KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bajke za decu

4 posters

Ići dole

Bajke za decu Empty Bajke za decu

Počalji od maus 30/7/2011, 16:20

Davno je Ana dobila knjigu 12 zlatnih bajki sa ilustracijama. Prva bajka je Ruzno pace. Na slici su svi ljuti na paceta zato sto je ruzno: i njegova mama i braca i sestre i konj, krava, prase, magare, zecici... zaista tuzno i za mene porazavajuce. Na Anino pitanje zasto su svi ljuti, rekla sam zato sto pace nece da slusa mamu. Mama je rekla da svi izadju iz vode a pace nije htelo. Tako da sam celu bajku prepricala po mom ukusu.
Druga bajka je Crvenkapa. Ali vuk nije pojeo lepu devojcicu kao ni njenu baku, vec je sreo Crvenkapu u sumi i posto mnogo voli jabuke predlozio je C da se takmice ko ce prvi do bakine kuce i ko pobedi pojesce sve jabuke iz korpice. Naravno vuk je stigao prvi jer je brzi i bolje poznaje sumu bolje od C ali nije hteo da pojede sve jabuke vec su zvali drugare iz sume i podelili voce a baka je napravila tortu( nije kao Tincetova torta ali ima prodju).
Zla maceha nije rekla lovcu da Snezanu ubije i donese joj njeno srce vec samo da je odvede u sumu i tamo ostavi....i nije se pojavila stara baka i dala joj jabuku punu otrova, taj deo sam preskocila.

Mozda gresim, ali mislim da je najbolje da Ani ovako pricam bajke. Njeno svako pitanje ima podpitanje. Mogu samo da zamislim koja bi to pitanja bila kada bi pricala: vuk pojeo Crvenkapu i baku pa ga lovci ubili i rasporili mu stomak... Ubij Snezanu i donesi mi njeno srce... Pace bilo ruzno i zato ga niko nije voleo, a kada je izrastao u lepog labuda svi su mu se radovali.
Ne zelim da Ani serviram da je sve u zivotu sjajno i bajno. Kroz igru, setnju gradom... ucim je polako o svemu.

Kakve su vase price deci za laku noc?
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Bajke za decu Empty Re: Bajke za decu

Počalji od caci 30/7/2011, 17:14

Ja se u svemu u potpunosti slazem sa tobom i ja Marku iako ce skoro da ima 5 godina jos uvek mu ne pricam price onakve kakve su napisane i uvek ih menjam.A posto su mu ove klasicne bajke vec pocele da mu postaju dosadne pocela sad da izmisljam moje sopstvene i necu da se hvalim ali dobro mi ide.u pocetku kad bi on hteo onu istu ud pre dve veceri ja bih zaboravila i zato sam odlucila da ih zapisujem.I ponosnam sam na sebe jer dosad imam napisano skoro 100.Oni su sa zivotinjama,sa decom koje idu vamo tamo,po celom svetu i otkrivaju svega i svacega.
U zadnje vreme nas interesuje kako se dobijaju stvari koje kupujemo u prodavnici kao mleko, kecap,salamu,eurokrem i tako dalje i tako dalje.
Pre neki dan sam dobila i pitanje kako se dobiaju bebe i sad smisljam kako od toga da nparvim pricu.
caci
caci

Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zoxa 19/8/2011, 13:51

Sad otkrih ovu temu, odlicna je!
Bas Nina ima par knjiga koje voli zbog slika ali citati joj to ne ide, zato sto je vuk strasan i jednom joj je neko to procitao i ona ga se pocela bojati. Sad sve mijenjamo, prepricavamo ali mora uvijek biti isto jer ako bila sta promijenim odmah frka. Crvenkapu nismo dugo ni citali ali misice ova tvoja obrada je super.
Alisa isto tako.
Nedavno je dobila jednu knjigu na ceskom, o avanturama krtice, odlicna je, bas nista ne treba mijenjati osim sto moram prevoditi.
zoxa
zoxa

Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cupava 19/8/2011, 14:44

Ton Telehen- "Nedostajati" (i ostale knjige), basne za malu i veliku decu. Preporucujem od srca.
Cupava
Cupava

Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics