Kortizol
+25
Sanjci87
missile
SoJa
tuli
Kamilica
ciklama
JocY
MAAKKI
7-patuljaka
bebko
Republica
cicsa80
Cupava
Orline
noja
anna
lolipop
KoMetaK
bak
catherine290505
laKole
Mirjana
nabla
dr mali pariz
djole42
29 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kortizol
Bice, ako treba eto nas dole kod tebe
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
Bice Djole, eto nas kod vas!
Samo ti to ispitaj, pa kad utvrde da je sve naravno ok onda cemo da zalijemo
Samo ti to ispitaj, pa kad utvrde da je sve naravno ok onda cemo da zalijemo
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Catherine, mislim da je Đole uspela da zakaže jednu veoma važnu pretragu. Ja ne sumnjam da će sve biti OK, ali ako i postoji neki problem, ona će ga uskoro znati, a samim tim, moći će ga i otkloniti!
Ja npr.nisam uspela da ubedim doktorku u dispanzeru da imam čudne vrtoglavice koje treba ispitati. Po njoj, to je od straha!!! Mene je samo od nje strah, a sada već i od sledećeg postupka, jer i dalje imam jake nesvestice!
Ja npr.nisam uspela da ubedim doktorku u dispanzeru da imam čudne vrtoglavice koje treba ispitati. Po njoj, to je od straha!!! Mene je samo od nje strah, a sada već i od sledećeg postupka, jer i dalje imam jake nesvestice!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Djole, vazno da si organizovala i rezervisala ispitivanje. Postavljena dijagnoza - pola izlecenja!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Mirjana, ok . Sto se tice nesvestica, to uvek treba ispitati . Tvoja dr je verovatno mislila da su ti nesvestice posledice anksioznosti, medjutim to se retko tako manifestuje..no da ne spammujem temu..Djole, mislicemo 02.10. na tebe
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
djole39 ::E ovako drage moje ,danas bila kontrola .....moja dr kaze da povećan kortizol uopšte nije nešto što treba zanemariti već ispitati,odakle ,kako i zašto .
Zakazali su mi prijem u bolnicu 2.10 (baš kad se zvezde sastaju ) i odradiće mi deksametazonski test.
Uveče se pije 1mg deksazona pa se ujutro vadi krv ... ak je sve u redu trebalo bi da vrednost kortizola bude niska ...
OndaK sledi skener nadbubrezne zlezde....da isključimo kakve nepozeljne tvorevine ....
Tu su i još koji hormoni ....pa ak sve bude ok ,onda napadamo hipofizu i hipotalamus
Uglavnom dr reče da sa ovakvim kortizolom ona nikad ne bi preporučila stimulaciju a kad dobije sve rezultate ,potanko će mi objasniti sve što me bude zanimalo jer danas je baš imala guzvu a kad budem bila u bolnici ona će biti dezurna pa ćemo ćaskati .
Pišem izveštaj kad se vrnem
Djole, srećno dušo, misliću na tebe, završi i to pa kud puklo da puklo.Ljubim i glim svim srcem
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
Đolence, mislim na tebe draga
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
djole sretno samo da je prolazno visok, a ovako sredices ga lekicima
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Djolence, drzim fige da sve super prodje- i ubacivanje u 'komoru' i rezultati! A onda na sledecem randesu, mora da padne lumperaj do zore! :)
Sad sam iskopala da i stitna i nadbubrezna zlezda mogu da pobrljave usled nekih virusa. Ti virusi, akutno, daju simptome nalik gripu, ali ako se ne otkriju i ne tretiraju na pravi nacin, mogu dovesti do nekih hronicnih bolesti koje ne moraju davati nikakve 'virusne' simptome, ali se zato odrazavaju na ostatak organizma (pa i na hormone). Napisah na temi o TSH- cisto kao ideja za konsultacije sa tvojom docom.
https://kutak.forumotion.com/t624p1020-tsh-stitna-zlezda-hipotireoza-hipertireoza#225300
Sad sam iskopala da i stitna i nadbubrezna zlezda mogu da pobrljave usled nekih virusa. Ti virusi, akutno, daju simptome nalik gripu, ali ako se ne otkriju i ne tretiraju na pravi nacin, mogu dovesti do nekih hronicnih bolesti koje ne moraju davati nikakve 'virusne' simptome, ali se zato odrazavaju na ostatak organizma (pa i na hormone). Napisah na temi o TSH- cisto kao ideja za konsultacije sa tvojom docom.
https://kutak.forumotion.com/t624p1020-tsh-stitna-zlezda-hipotireoza-hipertireoza#225300
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Devojke hvala što ste uz mene !
Nabla ,pročitala ,priupitaću moju dr
Nabla ,pročitala ,priupitaću moju dr
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Djole, vrlo preduzimljivo sa tvoje strane. Bićeš pionir kortizola na našem forumu, kao što je nena bila za OGTT
Bio ili ne bio problem kod tebe, zainteresovaće se još poneko, pa zainteesovati još ponekog lekara, i tako to krene...Ko zna kome ćete još ti i nabla ovako pomoći
Bio ili ne bio problem kod tebe, zainteresovaće se još poneko, pa zainteesovati još ponekog lekara, i tako to krene...Ko zna kome ćete još ti i nabla ovako pomoći
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Drage moje ,čačkanje po kortizolu me dovelo do tumora nadbubrega .
Čekam još neke nalaze i da se moja dr. vrati sa nekog kongresa i ondaK kontrola i verovatno operacija (tako reče druga dr.)
Nadam se da ću se do ponedeljka videti sa svojom dr i dobiti više informacija .
Sve vas voleeee Djoleee!
Čekam još neke nalaze i da se moja dr. vrati sa nekog kongresa i ondaK kontrola i verovatno operacija (tako reče druga dr.)
Nadam se da ću se do ponedeljka videti sa svojom dr i dobiti više informacija .
Sve vas voleeee Djoleee!
Joj Đolence ...uf, nemam reči
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
U bre, ovo ko malj direkt u glavu!
Djole, znaj da ti drzim najjace fige.
Ako bilo sta treba ovde u Bg-u da se odradi, pronadje, zakaze, ako treba smestaj...vici!
Ima nas ovde dosta koje smo tu za tebe!
Djole, znaj da ti drzim najjace fige.
Ako bilo sta treba ovde u Bg-u da se odradi, pronadje, zakaze, ako treba smestaj...vici!
Ima nas ovde dosta koje smo tu za tebe!
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Djole, kakve jos rezultate cekate? Da li postoji mogucnost da, kad oni stignu, dijagnoza bude ipak drugacija???
Mislimo na tebe. :*
Mislimo na tebe. :*
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Boze Djole ti sa tumora stitne na tumor nadbubrega Drzim fige da i ishod bude kao i prosli put
bak- Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010
Joj Djole, ne znam šta da ti kažem...
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Ljubim vas cureTci moji!
Čupka rezultati koje čekam samo će upotpuniti "sliku" ....TU uslikan skenerom....
bak ,iz tvog posta u Bozije uši
Nabla ,Anna,Bak,Čupka ,Miro
Čupka rezultati koje čekam samo će upotpuniti "sliku" ....TU uslikan skenerom....
bak ,iz tvog posta u Bozije uši
Nabla ,Anna,Bak,Čupka ,Miro
iskreno se i ja nadam!! Sve mi ovo zvuči neverovatno...koliko sam skapirala, skenirali su nešto... kad su ti nalazi?bak ::Boze Djole ti sa tumora stitne na tumor nadbubrega Drzim fige da i ishod bude kao i prosli put
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
E Djole, Djole , e samo još i to treba. Iskreno se nadam što reče Bak da će biti kao prošli put. A svakako sam tu za tebe. Ljubim
lolipop- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010
dr mali pariz ::.koliko sam skapirala, skenirali su nešto..
kad su ti nalazi?
,mene malo buni što nema nikakvih dimenzija .....tipa vidjena "formacija"...promera.....što ukazuje na mogućnost postojanja.....tak bi ja pisala da sam lekar ...al nisam ...meni samo umesto dijagnoze hiperkorticizam stoji TU GL.SUPRARENALIS L SIN. A u opisu MSCT pregledom abdomena uočen je TU (najverovatnije adenom) leve nadbubrezne zlezde....nema veličine ...nema polozja.....
Po ostale nalaze idem u petak eventualno ponedeljak ....
Hvala vam ,ljubim vas ..Loli...Pari
Draga...možda nadb. nisu jasnih formacija,nadam se...čim nisu sa skenera mogli da napišu dimenzije.U svakom slučaju, uz tebe sam...i ne mogu da verujem u te gluposti,nanu im njihovu!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Djole ja verujem da ce kako god bilo ishod stuacije biti dobar.
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
Auuu, ja ovo ne videh
Djolence, nadam se i ja iskreno da su se zeznuli sa dijagnozom, kao i za stitnu. I ovo, adenom, koliko shvatam (i secam se onoga sto sam ucila) bi trebao da je benigni, ako je uopste.
Nadam se da ce ti dr razresiti misteriju i da ce ipak sve biti dobro. TU sam, ako ti ista zaterba
Djolence, nadam se i ja iskreno da su se zeznuli sa dijagnozom, kao i za stitnu. I ovo, adenom, koliko shvatam (i secam se onoga sto sam ucila) bi trebao da je benigni, ako je uopste.
Nadam se da ce ti dr razresiti misteriju i da ce ipak sve biti dobro. TU sam, ako ti ista zaterba
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 2 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu