TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
+75
Niny
leptirko82
pegaz
lena31
zvoncica36
d77
lelas
missile
jaca*caca
Ninche
ragaco
gagax81
visnja123
winni
agata
suncokret
Tinche
BiKsi :)
tetreb
Skay
saska1
bulevarka
JecaPereca
Xena
sretna
Crvic
Struzzo
caci
Cecana
saška
shenon
daxi011
medolino
Jejaaa
mladolika
makica1984
ana 83
balmisa
Diksica
maza1972
perka
xelijana
dragana76ns
maus
enesa
zivka123
laKole
natalija
MAAKKI
kristina33
JocY
NatasaM
Kamilica
ninica2
SSanja
Republica
aida1980
LaFolie
filip
suncicas
racili
anna
Anavi
catherine290505
bobica83
noja
heart84
cicsa80
lolipop
djole42
Mali Princ
KoMetaK
Orline
dr mali pariz
nabla
79 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 32 od 40
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
ja ti mogu preporučiti svoju dr u bluci.
čekaj, ti piješ favistan, znači da imaš hipertireozu, pa uz lijek ideš u hipo.
je l' ti dr sugerisao da probaš sa ptu umjesto favistana?
i kontraindikacije ne možeš dobiti - to su stanja i oboljenja kada se ne pije lijek jer je kontraindikovan, prije će biti da su ti se javila neželjena dejstva.
čekaj, ti piješ favistan, znači da imaš hipertireozu, pa uz lijek ideš u hipo.
je l' ti dr sugerisao da probaš sa ptu umjesto favistana?
i kontraindikacije ne možeš dobiti - to su stanja i oboljenja kada se ne pije lijek jer je kontraindikovan, prije će biti da su ti se javila neželjena dejstva.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Kazi koji ljekar laKole?
Da ja pijem favistan i dalje, jer sam imala hipertireozu, a onda na zadnjoj kontroli kako sam rekla presla sam u HIPO.
za mjesec dana idem opet na kontrolu,
sta god da je bilo , bilo je kontraindikovano od strane lijeka potvrdio mi ljekar.
Da ja pijem favistan i dalje, jer sam imala hipertireozu, a onda na zadnjoj kontroli kako sam rekla presla sam u HIPO.
za mjesec dana idem opet na kontrolu,
sta god da je bilo , bilo je kontraindikovano od strane lijeka potvrdio mi ljekar.
lena31- Broj poruka : 34
Datum upisa : 23.07.2013
Izv, sta je je ptu
Sad sam procitala sta je ptu. Ma kakav sugerisao, smanjio mi dozu na 5mg Favistana, i rekao dodji na kontrolu sa tsh i ft4. To je sve.
lena, ja sam imala hipertireozu, dva puta bila u tireotoksikozi (kad hormoni divljaju). prvi put mi je terapija bila favistan i za dva-tri mjeseca sam stabilizovala hormone i onda još više od godinu dana pila 1/4 favistana. po prestanku terapije, još punu godinu i kusur, hormoni su bili uredni. poslije jednog stresnog perioda, hipertiroza se vratila. i taj drugi put počeli smo sa favistanom, nekoliko mjeseci sam išla iz hiper u hipo uz stalne korekcije terapije - bez uspjeha. onda je dr odlučila da probamo sa propiltiuracilom (PTU) i poslije par mjeseci, godinu dana od početka terapije, konačno smo došli do eutireoze (kad su hormoni u ref. vrijednostima). tad mi je predloženo operativno vađenje cijele štitnjače (jer je gotovo sigurno da bi i treći put podivljala a pitanje je koliko bi mi onda trebalo da je smirim). sad sam doživotno hipotireozna.
osim terapije samo favistanom ili ptu, postoji još jedan način - kad se uz tireostatik (favistan/ptu) u kombinaciji daje i letrox/euthyrox ali za tu kombinovanu terapiju dr se ne odlučuju tako lako.
moja dr je endokrinolog prim. dr mirjana bojić sa kliničkog centra bluka.
osim terapije samo favistanom ili ptu, postoji još jedan način - kad se uz tireostatik (favistan/ptu) u kombinaciji daje i letrox/euthyrox ali za tu kombinovanu terapiju dr se ne odlučuju tako lako.
moja dr je endokrinolog prim. dr mirjana bojić sa kliničkog centra bluka.
meni je TSH=0.3 a na terapiji sam svih 7 dana 75 mcg moraću da smanjim na 50 vikendom šta misli moja doktorica lakole?
ljubim te i grlim najače
ljubim te i grlim najače
tetreb- Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012
Ih pernata drugarice, baš si ga ubila. I ja mislim da si za smanjenje doze vikendom, bar u letnjem periodu!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Biksi slazem se i ja sredila sam ga pošteno ali nemam napade vrućine za sad sve ok jer sam na samoj granici.Koji su još simptomi hipera
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
Lakole, uzela sam sad uputnicu za hormone.
Ja idem kod DR . Vukovica KBC, sad cu cuti poslije vadjenja hormona javiti sta mi se desava.
Meni su najgore promijene raspolozenja. Da li ste vi to prolazili? Od plakanja do euforije, bol misica? Jel to sve od ove situacije ? Totalno sam uplasena
Ja idem kod DR . Vukovica KBC, sad cu cuti poslije vadjenja hormona javiti sta mi se desava.
Meni su najgore promijene raspolozenja. Da li ste vi to prolazili? Od plakanja do euforije, bol misica? Jel to sve od ove situacije ? Totalno sam uplasena
tetreb, jesi radila i ft4? ne bi bilo loše da i to povremeno provjeravaš, simptome daju poremećene vrijednosti t3 i t4 hormona ne tsh. drugim riječima, ako ti je uz taj malo niži tsh (ovaj od 0,3 još nije zabrinjavajući) ft4 do 18-19, nećeš ni imati simptoma hipera (znojenje, lupanje srca, vlažna koža, opadanje kose, nesanica, razdražljivost...), a ako je ft4 na gornjoj granici i više, trebala bi ti korekcija doze - i to tako kako si sama predložila. bar sad u ljetnjem periodu, kako i biksi kaže!
pozdrav i tebi!
lena, ja sam po simptomima i znala u kojoj sam fazi, kad je hiper- postajala sam nepodnošljiva (i sama to priznajem), vruće mi je, znojim se, noću ne mogu da spavam, srce mi lupa, uz stepenice se jedva penjem, kosa opada toliko da me strah da ću je izgubiti...
od vađenja štitnjače, nemam više tih dramatičnih simptoma, potrebna je samo manja korekcija početkom proljeća i jeseni.
pozdrav i tebi!
lena, ja sam po simptomima i znala u kojoj sam fazi, kad je hiper- postajala sam nepodnošljiva (i sama to priznajem), vruće mi je, znojim se, noću ne mogu da spavam, srce mi lupa, uz stepenice se jedva penjem, kosa opada toliko da me strah da ću je izgubiti...
od vađenja štitnjače, nemam više tih dramatičnih simptoma, potrebna je samo manja korekcija početkom proljeća i jeseni.
Lakole, u tome i jeste problem sto ja svoju osijetim.
To su takva raspolozenja, od euforije so plakanja .
Pitam se sta se desava , al samo sad da vidim kakav je tsh, nadam se da ce promeniti terapiju. Ubi ovo :)
To su takva raspolozenja, od euforije so plakanja .
Pitam se sta se desava , al samo sad da vidim kakav je tsh, nadam se da ce promeniti terapiju. Ubi ovo :)
znam, lena, da imaš simptome. pitala si kako mi to podnosimo pa svojim iskustvom htjedoh pokazati da su to vrlo česti simptomi i problemi. ali, kad god su meni hormoni bili ekstremnih vrijednosti, meni je dr u terapiji prepisivala i male doze lexiliuma (uglavnom uveče) pa je sve bilo podnošljivije.
javi kakvi su ti sad nalazi i šta kaže dr.
javi kakvi su ti sad nalazi i šta kaže dr.
Cao Lakole,
nalazi stigli TSH 5.640 FT4 14
Sta je sad
nalazi stigli TSH 5.640 FT4 14
Sta je sad
Sad je hipotireoza, mora tsh dole, a ft4 gore.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
lena, na kojoj si sad dozi favistana?
La koleja pijem 1/4 favistan. Sto sad ovako raste. Vidjela si za dva mjeseca promijene
po ovome, i ta 1/4 tabletice ti je previše.
piješ samo ujutro? ili po 1/4 više puta u toku dana? prethodna kontrola je bila 2 mjeseca prije?
piješ samo ujutro? ili po 1/4 više puta u toku dana? prethodna kontrola je bila 2 mjeseca prije?
Ne ne ja idem jednom mjesecno. Prosla je bila prije 6 nedelja. Tad je tsh bio 4.340 . Sad je ova bila pa trebam na konsultacije kod njega . A pijem samo ujutro 1/4
po ovim rezultatima, tebi treba i manje od 1/4 tabletice dnevno.
da sam na tvom mjestu, ja bih tražila da prekinem sa terapijom 7 dana, pa onda uradim ponovo hormone da se vidi stanje bez terapije i onda, u zavisnosti od rezultata, da se mijenja lijek - da pređeš na ptu ili da se ide i na kombinaciju nekog tireostatika (favistan ili ptu) sa letroxom.
da sam na tvom mjestu, ja bih tražila da prekinem sa terapijom 7 dana, pa onda uradim ponovo hormone da se vidi stanje bez terapije i onda, u zavisnosti od rezultata, da se mijenja lijek - da pređeš na ptu ili da se ide i na kombinaciju nekog tireostatika (favistan ili ptu) sa letroxom.
Ne znam nisam pametna sta da radim.Ali je ocito da nesto nije ok.
sama mu predloži promjenu, ja sam sa svojom dr uvijek komentarisala rezultate i smišljala kako dalje. dozu letroxa koju sad pijem ja sam predložila njoj i ona se složila (kaže, moram slušati pacijente, oni najbolje znaju kako se osjećaju pod nekom terapijom) i na kraju se pokazalo da mi je to bilo idealno.
ili promijeni ljekara.
ili promijeni ljekara.
Cao bila sam kod Dr. on mi je rekao da je po njemu moj Tsh koji je 5.640 a Ft4 14 sasvim u redu, produzio mi je jos 6 nedelja lijek na 1/4 favistana ujutro. Jedino sto mi je rekao da sacekam kraj godine posto ja zelim trudnocu da vidimo kako ce biiti stanje on smatra da je trebam vec pocetkom godine ako favistan ne djeluje da odstranim stitnu. Nisam pametna .
Imam 32 godine dve izgubljene trudnoce, jako zelim trudnocu i molim vas da me posavijetujete.
La kole, javi se sa bryim odgovorom:)
Hvala Pozdrav
Imam 32 godine dve izgubljene trudnoce, jako zelim trudnocu i molim vas da me posavijetujete.
La kole, javi se sa bryim odgovorom:)
Hvala Pozdrav
lena, za većinu pacijenata možda te vrijednosti i jesu ok ali za ženu koja planira trudnoću - ne. tsh mora biti max 2,5, a što niži - to bolje. moj dr kaže da se čovjek najbolje osjeća kad je ft4 između 16 i 19.
kao što rekoh, ja bih potražila drugo mišljenje. pa se s drugim dr konsultovala i oko operacije.
ja sam svoju štitnjaču izvadila nakon 5 godina borbe sa hipertireozom. kad sam otišla na dogovor sa hirurgom i anesteziologom - njihovo pitanje je bilo - šta ste čekali do sada? kod hipertireoze se pokušava liječenje 2 godine i ako nema poboljšanja - vadi se.
kao što rekoh, ja bih potražila drugo mišljenje. pa se s drugim dr konsultovala i oko operacije.
ja sam svoju štitnjaču izvadila nakon 5 godina borbe sa hipertireozom. kad sam otišla na dogovor sa hirurgom i anesteziologom - njihovo pitanje je bilo - šta ste čekali do sada? kod hipertireoze se pokušava liječenje 2 godine i ako nema poboljšanja - vadi se.
Lena, poslusaj Lakole, promeni lekara, probaj sa nekim drugim. Nije ti dobar TSH, max 2 treba da bude, jer posle kad dodje do trudnoce pocinje da raste i moze da izazove spontane. Nadji lekara koji se bavi reproduktivnom emdokrinologijom, oni se bolje razumeju u te stvari.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Znas kad nisam pametna.
Ali vidim u nalazu meni i dalje pise hipertireozna, kako to?
Ali vidim u nalazu meni i dalje pise hipertireozna, kako to?
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 32 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu