Da li spavate sa detetom u krevetu?
+31
heart84
twinsi
dacans
plavaptica
Ema78
lilly13
Struzzo
mijaki
mamajednogprinca
tuli
majat
Masha UK
penelope
Marija86
cici
Clara17
dragana didy
bokica
pahulja
lena
Milijana
buby
Tinche
maus
Mirjana
Simona
nina :)
Shizika
MARA
bobica83
HappyGirl
35 posters
KUTAK :: PORODICA :: Roditeljstvo
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Da li spavate sa detetom u krevetu?
Re: Da li spavate sa detetom u krevetu?
Mili, ja spomenuh USA samo kao primer, pi, pi, daleko bilo da sam generalno pobornik vrednosti koje se tamo gaje. Razumemo se. A prica o "nama" i "vama" (juzno ili gdegod) jeste nesto sto mene zaista boli, mislim na razlike koje su silom prilika ili, bolje reci, necijom ludom pamecu, nastale u ovoj zemlji, u nacinu zivota, u privilegijama, pa i u stvarima koje se ticu i broja VTO i svega ostalog . Na raznim temama sam reagovala upravo protiv stvaranja bilo kakvih razlika... da ne sirimo ovde...
Shiz je potkrepila Marinu tvrdnju. Znaci, i Britanci daju dozvolu. A sem te sestre koju spomenuh u postu, svaka babica u "Misovicu" je nama napominjala upravo suprotno od britanskih: ne spavajate sa bebama. Meni je sasvim jasna opasnost, potpuno se slazem sa Buby koliko to moze biti zeznuto... nego da objasnim:
Andrija vise nije mala beba, narode! To je decko koji sutra puni 9 meseci tako da tog diva maminog tesko mozemo sad mi ugroziti u krevetu! Pre ce on nas! A da nije drekavac, ne bismo ga mi dirali iz kreveca ili "odgovarali" od duseka (zene, vunen je, divan, debeo, deda ga platio preko 7.000 din. - lud covek - a unuka boli uvo!).... ja cu kao Maus...
Zapravo, da ispadnem cepidlaka: naslov ankete ili teme je mozda trebalo precizirati. Da li je rec o novorodjencetu ili detetu od dve godine i sl. Rekla bih da ipak nije isto.
Sve vas ljubim!
Shiz je potkrepila Marinu tvrdnju. Znaci, i Britanci daju dozvolu. A sem te sestre koju spomenuh u postu, svaka babica u "Misovicu" je nama napominjala upravo suprotno od britanskih: ne spavajate sa bebama. Meni je sasvim jasna opasnost, potpuno se slazem sa Buby koliko to moze biti zeznuto... nego da objasnim:
Andrija vise nije mala beba, narode! To je decko koji sutra puni 9 meseci tako da tog diva maminog tesko mozemo sad mi ugroziti u krevetu! Pre ce on nas! A da nije drekavac, ne bismo ga mi dirali iz kreveca ili "odgovarali" od duseka (zene, vunen je, divan, debeo, deda ga platio preko 7.000 din. - lud covek - a unuka boli uvo!).... ja cu kao Maus...
Zapravo, da ispadnem cepidlaka: naslov ankete ili teme je mozda trebalo precizirati. Da li je rec o novorodjencetu ili detetu od dve godine i sl. Rekla bih da ipak nije isto.
Sve vas ljubim!
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
nasa spavaona i kako da ne budemo svi
zajedno
zajedno
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Pa Maro, vi onda ne spavate u istom krevetu
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Ma spavamo Mili, vrlo cesto mi predjemo onu zutu liniju odnosno svake noci,mada i on predje tu liniju i dodje u nas lezaj ja se prebacim u njegov i onda kad se probudi da pis.. kaze necu u tvoj kevet i prebaci se u svoj.Posto ima uvek hladne nogice uvek nas zove ili tatu ili mene dodjite gejete nogice.
ne uvek,ali kada lose sanja obavezno kod nas u krevet ili kada samo malo neznosti treba
pahulja- Broj poruka : 1
Datum upisa : 16.01.2012
Eto ja se zalila ovih dana da je Stefan poceo da se budi cele nocu na 1-2 sata. Prvo sam mislila da nemam dovoljno mleka, pa da su zubi ali se onda analizom slucaja doslo do zakljucka da decko zeli da spava sa mamom u krevetu.
Nas krevet nije dovoljno veliki da bi smo spavali svo troje pa tata mora u sred noci da ide u drugu sobu jer postane neizdrzivo.
Nikada nisam razumela roditelje koji spavaju sa svojom decom a sada to i sama radim. Ja to nikako ne podrzavam ali sam prinudjena. Sve smo probali, ignorisanje, cuclu, ljuljanje ali ne vredi on tako neutesno rida. I tata uopste ne moze da ga smiri. Sav crven od placa me gleda kroz one resteke od kreveca, a meni se srce cepa. Ne mozete da zamislite njegovu srecu kada popustim. Samo me grli i da ume svu bi me izljubio. A tek kad se izvali u krevet ceo svet je njegov. Onda moze da se spava do ujutru.
Nocas cu da probam da skroz priblizim krevetac pa vam javljam kako je uspeo projekat.
Nas krevet nije dovoljno veliki da bi smo spavali svo troje pa tata mora u sred noci da ide u drugu sobu jer postane neizdrzivo.
Nikada nisam razumela roditelje koji spavaju sa svojom decom a sada to i sama radim. Ja to nikako ne podrzavam ali sam prinudjena. Sve smo probali, ignorisanje, cuclu, ljuljanje ali ne vredi on tako neutesno rida. I tata uopste ne moze da ga smiri. Sav crven od placa me gleda kroz one resteke od kreveca, a meni se srce cepa. Ne mozete da zamislite njegovu srecu kada popustim. Samo me grli i da ume svu bi me izljubio. A tek kad se izvali u krevet ceo svet je njegov. Onda moze da se spava do ujutru.
Nocas cu da probam da skroz priblizim krevetac pa vam javljam kako je uspeo projekat.
bokica- Broj poruka : 1566
Godina : 43
Datum upisa : 22.03.2009
Nemam decu svoju, kao što znate , ali imam moju i nemojte se ljutiti što ću napisati koju
Mislim da po ovom pitanju apsolutno trebamo da zaboravimo na sebe. I danas iako imaju 13,11 i 8 godina redovna je pojava uvaljivanje u naš krevet pred zoru a pre spavanje rasprava ko će spavati sa mužem mi mojim a ko samnom Češkanje je neizostavno i sada kada su magarci Sada prilegnem sa njima i češkam ali kad odu u carstvo snova bežim u svoj krevet jer me svu izubijaju ali pred zoru tu su. Onda zagrljaj, maženje i opet spavanje pa ja pobegnem u njihov kevet. Uvek su tražili dodir. Moj brat je naučio ćeru da mu spava na grudima celu noć i kada su ga ukoravali zbog toga tipa nisi ispavan, pa kako radiš tako umoran, pa nemoj da je navikavaš... on bi samo rekao kada će mi spavati na grudima ako neće sada. Istrpeću sve jer ovo kratko traje i više nikada se neće ponoviti a ja ne bi da ovo propustim. Stariji i najmlađa i dalje traže dodir a srednji slabije. Stariji je često do mene sa rukom u mojoj kosi i glavi na ramenima, jednostavno traži dodir. Vidim da mu je potreban, značajan, da ga to hrabri, snaži, daje sigurnost, osećaj pripadnosti...Nisu sva deca takva naravno ali moji jesu
Mišljenja sam da ako vidite da vaše dete traži dodir i spavanje sa vama nemojte mu uskratiti jer to je jezik ljubavi kojim on trenutno želi da vi pričate. Vaše mleko, miris, toplina, tekstura kože, je ono za čim on najviše čezne i što najviše voli. Čeznuli ste i vi za njim i u potpunosti možete shvatiti kako im je kad nema vaše odgovarajuće reakcije Znam koliko je teško biti neispavan i pod stresom ali kao što reče moj brat kratko traje a njima je potrebno tj. neophodno.
P.S. Samo da dodam da potpuno razumem strahove koje pojedine mame imaju i da naravno nikoga ne osuđujem zbog izbora.
Ajd cmokili cmokili i večeraske nemojte da izbacujete nikog iz kreveta
Mislim da po ovom pitanju apsolutno trebamo da zaboravimo na sebe. I danas iako imaju 13,11 i 8 godina redovna je pojava uvaljivanje u naš krevet pred zoru a pre spavanje rasprava ko će spavati sa mužem mi mojim a ko samnom Češkanje je neizostavno i sada kada su magarci Sada prilegnem sa njima i češkam ali kad odu u carstvo snova bežim u svoj krevet jer me svu izubijaju ali pred zoru tu su. Onda zagrljaj, maženje i opet spavanje pa ja pobegnem u njihov kevet. Uvek su tražili dodir. Moj brat je naučio ćeru da mu spava na grudima celu noć i kada su ga ukoravali zbog toga tipa nisi ispavan, pa kako radiš tako umoran, pa nemoj da je navikavaš... on bi samo rekao kada će mi spavati na grudima ako neće sada. Istrpeću sve jer ovo kratko traje i više nikada se neće ponoviti a ja ne bi da ovo propustim. Stariji i najmlađa i dalje traže dodir a srednji slabije. Stariji je često do mene sa rukom u mojoj kosi i glavi na ramenima, jednostavno traži dodir. Vidim da mu je potreban, značajan, da ga to hrabri, snaži, daje sigurnost, osećaj pripadnosti...Nisu sva deca takva naravno ali moji jesu
Mišljenja sam da ako vidite da vaše dete traži dodir i spavanje sa vama nemojte mu uskratiti jer to je jezik ljubavi kojim on trenutno želi da vi pričate. Vaše mleko, miris, toplina, tekstura kože, je ono za čim on najviše čezne i što najviše voli. Čeznuli ste i vi za njim i u potpunosti možete shvatiti kako im je kad nema vaše odgovarajuće reakcije Znam koliko je teško biti neispavan i pod stresom ali kao što reče moj brat kratko traje a njima je potrebno tj. neophodno.
P.S. Samo da dodam da potpuno razumem strahove koje pojedine mame imaju i da naravno nikoga ne osuđujem zbog izbora.
Ajd cmokili cmokili i večeraske nemojte da izbacujete nikog iz kreveta
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
Happy
A podsetila si me na "moje" tetkino dete. Za svaki raspust je kod mene i naravno da teča tada leti iz kreveta. Kad sam prvi put probala da joj objasnim da to više tako neće moći "jer je velika", složila se bez reči, zagrlila je neku igračku i čvrsto zažmurila. Kakva strašna scena. Mislila sam da ću umreti. Zato sam legla odmah pored nje.
E taj se osmeh i zagrljaj ne mogu platiti svim blagom ovog sveta!
Teča je naravno opet izvisio, pa je prešao u drugu sobu da nam ne smeta, dok se jedno veče nisu urotili protiv mene. Zlato prešlo kod teče
A kad se teča tog dana vratio s posla premoren, rekao mi je sledeće:"Ne mogu jesti, moram da spavam. Ja cjele noći nisam oka sklopio! Ona se okreće, ustane, sedne, pa opet legne. Strah me je bilo da ne padne. Onda je jednom otišla do tebe i pitala te "Tetka, je l me nisi dirala? Još sam kod teče?" Ti joj odgovoriš da nisi, i ona se vrati! Ja sam izbezumljen!"
A ja sam se slatko ismejala. Naravno da se sećam njenog dolaska i pitanja. I tome sam se smejala dugo
A podsetila si me na "moje" tetkino dete. Za svaki raspust je kod mene i naravno da teča tada leti iz kreveta. Kad sam prvi put probala da joj objasnim da to više tako neće moći "jer je velika", složila se bez reči, zagrlila je neku igračku i čvrsto zažmurila. Kakva strašna scena. Mislila sam da ću umreti. Zato sam legla odmah pored nje.
E taj se osmeh i zagrljaj ne mogu platiti svim blagom ovog sveta!
Teča je naravno opet izvisio, pa je prešao u drugu sobu da nam ne smeta, dok se jedno veče nisu urotili protiv mene. Zlato prešlo kod teče
A kad se teča tog dana vratio s posla premoren, rekao mi je sledeće:"Ne mogu jesti, moram da spavam. Ja cjele noći nisam oka sklopio! Ona se okreće, ustane, sedne, pa opet legne. Strah me je bilo da ne padne. Onda je jednom otišla do tebe i pitala te "Tetka, je l me nisi dirala? Još sam kod teče?" Ti joj odgovoriš da nisi, i ona se vrati! Ja sam izbezumljen!"
A ja sam se slatko ismejala. Naravno da se sećam njenog dolaska i pitanja. I tome sam se smejala dugo
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Ja se ljutim sto nije ceo tekst srocen u stihu Neoprostivo Happy i ja bi Saru celu noc drzala na grudima. Ne bi se pomerala...ma ne bi disala samo da njoj bude super. I ne budi lenja vec hitaj gore i kaci slike tetkine dece.HappyGirl ::Nemam decu svoju... ali imam moju i nemojte se ljutiti što ću napisati koju
Bokice kako je proslo sinoc? Da li je upalilo to sto si priblizila krevetac vasem krevetu?
Miro mogu zamisliti tm koji je bio premoren i odmah se po dolasku sa posla srucio u krevet.
Ana na prolece dobija svoju sobu, svoj krevet...meni i Milanu ce biti problem navici se da spavamo bez nje u nasem krevetu. Ana ne spava stalno sa nama, kako kad, kad pozeli. Predhodnih veceri je u kreveticu, tako hoce. Ja najlepse spavam kada je Ana izmedju nas.
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
O evo me konacno malo naspavane. Moj andjelak je naseo na foru. A i meni je tako lakse da ga gledam izbliza. Jutros sam ga nasla oko pola cetiri kako lize cebe i cuti. Kad se narucka i vratim ga u krevetac on se sav protegne i par puta virne gde sam i nastavi da spava. Posle sam ga sama prebacila kod nas oko sedam posto mi je bio mnogo sladak kako mi se smejao iza resetaka. Svi smo se malo zbili pa ni tatu nismo izbacili. Sada momci i dalje pajke, a ja uzivam dok pijem kafu i svrljam po netu.
Daklem, za sada je bolje dok mali ne provali prevaru pa cemo da smisljamo nesto drugo.
Ali definitvno nema niceg lepseg na svetu od toga kada nas dvoje spavamo drzeci se za ruke.
Daklem, za sada je bolje dok mali ne provali prevaru pa cemo da smisljamo nesto drugo.
Ali definitvno nema niceg lepseg na svetu od toga kada nas dvoje spavamo drzeci se za ruke.
bokica- Broj poruka : 1566
Godina : 43
Datum upisa : 22.03.2009
Super bokice!
Tako je, nema lepseg spavanja nego kada se drzite za rukice
Tako je, nema lepseg spavanja nego kada se drzite za rukice
Hepi drago mi je sto si svoje iskustvo podelila sa nama.
Sarra tvom bratu dugo sppavala na grudima,meni Vuk i dan danas spava nocu na grudima sa obaveznom pelenicom ispod lica,ne bas svake noci,onako kad pozeli,mada do 11 m je bio po pola noci na grudima i meni svi govorili nemoj navicice se a on evo vec se odvikava a meni prosto zao .
Bokice bravo za Stefana i spavanje i drzanje za rukicu.
Sarra tvom bratu dugo sppavala na grudima,meni Vuk i dan danas spava nocu na grudima sa obaveznom pelenicom ispod lica,ne bas svake noci,onako kad pozeli,mada do 11 m je bio po pola noci na grudima i meni svi govorili nemoj navicice se a on evo vec se odvikava a meni prosto zao .
Bokice bravo za Stefana i spavanje i drzanje za rukicu.
Joj, naravno da će se odviknuti. Pa, znate da im dođe period kad ne daju da ih više ljubite pre drugarima
Ja se sad po nekad setim da smo grozni prema mami što je ne mazimo više, pa se dogovorim sa svima (nas je četvoro dece) i bacimo se na nju, ugnjavimo je Ona se kao brani i govori da nismo pri sebi, a ustvari je presrećna. Ma ceo dan posle bude nasmejana i svima se kao žali da nismo "pod vinklom", ustvari se hvali kako smo imali izlive nežnosti prema njoj!
Ne zapostavljajte svoje mame nikad!
Ja se sad po nekad setim da smo grozni prema mami što je ne mazimo više, pa se dogovorim sa svima (nas je četvoro dece) i bacimo se na nju, ugnjavimo je Ona se kao brani i govori da nismo pri sebi, a ustvari je presrećna. Ma ceo dan posle bude nasmejana i svima se kao žali da nismo "pod vinklom", ustvari se hvali kako smo imali izlive nežnosti prema njoj!
Ne zapostavljajte svoje mame nikad!
HappyGirl :: ... Mišljenja sam da ako vidite da vaše dete traži dodir i spavanje sa vama nemojte mu uskratiti jer to je jezik ljubavi kojim on trenutno želi da vi pričate. Vaše mleko, miris, toplina, tekstura kože, je ono za čim on najviše čezne i što najviše voli. Čeznuli ste i vi za njim i u potpunosti možete shvatiti kako im je kad nema vaše odgovarajuće reakcije Znam koliko je teško biti neispavan i pod stresom ali kao što reče moj brat kratko traje a njima je potrebno tj. neophodno.
ova happy me uvek ostavi bez teksta!
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
Sa mojim majenim....(mada i vise nije toliko ima cetiri ipo godine)...sam uvijek spavala od rodjenja ,sada redje i malo se teze privikava da spava sam ,pogotovu kada se nocu probudi i vidi da niko nema pored njega on place ...NAVIKA VEOMA LOSA...
dragana didy- Broj poruka : 15
Godina : 40
Datum upisa : 16.04.2012
Sad moram menjati jer vise ne spavam sa Anom, tj ne spava vise sa nama u krevetu. A znate koliko? 1 mesec i 13 dana. I Ana se super navikla, ja malo teze, tj. navikavanje moje jos uvek traje. Jedino sam spavala sa njom 2 nedelje za redom posto je imala temperaturu.
Moja Mila ima 3 god.,spava sa nama od 8. meseca,iz razloga sto ja vise nisam imala snage nocu da ustajem da je pokrivam,ustajala sam i po deset puta nekad,pa sam danima bila premorena....sad mi je mnogo lakse-ovako.Naravno da to nece trajati doveka i slatko je skroz to mazenje u troje dok se svi uspavljujemo...
Uostalom svi smo razliciti,kako mi tako i decica,pa imamo razlicite potrebe-samo covek treba da osluskuje to i sve je onda "normalno"
Happy je to bas divno opisala.
Uostalom svi smo razliciti,kako mi tako i decica,pa imamo razlicite potrebe-samo covek treba da osluskuje to i sve je onda "normalno"
Happy je to bas divno opisala.
Clara17- Broj poruka : 34
Datum upisa : 09.02.2010
bokica ::Eto ja se zalila ovih dana da je Stefan poceo da se budi cele nocu na 1-2 sata. Prvo sam mislila da nemam dovoljno mleka, pa da su zubi ali se onda analizom slucaja doslo do zakljucka da decko zeli da spava sa mamom u krevetu.
E ovo se nama desava predhodnih 5 do 7 veceri tj noci. ama bas isto, budi se uz urlikanje i place do zacenjenjenja.
Njegov krevetac je uz nas krevet tik, tako da rukom mogu da ga pomazim ili drzim za njegovu a;i je i to kratkoh daha. Na karju balade ga prebacim kod nas i cim zaspi ga vratim u krevetac. Naravno da je jedna uvek budan a drugi se ukocio jer nema mesta za svo troje u krevetu.
Ja sam izricito protiv toga da spava sa nama u krevetu i ne svidja mi se to manipulisanje tj dranjem da predje kod nas. Pokusala sam i to da ignorisem pa se drao i draooooooooo i niko se od ukucanan nije naspavao.
koloko vidim posoje dva resenja 1/da se dere i dere i niko ne spava 2/po njgovoj zelji da spava sa nama.
sem ako nemate jos neki predlog? Pitanje je samo ko ce prvi da popusti ili ko je tvrdoglaviji on ili mi ?
Happy, lep tekst
cici- Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010
cici verovatno on...
ja sam bila ubedjena da Lola nece spavati sa nama a evo vec dve nedelje spava..velik je krevet pa svi stanemo ali ja ne mogu tako da se odmorim sva sam ukocena ne pomeram se bukvalno.Ali je njoj super spava kao top nista ne smeta samo ruku da joj dam i reseno
ja sam bila ubedjena da Lola nece spavati sa nama a evo vec dve nedelje spava..velik je krevet pa svi stanemo ali ja ne mogu tako da se odmorim sva sam ukocena ne pomeram se bukvalno.Ali je njoj super spava kao top nista ne smeta samo ruku da joj dam i reseno
Marija86- Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Ja ovde nisam pisala otkako sam dobila dete mada sam spominjala tok vezano za zajednicko spavanje u mom dnevniku ali da prenesem taj deo i ovde... Vilenjak je kod hranitelja spavao u sobi sa njima. Kada je presao kod nas socijalni radnici su nam govorili da od prve veceri spava u svojoj sobi. Medjutim ja to ipak nisam uradila jer mi se dete cinilo jako nesigurno i ispunjeno strahovima... Oko mesec dana je spavao sa mnom u sobi. Iako je to veliki bracni krevet ja taj period nisam mogla da spavam skoro uopste. On jako nemirno spava, sutirao me je, udarao a onda je poceo da se pribija uz mene u snu... to mi je bila kap u casi i iselila sam ga u svoj krevet i sobu. Bilo je problema dugo ali smo sad dosli do faze da ne pomislja da spava igde drugde sem u svom krevetu i sobi, mada smo ostali u fazi da ga uspavljujemo i da ga ja posecujem vise puta u toku noci. Iz ove perspektive mi se moj potez i sad cini mudrim. Jedno je moja sopstvena iscrpljenost, nisam ni sebi ni njemu niti ikome bila korisna tako neispavana a onda i nervozna... Drugo poceo je preterano da se vezuje za mene, on je i sad naglaseno vezan i vidi se uocljiva razlika izmedju vezanosti za mene i supruga. Ali se ta granica, ipak pomerila, tata je nasao mesto u njegovom srcu a vezanost za mene je taman u nekim granicama kako treba da bude, velika ali ne preterana u posesivnosti i ljubomori...
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Mi jos nikada nismo spavali svi zajedno u krevetu, nasa Janja spava od rodjenja u svom kreveticu, mi pored u nasem. Istina, za mene to znaci ustajanje vise puta u toku noci (ranije radi dojenja-uzmem je, pa je posle odmah vracam), a sada da vidim da li je pokrivena, ako se vrti da je pomazim, stavim cuclu, ili jednostavno da je pogledam, da vidim da li dise , ali ustajem cesto, ko zna koliko puta, iako ona lepo spava. Mislim da, ako pomeri prst, ja skocim iz kreveta (a ranije me ni top ne bi mogao probuditi ).
Nikada nije trazila da spava sa nama, zasad jos ne zna za tu mogucnost.
Ni mi nismo razmisljali o tome, mislim da tako uopste ne bih spavala. Ali, nikad ne reci nikad, ko zna sta nas ceka, zar ne?
Nikada nije trazila da spava sa nama, zasad jos ne zna za tu mogucnost.
Ni mi nismo razmisljali o tome, mislim da tako uopste ne bih spavala. Ali, nikad ne reci nikad, ko zna sta nas ceka, zar ne?
penelope- Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011
Spavanje dece kod roditelja u krevetu - za ili protiv?
Volela bih da cujem vase misljenje na ovu temu.
Moja deca spavaju sa mnom u krevetu. Kad se mbm iselio iz kuce nekako sam trebala i ja njih i oni mene. Zajednicko spavanje se nametnulo kao jedino logicno resenje za nase emotivne brodolome. Dok sam nocu lezala budna strahujuci od buducnosti bila mi je potrebna njihova toplina i njihov tad jos bebeci miris. Iako sam se emotivno skroz oporavila (a nadam se i oni) i dalje smo zajedno u krevetu...al sada iz potpuno drugih razloga. Nasa kuca je mala...ima samo dve spavace sobe...u jednoj smo nas troje...a drugu moram da ustupim dadilji...stvarno ne mogu da ocekujem od nekog ko ih cuva...zivi sa nama...i nije dosao samo u goste da spava na sofi u dnevnoj sobi koja se pri tom i ne razvlaci...
Meni uopste ne smeta sto oni spavaju sa mnom...naprotiv...ali ne zelim da nase zajednicko spavanje stoji na putu ka njihovoj samostalnosti i neovisnosti.
Moja deca spavaju sa mnom u krevetu. Kad se mbm iselio iz kuce nekako sam trebala i ja njih i oni mene. Zajednicko spavanje se nametnulo kao jedino logicno resenje za nase emotivne brodolome. Dok sam nocu lezala budna strahujuci od buducnosti bila mi je potrebna njihova toplina i njihov tad jos bebeci miris. Iako sam se emotivno skroz oporavila (a nadam se i oni) i dalje smo zajedno u krevetu...al sada iz potpuno drugih razloga. Nasa kuca je mala...ima samo dve spavace sobe...u jednoj smo nas troje...a drugu moram da ustupim dadilji...stvarno ne mogu da ocekujem od nekog ko ih cuva...zivi sa nama...i nije dosao samo u goste da spava na sofi u dnevnoj sobi koja se pri tom i ne razvlaci...
Meni uopste ne smeta sto oni spavaju sa mnom...naprotiv...ali ne zelim da nase zajednicko spavanje stoji na putu ka njihovoj samostalnosti i neovisnosti.
Masha UK- Broj poruka : 657
Datum upisa : 03.06.2009
maka i moja deca spavaju sa nama u sobi ali nismo na istim krevetima odnosno miki spava ma delu od ugaone a marija na nasem ali skroy pored mikija jer spojimo 3 kreveta svako vec pa dodje ko veliki bracni krevet gde mogu najmanje 5 odraslih leci.stim da oni nece da legnu pored nas ili iymedju nas nego oce svoj mir a i ja sam prva protiv da deca spavaju izmedju supruznika tako smo mariju naucili kad je bila mala ako oce kod nas uvek je isla sa strane jer je uvek bilo mesta
nina :)- Broj poruka : 5182
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011
Masho, ne znam šta da ti kažem
Mi smo isterali mm-a iz sobe jer hrče i plaši bebu, a mene nervira. Tako Cvrle spava k'o beg samnom u krevetu, jer mene mrzi da ustajem i dižem ga iz krevetca za podoj
Kako ćemo na dalje, ne znam.
Onda da poruku dopunim slikom
Trudim se da ga vraćam u krevetac, ali jako često ostane kod mene da spava. Oboma nam prija
Trudim se da legnem što dalje od njega, kako ga ne bih slučajno udarila i sl., ali se držimo za ruke dok spavamo, a to je
Mi smo isterali mm-a iz sobe jer hrče i plaši bebu, a mene nervira. Tako Cvrle spava k'o beg samnom u krevetu, jer mene mrzi da ustajem i dižem ga iz krevetca za podoj
Kako ćemo na dalje, ne znam.
Onda da poruku dopunim slikom
Trudim se da ga vraćam u krevetac, ali jako često ostane kod mene da spava. Oboma nam prija
Trudim se da legnem što dalje od njega, kako ga ne bih slučajno udarila i sl., ali se držimo za ruke dok spavamo, a to je
Poslednji izmenio Mirjana dana 17/11/2012, 14:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Masho,
vec postoji slicna tema na anketama...
Nama su od pocetka socijalni radnici savetovali da Vilenjak spava sam. Bio je nesiguran na tom pocetku pa ja jedno mesec dana nisam to ispostovala a onda sam ga iselila u njegovu sobu. Sad se navikao pa i u toku dana zna da nas izbacuje odatle, zna da je to njegov kutak... Ne trazi vise da spava kod nas, samo ponekad nocu dodje pa me probudi jer hoce vode (koja mu stoji u sobi) ili slicno... I dalje ga uspavljujemo i popodne i uvece, to ne menjamo iako je prilicno naporno. Ali mislimo da taj deo topline moze jos da mu ostane, no spava sam...
vec postoji slicna tema na anketama...
Nama su od pocetka socijalni radnici savetovali da Vilenjak spava sam. Bio je nesiguran na tom pocetku pa ja jedno mesec dana nisam to ispostovala a onda sam ga iselila u njegovu sobu. Sad se navikao pa i u toku dana zna da nas izbacuje odatle, zna da je to njegov kutak... Ne trazi vise da spava kod nas, samo ponekad nocu dodje pa me probudi jer hoce vode (koja mu stoji u sobi) ili slicno... I dalje ga uspavljujemo i popodne i uvece, to ne menjamo iako je prilicno naporno. Ali mislimo da taj deo topline moze jos da mu ostane, no spava sam...
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
KUTAK :: PORODICA :: Roditeljstvo
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu