KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+57
key
maja76
logona
brinbili
natalija
Tanja83
bebko
heja
HappyGirl
heart84
dragmilk
caci
lena
liki
seka 35
Cupava
Sneza
anna
Likoli
Struzzo
tica
nale11
dragana76ns
Shizika
dacca
Zaneta
Mali Princ
Jelica
Sami
bubili2
cvrle76
Cranberry
Marija86
MAAKKI
KoMetaK
lolipop
cici
maja kg
cicsa80
viktorija
Deni
daxi011
noja
gagax81
Mirjana
bak
bokica
BiKsi :)
*AIDA*
agata
buby
dr mali pariz
Milijana
malenaa
Jecaneca
nolinica
Nefertari
61 posters

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od daxi011 4/8/2011, 08:29

Devojke hvala punooo

danas idem u jevremovu pa cu sve pitati dr ... i ja sam negde citala da se radi patologija ... najverovatnije cu to da uradim da bi znala sta se desilo ...
daxi011
daxi011

Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Marija86 4/8/2011, 09:53

daxi jako mi je zaoo.. Crying or Very sad
Marija86
Marija86

Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od buby 4/8/2011, 10:31

Metaurina ::
Citah da je neko radio analizu ploda posle kiretaze, tj. zasto dolazi do spontanih (mislim da je Racili), pa, eto, mozda da pitas i lekare ima li smisla i da li rade, cisto da znas, da sprecis za sledecu trudnocu, ako bude bilo potrebe.
jooj ne bih sad bas da lupim,ali moja drugarica je dva puta imala slicnu situaciju i oba puta je radjena analiza ploda...mislila sam da se to uvek radi???zar ne???nek me neko ispravi...ja sam bas ubedjena da se to podrazumeva da sve sto se "vadi" ili skida sa tela radi se biopsija Rolling Eyes....al da ja tebe daxi zagrlim jos jednom...cvrsto...cvrsto Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 715980 Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 715980 Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 191975
buby
buby

Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cranberry 4/8/2011, 11:07

Ne znam, Daxi, sta da ti kazem za prekid. Meni blizance koji su prestali sa razvojem uopste nisu dirali, rekli su da ce se sami resorbovati i razgraditi nekako. Posle kad sam isla na UZ svaki put se videlo kako ova beba raste i sve je veca, a blizanci sve manji. Postepeno su se smanjivali sa 20mm na 15 pa na 12mm. Vidi danas u Jevremovoj sta ce da ti kazu. Da li ces kod Ljubica na pregled?
Cranberry
Cranberry

Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od *AIDA* 4/8/2011, 11:42

Daxi u svakom slučaju proveri šta je uzrok, nemaš pojma koliko mi je žao zaista.... Mene od jutros rade analize, malopre su me vodili na sprat i radili mi uz- Bogu hvala bebe su dobro onda su mi vadili krv za dabl test-rezultati u ponedeljak Uh baš brinem i molim Boga dragog da bude sve u redu. Držite mi palčeve i mislite na nas... Ljubim vas sve puno...
*AIDA*
*AIDA*

Broj poruka : 853
Datum upisa : 03.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od viktorija 4/8/2011, 11:59

Daxi srce mi se steglo kad sam procitala.... Sad Puno mi je zao...
Mislim da ces dobiti savet u Jevremovoj...Grlim te jako...
viktorija
viktorija

Broj poruka : 1073
Datum upisa : 04.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od daxi011 4/8/2011, 12:10

Drage moje, mozda sam trebala da vodim dnevnik ... ovako je sve po ovoj temi razbacano pa je tesko pratiti iskustva ...

na prethodna dva uz je mesak bio slicne velicine mozete pogledati na linku :
https://kutak.forumotion.com/t1589p870-desavanja-u-mojoj-trudnoai-za-one-koje-nemaju-otvoren-td

a na 3. uz pisalo je sledece :
CRL 3,5 mm
Zumancana kesica precnika 6 mm
srcana reakcija se ne registruje
starost trudnoce 10+3 (ovo je opet neki nacin racunanja mislim da je rekla da racuna bas od prvog dana poslednjeg ciklusa a to je bilo 22.05.)

a ovako izgleda 3. uz :
Photobucket

nekako je i na ekranu izgledalo da se mesak polako gubi umesto da ima jasne okvire i da je unutar njega bebac

verovatno bi to krenulo da odlazi i ranije ali sam pod utrogestanom 3x200 i inekcijama progesterona ampula na 6. dan
daxi011
daxi011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 4/8/2011, 12:22

Aida, molitva molitva
Daci, ja se u UZ uopste ne razumem i ne mogu da ti pomognem Embarassed Jesi li bila na kliniku? Sta su ti rekli? v
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 4/8/2011, 13:27

Daxi, ostadoh bez teksa,uzas...... tuga Drzi se...... ff
Aida, u dobrim si rukama, strpi se tu gde si, dosadno jeste ali .....bitno je da su bebi dobro. Za dobre rezultate i normalan pritisak drzim fige i molitva
cici
cici

Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cupava 4/8/2011, 14:09

Daxi, mnogo mi je zao..
Cupava
Cupava

Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jelica 4/8/2011, 14:16

Daxi, drzi se. Ne znam sta uopste da ti kazem.
Jelica
Jelica

Broj poruka : 742
Godina : 50
Datum upisa : 18.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nefertari 4/8/2011, 14:22

Ovi nasi gin tek kdo treceg sponatnog salju uzorak ali ako insistiras poslace i prvi. Nadam se da ce te bar tako saznati sta nije bilo uredu. Ne ocajavaj, mnogo je tesko ali proci ce ta tuga vrlo brzo.
Nefertari
Nefertari

Broj poruka : 3133
Godina : 41
Datum upisa : 04.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 4/8/2011, 14:54

Daxi, radi se analiza uzorka ali samo histopatoloska, a ako trazis, sad cu lupti, ali genetsku recimo (racili je radila,https://kutak.forumotion.com/t1460p585-racili-hrabrog-sreaa-hoae ), onda se to salje u privatnu laboratoriju i placa se.
bak
bak

Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nolinica 4/8/2011, 16:12

nale11 ::Daxi ja da se javnem.
Bila sam na UZ i bebci su super rastu.Jedan bebac 28.9mm a drugi 28.3mm,dr kaze da super napreduju vise od 1mm dnevno.Srca kucaju srce srce a moje kuca najace,od srece. srca
Moram da zovem na kliniku ,Jevremovu,da pitam za dabl test da li treba da radim jer ako treba to je sada u 12-toj nedelji.A da zaboravila sam mi smo u 10-toj nedelji
Šokirana! Moje su bebe u 8-oj nedelji i velike su oko 2,23cm. A tvoje???? Pa, moje su onda jako male! Sad sam kao i naša Daxi! Čak mislimd a sam možda i u 9 nedelji.
nolinica
nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nolinica 4/8/2011, 16:20

Daxi, sad sam pročitala i šokirana sam! Ne znam šta reći. Jako mi je žao draga, mada znam da ti moje reči neće ni malo pomoći!!!
Otiđi obavezno da ispitaš šta se desilo.
Grlim te mnogo, mnogo....
nolinica
nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nefertari 4/8/2011, 16:37

Nolinice uopste nemoj da se sekiras, i sama znas da se neka deca radjaju sa 3kg a neka sa 4.5kg. U pocetnim nedeljama trudnoce razlika je vise uocljivija. nego kad ste pred sam kraj i obe u 9 mesecu.
Nefertari
Nefertari

Broj poruka : 3133
Godina : 41
Datum upisa : 04.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od agata 4/8/2011, 17:16

Daxi,

mnogo mi je bilo zao kad sam procitala, moras da izdrzis i da prebrodis sve.
Kao sto ti Bak rece, ako kazu samo analiza, oni misle na histopatolosku, a to ti je u sustini nebitno. Mislim da mora da se naglasi da treba da se radi kariotipizacija, da se odredi kariotip ploda. Moja drugarica je skoro radila, ali bas na zahtev, odnosno insistiranje, ali mislim da vredi jer se onda smiris i ovog puta (mozda se prosto desila takva celija ili takva deoba na koju ti nisi mogla da utices), a i lekari mogu ponesto da izvuku i za sledeci put (na primer da se obavezno radi ICSI...).

c

agata

Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od malenaa 4/8/2011, 18:11

daxi No zagrljaj
malenaa
malenaa

Broj poruka : 796
Datum upisa : 01.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od *AIDA* 4/8/2011, 19:30

dobro vam veče cure, pn zdrav iz vrt-a. Daxi mila nadam se da si bolje, mislim na tebe...
*AIDA*
*AIDA*

Broj poruka : 853
Datum upisa : 03.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od daxi011 4/8/2011, 20:46

Hvala vam punooo

Danas sam bila i u Jevremovoj i dr je potvrdila da je beba prestala da se razvija i da je potrebno sto pre uraditi prekid jer ne krvarim ... beba je ostala iste sonarne starosti kao na nasem 2. uz ...

zvala sam front i pitala za patologiju i rekli su mi da rade ... e sad sutra cu znati sta konkretno rade ...

da li neka ima ovakvo iskustvo mislim na patoloske analize tj da li rade istu vrstu analize i u frontu i u visegradskoj i da li ima neka fora sa odabirom klinike ako sam zainteresovana za patolosku analizu?

Nesto sam mislila da idem u front ?

moram sutra da idem rano ujutru prvo po uput a onda u front kao hitno ...
daxi011
daxi011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 4/8/2011, 21:17

Meni su u Frontu radili samo histopatolosku analizu, a za ostale analize nisam pitala, ali u dnevnoj bolnici su jako fine i ljubazne sestre, verujem da ces dobiti pravu info. Drzi se, ljubim te Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 181350
bak
bak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od seka 35 4/8/2011, 21:22

o ,daxi kako mi je zao...
evo i ja sam danas bila na ultrazvuku ,bebica super napreduje duga je 252 i teska 1151 gr. sve dimenzije odgovaraju ultrazvuku... danas smo 27+2 ,a bebica je po ultrazvuku 27+6 . dr kaze da je to u granicama i sve ok.
danas sam dobila inekciju BETAMETHSON i sutra cu primiti jednu za sazrijevanje pluca bebicu u slucaju da bi doslo do prijevremenog poroda s obzirom da sam podvezana i dr . kaze hoce da sve poduzme ,da me pripremu u slucaju nedaj boze necega...
eto toliko za sada i ako uspijem stavit cu i koju slicicu.. pusica za sve zene
seka 35
seka 35

Broj poruka : 622
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od buby 4/8/2011, 23:02

bak ::Meni su u Frontu radili samo histopatolosku analizu, a za ostale analize nisam pitala, ali u dnevnoj bolnici su jako fine i ljubazne sestre, verujem da ces dobiti pravu info. Drzi se, ljubim te Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 181350
mojoj drugarici isto samo histopatoloski nalaz...isto u frontu
buby
buby

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 4/8/2011, 23:07

Da, to je standarad, sve ostalo trazis sam i radis privatno, jednostavno oni to ne rade
bak
bak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od buby 4/8/2011, 23:17

znam da je cekala rezultat vise od mesec dana...i to ti zivkas svaki cas..objasnjenej je bilo ali bukvalno u dve reci"protrcao virus" kroz nju i unistio plod..sta..koji...kad???ostalo je na njoj da ispita daljim analizama
buby
buby

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu