginalnom sondom, i pregledala ga je i rucno, na sva tri nacina. Dogovorile smo se i da radimo sledeci pregled grlica za 2 nedelje, dakle da ne cekam da prodje mesec dana, tako da sam sada mirinija.
Dr je predlozila i to da umesto da smanjim trenutnu dozu urogestana sa 2x100mg na 1x100mg, da bi bilo bolje da ga povecam na 2x200mg, sto cu naravno i uciniti.
To je otprilike to drage moje, grlim vas sve puno!!!
Sofija, super su bebice Sigurna sam da će i brisevi biti dobri, da sa te strane budeš mirna. Što se grlića tiče, super je i on, nema razloga da brineš. Bićeš mirna jer ćeš češće na pregled da se to lepo prati. Znam da je ovo što se desilo Jeci unelo nemir kod svih, verovatno bih i ja bila u panici da sam na vašem mestu, ali to je jako redak slučaj, ima toliko blizanačkih trudnoća koje su do kraja bile o.k. Zato, mile moje, opustute se, redovna kontrola i biće sve dobro, imaćemo na Kutku puno bebica. Ljubim vas sve, o5
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
sofija ,divan ti je izvestaj .sve si prekontrolisala ,imas i dobru dr izgleda koja na sve obraca paznju.
sto se tice serklaza ,meni i dalje nista nije jasno -ali videcemo sta kazu u NS .doduse pisah da mi je drugarica radila vto ,dvojke imala i da je kopitovicka trazila njoj serklaz u 5 mesecu ,preventivno radila .verovatno si i ti u pravu sto se tice kontrakcija i ostalog ,ali ja joj verujem i bice kako Kopitovicka zapovedi .grlic ti je super ,to je bitno -.e sad ,meni se utrogestan smanjuje na 1x200mg dnevno posle 12 nedelje ,,,a tebi vidim da povecava dozu ,sto mislim da je u redu ipak.
ha ha ,,,i sta kazes -bebci nemirni a ?! ma samo nek su zivi i zdravi , a pol ce se vec videti na sl UZ,,ako bebicama bude bila volja da ih vidite !...predivan izvestaj .istopim se kada procita ovako nesto .
sto se tice serklaza ,meni i dalje nista nije jasno -ali videcemo sta kazu u NS .doduse pisah da mi je drugarica radila vto ,dvojke imala i da je kopitovicka trazila njoj serklaz u 5 mesecu ,preventivno radila .verovatno si i ti u pravu sto se tice kontrakcija i ostalog ,ali ja joj verujem i bice kako Kopitovicka zapovedi .grlic ti je super ,to je bitno -.e sad ,meni se utrogestan smanjuje na 1x200mg dnevno posle 12 nedelje ,,,a tebi vidim da povecava dozu ,sto mislim da je u redu ipak.
ha ha ,,,i sta kazes -bebci nemirni a ?! ma samo nek su zivi i zdravi , a pol ce se vec videti na sl UZ,,ako bebicama bude bila volja da ih vidite !...predivan izvestaj .istopim se kada procita ovako nesto .
Draga moja Sojice, hvala ti puno na recima ohrabrenja i podrske, znace puno...!
Hvala, Leptiricu, da, povecala mi je utro, a ja se slazem sa njom, jer kada su mi inicijalno u Pragu prepisali doze utrogestana, bilo je pre bete, odmah nakon transfera, te nisu znali da su dve bebice u pitanju, i da mi samim tim treba veca podrska progesterona telu. Kada sam kontaktirala nakon svega sto se desilo Jeleni nekoliko trudnica odavde koje su uspesno izvele blizanacku trudnocu, kod jedne je bio radjen preventivni serklaz u 4-om mesecu, a ostalih par nisu radile serklaz, ali su imale cak i jacu dozu utrogestana - 3x200mg sve vreme, plus su u trecem trimestru strogo mirovale, i sada imaju divne, zdrave blizance...
Hvala, Leptiricu, da, povecala mi je utro, a ja se slazem sa njom, jer kada su mi inicijalno u Pragu prepisali doze utrogestana, bilo je pre bete, odmah nakon transfera, te nisu znali da su dve bebice u pitanju, i da mi samim tim treba veca podrska progesterona telu. Kada sam kontaktirala nakon svega sto se desilo Jeleni nekoliko trudnica odavde koje su uspesno izvele blizanacku trudnocu, kod jedne je bio radjen preventivni serklaz u 4-om mesecu, a ostalih par nisu radile serklaz, ali su imale cak i jacu dozu utrogestana - 3x200mg sve vreme, plus su u trecem trimestru strogo mirovale, i sada imaju divne, zdrave blizance...
Da vas stisnem debelice! Kao i ove mackice sto ce uskoro biti debelice!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Sofija,super za bebice,neka samo rastu!Grlic je ok.mislim da je tvoja dr u pravu oko serklaza.Neka budu 2 curice za ove moje momke:-)
Sladzo,verujem da ti je sad unet veliki nemir,ali strpi se do sl.kontrole.I ja sam cula da se to cesto desava,a mozda dr nekad ni ne kazu kada to primete,jer znaju kakvu pometnju mogu uneti.
Ragaco,ne znam ni sama kako cu,jedva iz kreveta ustanem.Na kraju cu sve preko neta,pa kako bude.
Danas me boli sa desne strane,kao kuk,jedva se pomeram.
Sladzo,verujem da ti je sad unet veliki nemir,ali strpi se do sl.kontrole.I ja sam cula da se to cesto desava,a mozda dr nekad ni ne kazu kada to primete,jer znaju kakvu pometnju mogu uneti.
Ragaco,ne znam ni sama kako cu,jedva iz kreveta ustanem.Na kraju cu sve preko neta,pa kako bude.
Danas me boli sa desne strane,kao kuk,jedva se pomeram.
pluton1- Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012
Sofi,bravo za divan izveštaj!
Rastu kifličice malene
Plutonko,mogu misliti kako ti je,mene ovaj jedan stiska i pritiska,a tek tvoja dva momka!
Gde nam je Botox?Nadam se da je Mirna mirna
Rastu kifličice malene
Plutonko,mogu misliti kako ti je,mene ovaj jedan stiska i pritiska,a tek tvoja dva momka!
Gde nam je Botox?Nadam se da je Mirna mirna
Trudnice drage, veliki poljubac za sve!!!!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Sladzo, verovatno nista strasno, posto ti je dr zakazala naredni pregled za mesec dana. A tripl se radi optimalno u 16.nedelji, a moze izmedju 15.i 18.nedelje. Ja cu ga odraditi u petak, iako mi dr Novakov to nije preporucila (a moj dr u Nisu jeste, pa cu ga poslusati).
Sofija, divan izvestaj U petak radim i ja UZ i videcu kakva je situacija...
Sofija, divan izvestaj U petak radim i ja UZ i videcu kakva je situacija...
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
Slađo, verujem da si se uznemirila, ali ima puno takvih slučajeva, pa te ciste nestanu kasnije, vidiš da ni dr ne diže paniku oko toga. Nadam se da ih na sledećem uz-u neće ni biti . Cmok za devojčicu i tebe Lepo kaže Biksi da je devojčica
Sofija bravo za dobar izveštaj, bebe lepo rastu Tvoja dr je jako detaljna i to je odlično, nije loše da češće proveravaš grlić, jer ipak su dve bebe u pitanju
Ostale trudnice sadašnje i buduće, ljubim vas puno
Sofija bravo za dobar izveštaj, bebe lepo rastu Tvoja dr je jako detaljna i to je odlično, nije loše da češće proveravaš grlić, jer ipak su dve bebe u pitanju
Ostale trudnice sadašnje i buduće, ljubim vas puno
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Sofija super draga,divan,detaljan izvestaj...Drago mi je da je sve ok i da si ti mirnija,to je najbitnije.Bice i brisevi super.
Ljubim vas!
Ljubim vas!
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Hvala drage moje
Odoh sada na komisiju, za produzenje bolovanja, pa na posao, da dam doznake. Ukoliko danas produze bolovanje (sto se nadam da ce), na poslu ce primiti nekoga umesto mene, jer do sada nisam imala zamenu...
Sofi odlican izvjestaj divno.
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
..naravno da ce ti produziti bolovanje ,u to nema sumnje ! i ja sam otvorila bolovanje tek od pre nedelju dana .
u pravu si za utrogestan ,dobro je sto se daje i po 3x200g do kraja trudnoce ,ali otkud znam .pitacu ponovo kada odem na expertni ,pa cemo videti .
ja i dalje mirujem bar do exeprtnog uz ,kada navrsavam tri meseca ,bas iz tog razloga sto krece opterecenje materice polako ,zbog 2 bebe .
ja u petak odo do mog doce ovde na UZ ,a sutra kks ,urin ,secer ...
u pravu si za utrogestan ,dobro je sto se daje i po 3x200g do kraja trudnoce ,ali otkud znam .pitacu ponovo kada odem na expertni ,pa cemo videti .
ja i dalje mirujem bar do exeprtnog uz ,kada navrsavam tri meseca ,bas iz tog razloga sto krece opterecenje materice polako ,zbog 2 bebe .
ja u petak odo do mog doce ovde na UZ ,a sutra kks ,urin ,secer ...
Drage moje da se javim, danas sam se vratila iz bolnice, bila sam na serklazu, meni je dr Pjevic odmah nakon registrovane viseplodne trudnoce rekla da u 15 nedelji uradil serklaz. osecam se super, radjeno mi je u totalnoj anesteziji, narednih sedam dana mirovanje, leskarenje....
Likoli- Broj poruka : 427
Godina : 36
Datum upisa : 10.03.2011
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Strana 29 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu