Neprohodnost jajovoda i HSG
+93
Luenna
LaFolie
KoMetaK
V82
Niny
Vecka
ChillyVilly
tiramisu
luckystar74
Nensi84
OKacica
krsticdr
Naja
MajaMarija
PalcicaBg
hocukusurnecuzvaku
dr house
leptirko82
lenjivica
lorelajlorelaj
Star77
laKole
bubamara84
plavaptica
tetreb
Enigma034
JELENAR
Bjanka
Erata
anela
Ema78
svrca25
bebica77
M.
buca
ninica2
Mrvica78
ivi
Republica
Divina
bebica mala
lilly13
SSanja
JocY
Kamilica
korpica
grudva
makica1984
maza1972
rada78
InNaturaVeritas
Mirjana
cile
karakaca
Bokicalepotica
lolipop
MAAKKI
kuzman123
cici
lena
heart84
anna
nena beba
soffka
dragana76ns
vašar
buby
BiKsi :)
sani
Malina
daco
tuzna
dacca
djole42
kalijana
d77
dr mali pariz
Shizika
kiki
Struzzo
Zoka83
Olika
Orline
Milijana
Dacaa
Kata
jul
terka
Gala
vakic
HappyGirl
zalosna_sova
maus
97 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 2 od 18
Strana 2 od 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Re: Neprohodnost jajovoda i HSG
Kiki, koliko dugo pokusavate da ostanes u drugom stanju?
Hvala ti sto si svoje iskustvo podelila sa nama.
Hvala ti sto si svoje iskustvo podelila sa nama.
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
3 godine,ali nasa situacija je specificna jer ja sam ovde a on u Holandiji,pa se vidjamo po par meseci na svakih par meseci!!!nasi problemi sa vizama!ali ja sam vec jednom bila u braku 6 godina i nikad nisam ostala u drugom stanju.zbog svega toga sam sad resila da nesto preduzmem,barem da znam na cemu sam.
kiki- Broj poruka : 21
Godina : 51
Datum upisa : 08.06.2010
Pitala sam te, jer i ja imam savet...
Nemoj dozvoliti lekarima da te "vuku za nos" tj odlazu pocetak postupka sa pricom " ima vremena, ne brinite sve je u redu, opustite se itd". Samo ce ti to stanje uneti dodatnu nervozu, a mnogim zenama se bas tako desava.
Ja sam krenula u ovu pricu pre vise od godinu dana ( 4 godine pokusavanja, tj sex bez zastite) i jos uvek nista ( nijedan pokusaj) sto zbog bolesti mm-a ove godine, sto zbog lekara i njihove price kako smo mladi i ne treba da zurimo.
Nije mi namera da te uplasim ili da popujem, ali da sam na tvom mestu, ne bih cekala 6 meseci - govorim iz moje perspektive.
U svakom slucaju , dobrodosla nam! Ovde ces naci mnogo korisnih informacija i zelim ti da sto pre otvoris trudnicki dnevnik.
Nemoj dozvoliti lekarima da te "vuku za nos" tj odlazu pocetak postupka sa pricom " ima vremena, ne brinite sve je u redu, opustite se itd". Samo ce ti to stanje uneti dodatnu nervozu, a mnogim zenama se bas tako desava.
Ja sam krenula u ovu pricu pre vise od godinu dana ( 4 godine pokusavanja, tj sex bez zastite) i jos uvek nista ( nijedan pokusaj) sto zbog bolesti mm-a ove godine, sto zbog lekara i njihove price kako smo mladi i ne treba da zurimo.
Nije mi namera da te uplasim ili da popujem, ali da sam na tvom mestu, ne bih cekala 6 meseci - govorim iz moje perspektive.
U svakom slucaju , dobrodosla nam! Ovde ces naci mnogo korisnih informacija i zelim ti da sto pre otvoris trudnicki dnevnik.
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
da kapiram,htela je ona da se vidimo oktobru ali ja cu biti u Holandiji do decembra.Trenutno cekamo rezultate njegovog spermograma i spermokulture pa ako je to u redu dobicu neke tablete za pojacavanje ovulacije.
nadam se da ces i ti uskoro imati jutarnje mucnine!
nadam se da ces i ti uskoro imati jutarnje mucnine!
Zoko zaboravih da pitam da li ste vec radili vto?i sta ti je mm?ne poznajem jos interne skracenice!
Dobrodosla kiki!
mm = moj muz, tj u ovom slucaju zokin!
Kazes da ti je laparaskopija potvrdila problem sa zacepljenim jajovodom? Da li su uspjeli i da otklone problem ili je to bilo samo u svrhu dijagnostike?
mm = moj muz, tj u ovom slucaju zokin!
Kazes da ti je laparaskopija potvrdila problem sa zacepljenim jajovodom? Da li su uspjeli i da otklone problem ili je to bilo samo u svrhu dijagnostike?
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Kiki,dobrodošla!
super što si odradila laparo,sad se opusti malo.Prvo treba neko vreme,bar mesec dana da prođe od operacije,da bi sve došlo na svoje. Da,prostorna udaljenost chini da nemate redovne odnose,stoga ni ne znaš pravu sliku,da li ste za vto ili ne,ali sigurno ne treba prepuštati slučaju...
Inače, Zoka nije radila VTO...još uvek.
Srećno!
super što si odradila laparo,sad se opusti malo.Prvo treba neko vreme,bar mesec dana da prođe od operacije,da bi sve došlo na svoje. Da,prostorna udaljenost chini da nemate redovne odnose,stoga ni ne znaš pravu sliku,da li ste za vto ili ne,ali sigurno ne treba prepuštati slučaju...
Inače, Zoka nije radila VTO...još uvek.
Srećno!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Drage, ja sam radila UTI koji je pokazao da su jajovodi prohodni i da je pritisak u njima ok. Koliko je pouzdana ova metoda?
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
d77,dobrodošla!
ja ,lično ni ne znam koja ti je to metoda...zar se prohodnost ne ispituje samo hsg-om?
ja ,lično ni ne znam koja ti je to metoda...zar se prohodnost ne ispituje samo hsg-om?
Pa ovo je zastarela metoda, ali moj dr je protiv HSG zbog zracenja...ujedno se i lece moguce upale jajovoda, jer se UTI izvodi tako sto se ubacuje rastvor 4 antibiotika...
Mislim da se prohodnost jajovoda moze istraziti i putem HyCoSy (hajkozi), isto se ubrizgava nekakva tecnost ali se umjesto x-ray koristi UZ. Ne znam da li se radi u Srbiji.
Da, radi se...ali, u privatnim poliklinikama i ordinacijama...Mada, procenat laznog nalaza je ogroman i krece se i za HSG i HSSG i 25 i vise %
cao svima i hvala na dobrodoslicama!
lap je potvrdila neprohodnost desnog jajovoda.objasnjeno mi je da ge ne vredi otvarati ,cistiti pa siti...posto je sve ostalo ok cekamo do nove godine.
shiz gde si radila ivf?cula sam da su ivanovici dobri.nekoliko zena koje su bile u isto vreme kad i ja u bolnici radile su u Ceskoj i iz prve su zatrudnele.
nadam se da si i ti!
lap je potvrdila neprohodnost desnog jajovoda.objasnjeno mi je da ge ne vredi otvarati ,cistiti pa siti...posto je sve ostalo ok cekamo do nove godine.
shiz gde si radila ivf?cula sam da su ivanovici dobri.nekoliko zena koje su bile u isto vreme kad i ja u bolnici radile su u Ceskoj i iz prve su zatrudnele.
nadam se da si i ti!
Moj prvi IVF nije uspio, a za drugi upravo cekam rezultat. Radim ih u UK gdje i zivim. Citala sam i ja o jako dobrim rezultatima u Ceskoj. Zenama mojih godina rijetko kad upali iz prve (u grupi sam 38+), ali nema odustajanja.
Mislim da kad se odlucis za IVF onda nema rastezanja vec navali tutta forza. Mi cemo ovdje navijati za tebe!
Mislim da kad se odlucis za IVF onda nema rastezanja vec navali tutta forza. Mi cemo ovdje navijati za tebe!
Cao devojke, nova sam pa me ne poznajete ali ja znam vas . Nisma bas aktivna jer cekam prvu vantelesnu planiranu negde u septebru. Ali sad sam se uspanicila citajuci ovu temu.
Naime, ja sam u februaru krenula na spitivanja kod Ivanovica, gde su mi trazili da udadim hormone, oggt, i briseve..Kada su videli da mm ima lose rezultate spermograma, odmah nam je predlozene vto.
Sad se brinem da nisu povrsno pristupili celoj prici. Nisam radila proveru prohodnosti jajovoda a lepo sem dr.Biljani rekla da sam imala gnojnu upalu jajnika sa 19.godina. Sta mislite o svemu ovome?
Imala sam poverenja u tu kliniku, sad se bojim da sam samo gubila vreme. Da li je pametno ici na vto bez prdhodne provere jajovoda?
Mnogo ce mi znaciti vas odgovor. Pozdrav!
Naime, ja sam u februaru krenula na spitivanja kod Ivanovica, gde su mi trazili da udadim hormone, oggt, i briseve..Kada su videli da mm ima lose rezultate spermograma, odmah nam je predlozene vto.
Sad se brinem da nisu povrsno pristupili celoj prici. Nisam radila proveru prohodnosti jajovoda a lepo sem dr.Biljani rekla da sam imala gnojnu upalu jajnika sa 19.godina. Sta mislite o svemu ovome?
Imala sam poverenja u tu kliniku, sad se bojim da sam samo gubila vreme. Da li je pametno ici na vto bez prdhodne provere jajovoda?
Mnogo ce mi znaciti vas odgovor. Pozdrav!
kalijana- Broj poruka : 19
Godina : 52
Datum upisa : 24.04.2010
Kalijana, (ne)prohodnost jajovoda nije ključna za VTO. Možeš i da nemaš jajovode, oni nisu potrebni za VTO. Bitni su jajnici sa kojih aspiriraju tvoje jajne ćelije, tvoja materica u koju vraćaju embrione i naravno, uzorak tvog supruga, dovoljno je u uzorku i par komada spermića da bi se oplodile tvoje jajne ćelije. Ne dotaknu se jajovodi. U vantelesnoj posao jajovoda (samo ti reč kaže, susret i spoj jajne ćelije i spermatozoida) čini biolog u labu.
E, sad...možda ne bi bilo loše ići na dijagnostičku laparoskopiju u histeroskopiju...da se proveri stanje "iznutra", da li je sve u redu sa jajnicima, endometrijumom i da li ne daj Bože imaš hidrosalpinks u jajovodima...ali nemoj da sumnjaš u stručnost Goce Ivanović (tu dr Bilju ne znam) jer je ona dobar dijagnostičar i da je ona primetila nešto sumnjivo na UZ već bi te poslala na te intervencije.
Uživaj do septembra i opusti se!
E, sad...možda ne bi bilo loše ići na dijagnostičku laparoskopiju u histeroskopiju...da se proveri stanje "iznutra", da li je sve u redu sa jajnicima, endometrijumom i da li ne daj Bože imaš hidrosalpinks u jajovodima...ali nemoj da sumnjaš u stručnost Goce Ivanović (tu dr Bilju ne znam) jer je ona dobar dijagnostičar i da je ona primetila nešto sumnjivo na UZ već bi te poslala na te intervencije.
Uživaj do septembra i opusti se!
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Taman iskucah poruku ,Struzzo me preduhitri.
Kalijana slazem se sa svim sto ti je Struzzo napisala.Da je nesto bilo sumnjivo ,poslali bi te na laparo. opusteno!
Kalijana slazem se sa svim sto ti je Struzzo napisala.Da je nesto bilo sumnjivo ,poslali bi te na laparo. opusteno!
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Struzzo, Djole hvala vam, malo ste me umirile. Nadam se da nisu pogresile u proceni?! Jos nisma odlucila gde na vto! Dr. Biljana mi je ostavila otvoreno za septembar mada sam ja za Prag. Cekam odgovor od dr.Lazarovske pa cu videti. Nisam uspela da 'ukacim' u Neninom postu o Pronatalu, da li dr.Madresic govori naski ili da mu pisem na engleskom??? Izvinite sto davim ali ako neko zna... hvala!
Kalijana, ja bih ipak pogledala prohodnost. Moja najbolja drugarica je imala hidrosalpinks, a to ne može da se vidi na uz. Da je otišla na VTO ne bi joj uspela.
Milijana- Broj poruka : 5167
Milijana, ja sam imala hidrosalpinks i na UZ se videla ta "kobasičasta" forma jajovoda karakteristična za jajovode pune tečnosti koja se zadržava u njima i zove hidrosalniks. Hoću da kažem da na dobrom UZ i dobrom dijagnostičkom oku, moguće je prepoznati tako nešto.
Ali kao što rekoh, da bi nam Kalijana bila 100% sigurna i opuštena da je obavila sve moguće pretrage pre vantelesne, ona može (pošto se još nije odlučila kod koga će raditi VTO) da u svojoj režiji odradi dijagnostičku laparoskopiju i histeroskopiju, što da ne....mislim da postoji u novosadskoj Betaniji ona jednodnevna dijagnostička celioskopija.
Ali kao što rekoh, da bi nam Kalijana bila 100% sigurna i opuštena da je obavila sve moguće pretrage pre vantelesne, ona može (pošto se još nije odlučila kod koga će raditi VTO) da u svojoj režiji odradi dijagnostičku laparoskopiju i histeroskopiju, što da ne....mislim da postoji u novosadskoj Betaniji ona jednodnevna dijagnostička celioskopija.
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Kalijana,slažem se sa Struzzo,mislim da si bila kod dobrog dijagnostičara,i da nema potrebe da brineš,jer ipak na dobrom UZ se sve može,ili bar u naznakama videti...ja sam se tako sita ispričala sa dr Trninić,i ona mi je to rekla,jer sam se pitala da li treba možda na histero da idem,jer imam laparo,ali iz 2007.g.
Hvala vam puno na misljenju, i meni je logicno (sad) da je tako. Bio bi to zaista suvise glup propust za tako dobre lekare! Moju drugaricu je Goca poslala na laparo, bas iz tog razloga sto se to na uz vidi. Bila sam ja kod njih a pre toga i kod Jurisica, koji vazi bas za dobrog dijagnosticara. Nista, opustam se sad i cekam moje vreme za bebe.
Ja sam juce radila HSG i jajovodi su super prohodni, urednii slatki Posle mi je radila UZ vidjela da je sve super. Medjutim kada mi je iyvadila tufere (ili sta vec) vidjela je da krvarim malo iy grlica. Kaze da ga je moguce malo povrijedila instrumetima, ali da nije nista strasno. S obzirom da je vidjela tacno iz kog mjesta malko krvarim rijesila je da mi stavi tanki jedan konac. Sve je u rdu sada, ali me zanima, sta je sa onolikom tecnoscu koja se ubrizgava u tamo? Meni je danas stalno pomalo vlazan dnevni ulozak sa malim rioze tragovia krvi. Da li se to desilo kome?
dacca- Broj poruka : 254
Datum upisa : 10.08.2010
Pa ako su prohodni jajovodi, tečnost je završila u trbuhu, odatle možeš imati blagi bol ili neprijatnost par sati posle dok se ne resorbuje. Moguće je da je deo tečnosti se vratio nazad, a to roze je verovatno sa mesta gde je ušiveno. Nije strašno.
Bravo za nalaz
Bravo za nalaz
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
Bravo Dacco za dobre rezultate,ne brigaj sto rece Ori ,nista strasno.
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Strana 2 od 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 2 od 18
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu