Ogradica- sta mislite?
+17
Orline
noja
plavaptica
ananana
Tinche
Marija86
dr mali pariz
Mirjana
bokica
cufta
lena
zoxa
penelope
Ema78
bobica83
Milijana
cici
21 posters
KUTAK :: BEBE :: Kolica, kreveci...
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Ogradica- sta mislite?
Kao sto znate, sada smo kod svekrve u jednom sobicku. tako da ogradicu tu nema gde da stavim, sem kod njih u dnevnoj sobi. da li je to dobra ideja ili ne?
Mozda bolje to, nego da ga oni nosaju po rukama a mozda i nije- ko ce da ih istrpi kod se on navikne na ogradicu, nisam pametna........... treba mi nesto gde mogu da ga ostavim na sigurnom.....pomagajte pilzz iskusta, stavovi i misljenja
Mozda bolje to, nego da ga oni nosaju po rukama a mozda i nije- ko ce da ih istrpi kod se on navikne na ogradicu, nisam pametna........... treba mi nesto gde mogu da ga ostavim na sigurnom.....pomagajte pilzz iskusta, stavovi i misljenja
cici- Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010
Re: Ogradica- sta mislite?
Ja nemam iskustva sa ogradicom jer je moja Lenka nekako bila tip istrazivaca. Ne znam da li bi prihvatila da sam je ogranicavala. Ona je uglavnom vreme provodila na podu, sklonili smo bili stocic i imala je svu sirinu. Vidim da tvoj malisa ima skoro devet meseci, on ce se uskoro ispraviti i traziti da ide uz namestaj. Ne znam koliko ce ti vremenski ta ogradica koristiti, mozda neki mesec. Nadam se da ce se javiti mame koje su to koristile.
Poslednji izmenio Milijana dana 18/7/2012, 13:45, izmenjeno ukupno 1 puta
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Cici mi imamo ogradicu ali nije nesto posluzila svrsi. Hteo je biti u njoj jako kratko i ja sam ga tu ostavljala kad sam morala nesto uraditi otici do wc i slicno jer tu mi je bio najsigurniji a da se igra ne,ne vise je kao Lenka hteo prostor i sirinu i mi smo sklonili tj pomerili stocic tako da je on uvek bio tu negde kad nas i oko nas ali na podu! Sad nam ogradica sluzi za igracke ali sreca nismo je kupili vec smo je nasledili od sestara tako da ako imas od koga da pozajmis pa da probate da ne kupujes dzabe!
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
Sto se tice ogradice, nemam licnog iskustva, ali moja sestra je ogradicu takodje koristila za hitne situacije...wc, tusiranje,poneki telefonski razgovor i sl tome.Za te situacije je bas posluzila.Posle je sluzila za igracke, kao i svima...Ona je pocela da malenog stavlja u ogradicu cim je poceo sam da sedi,sa nekih 5'6 meseci...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Mi smo nasledili ogradicu od brata i bas nam dobro dodje, u toku dana smo ili na podu ili u njoj, a kad su hitne situacije-onda nam je nezamenljiva, a i sada su sve igracke na jednom mestu. Mada moja cura ne bude dugo u njoj, uglavnom hoce da dohvati nesto sa drugog kraja, pa se prevrne na stomak, pa se okrece i kobelja, pa se namestamo i tako.
penelope- Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011
U stolici za hranjenje Nina jos uvijek klopa, samo smo joj skinuli prednji dio, tako da je koristi kao klasicnu stolicu uz sto. Obozava je i neda da je sklonimo, od svih tih stvarcica sto smo joj kupili stolicu smo najvise iskoristili.
zoxa- Broj poruka : 2601
Datum upisa : 25.11.2008
Milijana :: Ja nemam iskustva sa ogradicom jer je moja Lenka nekako bila tip istrazivaca. Ne znam da li bi prihvatila da sam je ogranicavala. Ona je uglavnom vreme provodila na podu, sklonili smo bili stocic i imala je svu sirinu.
kod nas je bilo istovetno...
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
nama je ogradica u dnevnoj sobi, iz koje ona vidi sve. Koristimo je od njenog 11 meseca kada je prvi put sela . Mi smo prezadovoljni, koristimo je ujutru kad ustane....u njoj se razbudjuje, pije mleko...kada se vrati iz jaslica, jer je mrtva umorna. Sedi, stoji u njoj i igra se sa nekim glupostima (to nikada nisu igracke - one je ne interesuju). Nekada i malo odrema. kad se odmori, razbudi....sama trazi da je izvadimo. Posle izlazimo napolje, ili se igramo u stanu ....igra se van nje u svakom slucaju. Pred spavanje kad se umori, stavimo je unutra. I kad legne u nju na jastuk, prenesemo i nju i jastuk i "macu" (lutku) u krevetac gde zaspi.
Dok god ona bude htela da je koristi, drzacemo je
cufta- Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010
Hvala vam na iskustvima
Cufta, obradovalo me je to sto si napisla, od 11 meseca jer sam cula da kasnije teze prihvataju ogradicu.
Meni se licno svidja ona cetvrtasta, da ne kazem kockasta. ima i onaj mali dusek pa moze da posluzi i kao prenosivi krevetac. Mazda je sve ipak, stvar navike i odlucnost roditelja!
Uzasno me nervira sto ga nosaju po rukama a ne mogu da im zabarnim jer ce biti neda ovo, ne da ono.............. a ja stavrno masu stavri nedam! ja volim i mogu sve sama hvala bogu bolje mi je. Trenutno mi sedi u kolicima dok spremam rucak ( zabaljma ga na razlicite naine) a cim je ona tu ( svekrva) cim on pusti glasic eto i nje da ga izvadi iz kolca
i sto bi covek sedeo sam i igrao se kad ima ko da ga zabavlja?
Za koji dan stizu parice pa cu da vam javim sta sam odlucila.
Ustavri, najvise me nervira sto bi ta ogradica morala da bude kod njih u dnevnoj sobi.............
mi smo jako malo kod kuce trenutno, ali ide hladnije vreme pa ce mi ona vise i koristiti.........?
Cufta, obradovalo me je to sto si napisla, od 11 meseca jer sam cula da kasnije teze prihvataju ogradicu.
Meni se licno svidja ona cetvrtasta, da ne kazem kockasta. ima i onaj mali dusek pa moze da posluzi i kao prenosivi krevetac. Mazda je sve ipak, stvar navike i odlucnost roditelja!
Uzasno me nervira sto ga nosaju po rukama a ne mogu da im zabarnim jer ce biti neda ovo, ne da ono.............. a ja stavrno masu stavri nedam! ja volim i mogu sve sama hvala bogu bolje mi je. Trenutno mi sedi u kolicima dok spremam rucak ( zabaljma ga na razlicite naine) a cim je ona tu ( svekrva) cim on pusti glasic eto i nje da ga izvadi iz kolca
i sto bi covek sedeo sam i igrao se kad ima ko da ga zabavlja?
Za koji dan stizu parice pa cu da vam javim sta sam odlucila.
Ustavri, najvise me nervira sto bi ta ogradica morala da bude kod njih u dnevnoj sobi.............
mi smo jako malo kod kuce trenutno, ali ide hladnije vreme pa ce mi ona vise i koristiti.........?
Cici, a sta imas protiv nosanja? On i onako nece hteti vise na ruke kad bude krenuo da se ispravlja i "hoda". Trazice da ga vodate po stanu, a onda kad prohoda, tek onda nece hteti da ga nosaju... znaci dok dodje hladnije vreme, proci ce nosanje...
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Mi smo ogradicu koristili od 4,5 meseca. I to moju ogradicu onu strainsku okruglu. Koliko je samo dece ona izdrzala.
Prvo smo je koristili tako sto sam mu u njoj vezivala igracke da mu vise, stavljala mu ogledalo da se gleda. Mislim da ima slika u nasem dnevniku. Bila mi je kao baby gym.
Kako je rastao tako smo nastavili da je prilagodjavamo uzrastu. Nekada nije hteo unutra ni pet minuta, a nekada je znao bas da zaigra.
Danas kada je napunio skoro 11 meseci svecano stavljam ogradicu van upotrebe jer je moje dete iskocilo iz nje na pod.
Sve u svemu dugo me je i dobro posluzila i ne znam kako cu ujutru u wc.
Prvo smo je koristili tako sto sam mu u njoj vezivala igracke da mu vise, stavljala mu ogledalo da se gleda. Mislim da ima slika u nasem dnevniku. Bila mi je kao baby gym.
Kako je rastao tako smo nastavili da je prilagodjavamo uzrastu. Nekada nije hteo unutra ni pet minuta, a nekada je znao bas da zaigra.
Danas kada je napunio skoro 11 meseci svecano stavljam ogradicu van upotrebe jer je moje dete iskocilo iz nje na pod.
Sve u svemu dugo me je i dobro posluzila i ne znam kako cu ujutru u wc.
bokica- Broj poruka : 1566
Godina : 43
Datum upisa : 22.03.2009
Ne volem nosanje, jednostavno ne voliem. ni ja ga ne nosam po kuci pa nece ni oni. A kad prohoda nek im "lomi kicmu" bas me briga i nek ih voda po kuci. Ali tada nece biti nikoga da ga seta, svi junacu utokose....... sem mene.
Trenutni mi on jede u kolicima, ali su zato kolica musava za sve pare jer on cas posla okrene glavu i ostavi "dokaz na kolicima" bez obzira sto ja to stalno perem i brisem, mislim da treba da jede na jednom mestu i za stolom. Mada mi je ovako lase jer iznesem kolica u dvoriste pa ga naharnim napolju.
Milijana, mislis da nece hteti da se igra u ogradici kad zahladni? bez obzira sto ce ustajati i prohodavati.
ipak je ovo kuca i to stara, nece bas biti za puzanje po podu niti sedenje na istom........
Trenutni mi on jede u kolicima, ali su zato kolica musava za sve pare jer on cas posla okrene glavu i ostavi "dokaz na kolicima" bez obzira sto ja to stalno perem i brisem, mislim da treba da jede na jednom mestu i za stolom. Mada mi je ovako lase jer iznesem kolica u dvoriste pa ga naharnim napolju.
Milijana, mislis da nece hteti da se igra u ogradici kad zahladni? bez obzira sto ce ustajati i prohodavati.
ipak je ovo kuca i to stara, nece bas biti za puzanje po podu niti sedenje na istom........
Mi smo se ipak odlucili i uzeli onu cetvrtastu ogradicu. Lolica po ceo dan skace u njoj drzeci se za ogradu. tek nedavno je "shvatio" da moze da sedi i igra se. mada veci deo vremena provodi skacuci :) jos nijednom nije zaspao unutra. ko zna, mozda i to docekamo.
Jupi, stigla ogradica
Stavi ti njemu i nko jastuče, pa ćeš videti kako će da zaspi
Stavi ti njemu i nko jastuče, pa ćeš videti kako će da zaspi
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
ja poznajem i jednog preslatkog batu koji je u iste svrhe koristi...bas me zanima da li ta ogradica postoji jos uvek za njega, je li ,mamo?cufta ::nama je ogradica u dnevnoj sobi, iz koje ona vidi sve. Koristimo je od njenog 11 meseca kada je prvi put sela . Mi smo prezadovoljni, koristimo je ujutru kad ustane....u njoj se razbudjuje, pije mleko...kada se vrati iz jaslica, jer je mrtva umorna. Sedi, stoji u njoj i igra se sa nekim glupostima (to nikada nisu igracke - one je ne interesuju). Nekada i malo odrema. kad se odmori, razbudi....sama trazi da je izvadimo. Posle izlazimo napolje, ili se igramo u stanu ....igra se van nje u svakom slucaju. Pred spavanje kad se umori, stavimo je unutra. I kad legne u nju na jastuk, prenesemo i nju i jastuk i "macu" (lutku) u krevetac gde zaspi.
Mislim da je ta ogradica korisna stvar,kao sto neko rece, izmedju ostalog, i za hitne slucajeve.
Mi cemo je u nas minorac doneti, jer nam je ostala od bate iz Bg.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
I mi koristimo ogradicu uveliko..u njoj dnevno provede dosta vremena.Tu se igra nikada nije zaspala a ni pila mleko tu ali igra se gleda crtani i ostalo..ponekad protestvuje ali brzo se opet zaigra i meni je spas
Marija86- Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
dr mali pariz ::ja poznajem i jednog preslatkog batu koji je u iste svrhe koristi...bas me zanima da li ta ogradica postoji jos uvek za njega, je li ,mamo?
Mislim da je ta ogradica korisna stvar,kao sto neko rece, izmedju ostalog, i za hitne slucajeve.
Mi cemo je u nas minorac doneti, jer nam je ostala od bate iz Bg.
O daaaaaaaaa....dobijas je sad...pa tamo negdeeee doooooo posle prvog rodjisa! Taman da ti posluzi! Ko da smo se dogovarale oko datuma!
Ljudi, moj batica je obozavao svoju ogradaju!!! Od cetvrtog meseca sam ga stavljala sa sve onom lezaljkom (njanjalicom, drndalicom...uh i ovo moram da nabavim, proslu smo pozajmili pa vratili) da gleda okacene igracke...da se navikava. Posle je uzivao u njoj...da se uspava, da se razbudi, da se pentra...ma imam utisak da smo je do skoro koristili. Do proletos u stvari. Samo sam je vukljala iz sobe u sobu kako sta imam da radim a on sreeeecan.
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
i to dobijam???
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Zanima me da li je potreban dusek za ogradicu ili moze bez njega? Ja imam cetvrtastu ogradicu i ne znam da li ima da se kupi i gde dusek za nju?
ananana- Broj poruka : 1028
Datum upisa : 04.07.2011
Ananana, ja imam ogradicu kojoj je podloga blago tapacirana i to je pilicno tvrdo, dobro je za pravljenje koraka, a i beba bi kao trebalo da bude na tvrdjoj podlozi, ali zato kada padne nista ne amortizuje taj pad. Ja sam joj stavljala cebe. Postoje ogradice sa dodatnom podlogom za igru i ja mislim da je to ono sto treba...
Inace moje iskustvo sa ogradicom..hm...hm...kupili smo je kada je imala 9 meseci, igrala se u njoj bas lepo do skoro, mislim da je ogradica odlicna za vezbice koje prethode prohodavanju....sada joj je vec dosadno i zeli da izlazi van i istrazuje ostatak prostorije
Mislim da je spas za roditelje, pod uslovom da dete hoce da ostane u istoj neko pristojno vreme
Inace moje iskustvo sa ogradicom..hm...hm...kupili smo je kada je imala 9 meseci, igrala se u njoj bas lepo do skoro, mislim da je ogradica odlicna za vezbice koje prethode prohodavanju....sada joj je vec dosadno i zeli da izlazi van i istrazuje ostatak prostorije
Mislim da je spas za roditelje, pod uslovom da dete hoce da ostane u istoj neko pristojno vreme
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
plavaptica hvala ja mislim da je prakticno i kao krevetic kada putujemo a i kada idemo na vikendicu, strand,...i kod baba da moze da spava i da se igra. Jedino cu da vidim sta cu sa dusekom,...
Ima u brendonu.hu takvih cetvrtastih duseka,
malo su tanji al ok su ...pogledaj na situ.
Mi nespavamo u njemu pa nismo kupili taj dusek jer nama sluzi za igru,
A i kad putujemo.nosimo ga, al spava izmedju nas...
malo su tanji al ok su ...pogledaj na situ.
Mi nespavamo u njemu pa nismo kupili taj dusek jer nama sluzi za igru,
A i kad putujemo.nosimo ga, al spava izmedju nas...
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
P.s sluzi 1 h za igru i to je nesto da se bar popije kaffa u prepodnevnim casovima
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Moje dete je upravo u ogradici Tu pravi svoje prve korake, a kad padne, nema gde da se povredi.
Mnogo znači!
Naravno, trudim se da vreme provedeno u njoj ne bude više od 1h dnevno, iz više puta, ali on nekada i neće da izađe. Npr. kad šuta loptu u ogradici, ona mu se uvek vrati i ne nabija se pod nameštaj, tako da ga to veseli. Ciči (zvučno se raduje ) i šuta. Kad ga izvadim iz ogradice, vere se uz nameštaj i po nekad' padne, ali me tih padova više nije strah, jer je u ogradici naučio kako se to radi
Mnogo znači!
Naravno, trudim se da vreme provedeno u njoj ne bude više od 1h dnevno, iz više puta, ali on nekada i neće da izađe. Npr. kad šuta loptu u ogradici, ona mu se uvek vrati i ne nabija se pod nameštaj, tako da ga to veseli. Ciči (zvučno se raduje ) i šuta. Kad ga izvadim iz ogradice, vere se uz nameštaj i po nekad' padne, ali me tih padova više nije strah, jer je u ogradici naučio kako se to radi
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Pa to je super
A meni nesto bezveze bez duseka, deluje mi nestabilno i da moze da se povredi na one sipke nosace ispod kad gazi i ksace. Mozda gresim, ali tako mi izgleda, zato bi uzela dusek.
Noja koliko je otprilike taj cetvrtasti u madjarskoj?
Jesi ti putovala u Madjarsku u trudnoci. ja jos nisam, a ranie sam isla 2x nmesecno, a sada vec 8 meseci nisam biola pa mi sve cudno. Spremam se uskoro da idem, jel to ok?
A meni nesto bezveze bez duseka, deluje mi nestabilno i da moze da se povredi na one sipke nosace ispod kad gazi i ksace. Mozda gresim, ali tako mi izgleda, zato bi uzela dusek.
Noja koliko je otprilike taj cetvrtasti u madjarskoj?
Jesi ti putovala u Madjarsku u trudnoci. ja jos nisam, a ranie sam isla 2x nmesecno, a sada vec 8 meseci nisam biola pa mi sve cudno. Spremam se uskoro da idem, jel to ok?
Strana 1 od 2 • 1, 2
KUTAK :: BEBE :: Kolica, kreveci...
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu