Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+52
Milijana
*AIDA*
dragana76ns
Akijeva
key
bak
viktorija
pegaz
seka 35
MIRKA85
MAAKKI
buby
heart84
KoMetaK
Xena
Shizika
Zoka83
lolipop
Kamilica
natalija
Mrvica
lilya
djole42
Sneza
maus
Neeela
Nefertari
rada78
lena
anak
noja
bebko
Mirjana
cicsa80
Tanja83
darija79
lilly13
missile
saška
Mali Princ
Botox
cufta
Orline
makababy
shenon
Marija86
BiKsi :)
mijaki
stefi :*
dragmilk
Bokicalepotica
dr mali pariz
56 posters
Strana 34 od 40
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
nekako ce se vec morati snaci sa njih dvoje, i ne sumnjam u to :)
muzevi su nam retko kada tu 24/7
i vecina zena je sama sa bebom ili bebama bar pola dana
i retko koja ostaje u kuci svo vreme, na zalost, obaveze nas cekaju, bar one osnovne kao sto su odlazak do prodavnice, pijace, kuvanje i sl....
muzevi su nam retko kada tu 24/7
i vecina zena je sama sa bebom ili bebama bar pola dana
i retko koja ostaje u kuci svo vreme, na zalost, obaveze nas cekaju, bar one osnovne kao sto su odlazak do prodavnice, pijace, kuvanje i sl....
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Mrvice,
Jeli ti ta dr za odrzavanje trudnoce u drzavnoj bolnici?
Zanima me kako poceti odrzavati trudnocu kod dr koja radi i porodjaj?
Ili sam ja poranila, da li to kasnije krece, mislim nerviraju me ovi u Frontu, zakazace mi ultrazvuk tek za dva meseca.
Ili u bolnici mogu odrzavati trudnocu samo ako imam neki problemcic?
Bas sam zbunjena.
Ili sam ja poranila, da li to kasnije krece, mislim nerviraju me ovi u Frontu, zakazace mi ultrazvuk tek za dva meseca.
Bas sam zbunjena.
shenon- Broj poruka : 448
Datum upisa : 16.11.2010
Jagodice, jedno pitanjce...sad si prirodno trudna,ili je isto bio postupak??
Svaka čast sa muževljevom dg, ako je ista i u ovom postupku
I ja mislim da ti dabl ne treba ako ćeš već ići na AC.
Mrvo, kako ja čekam tih 6 nedelja posle porođaja, kad ću baciti iglu iz svojih ruku!!
A od pre 3g., kad sam je prvi put uzela, pa pogotovu sad-u trudnoći, svakodnevno...kakav smor! Mada-posao rešen,pa se samo žalim na dosadu istog
Maro, otvorila dnevnik? Sad ću da skoknem
Svaka čast sa muževljevom dg, ako je ista i u ovom postupku
I ja mislim da ti dabl ne treba ako ćeš već ići na AC.
Mrvo, kako ja čekam tih 6 nedelja posle porođaja, kad ću baciti iglu iz svojih ruku!!
A od pre 3g., kad sam je prvi put uzela, pa pogotovu sad-u trudnoći, svakodnevno...kakav smor! Mada-posao rešen,pa se samo žalim na dosadu istog
Maro, otvorila dnevnik? Sad ću da skoknem
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
ja mislim da to tako ide
u bolnicu tek ako imas neki problem, i mislim da bi tako trebalo, inace bi bili prebukirani kada bi tek tako primali trudnice ....
uzivaj draga :)
ocigledno je sa vama sve u najboljem redu cim nemas potrebe da budes pod njihovim nadzorom :)
u bolnicu tek ako imas neki problem, i mislim da bi tako trebalo, inace bi bili prebukirani kada bi tek tako primali trudnice ....
uzivaj draga :)
ocigledno je sa vama sve u najboljem redu cim nemas potrebe da budes pod njihovim nadzorom :)
Marija,imas u Aksi da kupis spojnicu kojom mozes da vezes 2 kolica.kosta oko 1500din.vezuju se na 3 mesta.mi mislili da kupimo dvoje kisobran kolica i tu spojnicu da mogu i sama da ih vodim u setnju...ova blizanacka su mi bas postala teska...
trudnice
trudnice
key- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 10.07.2008
Poslala sma poruku, ali izgleda da nisam- ne vidim je. Ako nešto dupliram, izvinjavam se. Bili smo u postupku, kod supruga je azoospermija, rađena je TESE.
Videću šta će mi reći Novakovka, za sad mislim da dabl neću raditi.
Hvala svima!
Videću šta će mi reći Novakovka, za sad mislim da dabl neću raditi.
Hvala svima!
jagodica- Broj poruka : 247
Datum upisa : 04.06.2011
Meni je trudnocu vodio Stojic a on me i porodio,i sada cu kod njega
Videcu vec kada dodje vreme,znam da nije lako ali nekako me tesi mm mi je uvek ceo januar slobodan pa ce mi biti tu u pocetku a posle nekako cu uspeti..ni prva ni poslednja
Videcu vec kada dodje vreme,znam da nije lako ali nekako me tesi mm mi je uvek ceo januar slobodan pa ce mi biti tu u pocetku a posle nekako cu uspeti..ni prva ni poslednja
Marija86- Broj poruka : 1794
Datum upisa : 23.09.2010
Aha Jagodice, hvala na info..ne piše metod, samo mesec i beta, pa sam mislila da su možd ai prirodnjaci...
Dobar dančić oblice!
Meni je opet odskočio stomak. Sad je kao Moskva, veeeelik, a lep! Zato mi nožice nisu baš lepe. Natekle skroz. No, ni je ni čudo. Nisam stala ni juče ni danas, a bilo je baš toplo. Sada nas je rashladila neka prijatna kišica, a ja čekam mm-a da ručkamo, pa dižem noge.
Dr mi ode na odmor i sad sam pod stresom. Ako prigusti, naći ću ga, na plaži će me porađati
Šalim se. Mislim da će biti odsutan svega desetak dana. Ja sam rešila da izdržim toliko, a ako ovaj HPL kaže drugačije, mm je već organizovao rezervnu ekipu.
Jagodice, ne znam zašto da bacaš pare na oba testa kad je AC kompletniji.
Shenon, ako želiš da se zbližiš sa dr-om koji će te porađati, možeš ići u bolnicu na preglede. Međutim, to se plaća, pa je onda bolje da vidiš gde on radi privatno. Mislim, kad već plaćaš, bar da ne čekaš, kao što bi se načekala u bolnici za svaki pregled.
Boki, mažeš li se čime?
Curke
Meni je opet odskočio stomak. Sad je kao Moskva, veeeelik, a lep! Zato mi nožice nisu baš lepe. Natekle skroz. No, ni je ni čudo. Nisam stala ni juče ni danas, a bilo je baš toplo. Sada nas je rashladila neka prijatna kišica, a ja čekam mm-a da ručkamo, pa dižem noge.
Dr mi ode na odmor i sad sam pod stresom. Ako prigusti, naći ću ga, na plaži će me porađati
Šalim se. Mislim da će biti odsutan svega desetak dana. Ja sam rešila da izdržim toliko, a ako ovaj HPL kaže drugačije, mm je već organizovao rezervnu ekipu.
Jagodice, ne znam zašto da bacaš pare na oba testa kad je AC kompletniji.
Shenon, ako želiš da se zbližiš sa dr-om koji će te porađati, možeš ići u bolnicu na preglede. Međutim, to se plaća, pa je onda bolje da vidiš gde on radi privatno. Mislim, kad već plaćaš, bar da ne čekaš, kao što bi se načekala u bolnici za svaki pregled.
Boki, mažeš li se čime?
Curke
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Da imam edit, ispravila bih "ni je ni čudo", itd. Ovako, nek bude da sam nepismena
mazem se nekom prirodnom nemackom 'kremicom' s aloe verom
ali priznajem nisam redovna
nisam navikla da se mazem i inace ne podnosim nista na svojoj kozi sem vode i sapuna
i mseta mi priznajem kada se namzem,pa se lepim ili sam masna, ma nervira me :)
a znam da moram pa cu se truditi da se nateram na to mackanje
mada ja tu nesto ne verujem, ok da koza ne bude suva i ne svrbi
ali mislim da pojava strija zavisi od genetike kao i nase ishrane koliko je bogata vitaminom E koji je majka za elasticnost koze....
samo tako i nikako drugacije :)
eto :)
ali priznajem nisam redovna
nisam navikla da se mazem i inace ne podnosim nista na svojoj kozi sem vode i sapuna
i mseta mi priznajem kada se namzem,pa se lepim ili sam masna, ma nervira me :)
a znam da moram pa cu se truditi da se nateram na to mackanje
mada ja tu nesto ne verujem, ok da koza ne bude suva i ne svrbi
ali mislim da pojava strija zavisi od genetike kao i nase ishrane koliko je bogata vitaminom E koji je majka za elasticnost koze....
samo tako i nikako drugacije :)
eto :)
Boki, koža mora da puca, a kolagen se pravi na drugim mestima-ne na onim gde je pukla. Ti to naravno znaš. Ja te pitam zbog svraba, jer je meni nekad bio nepodnošljiv, baš zato što nisam redovna pa dozvolim da mi se koža osuši i počne da boli, a ne samo da svrbi.
Tako da ti toplo preporučujem redovno mazanje, jer svrab strašno iritira!
Tako da ti toplo preporučujem redovno mazanje, jer svrab strašno iritira!
shenon ::Mrvice,
Bas sam zbunjena.
Novakovka radi na Betaniji uz, specijalista je za prenatalnu dijagnostiku, znaci za prvo tromesecje. Ja sam kod nje trudnocu vodila na Poliklinici Maric gde ona radi jer posle svega morala sam imati nekog ko mi je "stalno" dostupan. Znaci, njoj sam mogla kad god hocu poslati poruku, i odmah mi je odgovarala. Inace zena je tako fina, tako realna, nimalo nabedjena, postavila se kao majka prema meni.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
miro, kada rekoh elasticnost koze, mislila sam na pojavu strija i slicnih cudesa
ne javljaju se kod svih zena
moja majka je dve trudnoce prosla bez njih
cak joj ni medjica nije pukla niti su je sekli
a znam i dosta zena koje su prosle bez strije
znaci itekako je bitan vitamin E, elasticnost i kolagen :)
mnoge zene iz tog razloga piju maslinovo ulje i recimo masiraju medjicu istim :)
cak joj ni medjica nije pukla niti su je sekli
a znam i dosta zena koje su prosle bez strije
znaci itekako je bitan vitamin E, elasticnost i kolagen :)
mnoge zene iz tog razloga piju maslinovo ulje i recimo masiraju medjicu istim :)
Mrvo, Bojana hvala
Nekako mi se ucinilo da sam neodgovorna po pitnju pregleda i nikako da opustim misli, cini mi se kao da sve radite brdo preleda za koje ja ni cula nisam pa me hvata panika. Mislim, ja ne osecam nikakve bolove a ovi u domu zdravlja nista ne traze, a ipak je to bila vto...
Nekako mi se ucinilo da sam neodgovorna po pitnju pregleda i nikako da opustim misli, cini mi se kao da sve radite brdo preleda za koje ja ni cula nisam pa me hvata panika. Mislim, ja ne osecam nikakve bolove a ovi u domu zdravlja nista ne traze, a ipak je to bila vto...
shenon- Broj poruka : 448
Datum upisa : 16.11.2010
Ali mi isto tako znamo i da je molekul kolagena toliko veliki da koša spolja ne može da ga apsorbuje, je l tako? A onda ti ni vitamin E neće pomoći, a ni kompleks B vitamina
Dakle, slažemo se da je genetika tu od presudnog značaja! Ali, kakva god da je, neće ti pomoći protiv svraba, ako se ne mažeš.
Dakle, slažemo se da je genetika tu od presudnog značaja! Ali, kakva god da je, neće ti pomoći protiv svraba, ako se ne mažeš.
Malo mi je konfuzna poruka....pa da pojasnim.
Pogrešno si me razumela od starta, jer ja uopšte ne pričam o strijama, koje ćeš ili nećeš dobiti, nezavisno od mazanja/ne mazanja.
Samo sam htela da ti kažem, a iz sopstvenog iskustva, da će te koža sve više svrbeti-do bola, ako se ne budeš mazala. Okić?
Pogrešno si me razumela od starta, jer ja uopšte ne pričam o strijama, koje ćeš ili nećeš dobiti, nezavisno od mazanja/ne mazanja.
Samo sam htela da ti kažem, a iz sopstvenog iskustva, da će te koža sve više svrbeti-do bola, ako se ne budeš mazala. Okić?
Brisevi stigli - ok kao i uvek - pupuppup...
Dala za mene najtezi pregled - korpolulturu - jedva sam se snasla...
Sad jos u ponedeljak krv i mi spremni...
Danas bio ctg i protoci - sve ok...Malo se videli na 4D kad se vec gledaju protoci , tako da je bilo super.
Prekosutra ponovo.
Ljubim vas sve!
Dala za mene najtezi pregled - korpolulturu - jedva sam se snasla...
Sad jos u ponedeljak krv i mi spremni...
Danas bio ctg i protoci - sve ok...Malo se videli na 4D kad se vec gledaju protoci , tako da je bilo super.
Prekosutra ponovo.
Ljubim vas sve!
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
ti si imala problem da zatrudnis, tj. vi ste imali problem
a sada kada je trudnoca ostvarena nemas razloga da se brines ako je sve ok, a ocigledno jeste , kako je doslo do trudnoce prirodno ili vto, to nije ni bitno :)
drugo su zene koje imaju problema sa odrzavanjem trudnoce, a imaju ga i zene koje su prosle vto, ali i sve vise onih koje su prirodno zatrudnele....
nekako u mojoj glavi, nemogucnost da dodje do zaceca i trudnoce i na drugu stranu odrzavanje same trudnoce, nisu dva ista pojma i nisu nuzno povezani....
znaci, samo opusteno i budi srecna sto je sve superiska, pa ne moras svako malo na milion pretraga :) zar to nije odlican znak? :))))
jao miro
nisi me nista razumela
ja pricala o strijama ( svrab sam samo spomenula i znam da se lek za svrab mackanje )
ti meni o svrabu i kolagenu i tako....
no, nema veze, verovatno si rasejana :)))))) ljubim :*
a sada kada je trudnoca ostvarena nemas razloga da se brines ako je sve ok, a ocigledno jeste , kako je doslo do trudnoce prirodno ili vto, to nije ni bitno :)
drugo su zene koje imaju problema sa odrzavanjem trudnoce, a imaju ga i zene koje su prosle vto, ali i sve vise onih koje su prirodno zatrudnele....
nekako u mojoj glavi, nemogucnost da dodje do zaceca i trudnoce i na drugu stranu odrzavanje same trudnoce, nisu dva ista pojma i nisu nuzno povezani....
znaci, samo opusteno i budi srecna sto je sve superiska, pa ne moras svako malo na milion pretraga :) zar to nije odlican znak? :))))
jao miro
nisi me nista razumela
ja pricala o strijama ( svrab sam samo spomenula i znam da se lek za svrab mackanje )
ti meni o svrabu i kolagenu i tako....
no, nema veze, verovatno si rasejana :)))))) ljubim :*
Prince bravo za briseve jos malo, jedva cekam
Ja sam danas skroz slogirana, muka mi je ceo dan, imam neki pritisak u donjem stomaku,ne mogu da se sastavim
Na UZ idem ponovo 10 juna rekla mi dr. Milica da dodjem da virne, a i kod hematologa i endokrinologa na kontrolu, valjda ce mi Miljic smanjiti terapiju, pa da se bockam jednom dnevno ovo bockanje na 12 sati ubi. Kontrola kod dr. Ljubica tek sredinom jula,ko ce docekati to.
Ljubim vas
Ja sam danas skroz slogirana, muka mi je ceo dan, imam neki pritisak u donjem stomaku,ne mogu da se sastavim
Na UZ idem ponovo 10 juna rekla mi dr. Milica da dodjem da virne, a i kod hematologa i endokrinologa na kontrolu, valjda ce mi Miljic smanjiti terapiju, pa da se bockam jednom dnevno ovo bockanje na 12 sati ubi. Kontrola kod dr. Ljubica tek sredinom jula,ko ce docekati to.
Ljubim vas
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010
potpisujem i otpozdravljam velikim , lepim, oblim i nadasve nežnim osmomesečnim blizanačkim stomakom!Bojana86 ::mislila sam na pojavu strija i slicnih cudesa
Moja sestra se ugojila mnooogo više nego ja -23 kg, pa nijedne strije...naravno ni mama-ali ona je moj heroj sa +11kg
ali-redovno se mažem od početka 4.meseca, u s kraja 7. meseca počela 2x dnevno.
Ne volim tu masnoću na sebi, pa šetam stanom gola dok iole koža ne upije.
Prinče, bravo draga, školski i nadalje!
Pa majku mu, vidim ja da nešto ne štima! Dobro...šta da kažem, ja sam ipak trudnjača, a trudnjačama se rasejanost prašta
ti ko ja, ni ja ne volim taj osecaj masnoce i lepljivosti , i kada se namazem, sepurim se u gacuronkama dok se sva ne osusim i ne upijem sve:)
znaci i ti si pocela od cetvrtog meseca
i ja cu sada se truditi redovna da budem i da se nateram da izdrzim to malo masnoce i ulepljenosti...
znaci i ti si pocela od cetvrtog meseca
i ja cu sada se truditi redovna da budem i da se nateram da izdrzim to malo masnoce i ulepljenosti...
Bojana, jes, nekako ne volim da sam masna, kao što ne volim da se odmah
po tuširanju oblačim
ma svako ima neke bube...
nego, ti si jedna mršica, tako da će ti stomak polako rasti, i sve zaboravim-posteljica na prednjem ili zadnjem? Ako je na prednjem, vodi računa i mackaj se, mada genetika je stvarno čudna-ma u svemu, ne samo u ovim banalnim stvarima o kojima sad pričamo, je l da?
po tuširanju oblačim
ma svako ima neke bube...
nego, ti si jedna mršica, tako da će ti stomak polako rasti, i sve zaboravim-posteljica na prednjem ili zadnjem? Ako je na prednjem, vodi računa i mackaj se, mada genetika je stvarno čudna-ma u svemu, ne samo u ovim banalnim stvarima o kojima sad pričamo, je l da?
aham :)
ne znam za posteljicu jos
poslednji pregled mi je bio sa 10+0 , onaj 4D besplatni u Analife klinici i tada sam pitala dr
ali je rekla da se to kasnije vidi, najverovatnije na sledecem pregledu
i tako, a sledeci pregled mi je sada u ponedeljak
pa se nadam da cemo saznati, taman je sponeula da cemo i tripl obaviti....
mada mi se cini da je na prednjem, jer mi nesto poceo iskakati stomacic (ako to uopste ima veze sa tim, ne znam zaista, mozda sam i lupila)
nekada mi se ucini kao da vidim stomacic, a nekada kao da ga nema
a bas smo se sinoc zagledali....
ne znam za posteljicu jos
poslednji pregled mi je bio sa 10+0 , onaj 4D besplatni u Analife klinici i tada sam pitala dr
ali je rekla da se to kasnije vidi, najverovatnije na sledecem pregledu
i tako, a sledeci pregled mi je sada u ponedeljak
pa se nadam da cemo saznati, taman je sponeula da cemo i tripl obaviti....
mada mi se cini da je na prednjem, jer mi nesto poceo iskakati stomacic (ako to uopste ima veze sa tim, ne znam zaista, mozda sam i lupila)
nekada mi se ucini kao da vidim stomacic, a nekada kao da ga nema
a bas smo se sinoc zagledali....
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Strana 34 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu