Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+49
malena 92
sandrolina
OKacica
Petkana
lela1984
ivanicasale
fight&faith
Vuchica
Strumfeta78
Ninche
Stenli
Klarica
dragana76ns
bulevarka
ragaco
fmala
Botox
buby
SoJa
daca32
twinsi
zvoncica36
anasrce
bak
Endzi
hocukusurnecuzvaku
lenabeograd
leptirko82
BiKsi :)
SladZana
tulumba
Likoli
mamadabudem
Niny
dunjas
saska1
PalcicaBg
KoMetaK
Star77
Mili2
sareni leptir
neca73
pluton1
d77
jelena*mama2andjela*
Smrdica
Sofija Veks
neris8
LaFolie
53 posters
Strana 14 od 40
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
D77, super za dobar NT, verujem da ce i rezultati dabla biti super! Zvace te sigurno dr u toku dana, cim dobije rezultate iz laba. Meni je sve to bilo gotovo nesto bas brzo, u roku od 2-3 sata, ne secam se tacno, ali me je dr zvala telefonom i rekla da je sve super.
Ragaco, bravo i za vaseg momcinu, vec presao 2 kg! Jos malkice i 9. mesec!
Ragaco, bravo i za vaseg momcinu, vec presao 2 kg! Jos malkice i 9. mesec!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
D77, napisi ih ovde pa cemo ih tumaciti zajedno. Ne gledaj rizike zbog godina, to se nesto potire sa nekim drugim rezultatima. JEl dr nije u NS-u danas, pa zato ne mozes da se cujes sa njom?
Kometice, dr Novakov je danas otputovala i u NS se vraca tek u utorak. A napisala sam rezultate u T-Dabl test...
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
kometice :-*
ja.nemam sta da prijavim, disciplinovana sam, lezim stalno, I tako, cekam.utorak.i.kontrolu...
juce me malo boleo stomak I ledja, kao.menstrualno, al srecom, prodje....
vise mi.je.psihicki tesko.jer.nisam sa svojim detetom onoliko koliko sam.navikla. ali izdrzacu...
ja.nemam sta da prijavim, disciplinovana sam, lezim stalno, I tako, cekam.utorak.i.kontrolu...
juce me malo boleo stomak I ledja, kao.menstrualno, al srecom, prodje....
vise mi.je.psihicki tesko.jer.nisam sa svojim detetom onoliko koliko sam.navikla. ali izdrzacu...
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Ragaco,veliki momak,super!
Botóx,samo tako.Izdrzace se!
Botóx,samo tako.Izdrzace se!
pluton1- Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012
Devojke,
Zagrljaj veliki!
Ja danas zapatih od migrene, valjda zbog ovog naglog temperaturnog skoka...
Ali sam uspela da zakazem NIFTY, iliti NIPT test. Radicu ga u Medi Group.
Proces je sledeci, ako ce nekome da bude od koristi: posaljes im mejl adresu, pa ti oni posalju predracun. Uplata se vrsi direktno ustanovi koja radi analizu testa, i nalazi se u Ljubljani. Placa se devizno dakle, 690 evra.
U MediGroup-u rade testiranje samo ponedeljkom ili utorkom ujutru. Meni su zakazali za ponedeljak u 7 ujutru, a posto do tada nece leci novac na racun, trebacu sa sobom da ponesem potvrdu o uplati.
Ja vam savetujem da novac rebacite iz banke u kojoj vec imate otvoren devizni racun, jer je u suprotnom vece cimanje, sto je bio moj slucaj. Meni se Erste banka, ciji sam klijent zatvorila u 5 ova u blizini, pa sam otisla u Intesu koja radi do 7. Tamo sam morala prvo da odem kod savetnice, da mi otvori kod njih devizni racun, pa sam tek nakon toga na salteru mogla da uplatim novac. Proviziju su mi naplatili 1900 din, tako da sve zajedno izadje malo preko 700 evra...
Zagrljaj veliki!
Ja danas zapatih od migrene, valjda zbog ovog naglog temperaturnog skoka...
Ali sam uspela da zakazem NIFTY, iliti NIPT test. Radicu ga u Medi Group.
Proces je sledeci, ako ce nekome da bude od koristi: posaljes im mejl adresu, pa ti oni posalju predracun. Uplata se vrsi direktno ustanovi koja radi analizu testa, i nalazi se u Ljubljani. Placa se devizno dakle, 690 evra.
U MediGroup-u rade testiranje samo ponedeljkom ili utorkom ujutru. Meni su zakazali za ponedeljak u 7 ujutru, a posto do tada nece leci novac na racun, trebacu sa sobom da ponesem potvrdu o uplati.
Ja vam savetujem da novac rebacite iz banke u kojoj vec imate otvoren devizni racun, jer je u suprotnom vece cimanje, sto je bio moj slucaj. Meni se Erste banka, ciji sam klijent zatvorila u 5 ova u blizini, pa sam otisla u Intesu koja radi do 7. Tamo sam morala prvo da odem kod savetnice, da mi otvori kod njih devizni racun, pa sam tek nakon toga na salteru mogla da uplatim novac. Proviziju su mi naplatili 1900 din, tako da sve zajedno izadje malo preko 700 evra...
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Sofija, meni ostaje da se cujem sa prof.Novakov vezano za Nifty, ali koliko sam shvatila med.sestru, dr je rekla da nema potrebe raditi dodatne analize. Ono sto mi je posebno palo u oci, a to je cinjenica da i NIFTY test daje opet rizik na moguce anomalije 13, 18 i 21.hromozoma, a ne rezultat da li nesto jeste ili nije.
Isto kao i AC. Jedina je razlika sto su AC i NIFTY pouzdaniji od dabla, oko 98-99%. Ako se Novakov slaze sa sestrom da vam ne treba, nemoj da radis, ja bih tako. Meni je rekla da mi savetuje da ga ipak radim, cisto da bi bili sigurniji...
SOfija, a sta ti je rekla sto su 2 bebe? Kako se onda radi NIFTY?
Rekla mi je u principu ono sto znamo - da u slucaju da su obe bebe ok, da ce se precizno pokazati. Ako jedna beba nije ok, treba se naknadnovideti koja. A kojom metodom, ne znam zaista. Ja se nadam provom scenariju, pogotovu sto mi je dabl bio dobar za obe bebe, ovo je samo kao dodatna sigurnost, pa cemo videti...
Pozz drage trudnice i one koje ce tek to da budu,mi smo malo u guzvi,selili smo se,pa nisi imali net,al evo nas opet i sve vas ljubimo i grlimo
Endzi- Broj poruka : 646
Godina : 47
Datum upisa : 30.06.2013
Endzi vrsnjakinjo, kako ste vi?
Sofija Veks ::Isto kao i AC. Jedina je razlika sto su AC i NIFTY pouzdaniji od dabla, oko 98-99%. Ako se Novakov slaze sa sestrom da vam ne treba, nemoj da radis, ja bih tako. Meni je rekla da mi savetuje da ga ipak radim, cisto da bi bili sigurniji...
Sofija, AC i NIFTY nisu isti testovi. NIFTY ne daje uvid u ceo kariotip, dok AC daje. NIFTY daje uvid u tri najcesce trizomije i tri moguce abnormalnosti polnih hormozoma. I kod same AC postoji kratka PCR metoda, koja daje iste rezultate kao i NIFTY, ali kompletna analiza daje uvid u stanje svih 23 para hormozoma. Znaci daleko je preciznija i sveobuhvatnija od NIFTY. Pisem ovo samo i zbog drugih zena, da ne bi mislile da su AC i NIFTY isto, posto to nisu.
Poslednji izmenio neca73 dana 24/5/2014, 18:44, izmenjeno ukupno 1 puta
neca73- Broj poruka : 1452
Datum upisa : 23.11.2012
endzi ,bebce ti je bombonica prava !
d77 ,kako proso expertni uz ?
d77 ,kako proso expertni uz ?
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Da kucnemo u drvo,dobrooooo.....Majce je malo kenjkavo danas jer je juce primila vakcinu,al inace je super bebica...Pocela je i da guce,sve mi se cini da hoce da nam kaze nesto,smije se,naravno i place kad je grcici stignu,al sve to tako i treba...Pravi je mali buckile,ima 5,7kg...papi dobro na mamu vidjeces i sama kad bebac dodje,sad postaju sa 2-3 mjeseca,vec prave bebe,i samo bi je davila i stipala
Endzi- Broj poruka : 646
Godina : 47
Datum upisa : 30.06.2013
Neca,u pravu si!nikako nisu isto ta dva testiranja.A kada su u pitanju 2 bebe,sta ces i ako ne daj Boze sa jednom nesto nije u redu!?tako je meni dr.lepo objasnila,iako joj je bilo u interesu da me ubedi u NIFTY.
Endzi divno,rastete!
Endzi divno,rastete!
pluton1- Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012
Pisala sam ranije sta cu ukoliko sa jednom bebom ne daj Boze nesto nije u redu, onda cu misliti sta da radim - tj. da li da i dalje idem na dalje testiranje, ili da sve prepustim prirodi. Ja se, kao sto rekoh, nadam pozitivnom rezultatu, pogotovu sto mi je dabl bio dobar.
Rizik da beba ima neki poremecaj se meri u hiljadama, nekada u milionima, a rizik da se izgubi blizanacka trudnoca sa AC je 4:100, sto znaci da svake 25 bebe stradaju zbog ove invazivne metode. Meni je to dovoljno dobar razlog da radim ono sto radim. Opet, odluka je licna i na svima nama, nikome ja ne govorim sta je bolje, to je prosto najbolje za mene, jer ja tako mislim i tako se osecam.
Meni je Dr Novakov preporucila NIFTY, iako joj nije bilo u interesu, jer oni u njenoj ordinaciji i ne rade NIFTY testiranje, ja sam ga zakazala na drugom mestu.
A poredjenje NIFTY testa sa AC-om je u smislu da ga nude kao zamenu za AC, zbog toga sam to napisala.
Endzi, mazi je svu tako premedenu i slatku bebicu!!
Rizik da beba ima neki poremecaj se meri u hiljadama, nekada u milionima, a rizik da se izgubi blizanacka trudnoca sa AC je 4:100, sto znaci da svake 25 bebe stradaju zbog ove invazivne metode. Meni je to dovoljno dobar razlog da radim ono sto radim. Opet, odluka je licna i na svima nama, nikome ja ne govorim sta je bolje, to je prosto najbolje za mene, jer ja tako mislim i tako se osecam.
Meni je Dr Novakov preporucila NIFTY, iako joj nije bilo u interesu, jer oni u njenoj ordinaciji i ne rade NIFTY testiranje, ja sam ga zakazala na drugom mestu.
A poredjenje NIFTY testa sa AC-om je u smislu da ga nude kao zamenu za AC, zbog toga sam to napisala.
Endzi, mazi je svu tako premedenu i slatku bebicu!!
Meni je Dr bas jasno rekla da NIFTY nije zamena za AC (kao sto i nije) u dijagnostickom smislu. I meni je preporucen NIFTY jer je dabl test bio dobar, ali sa jasnom ogradom da mi NIFTY nece dati sve informacije koje mogu da dobijem AC.
U svakom slucaju nisam zagovornik AC, da me ne shvati neko pogresno. Ali mi nije jasna tvoja Dr, u smislu da ti ne kaze da NIFTY zvanicno u medicinskom svetu jos uvek nije zamenio AC.
U svakom slucaju nisam zagovornik AC, da me ne shvati neko pogresno. Ali mi nije jasna tvoja Dr, u smislu da ti ne kaze da NIFTY zvanicno u medicinskom svetu jos uvek nije zamenio AC.
neca73- Broj poruka : 1452
Datum upisa : 23.11.2012
evo I nas na brzinu :-) da se pribelezi I nazad u horizontalu....
29+2
desetak kila u plusu :-D
https://2img.net/h/s29.postimg.cc/6nt0suqrb/IMG_20140525_095640.jpg
29+2
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Botox,divne ste mi vas dve devojke!
Nazad u krevetac,odmarajte!
Endzi,cmok za tvoju lepoticu
Nazad u krevetac,odmarajte!
Endzi,cmok za tvoju lepoticu
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
Botox, koja si ti mrsavica sa okruglim stomacicem! Svaka cast za liniju! Super ste, samo lezite i gurajte!
Botox, divna kućica za Mirnu!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
neca73 :: Ali mi nije jasna tvoja Dr, u smislu da ti ne kaze da NIFTY zvanicno u medicinskom svetu jos uvek nije zamenio AC.
Neco, nisam ja to nigde napisala da mi je moja Dr rekla. Ona mi je predocila da imam dve opcije, ukoliko zelim, mada mi je rekla da ne moram ni njih: NIFTY ili AC. Ja sam na netu iscitala sve sto se iscitati da na tu temu, tako da vise od toga nismo razglbale, ja sam joj odmah rekla da ja zelim NIFTY, i ona je rekla da smatra da je to dobra odluka. To je sve.
Btw i na pregledu u Rimu mi je Dr nudio NIFTY, bas iz razloga sto je za blizance AC veoma rizicna. Nije ih uporedjivao,samo je to rekao, da je za mene to bolja opcija, tj. da AC za blizance nosi veliki rizik.
Poslednji put izmenio Sofija Veks dana 25/5/2014, 13:26, izmenio ukupno 2 puta
Botox ::evo I nas na brzinu :-) da se pribelezi I nazad u horizontalu....
29+2
Kako si samo vitka! Bas ste medeni!!
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Strana 14 od 40
Dozvole ovog foruma: