KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+72
lenabeograd
caci
nena beba
Akijeva
Jejaaa
red
dacans
agata
LaFolie
missile
krol
OKacica
dacca
Shizika
SannI-AlL
Nensy85
anak
Dacaa
Smoki
penelope
Tinche
bak
hany
Botox
dr mali pariz
menora72
noja
Orline
cici
dra00
malaplava
heart84
MAAKKI
cicsa80
shenon
ivi
tuli
veki1
Struzzo
rada78
*AIDA*
dragana76ns
korpica
lilly13
Mirjana
seka 35
BiKsi :)
jagodica
zoxa
Niny
medolino
Vuchica
Simona
lilya
Mali Princ
maki79
Jelica
KoMetaK
ninica2
nina :)
gaga.ristic1
plavaptica
ananana
saska1
mijaki
Ema78
MIRKA85
fight&faith
stefi :*
bulevarka
Gramatika
Marija86
76 posters

Strana 36 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 36 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od heart84 15/3/2013, 20:15

Medolino sada ste svi na okupu i sad krece uzivanje.
Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 36 371577jmm3s28am8
heart84
heart84

Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 36 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od ananana 16/3/2013, 07:24

Kad smo vec kod vode, koju vodu vi pijete, koju preporucujete? Ja pijem svaki put drugu, kupuje mi muz kaze da ne valja stalno istu, mada najvise volim Rosu, nje mogu najvise da popijem a mislim da ona ima i najmanje Natrijuma.
ananana
ananana

Broj poruka : 1028
Godina : 43
Datum upisa : 04.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 16/3/2013, 08:54

ja sam kombinovala, a i sada kombinujem Rosu i Prolom....

mijaki

Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 16/3/2013, 08:55

ja pijem samo Rosu, druge ne mogu...
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lenabeograd 16/3/2013, 09:10

Ja posto zivim u nemackoj i nemam pojma kako se sve vode u Srbiji zovu. Mislim da je Rosa ne gazirana ili? Sve ne gezirane vode imaju manje Natrium-a nego gazirane. Ne bitno je koju Marku pijete bitno je da pijete 2-2,5 Liter na dan. Neke zene se na pocetku od ultragesta nadimaju kiselina u vodi to jos vise podstice

lenabeograd

Broj poruka : 1921
Datum upisa : 26.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 16/3/2013, 09:51

Ja sam oduvek najvise volela prolom... dok se prodavala jos u kesama !!! Moja baka je imala problema sa stomakom, pa je pila prolom vodu od kada znam za sebe, i ja sam tako uz nju zavolela tu vodu. Gazirano ne pijem, ili popijem kod nekog u gostima...
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od medolino 16/3/2013, 12:21

Jos uvek ne mogu da pohvatam sve ali znajte da cesto mislim na vas i najbolji forum..
Mislim da me je Mijaki pitala sto ne dojim i drugog decaka...dok sam bila u bolnici sa mojim decakom ovaj drugi je bio kuci i naucio samo na flasicu i jeo dohranu,kada sam dosla nije hteo sisu,tako da sam se izmuzala i davala na flasicu svoje mleko...
Mi se mucimo sa grcevima i moj maleni decacic ne kaki,stomak mu nije tvrd,prducka ali od kakanja nista...vec 5 dan...ako imate neki savet dobro bi mi dosao...

Ljubi vas vas medo sa medolincicima ljubav ljubav ljubav
medolino
medolino

Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od malaplava 16/3/2013, 14:51

I ja na brzinu preletim sta pisete, ne stizem svki puta da pisem...evo danas nam je tata kuci pa imam malo vise vremena.
Medo ako sam dobro shvatila ne kaki ti ovaj mali sto ga dojis? Znam da oni mnogo redje imaju stolicu, i da je to normalno(tj znm takve primere) cak i do 7 dana. I nas svrco muku muci sa grcevima Sad I mi smo definitivno na dohrani (to mi je mnogo tesko palo) ali od mog mleka nista.
malaplava
malaplava

Broj poruka : 221
Datum upisa : 12.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gramatika 16/3/2013, 17:02

Jedno pitanje: dr u Jevremovoj mi reče da se od 34. nedelje ardi CTG. Međutim, kada sam bila sada na kontroli u svom mestu, dr mi nije spominjao CTG. Ne znam radi li se to u svakom DZ. iskreno, ne bih se iznenadila da kod nas toga nema.
Gramatika
Gramatika

Broj poruka : 4085
Godina : 51
Datum upisa : 16.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od malaplava 16/3/2013, 18:43

Grama, ja sam u Jovanovoj vodila trudnocu, i dr (inace je radio u Jevremovoj ranije) mi je radio ctg od 32.nedelje. Cesto u domovim zdravlja rade mnogo kasnije, tek kad udjes u 9. mesec.
Kod njega je to praksa, a na sve to posteljica mi je bila nesto zrelija pa je to bio razlog vise a posle svega meni je to odgovaralo da se nista ne prepusta slucaju.
U svakom dz rade ctg, samo je pitanje kada.
malaplava
malaplava

Broj poruka : 221
Datum upisa : 12.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 16/3/2013, 18:45

Grama, za CTG ne znam sta da ti kazem... ne verujem da manji dz imaju... mozda je najbolje da odes kod nekog privatnika,vrlo je verovatno da svi imaju aparat.

Inace, stigli su mi rezultati krvi i urina, nagnjem ka anemiji, a proteini,urea i kreatinin u serumu,su mi ispod donje granice, ne mnogo, , nisu cak ni obelezeni kao problematicni...Ipak cu ja u ponedeljak da pozovem svog dr'a, da vidim sta mi je ciniti...I opet bakterije u urinu... fd

Jedino sto mi nije jasno, kako pre mesec dana sve bi u redu, kada su mi krv i urin radili u NF?Doduse nisu neka odstupanja, ali te bakterije...
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ananana 16/3/2013, 20:06

Ema, mesec dana je dosta da se sve izmeni,...
Zovi ti svog dr, pa vidi sta ti je ciniti.
ananana
ananana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 16/3/2013, 20:54

Ma, ja te bakterije vucem od pocetka trudnoce...nemam tegobe, pijem kao kamila, i bilo mi je malo cudno da je pre mesec dana sve bilo ok, ali dobro...Znam da to nije nista posebno, ali me nervira...

A ovo za proteine, ureu i kreatinin ne brinem, oni i treba da budu malo snizeni u trudnoci, samo ne znam koliko.Bitno da nisu visoki.

E sada, jedino ta blaga anemija malo kvari sliku, ne znam da li je to za neku terapiju ili ne...Videcu da ovih dana navalim na zelenu salatu, i neko meso, mada mi je pri samoj pomisli i na parcence mesa muka...

Anannana, kako ti guras?
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gramatika 16/3/2013, 21:43

Ema, sada već malo počinje da pada hemoglobin i eritrociti. Kod mene je već mesec dana prisutna anemija, pijem gvožđe, ali je to normalno. Sa bakterijama sam se u početku mučila, ispila 2 ture antibiotika i pila Odmenjsku vodu SA IZVORA ( ne iz fabrike- nije isto) i Pančićev čaj za decu i trudnice. Ako ti je običan lab. nalaz ne znači ništa, uradi UK. I meni pisalo bakterije u urinu, a kada je stigal UK pisalo 10.000 crevnih bakterija, te nalaz nije signifikantan.

A što se tiče CTG u mom mestu, ne verujem ja da ga oni imaju... Ništa sledeće nedelje svkako idem kod dr, pa ću pitati.
Gramatika
Gramatika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ananana 17/3/2013, 00:37

Grama a gde je tacno izvor Odmenjske vode? Cula sam da je cudo,...za cega je sve?

Ema, super guramo za sada, i ja sam vadila krvnu sliku, kazu dobro je, da nastavim sa raznovrsnom isharnom i za sada ne moram suplemente. Uzimam samo magnezijum preventivno. Jedem bas dosta zelene salate, meso, cveklu,...
I evo sinoc pojela neku salamu iz madjarske i izgleda mi od nje muka No i sad vilenim. Ovo mi prvi put da mi je muka. Pijem Mivelu, ne znam stacu.

Inace za gvozdje meni dr rekla ako krene da pada da je odlicno popiti 2x nedeljno po 1dl kupinovog vina nekog zasladjenog medom, to je kao bolje. I da je odlican neki Revite Fe,...tako nesto. I naravno cvekla, presna narendana ako moze na primer sa jabukom,celerom, sargarepom. I crveno meso. A endokrinolog mi rekla da slobodno jednom nedeljno ubacim i dzigericu.

Da li u trudnoci sme da se jede dzigerica, dobra je zbog gvozdja ali mislim da nije dobra u trudnoci? Ima previse nekog vitamina A koji nije dobar,... Kakvo je vase misljenje? Da li smeju pecurke da se jedu? Caj od kamilice, nane?
ananana
ananana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gramatika 17/3/2013, 09:05

Ananana, izvor Odmenjske je kod Ušća, mesta između Kraljeva i Raške, u blizini manastira Studenica. Znam da je odlična protiv bakterija u mokraći, ne znam ima li još neke koristi od nje.
Što se tiče kamilice i nane, smeš da piješ čajeve. Za džigericu i pečurke nisam pitala, ali sam ih jela. Dr mi je rekla da se normalno hranim.
Gramatika
Gramatika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lenabeograd 17/3/2013, 09:47

EMA kupi aroniju i pij je Very Happy i Jedi cvekle

lenabeograd

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 17/3/2013, 11:27

Meni je dr rekao da se isto normalno hranim, nista mi nije pominjao da treba posebno da izbacim.E sada, ja odavno ne jedem przeno i pohovano, suhomesnato, virsle i sl. ... osim nravno kada idem u goste, pa mi glupo da odbijem. Sve u svemu, ja sam dosad normalno jela, jedino sam se u januaru malo mucila jer smo bili malo kod sveki malo kod mojih, pa sm jel sve is vasta i tada mi se sve poremetilo...izgubila sam svoj ritam...

A zvala sam svog starog dr'a, koji nam je na neki nacin kucni prijatelj, i rekao mi je a su mi nalazi sasvim ok, da cak ni ta anemija nije nesto strasna, ali da eventualno dodam Revitu FE, pre nego meso, sto meni i odgovara. A cvekla mmmmm....

Ne znam za vas, ali meni najvise odgovara kada jedem na dva sata, otprilike tri obroka i dve tri uzine, a da se to ne razlikuje previse od moje standardne ishrane. Prosli mesec su mi se recimo jele kiflice, pa pica, pa przena jaja, ne sve zajedno naravno, i jela sam, ali mi je posle toga bilo lose...toliko lose da se i bebac uznemirio. Tu i tamo pojedem po neku palacinku, tu i tamo po kolac, ali sve o posle tesko svarim... I zato jedva cekam prolece, u pravom smislu te reci, zato sto se izbor salata i povrca biti veci, a meni to bas bas prija...Moram da priznam da mi je dosadio grasak, kupus, pasulj, socivo...meso i krompir... krompir moze, ali krompirici i nikako drugacije!!!! Very Happy

A danas idem kod ujaka i ujne na rucak... sa jedne strane jedva cekam, zato sto moja ujna super kuva, a sa druge znam da cu da se prejedem onoga sto inace ne bih jela... v
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od key 17/3/2013, 12:06

ja sam u prosloj trudnoci imala sve vreme bakterije u urinu.uglavnom eserihiju.pila sam ne znam ni sama sta sve..na kraju sam pila Odmenjsku vodu,ovu flasiranu,nisam mogla da nabavim sa izvora i posle mi se infekcije nisu vracale.ne znam da li mi se organizam sam izborio ili je od vode.inace,tad sam trazila po netu da,ako se vec uzima voda sa izvora,da je pozeljno da bude u staklenoj flasi..
Zoxa,ovo sada je trudnoca iz prirodnih radova Very Happy napisala u decijem dnevniku..pomazi bebicu,.poljubac za tvoju devojku i tebe od nas ljubav
trudnice d
key
key

Broj poruka : 1448
Godina : 46
Datum upisa : 10.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od veki1 17/3/2013, 12:38

Kruglice nove i stare Very Happy pozdravcic od nas!
veki1
veki1

Broj poruka : 256
Datum upisa : 24.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gramatika 17/3/2013, 16:10

ako se vec uzima voda sa izvora,da je pozeljno da bude u staklenoj flasi..

yes

Veki, ff
Podseti me kada si se porodila.
Gramatika
Gramatika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 17/3/2013, 17:31

Okruglice, velike i male, veliki ljubac! ljubav
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bulevarka 18/3/2013, 00:26

Devojke u toku su planovi da jednu bitnu akciju sprovedemo u delo pa bi bilo lepo da svratite na ove teme i pogledate o čemu se radi i date svoje mišljenje , predlog , podršku i doprinos .

https://kutak.forumotion.com/t2508p210-donacija-kutka-za-vto

https://kutak.forumotion.com/t2515-donacija-kutka-za-vto

srcasti poljupci srcasti poljupci srcasti poljupci
bulevarka
bulevarka

Broj poruka : 836
Godina : 44
Datum upisa : 16.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 18/3/2013, 06:06

Dobro jutro svima...kao sto je bilo za ocekivati, na rucku kod mojih sam se prejela... i naravno da mi je muka i da ne mogu da spavam...Pus, celu noc me mucila kiselina, bravo ja... i na svu tu muku, opet sam otekla, mada nije toliko starasno..Sto znaci, bolja varijanta je vise manjih obroka, ali kako odoleti mimoza salati, pohovanom pilecem mesu i domacoj supi... pohovano nisam jela ne pamtim kada... e zato sada duvam, dahcem i vrtim se po krevetu...
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lenabeograd 18/3/2013, 09:08

Ali si bar uzivala nek si emice procice lol!

lenabeograd

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 36 od 40 Prethodni  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu