Danas sam kuvala...
+39
ninica2
lolipop
Struzzo
mijaki
dragmilk
Anavi
Marija86
BiKsi :)
tanjica
djole42
caci
Orline
anna
tuli
Kamilica
MAAKKI
Sami
cicsa80
maza1972
Republica
racili
zoxa
maus
Mali Princ
bebko
KoMetaK
Tinche
buby
Cupava
bobica83
MARA
dragana76ns
HappyGirl
noja
dr mali pariz
Cranberry
Mirjana
Botox
Milijana
43 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 30 od 40
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
Ja želim oradu! Ne smeš da me odbiješ, izaći će ti čmičak!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
hahahahaha dogovoreno. Kada je spremim prste ces polizatiMirjana ::Ja želim oradu! Ne smeš da me odbiješ, izaći će ti čmičak!
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Nisam ni sumnjala!
Samo da napravim http://www.coolinarika.com/recept/788683/ pa ododh kod mojih na rucak. Tata mi naredio da se nacrtam do 12h, a meni se tako ne ustaje iz kreveta... :-(((
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Mišice, tata mi je bio vredan, doneo mi mrenu, nju ću za ručak uz prilog- videćete. Tako da danas izmičem tvom ručku. Ovo je moj doručak:
to sam ponovila tepsiju, a evo ga i moj tanjir:
to sam ponovila tepsiju, a evo ga i moj tanjir:
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
P.S. Čupava, avatar je odličan!
mi smo juce ceoooo dan setali, tako da smo jeli sta smo stigli, salim se, ali i kada smo stigli uvece kuci, pustili filmove
ja samo stavila par krompira u rernu da se ispeku onako u 'gacama' tj. 'caksirama' kako ih ko zove...
i kulena pride, i rotkvice, i to nam bio obrok za ceo dan...
dobro, grickalo se voce pre setnje, ali...
a tek sto danas nemam apetit, al uopste...
mene uhvate ovakvi periodi kada mi se nista ne jede i samo bih setala
i to obicno kada na jesen i zimu i sav normalan svet
kad ide na slave i krka
ja tad nista... haha
znaci, ja volim sarme, ali sada kad pomislim na sarmu, ne jede mi se...
mandarine cepam ko luda :)
ja samo stavila par krompira u rernu da se ispeku onako u 'gacama' tj. 'caksirama' kako ih ko zove...
i kulena pride, i rotkvice, i to nam bio obrok za ceo dan...
dobro, grickalo se voce pre setnje, ali...
a tek sto danas nemam apetit, al uopste...
mene uhvate ovakvi periodi kada mi se nista ne jede i samo bih setala
i to obicno kada na jesen i zimu i sav normalan svet
kad ide na slave i krka
ja tad nista... haha
znaci, ja volim sarme, ali sada kad pomislim na sarmu, ne jede mi se...
mandarine cepam ko luda :)
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Ja sam kuvala kačamak od belog brašna sa ječmenom krupicom. Divan je bio. a ima ga još.
Za ručak sam poželela džigericu koja već nekih 2 h ispušta nakupljene otvove u mleko, pa ću je uskoro i spremiti sa puuuno luka!
Za ručak sam poželela džigericu koja već nekih 2 h ispušta nakupljene otvove u mleko, pa ću je uskoro i spremiti sa puuuno luka!
taj momenat mi nije poznat. Jesi li sigurna u to? I puno luka mučnine napustile? Ja sam pileću kuvala u belom luku baš se najela-pre nekoliko dana.Mirjana :: džigericu koja već nekih 2 h ispušta nakupljene otvove u mleko, pa ću je uskoro i spremiti sa puuuno luka!
No, ko što rekoh, tata bio dobar ,pa doneo mi mrenu, uz nju sam vaš krompir lepezu, koji ne uzgleda Bog zna, ali je ukus.... i projica i cvekla. U svemu sem u proji ima belog luka, od kog se razbijam ,još od čekanja bete
p.s. autić je moja amajlija, ko prepozna , znaće
O Pari, tvoj ručak je odličan.
Ma ne znam, to me je mama naučila još kad sam bila mala, da se jetrica stavlja u mleko koje treba da izvuče otrove iz nje. Onda se lepo opere i na vrelo ulje, da bi bila meka. Kad se isprži obostrano, ja onda dodam puno belog i na listove sečenog crnog luka, pa kad se i on uprži, posolim, pobiberim, nalijem malo crnog vina i poklopim. Tako još desetak min.
Nisam stigla da slikam, slistili smo je!
Danas mi nije muka. Dobila sam juče dve odlične knjige o trudnoći. Piše da dan treba početi složenim ugljenim hidratima koji će postepeno oslobađati šećer u krvotok, tako da neće dolaziti do mučnine. Po drugoj teoriji, želudac luči više kiseline u trudnoći, koja zna da izazove mučninu kad je želudac prazan, zato treba jesti još u krevetu, pa ustati nakon 15-20 min.
Sve sam jutros ispoštovala. Prvo sam grickala ekspandirane žitarice u krevetu, pa za nekih pola sata ustala da stavim kačamak da se kuva. Onda sam se opet vratila u krevet i za 40min ustala da završim sa pripremom doručka. Jela sam više puta po malo, a sada sam se baš najela džige i super se osećam. Nadam se da će potrajati.
Ma ne znam, to me je mama naučila još kad sam bila mala, da se jetrica stavlja u mleko koje treba da izvuče otrove iz nje. Onda se lepo opere i na vrelo ulje, da bi bila meka. Kad se isprži obostrano, ja onda dodam puno belog i na listove sečenog crnog luka, pa kad se i on uprži, posolim, pobiberim, nalijem malo crnog vina i poklopim. Tako još desetak min.
Nisam stigla da slikam, slistili smo je!
Danas mi nije muka. Dobila sam juče dve odlične knjige o trudnoći. Piše da dan treba početi složenim ugljenim hidratima koji će postepeno oslobađati šećer u krvotok, tako da neće dolaziti do mučnine. Po drugoj teoriji, želudac luči više kiseline u trudnoći, koja zna da izazove mučninu kad je želudac prazan, zato treba jesti još u krevetu, pa ustati nakon 15-20 min.
Sve sam jutros ispoštovala. Prvo sam grickala ekspandirane žitarice u krevetu, pa za nekih pola sata ustala da stavim kačamak da se kuva. Onda sam se opet vratila u krevet i za 40min ustala da završim sa pripremom doručka. Jela sam više puta po malo, a sada sam se baš najela džige i super se osećam. Nadam se da će potrajati.
Odlično Miro što si našla formulu
Za doricak haringa i kiselo mleko.
A za rucak, naravno meso, meso i meso...
Vecerala kokice
A za rucak, naravno meso, meso i meso...
Vecerala kokice
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
trudnjace, posto ja visim na skoro svim forumima sa slicnim temama, citam redovno trudnice, i kazu da su za mucnine i gorusicu najbolji cesci obrozi al po malo, bitno je da niste praznog stomaka, rasporedite lepo 3 obroka glavna i uzinice izmedju, a bas za gorusicu mnoge su grickale par svezih badema, kazu da pomaze, neke su grickale i kokice al nije bas pomagalo svima, sirovi bademi su se pokazli dosta uspesno protiv gorusice, naravno, par komada, ne treba da pogrickate dve sake :) <3
Meni je počelo da bude muka od badema. A posle džigerice dugo nisam jela, pa mi je sad opet muka....probaću opet kačamak sa jogurtom
U periodu rane trudnoce, dok sam imala 3 bebe, mucnine su me ubijale svakodnevno. A bilo leto, milion stepeni napolju, a ja lezim i ispustam dusu....i nista nije pomagalo, ni bademi ni manji obroci...apsolutno nista.
Ali i to prodje
Sad pred kraj me razbija gorusica. Jedino sto sam skontala je da ne smem da jedem bar 3 sata pre spavanja i da mi od mandarina bude jos gore, a obozavam ih. Tesim se - proci ce i to, sve ce to nekad biti "juce"
Ali i to prodje
Sad pred kraj me razbija gorusica. Jedino sto sam skontala je da ne smem da jedem bar 3 sata pre spavanja i da mi od mandarina bude jos gore, a obozavam ih. Tesim se - proci ce i to, sve ce to nekad biti "juce"
Cranberry- Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011
Jao i meni od mandarina bude još gore!!! Juče mi je samo nar prijao od voća. A inače samo kivi i možda kisela jabuka, banana ili kruška ako su baš hladne.
Evo šta sam jutros našla na stolu.
MM je pravio još džigerice po mom receptu, samo mi nije jasno kada Koliko se sećam, baš sam kasno legla.
Evo šta sam jutros našla na stolu.
MM je pravio još džigerice po mom receptu, samo mi nije jasno kada Koliko se sećam, baš sam kasno legla.
Ja cu danas neki kao paprikas od bukovaca, recept je sa Coolinarike ali davno sam ga pravila pa malo modifikovala i od tada nam je redovan na stolu. MM voli bukovace a ja ne znam bas puno jela da pravim od njih, samo taj paprikas i pohovane.
Cranberry- Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011
Ja danas nista ne kuvam. Sveki sprema sarmu, pa sam i ja mirna dva dana jer kad ona to sprema ima za citavu vojsku.
Ja jedem manje u obrocima glavnim, ali imam tu neku uzivu izmedju u vidu vocnog jogurta, voca, pistace, orasi, i tako to. Ne u velikim kolicinama, ali stalno po malo. A juce mm jeo sladoled i ja morala uzeti amlo, nisam mogla da odolim
A sacekala sam skroz da se otopi.
Ja jedem manje u obrocima glavnim, ali imam tu neku uzivu izmedju u vidu vocnog jogurta, voca, pistace, orasi, i tako to. Ne u velikim kolicinama, ali stalno po malo. A juce mm jeo sladoled i ja morala uzeti amlo, nisam mogla da odolim
A sacekala sam skroz da se otopi.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Danas pilav od int pirinca sa piletinom+ kinoa,heljda, razane,ovsene i jecmene pahuljice. I naravno supica i salata kupus+rendana sargarepa + praziluk.
Mrvice bice sarme 3 dana
Cranberry i ja volim gljive, tata ih je pre skupljao. Pa pomesam jezovice,medjedare, lisicarke, kozarke....da se raspadnes.
Miro vredan muzic
Mrvice bice sarme 3 dana
Cranberry i ja volim gljive, tata ih je pre skupljao. Pa pomesam jezovice,medjedare, lisicarke, kozarke....da se raspadnes.
Miro vredan muzic
Vredna i ja! Mužić juče kupio suljpa i butkicu, a ja jutros stavila da se kuva, i evo već je gotov! Smem čak i da probam jer su žitarice odradile svoje, tj. trenutno mi nije muka
ja danas nista opet ne kuvam, nesto cemo da narucimo,
moram malo jos da sredim neke stvarcice po stanu a onda idemo u kupovinuuuuuu :)
moram malo jos da sredim neke stvarcice po stanu a onda idemo u kupovinuuuuuu :)
Hm..ja upržila kačamak od juče, sa malo belog luka i mogu vam reći da je fantastično! Izvolte!
Juhuuuuuuuuu nema mucnineeeeeeeeeeeeee
Danas rolat od mesa sa kuvanim jajima ali rendanim i seckanim krastavcima i peceni krompiric...umuticu i neki kolac od griza i pekmeza
Marija86- Broj poruka : 1794
Datum upisa : 23.09.2010
Mišu, kako dobro zvuči taj tvoj miks od žitarica!
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Similar topics
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam dragom...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...