Suplementi za pobljšanje kvaliteta jajnih ćelija
+47
Zensko pero
Nessi
Borbica
alisa
Principessa
micam
BabyBear
LelicaLola
Sirijus
valika77
Lola1972
Nataly17
dusica78
zsuki75
mimi84
bak
Bundevicav
srculence 84
BiKsi :)
mimi85
lela1984
tatjanica
MaloMorgen
Blanka
sanja 73
libra35
sunny.tp
noja
winni
Zmajuška
mamadabudem
luckystar74
micaubica83
Amna84
daki_mm
sareni leptir
Irena Irena
bundevica
logona
OKacica
Erata
bulevar79
nebuloza
Mirjana
saska1
laKole
fight&faith
51 posters
KUTAK :: STERILITET :: Povišen FSH
Strana 5 od 22
Strana 5 od 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22
Re: Suplementi za pobljšanje kvaliteta jajnih ćelija
Vratio mi se e mail...slanje neuspjelo...mora da je ukinut..jer nisam ovaj e mail vidjela na stranici..winni jesi to morala sa oni sestricama da razgovaras jesu ljubazne?.pisi mi molim te..I ako moze I za tu terapiju isto napisi sta je to 3/6
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Amna mlada si isprobaj sve mogucnosti sve sto cujes .Devojke su ti dali broj I zovi zakazi ako treba I konsultacije sve je moguce sve pokusaj ....dosta ima devojaka od preko koje su bas kod nas resile problem sto azosoermija sto mali amh ....
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Zovem al ne spja me pozivni je 00381 11 pa ovaj broj.
Imam vec tri razlicita broja..koji je pravi...ne spaja me ni na jedan
Amna84, PoliMedic klinika 011/2084123 i 011/3291787 .
Na jednom od ova dva broja je moj suprug zakazao pregled.
Na jednom od ova dva broja je moj suprug zakazao pregled.
Zmajuška- Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014
Uspjela sam dobiti na znam vise na koji..Veza je bila jako losa..Tri puta prekidalo i tri puta ponovo zvala..Na kraju mi je izdiktirala mejl( isti kao sto je i mica dala) i rekla da zovem u ponedeljak kad je doktorica tu,je li to znaci da ce me spojiti sa doktoricom???Inace ja sa njom nemam sta pricati...Pitala sam je za meil jel dobiva doktorica moje nalaze,kaze da isprintaju i da doktorica sve pregleda...
PS ne znam zasto se mejl vratio pogledacu da nisamkoje slovo pogrijesila
PS ne znam zasto se mejl vratio pogledacu da nisamkoje slovo pogrijesila
svasta ti imas sa dr popricati videces sa njom da li moze da ti ikako pomogne .... lepo cete se vas dve ispricati
Kuku meni
Sta covjek lupi i ostane ziv..Sad citam da sam napisala "iskreno ja nemam sa njom sta pricati ""
Htjela sam pitati,je li to znaci da ce mi se javiti na telefon ?? Ili ce opet ici preko sestara...
Sta covjek lupi i ostane ziv..Sad citam da sam napisala "iskreno ja nemam sa njom sta pricati ""
Htjela sam pitati,je li to znaci da ce mi se javiti na telefon ?? Ili ce opet ici preko sestara...
Ne znam da l pisem na pravoj temi, ali da vas pitam da li nesto vise znate o podmlađivanju jajnika. Danas u novinama naletim na ovaj članak http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:550467-Podmladjeni-jajnici-stvaraju-vise-celija
Da li samo Medi Group to radi (vidim da tu spada Jevremova) i ima li ovo neke koristi ili je samo markentiski trik?
Da li samo Medi Group to radi (vidim da tu spada Jevremova) i ima li ovo neke koristi ili je samo markentiski trik?
sunny.tp- Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014
amna gde si . jesi uspela da nadjes endrokrinologa ,
u bG IMA jedna jako dobra dr Sumarac radi i privatno koja se bas bavi pacijentima iz vto price, a za HR niko ovde mislim da ne zna a znam da i oni dolaze na nase klinike ,,,, tako da vidi da kod nje zakazes sa svojim rezultatima
u bG IMA jedna jako dobra dr Sumarac radi i privatno koja se bas bavi pacijentima iz vto price, a za HR niko ovde mislim da ne zna a znam da i oni dolaze na nase klinike ,,,, tako da vidi da kod nje zakazes sa svojim rezultatima
Noja,uspjela sam dobiti termin u junu kod doktorice vujovic...
Za HR pitam jer u julu bi otisla i tamo...gdje god sta cujem idem....
Hvala ti....
Za HR pitam jer u julu bi otisla i tamo...gdje god sta cujem idem....
Hvala ti....
sunny.tp ::Ne znam da l pisem na pravoj temi, ali da vas pitam da li nesto vise znate o podmlađivanju jajnika. Danas u novinama naletim na ovaj članak http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:550467-Podmladjeni-jajnici-stvaraju-vise-celija
HHmmmm vrlo zanimljivo zvuci i obecavajuce ...znate li nesto o tome?
libra35- Broj poruka : 385
Datum upisa : 12.09.2014
I mene zanima ima li pomaka na tom polju,vec sam pitala o kloniranju janika a i ovo podmladjivanje je super..
Ono sto znam da ovdje to ne rade
Ono sto znam da ovdje to ne rade
libra35 ::sunny.tp ::Ne znam da l pisem na pravoj temi, ali da vas pitam da li nesto vise znate o podmlađivanju jajnika. Danas u novinama naletim na ovaj članak http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:550467-Podmladjeni-jajnici-stvaraju-vise-celija
HHmmmm vrlo zanimljivo zvuci i obecavajuce ...znate li nesto o tome?
Pitaću docu sledeći put kada budem isla pa vam javljam
luckystar74- Broj poruka : 501
Datum upisa : 20.12.2013
Lucky, super ako uspeš da se raspitaš ! Meni je samo sumnjivo što niko drugi ovo ne radi, da je toliko dobro valjda bi i ostali naučili tu tehniku, a ni na stranim forumima ništa o ovome nisam našla, ima samo par tekstova sličnih onom u Jevremovoj http://www.infertilityny.com/ovarian-rejuvenation-nyc Moramo ispitati
Ja idem kod tog dr u Jevremovoj :) a imam probelm te prirode pa cu ga pitati a za koji dan cu ga videti u operacionoj sali ali tesko da cu ga tada pitati
luckystar74- Broj poruka : 501
Datum upisa : 20.12.2013
Koji CoQ10 koristite? Ja ga pijem duže vreme, a poslednjih par meseci sam povećala na 200mg, ali onaj u obliku ubiquinone, a čitala sam da je mnogo bolji ubiquinOL. On je i dosta skupji, a ja sam unapred naručila još jednu kutiju ovog prvog pa ne znam da li ima koristi od njega. Kažu da se llošije apsorbuje i sad se baš dvoumim da li da pređem na ovaj OL.
I još jedna zanimljiva stvar - čini mi se da postoji veza između slabije cirkulacije i visokog fsh. Većina suplemenata, kao i akupunktura utiču baš na cirkulaciju. Ja imam i urođene trombofilije, odnosno mutacije. Znači treba raditi na cirkulaciji - šetnja, vežbe i suplementi. Šta vi mislite o ovoj vezi?
Takođe, čula sam i o koristima inositola (Italijani ga proizvode kao inofolic). Koristan je za one sa pcos, ali i za popravljanje kvaliteta jć.
I još jedna zanimljiva stvar - čini mi se da postoji veza između slabije cirkulacije i visokog fsh. Većina suplemenata, kao i akupunktura utiču baš na cirkulaciju. Ja imam i urođene trombofilije, odnosno mutacije. Znači treba raditi na cirkulaciji - šetnja, vežbe i suplementi. Šta vi mislite o ovoj vezi?
Takođe, čula sam i o koristima inositola (Italijani ga proizvode kao inofolic). Koristan je za one sa pcos, ali i za popravljanje kvaliteta jć.
bundevica ::Inositol je za kvalitet jc i koliko sam citala preporucuje se za PCOS, ali je dobar u svim slucajevima gde je potrebno poboljsati kvalitet jc.
Evo pronasla sam ,Gesdine tablete koje sam ja dobila su za poboljsanje kvaliteta jajne celije...Meni je receno,da dojdu kao hrana,pomaze da prorade jajnici..
Na kutiji pise
GESDINE® enthält die Kombination aus Myo-Inositol und Folsäure
A neko je vec davno pisao za ovo my inositol sad je samo u kombinaciji sa flnom kiselinom...
Amna hvala za informaciju za Gesdine lek
sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
Amna hvala za informacije. Provjericu da li postoje te tablete na crnogorskom trzistu.
Da li se neko raspitao za podmladjivanje jajnika koji se gore pominje. Citajuci tekst ozarih se kao da sam vidjela moj spas.
Da li se neko raspitao za podmladjivanje jajnika koji se gore pominje. Citajuci tekst ozarih se kao da sam vidjela moj spas.
Nataly17- Broj poruka : 499
Datum upisa : 21.05.2012
Mozete ih naruciti ,na sajtovima vidjela sam da kostaju oko 30-35e
Sada pijem DHEA I Q1O FSH-12,2 a pre terapije suplementima 21,5
sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
Podmladjivanje jajnika se odavno radi na mnogim klinikama u svijetu. Neko vece sam sa svojom dr SAD razgovarala na tu temu pa smo analizirale naucne clanke iz ove oblasti i nazalost rezultati su u najmanju ruku vrlo skromni. Ja se nisam odlucila da i to probam, a po mojim postovima vidjecete da sam sve moguce izucila pa i probala.
Gost- Gost
Slučajno naletim na ovaj članak na sajtu Spebo klinike. I pretpostavila sam da to nije učinkovito jer bi svi radili, a ne samo jedna bolnica.
Osveženje jajnika?
Sve veći broj pacijenata nas pita da li tkz. osveženje jajnika (rejuvenation of ovaries) ima smisla raditi i da li je to efikasan metod da se putem sopstvene krvi/seruma jajnici koji su izgubili rezervu jajnih ćelija ‘podmlade’ kako bi ponovo bili u stanju da daju nove jajne ćelije. Na žalost, ova vest koja je prvi put predstavljena na kongresu u Minhenu 2013-te je još jedan dokaz preuranjene i prebrze prakse kako da se pacijentima ponudi lažna a skupa nada. Grupa koja stoji iza ove vesti potiče iz Kaira i do sada nisu objavili celokupni naučno-medicinski rad koji samo tako može da ispuni kriterijume ozbiljnog medicinskog rada i dozvoli donošenje pravog zaključka. Rad trenutno to nije jer opisuje 1 (jedan jedini) slučaj žene koja je ušla u menopauzu i tretirana sopstvenom krvlju. Mnogo ozbiljnije bilo bi da su u studiju ukljucili veći broj žena kako bi mogao da se izvuče validniji, statistički relevantan zaključak i ujedno ispita kakvo je dejstvo sopstvene krvi na jajnike. Jer dejstvo može biti poželjno i nepoželjno, specifično i nespecifično. Dotle ostaju ne samo skepsa, već i pogrešna interpretacija ove vesti. Jer na ovakvu vest se nadovezuju nova a to je da se funkcija janika 'može' obnoviti putem matičnih ćelija i to mezenhimalnog tipa. Na žalost, ono što se previdja je da je vest vezana za rad sa pacovima a da mezenhimalne matične ćelije imaju sposobnost da daju ćelije vezivnog, hrskavičavog i koštanog tkiva. Znači ne ćelije jajnika tj. ne stvaraju nove jajne ćelije.
Naravno, svi mi želimo da se pronadje terapija koja će rešiti problem nedostatka rezervi jajnih ćelija, ali ona mora da bude i) dokazano efikasna, ii) sigurna po pacijente, i iii) da je potvrdjena i od drugih stručnjaka. Na žalost, gore navedene metode osveženja jajnika to nije.
https://m.facebook.com/105868702781201/photos/a.683154318385967.1073741828.105868702781201/1050397718328290/?type=3#
Osveženje jajnika?
Sve veći broj pacijenata nas pita da li tkz. osveženje jajnika (rejuvenation of ovaries) ima smisla raditi i da li je to efikasan metod da se putem sopstvene krvi/seruma jajnici koji su izgubili rezervu jajnih ćelija ‘podmlade’ kako bi ponovo bili u stanju da daju nove jajne ćelije. Na žalost, ova vest koja je prvi put predstavljena na kongresu u Minhenu 2013-te je još jedan dokaz preuranjene i prebrze prakse kako da se pacijentima ponudi lažna a skupa nada. Grupa koja stoji iza ove vesti potiče iz Kaira i do sada nisu objavili celokupni naučno-medicinski rad koji samo tako može da ispuni kriterijume ozbiljnog medicinskog rada i dozvoli donošenje pravog zaključka. Rad trenutno to nije jer opisuje 1 (jedan jedini) slučaj žene koja je ušla u menopauzu i tretirana sopstvenom krvlju. Mnogo ozbiljnije bilo bi da su u studiju ukljucili veći broj žena kako bi mogao da se izvuče validniji, statistički relevantan zaključak i ujedno ispita kakvo je dejstvo sopstvene krvi na jajnike. Jer dejstvo može biti poželjno i nepoželjno, specifično i nespecifično. Dotle ostaju ne samo skepsa, već i pogrešna interpretacija ove vesti. Jer na ovakvu vest se nadovezuju nova a to je da se funkcija janika 'može' obnoviti putem matičnih ćelija i to mezenhimalnog tipa. Na žalost, ono što se previdja je da je vest vezana za rad sa pacovima a da mezenhimalne matične ćelije imaju sposobnost da daju ćelije vezivnog, hrskavičavog i koštanog tkiva. Znači ne ćelije jajnika tj. ne stvaraju nove jajne ćelije.
Naravno, svi mi želimo da se pronadje terapija koja će rešiti problem nedostatka rezervi jajnih ćelija, ali ona mora da bude i) dokazano efikasna, ii) sigurna po pacijente, i iii) da je potvrdjena i od drugih stručnjaka. Na žalost, gore navedene metode osveženja jajnika to nije.
https://m.facebook.com/105868702781201/photos/a.683154318385967.1073741828.105868702781201/1050397718328290/?type=3#
Jeste Sunny.tp, upravo tako!
Imala sam priliku jos prije 3-4 godine da ispitam eventualnu sansu za tu terapiju na klinici u Njujorku koja je ako ne i prva pocela sa njenom komercijalnom primjenom. I nazalost, nema tu osnove. Moj Dr Check, onaj koji je najdalje otisao u pravcu ispitivanja uzroka POF-a i njegovog lijecenja je upravo to i rekao.
Zenama koje su tek konstatovale stanje tako oslabljene funkcije jajnika (kod mene je od normalnog uzv nalaza i hormonskog nalaza do FSH od 75 proslo samo 5 mjeseci), koje su izgubile ciklus ili vec uveliko seta, kao ljekar, sapatnik na ovom teskom putu i neko ko je analizirao i probao sve, savjetujem sto prije probati izvuci neku celiju, uzimati ubiquinol (200 mg dnevno) Inositol (2000mg dnevno), L arginin 200mg dnevno, tablete ili sok mlade psenice, omega 3 od 1000mg, multivitamine sa folnom kiselinom i oligoelementima (bakar,cink,selen). Sve ovo moze pogurati da se trenutno popravi funkcija poneke celije. Ako se nista nazalost ne desi tokom 1-2 god (za vas koje ste mladje i nemate 40.godina, a ako ste usle u 5 deceniju onda nemate ni toliko vremena) razmotrite i druge opcije dok vam je cjelokupan organizam jos mlad i zdrav....zdrav da ako se eventualno odlucite za donaciju, mozete iznijeti trudnocu bez problema kao i sve ono sto vas ceka kao i svaku drugu majku koja je postala majka kroz genetsku celiju,doniranu ili usvajanjem. Za odrzavanje zdravlja u godinama ispred inositol i L arginin vam nije potreban a ove zelenise (tipa mlada psenica, zelena magma i sl. mozete uzimati povremeno ako vam prijaju) i naravno hormonska nadomjesna terapija do 50.godine.
Sve vas puno ljubim i zelim uspjeh u kojoj god da ste sad fazi! Rode mogu doci iz razlicitih pravaca. Imajte to na umu!
Imala sam priliku jos prije 3-4 godine da ispitam eventualnu sansu za tu terapiju na klinici u Njujorku koja je ako ne i prva pocela sa njenom komercijalnom primjenom. I nazalost, nema tu osnove. Moj Dr Check, onaj koji je najdalje otisao u pravcu ispitivanja uzroka POF-a i njegovog lijecenja je upravo to i rekao.
Zenama koje su tek konstatovale stanje tako oslabljene funkcije jajnika (kod mene je od normalnog uzv nalaza i hormonskog nalaza do FSH od 75 proslo samo 5 mjeseci), koje su izgubile ciklus ili vec uveliko seta, kao ljekar, sapatnik na ovom teskom putu i neko ko je analizirao i probao sve, savjetujem sto prije probati izvuci neku celiju, uzimati ubiquinol (200 mg dnevno) Inositol (2000mg dnevno), L arginin 200mg dnevno, tablete ili sok mlade psenice, omega 3 od 1000mg, multivitamine sa folnom kiselinom i oligoelementima (bakar,cink,selen). Sve ovo moze pogurati da se trenutno popravi funkcija poneke celije. Ako se nista nazalost ne desi tokom 1-2 god (za vas koje ste mladje i nemate 40.godina, a ako ste usle u 5 deceniju onda nemate ni toliko vremena) razmotrite i druge opcije dok vam je cjelokupan organizam jos mlad i zdrav....zdrav da ako se eventualno odlucite za donaciju, mozete iznijeti trudnocu bez problema kao i sve ono sto vas ceka kao i svaku drugu majku koja je postala majka kroz genetsku celiju,doniranu ili usvajanjem. Za odrzavanje zdravlja u godinama ispred inositol i L arginin vam nije potreban a ove zelenise (tipa mlada psenica, zelena magma i sl. mozete uzimati povremeno ako vam prijaju) i naravno hormonska nadomjesna terapija do 50.godine.
Sve vas puno ljubim i zelim uspjeh u kojoj god da ste sad fazi! Rode mogu doci iz razlicitih pravaca. Imajte to na umu!
Gost- Gost
Strana 5 od 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22
Similar topics
» Vantelesna oplodnja
» In Vitro Maturacija
» Zastoj u deobi jajnih celija
» Nova metoda za utvrdjivanje kvalitete jajnih celija
» In Vitro Maturacija
» Zastoj u deobi jajnih celija
» Nova metoda za utvrdjivanje kvalitete jajnih celija
KUTAK :: STERILITET :: Povišen FSH
Strana 5 od 22