Sampon protiv opadanja kose i peruti
+9
zvoncica36
laKole
emilie
cile
Mala
Tinche
zoxa
bobica83
MARA
13 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kozmetika
Strana 1 od 1
Sampon protiv opadanja kose i peruti
1 kosili
1/4 kantarionovo ulje
1/4 ricinusovo ulje
1/5 pantenol rastvor
1/5 ad kapi
To se sve izmucka i pere se kosa 2 meseca pa mesec dana pauza.
U vreme pauze koristi se kosili sampon ili pak neki blagi bebci
Meni je pomoglo posle prvog pranja,kosa izgleda prelepo,sija,i sto je najvaznije ne treba vam nikakva maska.
2 in 1
1/4 kantarionovo ulje
1/4 ricinusovo ulje
1/5 pantenol rastvor
1/5 ad kapi
To se sve izmucka i pere se kosa 2 meseca pa mesec dana pauza.
U vreme pauze koristi se kosili sampon ili pak neki blagi bebci
Meni je pomoglo posle prvog pranja,kosa izgleda prelepo,sija,i sto je najvaznije ne treba vam nikakva maska.
2 in 1
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 36
Datum upisa : 01.01.2009
Re: Sampon protiv opadanja kose i peruti
hvala maro cula sam negde za to moracu da probam jer u poslednje vreme mi kosa pocela opadati a i perut se pojavila nikad je u zivotu nisam imala!
hvala ti nadam se da ce pomoci!!!!
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 40
Datum upisa : 15.01.2010
Maro mogu li vigantol kapi, kod nas nema ad?
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 47
Datum upisa : 25.11.2008
bobica83 ::hvala maro cula sam negde za to moracu da probam jer u poslednje vreme mi kosa pocela opadati a i perut se pojavila nikad je u zivotu nisam imala!
I meni tako u trudnoci....

Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 44
Datum upisa : 08.08.2009
Moze li mi neko reci koliko to dodje mililitra od 1/5? Ja sam koristila nesto drugaciji- pantenol, kopriva sampon, AD kapi (vodene), bevipleks, kopriva kapi i ricinus. Bas bih da probam ovo sa kantarionovim uljem. Nego me zanima taj kosili, svi kazu da je on dobar sampon...
Mala- Broj poruka : 4
Datum upisa : 25.07.2010
Maro, hvala za recept, meni slican sampon i drugarica predlozila samo sam dodala B kompleks ampulu i kapi koprive. Vidim to je slicno sa ovim sto je Mala koristila.
Pocela sinoc da koristim, ali posto farbam kosu, nije mi bas sjajna i meka, mada sam je lako rascesljala kada se osusila.
Inace, u panici sam zbog opadanja kose, trenutno imam 1/3 kose koju sam imala pre 10 meseci i OCAJNA sam
!!
Vec imam blagu hipotireozu, cekam
pa da uradim hormone ponovo i vidim da mi ne treba veca doza eutiroxa. Devojke, javite ako imate jos neki savet sta vam je pomoglo da kosa prestane da opada. U zescoj sam panici i pod dodatnim stresom zbog kose, uz posao i ove nase problemcice..... tako da smanjeno nerviranje kod mene nije opcija 
Pocela sinoc da koristim, ali posto farbam kosu, nije mi bas sjajna i meka, mada sam je lako rascesljala kada se osusila.
Inace, u panici sam zbog opadanja kose, trenutno imam 1/3 kose koju sam imala pre 10 meseci i OCAJNA sam

Vec imam blagu hipotireozu, cekam

cile- Broj poruka : 33
Datum upisa : 08.07.2011
da se i ja upisem,opada mi kosa kao luda
ocajna sam...

emilie- Broj poruka : 289
Godina : 31
Datum upisa : 16.05.2013
emilie, jesi skoro radila hormone štitnjače? meni je tako kosa opadala kad je štitnjača divljala.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Slažem se sa Lakole.Štitna može da bude problem.
zvoncica36- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012
I meni kosa uzasno opada, stitnjaca mi je ok, ali mi je krvna slika losa, konkretno gvozdje... Pila sam caj od koprive i lekove za poboljsanje gvozdja, ali ona i dalje opada. 

OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
nisam nikada proveravala,opada mi kao luda otkako sam bila trudna. dete mi sada puni 2 godine ...kako da proverim stitnu zlezdu? gde se uzima uput za to?laKole ::emilie, jesi skoro radila hormone štitnjače? meni je tako kosa opadala kad je štitnjača divljala.
Proveri i krvnu sliku, hoce kosa da opada i kod anemije.
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
nisam anemicna,imam odlicnu okrvnu sliku.opada,ali se obnavlja...sumnjam da je nesto ozbiljno.malo sma se zabrinula za stitnu ,nadam se da nije opasno,jer ipak imam 21 godinu.gde jos to da me snadje .kako se ona proverava?i gde ?
Meni je kosa pocela nenormalno opadati posle porodjaja.
Pijem amino kiseline, kupila sampon i ampule od Vichy, sad opada mnogo manje a i raste mi nova kosa.
Za ovaj Marin mix nemam AD kapi a Vigantol mogu kupiti samo na recept.
Pijem amino kiseline, kupila sampon i ampule od Vichy, sad opada mnogo manje a i raste mi nova kosa.
Za ovaj Marin mix nemam AD kapi a Vigantol mogu kupiti samo na recept.
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 47
Datum upisa : 25.11.2008
normalno je da kosa opada nakon porođaja - nagli pad progesterona i estrogena dovode do toga, samo to ne bi trebalo da traje duže od nekoliko mjeseci.emilie ::nisam nikada proveravala,opada mi kao luda otkako sam bila trudna. dete mi sada puni 2 godine ...kako da proverim stitnu zlezdu? gde se uzima uput za to?laKole ::emilie, jesi skoro radila hormone štitnjače? meni je tako kosa opadala kad je štitnjača divljala.
za procjenu statusa štitnajče rade se hormoni (nalaiza iz krvi) - tsh i ft4 i uzv nalaz štitnjače. trebalo bi da uputnice daje porodični ljekar, a u slučaju poremećaja, liječi je endokrinolog ili spec. nuklearne medicine.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Devojke,ja sam koristila sampon i balzam Rigenforte,i kuvala sam koren koprive,pa sam time posle pranja ispirala kosu.Koren se bere u prolece i jesen,osusi se i moze da se koristi mesecima.Cula sam da je dobro i da se pije,ja nisam...
ChillyVilly- Broj poruka : 140
Godina : 45
Datum upisa : 03.02.2014
Ja sam koristila ervamatin šampon i losion, i kosa mi je bila znatno bolja, ali ne znam da li to da pripišem tim preparatima ili trudnoći. Više ih ne koristim jer su mi preskupi, a kosa mi je opadala nakon četiri meseca od porođaja (što je normalno) i više ne opada, ali je počela da se masti kao pre trudnoće na 2-3 dana.
Tangerine- Broj poruka : 354
Godina : 38
Datum upisa : 25.08.2012
Evo da dam doprinos i jedan recept
Isproban i ja sam zadovoljna,od tada ga stalno koristim..mozda nekom pomogne... Meni je uzasno pocela da opada kosa posle porodjaja zatim kasnije iz drugih razloga sam pocela da gubim kosu napred,odnosno siske (verovatno od stresa i svega) rasla je nova ali slabo...upotrebom ovog sampona pocela je kosa da mi se obnavlja,da raste i bude jaca,ja sam zadovoljna pa mozda jos nekom pomogne..
Potrebno je :
1/2 l sampona od koprive
bocica pantenol rastvora i
bocica ad3 kapi (one koje nisu uljane)
Sve izmesati i prati kosu, koliko hocete i kad hocete

Isproban i ja sam zadovoljna,od tada ga stalno koristim..mozda nekom pomogne... Meni je uzasno pocela da opada kosa posle porodjaja zatim kasnije iz drugih razloga sam pocela da gubim kosu napred,odnosno siske (verovatno od stresa i svega) rasla je nova ali slabo...upotrebom ovog sampona pocela je kosa da mi se obnavlja,da raste i bude jaca,ja sam zadovoljna pa mozda jos nekom pomogne..
Potrebno je :
1/2 l sampona od koprive
bocica pantenol rastvora i
bocica ad3 kapi (one koje nisu uljane)
Sve izmesati i prati kosu, koliko hocete i kad hocete

medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 35
Datum upisa : 26.01.2011

» Nega kose ^^
» Opadanje kose
» Co-Wash - pranje kose balzamom
» Carski rez - za i protiv - iskustva