Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+57
Sofka
makababy
cicsa80
gagax81
bebko
ninica2
Milijana
Botox
Republica
stefi :*
Vule
dra00
nena beba
bobica83
KoMetaK
lilya
LaFolie
7-patuljaka
dragmilk
cvrle76
lilly13
sanjicica
Struzzo
Xena
Tanja83
Sneza
tuli
SannI-AlL
maki79
racili
darija79
maus
Nefertari
Shizika
natalija
nesalela
JocY
Kamilica
BiKsi :)
dragana76ns
SSanja
MAAKKI
djole42
lolipop
Dacaa
bak
zoxa
Orline
Bokicalepotica
Akijeva
lena
Marija86
noja
dr mali pariz
Mrvica
Mali Princ
Mirjana
61 posters
Strana 7 od 40
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Ne znam Tuli da li smem. Pre par godina mi je zubar rekao da uvek pijem gvožđe i to na cevčicu da ne dotiče zube....Možda će neko znati da objasni. Ja se samo sećam da sam tada žvakala neke tablete gvožđa koje su mi bojile zube, a Čika zuba je dodao da ih gvožđe može i oštetiti.
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Miro, ja totemu sipam u malo soka od visnje, i popijem u tri gutljaja, ima lep ukus. A onda mozes i na cevcicu, bitno polse toga popiti limunadu da vitamin C veze gvozdje. I onda pranje zuba.Mirjana ::Ne znam Tuli da li smem. Pre par godina mi je zubar rekao da uvek pijem gvožđe i to na cevčicu da ne dotiče zube....Možda će neko znati da objasni. Ja se samo sećam da sam tada žvakala neke tablete gvožđa koje su mi bojile zube, a Čika zuba je dodao da ih gvožđe može i oštetiti.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Orle, hvala na plastičnosti, tako sam i ja negde skapirala, tako da ta anemija i nije strašna, izuzev ako su folna i B12 ispod grane, što čisto sumnjam, možda i proverim do kontrole.
Tuli, znači tako, ja im CNS tim muževljevim doručkom gradim
Eee blago njima.
TSH me baš iznenadio,ali i osetila sam da je malo spao-poslednja kontrola pre 6 nedelja-1,5- i vidim malo kosa počela opadati,ali kao što dr Š. reče, od viška hormona glava ne boli rekla je da posle 6 nedelja od porođaja, polako spuštam na početnu dozu, jer sam ja sa TSH od 3, 5 krenula u pijenje leka. Ali ne smatra baš na 25 da spadnem, već 50.
Inače, iz noći sam jedva izišla što bi bakute rekle.
Mislim, nije baš horor bio, ali Cura me urnisala u smislu da me rasturio stomak-ali samo leva donja strana gde je ona.
Onda kao da je bio stisnut neki živac, pa lepo mi i leva butina onako kao da trne, pa se svlači i po listu...Džabe položaji i jastuci međ nogama, živa sam se preznojila.
Zato jutros, sem neispavanosti-ko nova. Po gradu se nisam toliko gegala,ko inače, prepone me uopšte nisu bolele...
Tuli, znači tako, ja im CNS tim muževljevim doručkom gradim
Eee blago njima.
TSH me baš iznenadio,ali i osetila sam da je malo spao-poslednja kontrola pre 6 nedelja-1,5- i vidim malo kosa počela opadati,ali kao što dr Š. reče, od viška hormona glava ne boli rekla je da posle 6 nedelja od porođaja, polako spuštam na početnu dozu, jer sam ja sa TSH od 3, 5 krenula u pijenje leka. Ali ne smatra baš na 25 da spadnem, već 50.
Inače, iz noći sam jedva izišla što bi bakute rekle.
Mislim, nije baš horor bio, ali Cura me urnisala u smislu da me rasturio stomak-ali samo leva donja strana gde je ona.
Onda kao da je bio stisnut neki živac, pa lepo mi i leva butina onako kao da trne, pa se svlači i po listu...Džabe položaji i jastuci međ nogama, živa sam se preznojila.
Zato jutros, sem neispavanosti-ko nova. Po gradu se nisam toliko gegala,ko inače, prepone me uopšte nisu bolele...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Pari i meni je jednom bio 0.3 tako sam od sebe,
a vec sl.put 1.6, svakog meseca kontr.
Ruckite jaja i slanine samo da nije slano
Moj hemoglobin posle cr 80 uzaas a gvoz.4 i pijem tothemu na slamku 2 x
Kypila sam i one za zvakanje,
imam uput uskoro odo da proverim
i bas me zanima da li je malo skocio, stim da se i cedim
Ljubim vas trudnajja sve
Prelepo vrreme za setnju...
a vec sl.put 1.6, svakog meseca kontr.
Ruckite jaja i slanine samo da nije slano
Moj hemoglobin posle cr 80 uzaas a gvoz.4 i pijem tothemu na slamku 2 x
Kypila sam i one za zvakanje,
imam uput uskoro odo da proverim
i bas me zanima da li je malo skocio, stim da se i cedim
Ljubim vas trudnajja sve
Prelepo vrreme za setnju...
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Poslala sam dr mejl. Nisam imala mira. Cekam da mi se javi.
Neka si Mrvo, da budeš mirnija!
Pari, bravo za tsh, a Ivona baš nije htela noćas da te pusti da se odmoriš! Takve su devojčice, nemiruše! AL zato ih i obožavam. Ali se nadam i da te neće više tako preznojavati! LJub
Pari, bravo za tsh, a Ivona baš nije htela noćas da te pusti da se odmoriš! Takve su devojčice, nemiruše! AL zato ih i obožavam. Ali se nadam i da te neće više tako preznojavati! LJub
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Mrvo, mislim da sam i ja od tih vaginaleta imala problem, posle mi je dala neke druge, ne sećam se tačno. Neka si javila, možda će ti promeniti terapiju.
Ivona stiče navike, pazi se mama, da ne bude kad se rodi žurke noću
Ivona stiče navike, pazi se mama, da ne bude kad se rodi žurke noću
Sneza- Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010
Javila mi se dr. Menjam terapiju, 6 veceri da stavljam kanesten vaginalete i kremu spolja
Ali bar ne moze da naskodi bebi kaze ona.
Ali bar ne moze da naskodi bebi kaze ona.
Snezo, u isto vreme smo pisale. I eto, bila si u pravu
Evo i ja da se javim. Bili smo na kontroli i ostali skroz zbunjeni. Sa bebom je sve OK i to je najbitnije, ali sada mi dr tvrdi da sam 35+4, inače sam 37+3 (i po kalkulatoru, i po njihovim dosadašnjim izveštajima. Na poslednjem izveštaju od 28.02. smo bili 34+2, a od tada je prošlo 16 dana. I sada je dr rekla da idem tek 27.03. na skidanje serklaža i da prenoćim u bolnici da bi mi odradili sve analize i preglede kod interniste i anesteziologa.
To nije kasno, to je vrlo blizu termina koji je sve do sada bio 31. mart do 3. april, Ali mi nije jasno kako je mogla za dve nedelje da promaši. Da li je promašila kada je kucala datum zadnje M ili šta.
U svakom slučaju, ja sam spremna to je još samo 12 dana
Osim ako Lenče ne reši drugačije :)
Ljubimo vas puno puno
To nije kasno, to je vrlo blizu termina koji je sve do sada bio 31. mart do 3. april, Ali mi nije jasno kako je mogla za dve nedelje da promaši. Da li je promašila kada je kucala datum zadnje M ili šta.
U svakom slučaju, ja sam spremna to je još samo 12 dana
Osim ako Lenče ne reši drugačije :)
Ljubimo vas puno puno
natalija- Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008
Trudnice naše drage za sve vas ! Veliki pozdrav Dušanovoj i Ivoninoj mami!
7-patuljaka- Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010
Uh, Natali, jos nisam cula da su kod nekog omasili za toliko. Al sta ces, kako kazu tako ces. Bitno da je babc ok. Koliko je teska Lenka sad?
Natali, biće Lenka? Lepo! Za termin, šta da ti kažem....baš je omašila
Mrvo, ja totemu pijem godinama u limunadi, na cevku. Pa mi se više smučila i zato sam htela da promenim. Kad mi je dr rekao da treba da uvedem gvožđe, imala sam još par ampula u frižideru....ipak, izgleda da ću se vratiti na njih. Ipak ih najbolje podnosim
Mrvo, ja totemu pijem godinama u limunadi, na cevku. Pa mi se više smučila i zato sam htela da promenim. Kad mi je dr rekao da treba da uvedem gvožđe, imala sam još par ampula u frižideru....ipak, izgleda da ću se vratiti na njih. Ipak ih najbolje podnosim
Nato, mojoj jednoj zaovi su omanuli bili sa oba deteta termine, doduše, prirodne trudnoće su u pitanju, i baš je mlada devojka (22 godine), ali najbitnije da su obe devojčice super. Nju su jedino mnogo iscimali zbog te omašenosti jer se prirodno poradjala, pa je sto puta išla da se porodi, pa je vraćali, pa to baš iscrpljuje, čini mi se. Sa drugom devojčicom jo je baš brzo prestalo mleko, pretpostavlja se od stresa. Ali, ti ideš na CR, zakazano, opušteno, tako da nema brige!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Nato, to je sve super, a ynas i sama kako su dr nekad pogubljeni.
Samo se opusti, bice nasa Lenkica kao bombonica
Cmokic za sve, guyva mi ova dva dana, pa nikako da vam na tenana pisem, ali pratim, pratim
Samo se opusti, bice nasa Lenkica kao bombonica
Cmokic za sve, guyva mi ova dva dana, pa nikako da vam na tenana pisem, ali pratim, pratim
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Samo brzinski cmokic za sve!!!
maki79- Broj poruka : 1879
Godina : 45
Datum upisa : 15.03.2010
Nataly, ne razmišljaj o tome sad. Jesi li ti po aspiraciji sada kao na tikeru 37+2? Ako aspiraciju računamo kao 2+1...
Oni stalno menjaju termine,tako i moj, ali ja se ne uzbuđujem. Biće kad treba da bude.
Patuljci
Snežo, da će biti žurke, predosećam već sad... evo dok vam pišem, nonstop kuckaju u predelu pupka, koji je stalno pov učen u desnu stranu. pretpostavljam da se tu oko pupka ukrštaju, pa je zato lupkanje najčešće tu
Orle, dobrodošla konačno , sa sigurnošću, na naše strane!!
Oni stalno menjaju termine,tako i moj, ali ja se ne uzbuđujem. Biće kad treba da bude.
Patuljci
Snežo, da će biti žurke, predosećam već sad... evo dok vam pišem, nonstop kuckaju u predelu pupka, koji je stalno pov učen u desnu stranu. pretpostavljam da se tu oko pupka ukrštaju, pa je zato lupkanje najčešće tu
Orle, dobrodošla konačno , sa sigurnošću, na naše strane!!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Pari, mene najvise tuce oko pupka, i tu mi je najbolnije. Pupak mi je polako poceo da se izvlaci, onako kao da se ispupcio.
JEsam, Pariz, po aspiraciji, i do sada je bilo sve identično na UZV i po mom računanju. Mora da nije unela dobar datum poslednjeg ciklusa. A po merama me je isto zbunila jer je 2300 gr bila beba pre 17 dana, a sada je navodno 2516 gr, mada sam se raspitala i rečeno mi je da je dovoljno samo malo da mrdnu sondu UZV i da odmah pomere mere BPD, HC, AC, i FL.
A pošto se na osnovu tih mera računa težina onda je moguće da je i to pobrkala.
Važno je da je da idem 27. marta na kontrolu i tada će verovatno videti da je pogrešila i nadam se odlučiti kada ćemo na CR.
Evo jednog sajta koji na osnovu ovih mera računa težinu i dužinu ploda:
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFeto.htm?BPD=68.5&ABDO=195&pesoFetaleResult=
A pošto se na osnovu tih mera računa težina onda je moguće da je i to pobrkala.
Važno je da je da idem 27. marta na kontrolu i tada će verovatno videti da je pogrešila i nadam se odlučiti kada ćemo na CR.
Evo jednog sajta koji na osnovu ovih mera računa težinu i dužinu ploda:
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFeto.htm?BPD=68.5&ABDO=195&pesoFetaleResult=
natalija- Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008
Evo samo da vas sve ljubnem!!!Mi smo ok samo nas kicma rastura Moracu onaj pojas da kupim,kaze mi drugarica da se preporodila posle njega.Joj ko ce docekati jos dve nedelje da se konsultujem sa dr?!!! Drugih problema nemam sve je ok.
***Mrvice i Pari i mene oko pupka lupkaju!Sad se vidi golim okom kad me bebe lupkaju,izdigne se koza E a ugojila sam se 10kg! Ali imam samo stomak!Nemam pojma sta mi se desava....Bujam Sutra ulazimo u 22nedelju!!!Ludiloooo Sve vas
***Mrvice i Pari i mene oko pupka lupkaju!Sad se vidi golim okom kad me bebe lupkaju,izdigne se koza E a ugojila sam se 10kg! Ali imam samo stomak!Nemam pojma sta mi se desava....Bujam Sutra ulazimo u 22nedelju!!!Ludiloooo Sve vas
Dacaa- Broj poruka : 800
Godina : 41
Datum upisa : 29.07.2009
Stigla laboratorija od jutros
Sve super, ppuuuu-puuu , HbA1c - ono u vezi sa OGTT - odlicno, sto ce reci, OGTT dao netacne srednje vrednosti.
Jutarnja glukoza, po obicaju 4.2
Ili su izmesali uzorke, sto me ne bi cudilo, kako je sestrica obelezavala...
Sve super, ppuuuu-puuu , HbA1c - ono u vezi sa OGTT - odlicno, sto ce reci, OGTT dao netacne srednje vrednosti.
Mislim, izmesali kad su radili ogtt - ovaj edit ubija
Dacco
Dacco
Mali Princ ::Stigla laboratorija od jutros
WOOOHOOOOOOO
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
natalija, nemoj da brines nista, sve je to ok. nama je termin porodjaja po uz tokom cele trudnoce bio isti sa terminom odredjenim prema aspiraciji, odnosno bio je uvek par dana napredniji. u 9. mesecu je termin po uz zaostajao 2 nedelje za terminom prema aspiraciji, i dr nam je rekla da se to u 9. mesecu tolerise. nas bibac se rodio tacno na dan termina i to prava momcina, od 3.960 gr i 52 cm....
cvrle76- Broj poruka : 543
Datum upisa : 08.03.2011
Prinče, bravo za dobre rezultate
Natali, meni beba kasni jedan dan po UZ-u. A baš ću posle da proverim i na ovom linku koji si postavila.
Daco, i mene su do skoro bolela leđa, sad je neko zatišje. Valjda malo od naglog bujanja malo od omekšavanja kostiju, drugačijeg stava, itd.
Ja sam pitala dr-a za pojas i on mi je rekao da može, ali mu je bilo smešno, jer tada mi se stomak jedva primećivao a beba nije imala ni 300 gr.
E, mene bebac još uvek najviše lupka dole levo i desno, a nekad imam utisak da udara baš u grlić, pa sve mislim, izaći će U blizini pupka sam ga osetila tek par puta i to više kao neko golicanje.
Natali, meni beba kasni jedan dan po UZ-u. A baš ću posle da proverim i na ovom linku koji si postavila.
Daco, i mene su do skoro bolela leđa, sad je neko zatišje. Valjda malo od naglog bujanja malo od omekšavanja kostiju, drugačijeg stava, itd.
Ja sam pitala dr-a za pojas i on mi je rekao da može, ali mu je bilo smešno, jer tada mi se stomak jedva primećivao a beba nije imala ni 300 gr.
E, mene bebac još uvek najviše lupka dole levo i desno, a nekad imam utisak da udara baš u grlić, pa sve mislim, izaći će U blizini pupka sam ga osetila tek par puta i to više kao neko golicanje.
Strana 7 od 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Strana 7 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu