KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+61
Jelica
grudva
7-patuljaka
Struzzo
Deni
Likoli
mijaki
medolino
red
shenon
senka
Jejaaa
LaFolie
Palcica Zvoncica
lilly13
key
liliCool
maus
SannI-AlL
racili
Niny
ragaco
Cupava
bak
Botox
bebko
ananana
Malina
JocY
laKole
hany
dragmilk
Elle
natalija
sanja 80
suncica muncica
jaca*caca
cvrle76
dragana76ns
noja
little monster
Jelena*
Mali Princ
cicsa80
Dacaa
lilya
traveler81
daxi011
SSanja
BiKsi :)
Xena
KoMetaK
lolipop
MAAKKI
Kamilica
djole42
maza1972
anak
ninica2
Mirjana
dr mali pariz
65 posters

Strana 28 od 40 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Sledeći

Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 28 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od maza1972 20/11/2011, 18:30

Uradiću ujutru Ft4,TSH,AntiTG At,AntiTPO At.Ovo je Sanji rekla da se radi u slučaju neuspele VTO.
Ultrazvuk ću kod nje tamo u sklopu pregleda.
Za dr.Radojčić sam našla na nekom drugom forumu,pisala Cipiripi,kada joj nije uspela VTO ...a pominje se i ovde na našem forumu...povezala sam da ju je ona uputila na ispitivanja i da je tako uspela da nađe uzrok i ostane prirodno trudna.
Bila sam ja kod nje u maju,odmah mi je rekla da je kod mene problem inplantacija...
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 28 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od SSanja 20/11/2011, 18:36

ne, ne mazo... Nego u slucaju neuspjele vto da uradim 0GTT, SHBG, androstendion i testosteron. At i hormone je rekla i u slucaju da uspijem.. Mada, bolje da se ne ravnas po meni, ja sam imala nalaze svih hormona neposredno prije vto, a imam i dijagnozu.. Ne znam
SSanja
SSanja

Broj poruka : 712
Datum upisa : 27.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 18:43

Mazo, shvataš da je bolje da imaš što više nalaza za endokrinologa, i da imaš o čemu da razgovaraš sa njom...
Ne znam na osnovu čega je ta Radojčić tebi rekla da je problem implatacija? To može samo da potvrdi nalaz HP endometrijuma,ako imaš neku nepravilnost, razumeš? Ta nagađanja lekara me nekad Korak po korak na putu do bete + - Page 28 444178
Zašto nisu SVI od tog soja da pacijenta pošalju da SVE moguće i nemoguće odradi, pa onda da uspostavljaju dg...
Čuj, i meni je Šumarac svašta otkrila,i hipot.,i IR,trombofiliju je potvrdio hematolog, nebitno,ali hoću da ti kažem, kad smo sve to potrdili,Šumarac me pita: Dobro, što VI ne ostajete trudni?? Ništa od ovih stvari ne sprečava to!! Da, da...ništa . kaže ona, vaš problem nije endokrinološki. Tad je i ona rekla da možda nešto ne valja endo, i da odem na histero, što sam ja odbijala do sept.,i eto,potvrdila sam ono što sam i znala, da mi je endo,pupupu, u savršenom redu...
Tako da...sve odradi,draga. ne može ona da nagađa,pretpostavlja,kad nema na osnovu čega.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/11/2011, 18:48

Pari i mene to jako iznervira kada nagadjaju dijagnoze, i sama sam tako prosla sa endokrinologom u mom gradu koja je rekla da je sa vrata videla da sam zdrava zena, a dr. Stokic pronasla i anti TPO i IR affraid
I da naravno treba da se odrade sve moguce i nemoguce analize kako bi se koliko toliko utvrdila "greska", a najlakse je reci da je problem implatacija jer se tu nista ne moze (skoro) jer nije dovoljno istrazeno. Mad
MAAKKI
MAAKKI

Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 18:55

Za Radojčić mogu da ti kažem da je njena specijalnost inplantacija i razvoj posteljice.Ona je i endokrinolog i ginekolog.A rekla mi je na osnovu nalaza hormona,HSG snimka i praćenja folikula ...i na osnovu toga što do inplantacije nije došlo.Međutim,moje pozitivno mišljenje o njoj potiče od priče Cipiripi,koju sam pratila,još pre mojih pokušaja...
Za Šumarac neznam šta da radim ...sad me Sanja zbunila...možda samo antitela i ono osnovno što imam već...joj ,dosadila sam sama sebi a tek sam na početku... c v
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 19:05

Pari,sad sam se setila da si pisala da ti je Šumarac to rekla-da ništa od svega toga ne utiče na zatrudnjivanje,ali zašto onda sve devojke ovde rade taj OGTT i ispituju antitela i sto nekih čuda...A za histero -super što si je uradila,ali zar nije bio neki mali polip...pa ga odstranili...baš mislim ovih dana da te pitam,kako su ga uopšte videli,jel na UZ?
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 19:14

Mazo, nije mi uopste bila namjera da te zbunim, nego ne bih voljela da ravnajuci se po meni, propustis da uradis neke bitne nalaze za sebe. Ovako ti stoje stvari. Pregled kod Sumarac kosta 3000. Nalazi koje sam ja odradila kostaju:
TSH..........451,25
FT4..........570,00
Anti Tg....831,25
Anti Tpo...712,50
At na tsh receptore....1710,00
Testosteron................724,00
androstendion 1021
Ogtt...............5564,20

Ukupno: 11. 584,20 din

Ja sam sve ovo odradila jer je ona to trazila. Ti mozes i da odneses te svoje nalaze i da vidis sta ona kaze, pa mozda ona tebi da nesto drugo od nalaza da radis. Zasto bi bacala ovoliko novca, ako ti dr nije trazila sve ove analize. Osim toga, u Bg si, mozes odraditi ove nalaze za sledeci pregled kod nje u drzavnim ustanovama, pa ici kod nje opet sa svim potrebnim. Ja bih na tvom mjestu uradila hormone i Anti Tg, i Anti Tpo. Ovo ostalo ako ona bude trazila, uradis onda.

Izvini, nije mi bila namjera da te zbunim. :*
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 19:18

Mazo, meni je rekla Sumarac da sredjeni glukoza i insulin povecava sanse da vto uspije.
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 19:20

Mazo,nema Sanja šta da te zbuni. Ti sama radiš za sebe.
Skupi te nalaze što imaš,odradi zorom ta antitela i ostale hormone štitne,mada ne znam hoće li ti antitela biti gotova u toku dana?
Devojke, a i ja među njima-radimo to da ako nešto fali,koristimo terapiju,ili hoćeš da kažeš da smo mi-laici,pametnije od jedne prof.Šumarac??
te stvari,kao i trombofilija-i to mi je i prof.Elezović rekao, ne utiče na implataciju,ali izaziva spontane. Eto,zašto treba terapiju koristiti!
Što se moje histero tiče,ona je utvrdila da mi je endometrijhum odličan,bez upala-endometrioza-koje ometaju implataciju.Nisam imala polip, već hiperplaziju,na mestu koje uopšte ne ometa jer je na zadnjem zidu,ali razmeš,endometrioza ometa,ne miomi i polipi-kad su narano,na mestima na kojim se ne kače embrioni. Ima ovde kod nas devojaka koje su sa miomima,ne miomom-već miomima ostajeale trudne.No, da ne dužim...mnogo mi je interesantno to kako se pomoću hormona , a pogotovu folikulometrijom određuje problem sa impaltacijom.
HSG- Mazo-ukazuje samo na prohodnost jajovoda-opet niđe veze sa impalatacijom...
Znaš,oni nekad ubace idealne embrione,ma i blaste,ali one nekad odmah stanu sa razvijanjem u nama...i zato nema trudnoće...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 19:22

Inače sama IR jako utiče na kvalitet jajne ćelije, zato je bitno regulisanje insulina.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 19:37

Pari, sigurno je tako. Sumarac je rekla meni da su sanse da vto uspije ionako male, tako da bi trebalo da se uradi sto vise tih analiza, da bi se sanse povecale. :)
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 19:50

Sanja,nisi me ništa zbunila,nego si mi pomogla.Hvala!
Pari,sve je meni jasno,hvala ti!
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 19:58

E, drago mi je. Polako Mazo, čini se tu da ima krš nekih nalaza,ali posle si mirna, jer uostalom, procenat uspešnosti je jako nizak, i sve da se otkolni...faktor sreće...jako bitan!
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 20:04

maza1972 ::Sanja,nisi me ništa zbunila,nego si mi pomogla.Hvala!
Pari,sve je meni jasno,hvala ti!
Ako je tako, nema na cemu. ljubav ljubav ljubav
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 20/11/2011, 20:26

dr mali pariz :: hoću da ti kažem, kad smo sve to potrdili,Šumarac me pita: Dobro, što VI ne ostajete trudni?? Ništa od ovih stvari ne sprečava to!! Da, da...ništa . kaže ona, vaš problem nije endokrinološki.
To je i mene pitala! Ja ostala ovakva Shocked, ne kontam, a onda kazem los spermogram, ona kaze a tako dakle! I eto ti ga sad! Kad oce, ono oce, kad nece, mozes da dubis i na glavi dzaba je! Korak po korak na putu do bete + - Page 28 561840

Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 21:03

Sanja,jel meni promaklo,da li si bila na kontrolnom UZ na klinici?Jel planiraš uskoro?Ja sam spremila par pitanja da postavim,vezano opet za analize...
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 21:19

Mazo, do danas sam imala krvarenje... affraid Shocked Tako da planiram, nazvacu sutra da vidim kada ce me primiti famozni profesor.. lol!
Sta si spremila od pitanja? :)
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 21:27

I meni je duže trajalo,do petka,ali se nešto nisam žurila na kontrolni UZ.
Mislila sam da pitam šta preporučuju od analiza pre sledećeg pokušaja?Osim optimizma i pozitivnog razmišljanja .. lol! Kako li je Sunčica,nema je da se javi ...POZDRAV SUNČI ...MISLIM NA TEBE osmeh srce :

Jel imaš ti listu pitanja?
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 21:34

Mazo,pa imaš zasebnu temu o tome, to je ustvari prekopirano sa spiska koje su devojke dobile na tom kontrolnom UZ.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SSanja 20/11/2011, 21:36

Embarassed Nemam... Ma ja hocu da odem na taj kontrolni uz i da vidim kakvi su bili ti embrioni, kojeg kvaliteta itd jer mi to nije niko rekao. Kao i da vidim kog su kvaliteta ovi smrznuti embrioncici. :) A nemam pojma sta bi ih drugo pitala.. Eto mogu i ja da pitam za te dodatne analize, mada znam odgovor... :)
SSanja
SSanja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 20/11/2011, 23:09

od dr mali pariz Danas u 9:34 pm

Mazo,pa imaš zasebnu temu o tome, to je ustvari prekopirano sa spiska koje su devojke dobile na tom kontrolnom UZ.
Pari,nisam baš razumela...u našoj klinici,nažalost ne daju nikakav spisak ...koja je to zasebna tema? Embarassed
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 20/11/2011, 23:24

Mazo mila, što se sekiraš? Pa reći će ti sutra dr Šumarac šta treba da odradiš!
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 21/11/2011, 09:27

maza1972 ::
od dr mali pariz Danas u 9:34 pm

Pari,nisam baš razumela...u našoj klinici,nažalost ne daju nikakav spisak ...koja je to zasebna tema? Embarassed
Mazo,razumele smo se da ni ja nisam dobila spisak analiza,ali da postoji spisak,pa sam se raspitala.
Osim Kluba i Koraka, ovaj Forum ima jako korisnih tema ;)evo ti teme i već u prve 2 strane imaš sve odgovore!
Sta posle vise neuspesnih IVF/ICSI

Miro, ne može joj Šumarac reći šta da odradi zbog neuspelog postupka,ali i što se endokrinološke strane tiče, bolje je da ode sa tim nalazima-antitela i hormona štitne, nego da ide 2x kad može u jednom odlasku rešiti. Niko tebe neće Mazo, vratiti i bez tih nalaza koje smo spominjali,ali zbog uštede "vremena" bi bilo bolje da odeš spremna na čas Wink
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 21/11/2011, 10:21

Hvala,Pari...Dr.Šumarac sam odložila ,idem malo drugim putem...prvo kontrolni UZ ,pa polako...a na toj temi visim danima...sve sam pročitala ...uhvatila beleške...javljam se kad završim ovaj kontrolni UZ.
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od shenon 21/11/2011, 11:33

SSanja ::
shenon ::I meni je androstendion povisen. Sva antitela su mi ok.
Ja sam sve te analize sa svim hormonima odnela endokrinologu dr Sumarac i ona mi je prepisala glukophage. Rekla mi je da mozda imam policisticne iako to niko nije video na ultrazvuku, povisen andostr. moze da ukaze na to kao i moja masna koza i pokoji oziljak od bubuljica. Taj gluko. ne moze da skodi ako se pije npr 3-6 meseci pa sam je poslusala iako su ovi u Narodnom Frontu prevrnuli ocima kad sam im rekla.

A kad si pocela da pijes glukophage?

Krajem septembra ove godine. Neuspeli ICSI mi je bio u aprilu a sledeci je u februaru.
shenon
shenon

Broj poruka : 448
Datum upisa : 16.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 28 od 40 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu