KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+64
Petra 78
bulevarka
Mrvica
Annie
Botox
mijaki
SSanja
MIRKA85
bak
shenon
seka 35
viktorija
cicsa80
mumka
lilly13
agata
noja
Meli92
ivka
menora72
nacKa
Sneza
Jelica
gagax81
red
sanjicica
dra00
ninica2
Jejaaa
Xena
pegaz
darija79
Kamilica
lilya
7-patuljaka
hany
missile
Makica555
MAAKKI
MARA
Mali Princ
maus
marija47
korpica
JocY
Tanja83
dr mali pariz
medolino
KoMetaK
Zoka83
anak
bebica mala
maki79
dragana76ns
Orline
jaca*caca
grudva
Mirjana
BiKsi :)
LaFolie
lolipop
rada78
vikica800
maza1972
68 posters

Strana 15 od 40 Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40  Sledeći

Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 15 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Kamilica 26/2/2012, 18:59

ljubav
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 15 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od dr mali pariz 26/2/2012, 20:05

Kamilica ::
A kaži mi šta ćete u stvari dobiti biopsijom? Šta se iz nje vidi?
Biopsijom, tj. HP nalazom endometrijuma se vidi u kom je stadijumu endometrijum. jako je bitno da bude u fazi u kojoj se i radi. Dešava se i da ne bude...
Kao i to , ako postoji neko zapaljenje-tipa endometrioze, vidi se biopsijom.
Biopsija je bitna za sam postupak-najbitnije, jer se histero i radi da bi se endometrijum ispitao.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 26/2/2012, 21:02

A kako mogu da utiču na endometrijum,ako nešto nije uredu,mislim kako može da ne odgovara fazi u kojoj je rađeno...šta u toj situaciji?Jel može da se posle reguliše nekako hormonima.Nisam čula da je neko imao takvu situaciju sa endometrijumom.Uglavnom je sve ok.
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/2/2012, 22:43

Ne znam, verovatno postoje neke terapije. Kao što se i endometrioza leči...
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 27/2/2012, 01:14

Veče koraci ljubac za sve ljubav

Mazo ne paniči mnogo, nije histeroskopija bauk baš toliki, a mnogo je važna za nas. Ja bih je odradila (i odradila sam) na tvom mjestu.
Biopsijom se uzima tkivo za mikrobiloški nalaz, i histopatološki nalaz. Mikrobiološki da se otkrije da slučajno nema bakterija nama dobro poznatih (miko, urea, toxo, itd) koje izazivaju pritajene upale, odnosno endometritis, koje obično ne daju kliničku sliku. Endometriris je imala naša Milijana, popila antibiotike, i ima jednog anđela, a drugi samo što nije stigao Very Happy
Histopatološkim nalazim se uzima tkivo, da se pregleda na određene bolesti (od kancera, pa na dalje). I da se ustanovi da li odgovara fazi ciklusa.
Mislim da je Pari pogriješila u nazivu, mislim da je mislila na endometritis, a ne endometriozu, jer se ona dijagnostikuje isključivo laparoskopijom (bar koliko sam ja pročitala). Endometrioza predstavlja rast endometrijalnog tkiva van endometrija. Ali mislim da ti nemaš simptome endometioze.
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 27/2/2012, 01:51

uh kako bi bilo dobro da se poslednjih nekoliko postova kopiraju na temu histeroskopija ako je moguce i ako neko zna a verujem da zna
ja sam znala da je dobro uraditi i biopsiju ali nisam imala pojma iz kog razloga pa sam zahtevala onako samo znajuci da je dobro sada kada sam procitala ovo bas mi je drago sto mi je i biopsija odradjna
d
grudva
grudva

Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jejaaa 27/2/2012, 11:28

На вештачку оплодњу у Србији се чека и до шест месеци. Министарство здравља због тога ће предложити Републичком фонду за здравствено осигурање да у тај процес поново укључи и приватне установе. Стручњаци процењују да се око 300.000 парова у Србији бори са стерилитетом.

Иако званичне листе чекања нема, паровима којима је неопходна вантелесна оплодња заказује се за другу половину године. У две београдске клинике, Вишеградској и Народном фронту, нове пацијенткиње неће примати до јуна.

Изјаве Зорана Станковића и Владимира Чакаревића

Министарство здравља ће због тога Републичком фонду за здравствено осигурање ускоро предложити да распише тендер и у тај процес поново укључи и приватне установе.

У Републичкој стручној комисији за програм вантелесне оплодње и у Министарству здравља, објашњавају да све то можда јесте компликовано и нелогично, али да је у овом тренутку једино могуће.

О трошку државе, у четири здравствене установе, годишње се обави око 1.400 вантелесних оплодњи.

Председник Стручне комисије за вантелесну оплодњу др Зоран Станковић каже да су у овом тренутку потребе за вантелесном оплодњом веће него што државно здравство успева да покрије у редовном радном времену.

"Очекујемо да се врло брзо вантелесна оплодња обавља и у допунском раду и повећа капацитет", објашњава Станковић.

Према речима др Владимира Чакаревића, саветника у Министарству здравља, у плану је да се фонду за здравствено осигурање предложи расписивање тендера за приватне установе у наредних шест месеци како би се избегло чекање.

"У плану је да се и у КБЦ Земун и у Општој болници Суботица ускоро почне са поступцима вантелесне оплодње", истиче Чакаревић.

Иако нема прецизних података, стручњаци процењују да се око 300.000 парова у Србији бори са стерилитетом.
Jejaaa
Jejaaa

Broj poruka : 409
Datum upisa : 26.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jejaaa 27/2/2012, 11:29

Jejaaa ::
На вештачку оплодњу у Србији се чека и до шест месеци. Министарство здравља због тога ће предложити Републичком фонду за здравствено осигурање да у тај процес поново укључи и приватне установе. Стручњаци процењују да се око 300.000 парова у Србији бори са стерилитетом.

Иако званичне листе чекања нема, паровима којима је неопходна вантелесна оплодња заказује се за другу половину године. У две београдске клинике, Вишеградској и Народном фронту, нове пацијенткиње неће примати до јуна.

Изјаве Зорана Станковића и Владимира Чакаревића

Министарство здравља ће због тога Републичком фонду за здравствено осигурање ускоро предложити да распише тендер и у тај процес поново укључи и приватне установе.

У Републичкој стручној комисији за програм вантелесне оплодње и у Министарству здравља, објашњавају да све то можда јесте компликовано и нелогично, али да је у овом тренутку једино могуће.

О трошку државе, у четири здравствене установе, годишње се обави око 1.400 вантелесних оплодњи.

Председник Стручне комисије за вантелесну оплодњу др Зоран Станковић каже да су у овом тренутку потребе за вантелесном оплодњом веће него што државно здравство успева да покрије у редовном радном времену.

"Очекујемо да се врло брзо вантелесна оплодња обавља и у допунском раду и повећа капацитет", објашњава Станковић.

Према речима др Владимира Чакаревића, саветника у Министарству здравља, у плану је да се фонду за здравствено осигурање предложи расписивање тендера за приватне установе у наредних шест месеци како би се избегло чекање.

"У плану је да се и у КБЦ Земун и у Општој болници Суботица ускоро почне са поступцима вантелесне оплодње", истиче Чакаревић.

Иако нема прецизних података, стручњаци процењују да се око 300.000 парова у Србији бори са стерилитетом.

Kopirano sa sajta RTS-a!!! igra
Jejaaa
Jejaaa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jejaaa 27/2/2012, 11:31

Bas sam se obradovalaaa, pa napravila gresku u slanju!!!! igra
Jejaaa
Jejaaa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 27/2/2012, 11:32

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1052278/%D0%A7%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%9A%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D1%83.html
hany
hany

Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zoka83 27/2/2012, 11:43

maza1972 ::A kako mogu da utiču na endometrijum,ako nešto nije uredu,mislim kako može da ne odgovara fazi u kojoj je rađeno...šta u toj situaciji?Jel može da se posle reguliše nekako hormonima.Nisam čula da je neko imao takvu situaciju sa endometrijumom.Uglavnom je sve ok.

Mazo, cure su ti vec sve objasnile.
ja sam histero ( plus laparo) radila dijagnosticki u Betaniji. Videli su na mom endu neku promenu koju su klasifikovali kao strawberry like endometrium i posumnjali na hronicni endometritis. To se desava zbog infekcije koja je duze vreme prisutna. Dr Kopitovic, koja mi je radila histero je uzela delic i nalazi biopsije su bili nakon 3 nedelje, sve je bilo ok. Ipak, zbog onog sto su videli, dobila sam terapiju dovicinom nedelju dana i kontracepciju mesec dana.
Sa druge strane, Milijani se isto desilo, s tim sto je njoj pocetna dijagnoza nakon biopsije potvrdjena. Posle mesec-dva je ostala prirodno trudna, sto znaci da je njenoj trudnoci na putu stajao endometritis.
Zoka83
Zoka83

Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 27/2/2012, 22:44

Devojke,hvala na informacijama za histero.Bila danas na UZ- polipa nema ,dr.hoće da radimo IUI...to sad i nije tako bitno...Pitanje je da li da predam sad za Komisiju ili da sačekam zbog privatnih klinika?
Da li se okvirno nazire kada bi mogli da ih uključe ,i da li će parove koji su se već opredelili za državnu preraspodeliti u privatne klinike?
Inače poželite mi sreću-krenula sam sa Glucofage 2 puta 1000mg ,ali postepeno uvodim po 500mg ujutru i uveče... Laughing
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 27/2/2012, 23:17

mazo u svakom slucaju ti ces morati da prodjes drugu komisiju dok nenapunis 40 a koliko se secam valjda je to do jula cekaj dokle mozes pa predaj da nezakasnis cekajuci privatnike a da li ce rasporediti u privatne i ove koji su cekali kod njih se nikad nezna kako im dune

mislim da si ipak trebala da insisiras na histeroskopiji najvise zbog vto koja ti sledi ali se iskreno nadam da ti nece ni trebati jer ce iseminacija 100% uspeti navijam iz sve snage i ljubim te jumping

jesi bila kod sumarac danas sta ti je rekla,ja idem u sredu ako me neispale uspela sam drzavno da upadnem kod nje
grudva
grudva

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 27/2/2012, 23:19

malo mi izostaju neka slova slabe mi baterije u tastaturi a nema edit da ispravim Wink
grudva
grudva

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 28/2/2012, 08:06

Neznam gde da pišem ,pa zato nisam ...bila sam kod Šumarac sa onim mojim hormonima SMBG ,TSH,sve je ok sa nalazima,ali sam joj rekla za postupak i porodičnu anemnezu,blago debljanje u centralnim delu oko stomaka...ona me oduševila sa pričom da su radili neka ispitivanja i da se endometrijum menja pod metforminom i postaje prijemčiviji ...još to nije naučno dokazano,ali smo se složile da je uspešnost veća kod devojaka koje ga uzimaju.Eto,i ja dobih 2 puta 1000mg ,ali da ga uvodim postepeno prvo po 500mg ujutru i uveče...radujem se efektima ... sunny Njoj je bila interesantna moja biohemijska,pa mislim da je to prevagnulo...i to što nikako nikad nisam ostala trudna što je malo neobično sobzirom na nalaze koji su vrlo uredni...Eto...
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od vikica800 28/2/2012, 10:08

Devojke, sad sam već jako zabrinuta.
Stomak me čaš boli, čas neboli.
Juče kad sam otišla na wc i posle mokrenja se obrisala pojavila je nešto bledo crvenkasto na papiru, nije sekret bio nego mokraća.
Nakon toga sam mislila gotovo dobiću mens.
Jutros ista situacija na papiru al na ulošku ništa, samo urogestan što stavljam.
Da li se nekome dešavalo slično?
Sve mi je nešto čudno. nije isto kao kad sam dosad dobijala,pa svaki čas jurim na wc da vidim šta se dešava.

vikica800
vikica800

Broj poruka : 58
Godina : 44
Datum upisa : 03.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivka 28/2/2012, 10:11

Draga Mazo, ja jutros slusala ministra zdravlja... po njemu se planira ta preraspodela ali nakon izmene zakona o zdravstvenom osiguranju..kako on rece da se mora promeniti mogucnost da mozete biti vlasnik privatne klinike i direktor drzavne bolnice.... i da je ne moguce da GAK obradjuje 300 pacijentkinji a Subotica 400... moje misljenje koje nije provereno govori da ovo moze biti neciji politicki poen...i da treba ocekivati neki ustupak do izbora .... neka kazu druge devojke sta misle i znaju...pozz
ivka
ivka

Broj poruka : 666
Datum upisa : 27.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivka 28/2/2012, 10:13

Vukice, drzim fige da je to normalno...puno mama je komentarisalo ovo kod Orli u dnevniku mislim da ti one mogu pomoci vise od mene...ali ja jako navijam za tvoju b veeeeliku betu b b
ivka
ivka

Broj poruka : 666
Datum upisa : 27.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 28/2/2012, 10:14

vikica800 ::Devojke, sad sam već jako zabrinuta.
Stomak me čaš boli, čas neboli.
Juče kad sam otišla na wc i posle mokrenja se obrisala pojavila je nešto bledo crvenkasto na papiru, nije sekret bio nego mokraća.
Nakon toga sam mislila gotovo dobiću mens.
Jutros ista situacija na papiru al na ulošku ništa, samo urogestan što stavljam.
Da li se nekome dešavalo slično?
Sve mi je nešto čudno. nije isto kao kad sam dosad dobijala,pa svaki čas jurim na wc da vidim šta se dešava.

TO SU NORMALNI ZNACI ZA TRUDNOCU ..... :)
hany
hany

Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 28/2/2012, 10:19

Vikice, samo miruj i stavljaj terapiju, verovatno se beba uglavljuje Korak po korak na putu do bete + - Page 15 490909 , a ako se ponovi danas pozovi svog dr, mozda ce ti dati dodatni progesteron i sl.

Mazo, bolje se prijavi...ne verujem da privatne mogu pre septembra - treba da se raspise konkurs, pa neko vreme da prodje od konkursa, pa kad predaju razmatranje, pa ... a sad ce ovi izboripa ko zna sta ce i kad biti... da ti ne istekne vreme Korak po korak na putu do bete + - Page 15 75087
Mali Princ
Mali Princ

Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 28/2/2012, 13:16

Hvala devojke na mišljenjima d ...sutra predajem dokumentaciju u Nemanjinu...Imam još 5 meseci fore do 40 godine ...u međuvremenu će biti neka "akcija", ne nadam se ništa oko IUI ...mislim da imam cistu na levom jajniku od 15 mm.Videćemo šta je na desnom sutra...baš bezveze ...
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 28/2/2012, 13:23

Vikice, ta zabrinutost je normalna i mogu ti reći da te sad malo stiso' i neizdrž - sve to tako ide i tako treba. Ako ne daj Bože primetiš bilo šta na ulošku ili papiru, odmah zovi Betaniju, a znajući da je moguće da se ne jave, krkni progesteron depo, slobodno, ali insistiraj da čuješ dr. E tako... Budi što više mirnija i brzo će doći i četvrtak. Sve smo mi to preživele - i trčkanje u wc, i zavirivanje i preispitivanje, i šta je ovo i šta je ono, sad me žignulo ovde, sad me probolo onde - sve je to sastavni deo VTO. Ne brigaj, biće sve u redu!!!
Mazo, lepo što si dobila terapiju, ona će samo pomoći
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 28/2/2012, 13:35

Zašto misliš da imaš cistu, Mazo? No
missile
missile

Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 28/2/2012, 14:12

Vikice, ajde malo navijanja za pozitvnu betu uskoro Korak po korak na putu do bete + - Page 15 512172 Korak po korak na putu do bete + - Page 15 512172 Korak po korak na putu do bete + - Page 15 512172 Korak po korak na putu do bete + - Page 15 512172

maza1972 ::Neznam gde da pišem ,pa zato nisam ...bila sam kod Šumarac sa onim mojim hormonima SMBG ,TSH,sve je ok sa nalazima,ali sam joj rekla za postupak i porodičnu anemnezu,blago debljanje u centralnim delu oko stomaka...ona me oduševila sa pričom da su radili neka ispitivanja i da se endometrijum menja pod metforminom i postaje prijemčiviji ...još to nije naučno dokazano,ali smo se složile da je uspešnost veća kod devojaka koje ga uzimaju.Eto,i ja dobih 2 puta 1000mg ,ali da ga uvodim postepeno prvo po 500mg ujutru i uveče...radujem se efektima ... sunny Njoj je bila interesantna moja biohemijska,pa mislim da je to prevagnulo...i to što nikako nikad nisam ostala trudna što je malo neobično sobzirom na nalaze koji su vrlo uredni...Eto...
Ajd, srećno lol!
Kako imaš cistu, koji ti je dan ciklusa, jesu li sigurni da nije folikul?
Za IUI piješ neku stimulaciu, ili...
Držim ti fige, jako, jako Korak po korak na putu do bete + - Page 15 275568
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 28/2/2012, 15:05

Pa ovako je bilo...7 d.c. na levom folikul 15 mm.Mnogo je veliki za sedmi dan pa zaključujem da je cista,a inače mi je taj levi jajnik pravio nerupturirajuće folikule i u aprilu prošle godine a i u septembru pre stimulacije.Posle aspiracije me bolelo samo sa desne strane,pa sam zaključila da levi nisu ni dirali,eto ...
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 15 od 40 Prethodni  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu