DARLING_BUDS - VTO u Frontu - PCOs (nov 2012)
+27
SannI-AlL
ninica2
Dacaa
Orline
ivi
KoMetaK
fight&faith
anak
lilya
Niny
menora72
Ambra
bak
ahosame
Jelica
ciklama
dragana76ns
MAAKKI
medolino
BiKsi :)
Tinche
bibi.libi
plavaptica
korpica
nina :)
Vuchica
darling_buds
31 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 2 od 8
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DARLING_BUDS - VTO u Frontu - PCOs (nov 2012)
plavaptica ::Bebice dobrodosle kod mame i tu ostale narednih 9 meseci
navijamo da bebe se lepo smeste kod mame i da narednih 9 meseci ostanu kod nje
nina :)- Broj poruka : 5182
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011
Darling, duso, za emrionchice
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012
Darling, zelim ti da sto lakse sve podneses i na kraju da se radujes :))
Meni su zadnja 3-4 dana stimulacije tesko pala, boleli me jajnici bas bas, posle aspiracije dobila sam Hetasorb kao i 3 dana kasnije (htedoh da crknem od bolova) kad su mi rekli da nije HS (i ako sam ja ubedjena da sam blazi oblik imala) ali mi uvalise jos 1. flasu Hetasorba za svaki slucaj.
Ja sam inace jedna od onih koja se nije pridrzavala nikakvog posebnog rezima ishrane. Pila sam surutku koji dan pre aspiracije a onda vise nisam mogla da je omirisem, koktel vitamina koji uzimam od kad ikad, pijem oko litar i po vode dnevno (ne mogu bre vise da me ubijes, naduje mi se zeludac ne mogu da disem od vode)) i hranim se sasvim normalno s tim sto jedem meso svaki dan sto obicno ne radim, nisam mesozder ni ljubitelj mesa. Sedam dana posle aspiracije (bila 26.11) boleo ma stomak a od danas nista, kao rukom odneseno. Cele prosle nedelje sam na bolovanju, odmaram kod kuce, spremim rucak, operem ves, promuvam se malo a cim vidim da me hvata umor zalegnem. Od sutra planiram da pocnem pomalo da radim, cisto da ne zaribam sedeci kod kuce.
Uglavnom od svih ovih divnih zena mislim da sam ja najgora od sve dece po pitanju discipline i krsenju pravila. :)) Jos sam i aktivni pusac.
Meni su zadnja 3-4 dana stimulacije tesko pala, boleli me jajnici bas bas, posle aspiracije dobila sam Hetasorb kao i 3 dana kasnije (htedoh da crknem od bolova) kad su mi rekli da nije HS (i ako sam ja ubedjena da sam blazi oblik imala) ali mi uvalise jos 1. flasu Hetasorba za svaki slucaj.
Ja sam inace jedna od onih koja se nije pridrzavala nikakvog posebnog rezima ishrane. Pila sam surutku koji dan pre aspiracije a onda vise nisam mogla da je omirisem, koktel vitamina koji uzimam od kad ikad, pijem oko litar i po vode dnevno (ne mogu bre vise da me ubijes, naduje mi se zeludac ne mogu da disem od vode)) i hranim se sasvim normalno s tim sto jedem meso svaki dan sto obicno ne radim, nisam mesozder ni ljubitelj mesa. Sedam dana posle aspiracije (bila 26.11) boleo ma stomak a od danas nista, kao rukom odneseno. Cele prosle nedelje sam na bolovanju, odmaram kod kuce, spremim rucak, operem ves, promuvam se malo a cim vidim da me hvata umor zalegnem. Od sutra planiram da pocnem pomalo da radim, cisto da ne zaribam sedeci kod kuce.
Uglavnom od svih ovih divnih zena mislim da sam ja najgora od sve dece po pitanju discipline i krsenju pravila. :)) Jos sam i aktivni pusac.
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Zaboravih da napisem.. ko da sam retard, meni su milion puta na klinici ponavljali da jedem puno proteina. I sad citam ja koja hrana ima najvise proteina (jaja, piletina, mladi sir itd...) i nadjem da 100gr semenki od bundeve ima 30gr proteina. E onda sam kupila kilo semenki i sad grickam li grickam, ko u bioskopu. Ceo dan gledam tv i grickam semenke. :)))
Darling
decoooooooo
SRETNO
decoooooooo
SRETNO
menora72- Broj poruka : 857
Datum upisa : 18.01.2012
Srećno otvaranje dnevnika i da se završi sa velikom betom
Jel danas bio ET?
Jel danas bio ET?
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Zenice, evo, ja zavrsila, danas bio ET, sad je sve na celijicama da se druze dole
Krk, ti si dobro prosla, vidis, semenke bundeve, dobra ideja. Nek ti je srecno s beticom uskoro
Evo malo duzeg izvestaja danasnjeg, koga zanima. Ljubim vas
Krk, ti si dobro prosla, vidis, semenke bundeve, dobra ideja. Nek ti je srecno s beticom uskoro
Evo malo duzeg izvestaja danasnjeg, koga zanima. Ljubim vas
darling_buds- Broj poruka : 181
Datum upisa : 24.06.2012
3. dec, pon - 14. dan, transfer: Od 13 izvadjenih jc oplodilo se 9, a 3 su mi vracene danas! Dosla sam oko 10h, cekala tzv. "saopstenje, tj. informaciju od biologa Biljane Macanovic da li je sve OK sa embrioncicima. Muz dosao da potpisemo oboje saglasnost da nam vracaju embrione, a zatim sam primila injekciju Progesteron Depo 100mg x 1, kao i bensedin i jos nesto, zaboravih da pitam sta (?) Takodje, dali su mi prvi put i infuciju cuvenog Hesa (Hetasorba) protiv hiperstimulacije. Pocela sam da pijem vodu odmah da se napuni besika za UZ tokom transfera i stomak me bas boleo jer nisam znala da besika ne treba da bude skroz puna! Dakle, devojke, da znate, treba napuniti besiku, ali ne toliko da boli i slobodno mozete da ispiskite malo u medjuvremenu. Oko 11.30h smo otisli u istu salu za aspiraciju, donji deo se skida, legla sam na sto i sestre su mi stavile kateter. Dosla je dr Arsic, na moje veliko zadovoljstvo :) Ispustila je dosta mokrace da se ne mucim, a onda je sve islo OK i bezbolno. Znaci, stavlja spekulum kao za bilo koji gin pregled i uvlaci malu cevku kroz cerviks, ali to se skoro uopste i ne oseca niti boli. Onda su oni tu nesto radili, ja nista nisam videla niti su mi govorili. Bilo je gotovo za 10ak minuta, a onda lezanje na stolu oko 20-30 minuta, nisam sigurna. I onda na noge lagane. Zatim su mi sestre dale lekove (utrogestan 3x2 dnevno oralno i dve ampule Progesterona Depo 250mg na pet dana da dobijem u domu zdravlja). Kontrolni UZ za dva dana, a beta za dve nedelje. Malo sam prosetala do kuce,nisam jurila u krevet, pa sam leskarila, ali sam se vrpoljila sve vreme, lezala na stranu, na stomaku, pa na ledjima, ne da mi djavo mra. Cini mi se da to nema veze.
Pa nek mi je sa srecom :)))
Pa nek mi je sa srecom :)))
na svim forumima citam da mora biti besika puna a meni su rekli da mora prazna i kad sam krenula na transver sestra dosla po mene u sobu i kaze idite prvo u wc da vam besika bude skroz prazna kad je dr uradila transver ostavili me 30 min na stolu i kasnije sam jos 2 sata lezala u sobi kod njih i poslali me kuci i lezala 2 nedelje bez prestanka odnosno samo do wc i da spremim sebi za 10 min sta cu jesti jer su me stavili na strogu dijetu a svekrva nije znala kako da mi to pravi pa sam ja sebi spremala ali to 1 dnevno ostalo sam jela sta sam stigla.
nijew mi jasno sto moras za 2 dana na uz to sam prvi put sad procitala da je neko iso inace ja sam 2008 radila u genezisu u ns
nijew mi jasno sto moras za 2 dana na uz to sam prvi put sad procitala da je neko iso inace ja sam 2008 radila u genezisu u ns
nina :)- Broj poruka : 5182
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011
Darlin,mazi mrvice i uzivaj, meni sve to deluje kao da ce ispasti bas, bas dobro
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
E vala nek ti je sa srecom, a sta je bilo sa ostatkom embriona? Sta su ti rekli za ove embrione koje su ti vratili, kakvi su ?
Jelica- Broj poruka : 742
Datum upisa : 18.12.2010
Jelice, nisu mi nista rekli za kvalitet, a ja, sto je neuobicajeno za mene, nisam pitala, nesto sam bila zbinjena, samo sam cekala da cujem da je sve OK. A za ostale, pa bacaju se, nema zamrzavanja nazalost
Nina, to zavisi od klinike do klinike. Bas konkretno za besiku zavisi koja je vrsta ultrazvuka, negde besika treba da je puna da uvelica matericu, jajnike i ostalo.
A sto se tice kontrolnog UZ, i to je ocigledno razlicito. U Frontu su relativno skoro to uveli (ali ne vaginalni, nego preko stomaka) jer proveravaju velicinu jajnika i kolicinu vode zbog potencijalne hiperstimulacije. Tako da je meni to OK, ne prepustaju stvari slucaju. A ja sam dobila i papir da od 2 dpt mozemo na posao, tako da lezanje i nije indikovano...
Nina, to zavisi od klinike do klinike. Bas konkretno za besiku zavisi koja je vrsta ultrazvuka, negde besika treba da je puna da uvelica matericu, jajnike i ostalo.
A sto se tice kontrolnog UZ, i to je ocigledno razlicito. U Frontu su relativno skoro to uveli (ali ne vaginalni, nego preko stomaka) jer proveravaju velicinu jajnika i kolicinu vode zbog potencijalne hiperstimulacije. Tako da je meni to OK, ne prepustaju stvari slucaju. A ja sam dobila i papir da od 2 dpt mozemo na posao, tako da lezanje i nije indikovano...
Bravo Navijam da se embriončići lepo ugnjezde kod svoje mamice
P.S. I meni su oba puta radili transfer sa skroz praznom bešikom
P.S.S. Šteta za ostale embrione što su ih bacili
P.S. I meni su oba puta radili transfer sa skroz praznom bešikom
P.S.S. Šteta za ostale embrione što su ih bacili
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
darling, taj isti papir daju svima, ali videces sta ce ti reci posle UZ... pisi
Vuchica- Broj poruka : 3208
Datum upisa : 09.04.2012
Darling divno Sad pricaj mrvicama i ubedi ih da ostanu bas tu
Sto se tice pune i prazne besike, skoro je neko, mislim Mirjana postavljala sliku zasto sa punom, besika "pogura" matericu da se cerviks ispravi i onda kateter lako udje. A i nije isto kod svih oblika materice i kod svih zena
Sto se tice kontrolnih uz kod zena u Frontu to je oduvek bilo kod zena kod kojih se na transferu proceni da su jajnici uvecani i da postoji opasnost od bilo kakvog oblika hs.
Sto se tice pune i prazne besike, skoro je neko, mislim Mirjana postavljala sliku zasto sa punom, besika "pogura" matericu da se cerviks ispravi i onda kateter lako udje. A i nije isto kod svih oblika materice i kod svih zena
Sto se tice kontrolnih uz kod zena u Frontu to je oduvek bilo kod zena kod kojih se na transferu proceni da su jajnici uvecani i da postoji opasnost od bilo kakvog oblika hs.
bak- Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010
Darling, jedan od ta 3 mora da se pelcuje
Dobrodosla u klub "cekanje je zakon" :)))
Dobrodosla u klub "cekanje je zakon" :)))
Darling, ja tek sad videh dnevnik, a ti vec cekalica
Ajde, nek je sa srecom i da ga ubrzo zatvoris uz veeeliko slavlje
Ja sam ko ti, prvi put prepunila besiku, a dr kasnio 2 sata Kad nisam umrla od bolova cekajuci Posle mi rekli da ispraznim besiku do pola. Super, a kako ja da znam sta je pola
Ajde, nek je sa srecom i da ga ubrzo zatvoris uz veeeliko slavlje
Ja sam ko ti, prvi put prepunila besiku, a dr kasnio 2 sata Kad nisam umrla od bolova cekajuci Posle mi rekli da ispraznim besiku do pola. Super, a kako ja da znam sta je pola
lilya- Broj poruka : 4742
Datum upisa : 07.03.2011
Lilya, bas to! Jeste, sad cekam. Mada ja sam danas isla kod gin zbog bolovanja, smarala se tamo 2,5 sata cekajuic, pa isla u prodavnicu i tako. Jeste da mi je sve bas blizu, ali... Pocela sam da pijem utrogestan 3x2 tabletice i posle pola sata me takav umor uhvati kao da nisam spavala dva dana. Malo me bole jajnici zaista, videcemo sutra na UZ... Ljubim vas
Devojke, evo danasnjeg izvestaja iz Fronta. Vesti su dobe sto se tice eventualne hiperstimulacije:
5. dec, sreda, 2 dan posle transfera: Otisla sam na kontrolni UZ jajnika da se vidi koliko su uvecani, da li ima vode u stomaku i slicno zbog eventualne hiperstimulacije. Desni jajnik oko 70x66 cm, levi 62x53, dakle uvecani su, ali nije strasno i nema vode u stomaku, jeee! Dr Arsic kaze da svejedno nista nije gotovo i da to moze da se promeni za cas, pa zato nastavljam sa odmaranjem, surutkom, sirom i belancima. Kontrola sledeceg ponedeljka. Eto, konacno cu imati par dana da odmaram i da ne moram da ustajem u cik zore
Ljubim vas i cekam strpljivo (ili manje strpljivo )
5. dec, sreda, 2 dan posle transfera: Otisla sam na kontrolni UZ jajnika da se vidi koliko su uvecani, da li ima vode u stomaku i slicno zbog eventualne hiperstimulacije. Desni jajnik oko 70x66 cm, levi 62x53, dakle uvecani su, ali nije strasno i nema vode u stomaku, jeee! Dr Arsic kaze da svejedno nista nije gotovo i da to moze da se promeni za cas, pa zato nastavljam sa odmaranjem, surutkom, sirom i belancima. Kontrola sledeceg ponedeljka. Eto, konacno cu imati par dana da odmaram i da ne moram da ustajem u cik zore
Ljubim vas i cekam strpljivo (ili manje strpljivo )
Bravo Darling, odlicni su ti jajnici, manji od mojih :)) Nemoj da zaboravis da se nalivas vodom/cajevima dokle god mozes da dises :))
Ajd budi dobra pa da se radujemo za 8 dana
Ajd budi dobra pa da se radujemo za 8 dana
Darlin odlicno je sve to kod tebe, cure vec rekose nalivaj se vodom i naravno uzivaj sa svojim mrvicama
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Darling, čestitam i želim ti što skoriji prelazak na TD
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
Darling, sad samo uzivaj! Ja se nadam da ce se usaditi bar jedan!
A sta bi sa onim sto ti je gledala na color dopleru ona druga dr? Kako su to njeno gledanje upotrebili nije mi jasno?
A sta bi sa onim sto ti je gledala na color dopleru ona druga dr? Kako su to njeno gledanje upotrebili nije mi jasno?
Hvala, drage moje, cekamo, cekamo
Jelice, ne znam bas, nista mi nije tacno rekla kad je geladal. Ona gleda kad dodjes pred kraj prokrvljenost, izgled folikula i slicno i procenjuje valjda da li je to OK. Znam samo da izdiktira ponesto sestrama kad zavrsi pregled i verovatno se to gleda na konzilijumu svakog dana pre odredjivanja terapije. To radi samo dr Jovic, koja inace radi na nekom istrazivanju, pa mislim da je to vise za potrebe istrazivanja, a izvestaj za VTO je onako usput, ali stvarno nisam sigurna. Sve u svemu, nece da skodi
Jelice, ne znam bas, nista mi nije tacno rekla kad je geladal. Ona gleda kad dodjes pred kraj prokrvljenost, izgled folikula i slicno i procenjuje valjda da li je to OK. Znam samo da izdiktira ponesto sestrama kad zavrsi pregled i verovatno se to gleda na konzilijumu svakog dana pre odredjivanja terapije. To radi samo dr Jovic, koja inace radi na nekom istrazivanju, pa mislim da je to vise za potrebe istrazivanja, a izvestaj za VTO je onako usput, ali stvarno nisam sigurna. Sve u svemu, nece da skodi
:-) Pa neka bas te briga, valjda su te info znacile tokom to! Uspece sigurno!
Strana 2 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» JOCY- Februar u Frontu :)
» OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2
» OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.1
» OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.1