Korak po korak na putu do bete +
+52
daco
mimica
nena beba
Marija86
kristina33
BiKsi :)
Simona
julija
MAAKKI
vašar
7-patuljaka
SannI-AlL
Filippa
ŽenoLina
fenix
Deni
viktorija
Jelena*
Gala
adriatika
naca
tuli
lena
Dionisia
anna
HappyGirl
elijana70
Tinche
Jelence
cici
ciklama
brinbili
Zoka83
nabla
JocY
catherine290505
Milijana
Shizika
dr mali pariz
maus
bak
jovana 77
bobica83
Aki
djole42
Cupava
Orline
zoxa
maki79
bebko
Struzzo
maja76
56 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 28 od 40
Strana 28 od 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
Ori dusice pa di si nam ti?Sta ima?
Zoko ja ti se u to ne razbiram
Zoko ja ti se u to ne razbiram
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Zoko, sa VTO trudnoca se racuna da je pocela 2 sedmice prije aspiracije bez obzira na zadnju , duzinu ciklusa ili stimulacije.Zoka83 ::devojke, imam jedno hm... pa mozda malo glupo pitanje..
Znam da nedelje VTO trudnoce ne racunaju isto kao nedelje prirodne. Moja poslednja mens. je bila 09.09. Aspiracija je bila 20-og, a et 23-eg. kada tacno ulazim u 6-tu nedelju, u ponedeljak ili cetvrtak?
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Znaci, ako je meni asp. bila 20. sept., ja sada u ponedeljak ulazim u 7. nedelju?? Hvala Sizi.
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
večeras na odbojci je bio i bračni par koji je usvojio dva dečaka...spomenula sam to danas.
Bili su neverovatno raspoloženi i doneli su piće da nas časte.
Kaže mi ona da su u priči usvojenja bili godinu ipo,i da su sami izrazili želju da bude dvoje,a može i jedno dete.
Dečaci su od 1,5g i 3,5 g.
i sad su u totalnoj euforiji,spremaju dečju sobu.Pričala mi o detaljima sobe,i sa kojim likom je posteljina,pa i kostim za decu...jer stariji obožava taj crtani lik...jako su srećni ,mislim da ih za 10-ak dana dovode kući.Večeras je sve bilo podređeno toj lepoj vesti,tako da je odbojka bila šmulj,jer je muški deo ekipa popio malo više piva...
Bili su neverovatno raspoloženi i doneli su piće da nas časte.
Kaže mi ona da su u priči usvojenja bili godinu ipo,i da su sami izrazili želju da bude dvoje,a može i jedno dete.
Dečaci su od 1,5g i 3,5 g.
i sad su u totalnoj euforiji,spremaju dečju sobu.Pričala mi o detaljima sobe,i sa kojim likom je posteljina,pa i kostim za decu...jer stariji obožava taj crtani lik...jako su srećni ,mislim da ih za 10-ak dana dovode kući.Večeras je sve bilo podređeno toj lepoj vesti,tako da je odbojka bila šmulj,jer je muški deo ekipa popio malo više piva...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Šteta za odbojku, Paris, znam da si se naoštrila ali to je zaista velika i lepa vest...
Poznajem par koji živi blizu nas - oni su usvojili bliznakinje. Prelepe! Naravno, ako postoje dva deteta usvajaju se oba. To se podrazumeva, tj. ti ideš na razgovor da usvojiš oba deteta...nema tu da se ti nešto pitaš, osim da li bi to prihvatio ili ne...Hoću da kažem da to ima samo u filmovima da se oni razdvajaju i idu odvojeno na usvojenje. Možda eventualno ako dece ima puno, tipa 4, 5 ili 6...znate, bilo je o takvim porodicama emisija na TV...obično socijalno zapuštene sa još pride problemom, pa se takvim roditeljima deca oduzimaju...možda u takvom slučaju je nerealno očekivati da jedan par usvoji svu toliku decu ili takva deca ostanu u hraniteljskoj porodici.
Uglavnom, ne bih imala problem da usvojim dvoje. Znam, bilo bi komplikovanije...ali, realno i da mi je neka vantelesna uspela i da sam dobila blizance, isto bi mi bilo.
Inače, nedelja je i ja opet dočekujem zoru... Ali sad sam morala ustati da popijem nešto i uzmem kapi za nos...drma me temperatura, sva sam lomna i slinim...Pišem vam ovo na laptopu u horizontali...drugačije ne bih mogla.
Zoko, već 7. nedelja...
Shizi...
Ori... Postala si nam retka zver ovde... Bolje se vrati na one silne i opasne živuljke, ova kornjačica sa avatara je tako umilna... i spora, pa dok ona stigne na ove strane...silno te se uželimo...
Lep dan zdravima!!!!
Poznajem par koji živi blizu nas - oni su usvojili bliznakinje. Prelepe! Naravno, ako postoje dva deteta usvajaju se oba. To se podrazumeva, tj. ti ideš na razgovor da usvojiš oba deteta...nema tu da se ti nešto pitaš, osim da li bi to prihvatio ili ne...Hoću da kažem da to ima samo u filmovima da se oni razdvajaju i idu odvojeno na usvojenje. Možda eventualno ako dece ima puno, tipa 4, 5 ili 6...znate, bilo je o takvim porodicama emisija na TV...obično socijalno zapuštene sa još pride problemom, pa se takvim roditeljima deca oduzimaju...možda u takvom slučaju je nerealno očekivati da jedan par usvoji svu toliku decu ili takva deca ostanu u hraniteljskoj porodici.
Uglavnom, ne bih imala problem da usvojim dvoje. Znam, bilo bi komplikovanije...ali, realno i da mi je neka vantelesna uspela i da sam dobila blizance, isto bi mi bilo.
Inače, nedelja je i ja opet dočekujem zoru... Ali sad sam morala ustati da popijem nešto i uzmem kapi za nos...drma me temperatura, sva sam lomna i slinim...Pišem vam ovo na laptopu u horizontali...drugačije ne bih mogla.
Zoko, već 7. nedelja...
Shizi...
Ori... Postala si nam retka zver ovde... Bolje se vrati na one silne i opasne živuljke, ova kornjačica sa avatara je tako umilna... i spora, pa dok ona stigne na ove strane...silno te se uželimo...
Lep dan zdravima!!!!
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Bar jutar Strule!
Ma sta te to nahvatalo...prehlada?
Evo kuvam caj od raznih travuljina ,ima i za tebe i za mene.
Ma sta te to nahvatalo...prehlada?
Evo kuvam caj od raznih travuljina ,ima i za tebe i za mene.
Dobro jutro svim curama!
Kod mene se neko promalja, mozda nesto i bude od danasnjeg dana.
Gripoznima zelim jak imunitet a ostatku prijatan dan!
Kod mene se neko promalja, mozda nesto i bude od danasnjeg dana.
Gripoznima zelim jak imunitet a ostatku prijatan dan!
mimica- Broj poruka : 54
Godina : 50
Datum upisa : 19.09.2010
Dan devojke drage!
Kako ste mi danas?
Strule...prehlada...baš te skroziralo sve od postupka...definitivno.
Inače,naravno da se pita pita par-pa kako?
Prvo,oni su izrazili želju da bude više od jednog deteta,i nisu ih zvali za jedno,imali su ponudu i za troje,ali to im bilo opterećujuće,odbili,i eto ponude za dvoje.Inače njih dvojica imaju i 2 sestre ,koje su u hraniteljskoj porodici,i koje nisu uopšte raspoložene što im se braća usvajaju...no,to je dr.priča.Ništa na ovom svetu nije jednostavno.
Strule,upravu si za Orli...skroz nam se povukla,ali o.k. njena volja poštujemo!
Đole,šta si sve izdrobila u čaj?Kako si danas,mnogo bolje,ili samo bolje?
Mimice...jel se to sunašce izborilo,ili je ipak oblačnost nadvladala?
Ja sam bila malo vredna od jutros ,pa pravila proju,ručak,i ranije smo ručali,jer popodne idemo na odbojku,pa da ne budemo punih stomaka...i igramo jedno protiv drugog biće veselo!
Ručak sam napravila za 3 osobe..tako se baš potrefilo...hja...fali nam jedna-pa izvolte,ko je gladan-prijatno!
Kako ste mi danas?
Strule...prehlada...baš te skroziralo sve od postupka...definitivno.
Inače,naravno da se pita pita par-pa kako?
Prvo,oni su izrazili želju da bude više od jednog deteta,i nisu ih zvali za jedno,imali su ponudu i za troje,ali to im bilo opterećujuće,odbili,i eto ponude za dvoje.Inače njih dvojica imaju i 2 sestre ,koje su u hraniteljskoj porodici,i koje nisu uopšte raspoložene što im se braća usvajaju...no,to je dr.priča.Ništa na ovom svetu nije jednostavno.
Strule,upravu si za Orli...skroz nam se povukla,ali o.k. njena volja poštujemo!
Đole,šta si sve izdrobila u čaj?Kako si danas,mnogo bolje,ili samo bolje?
Mimice...jel se to sunašce izborilo,ili je ipak oblačnost nadvladala?
Ja sam bila malo vredna od jutros ,pa pravila proju,ručak,i ranije smo ručali,jer popodne idemo na odbojku,pa da ne budemo punih stomaka...i igramo jedno protiv drugog biće veselo!
Ručak sam napravila za 3 osobe..tako se baš potrefilo...hja...fali nam jedna-pa izvolte,ko je gladan-prijatno!
mali pariz ::Inače njih dvojica imaju i 2 sestre ,koje su u hraniteljskoj porodici,i koje nisu uopšte raspoložene što im se braća usvajaju...
Vidiš, ja na ovakvu situaciju ne bih pristala. Prosto bi mi bilo žao što se odvajaju.
Dovoljno je komplikovano usvojiti i jedno dete, pa mu u jednom životnom trenutku moraš to reći...Ne znam, kao što već rekoh, kad je više dece, oni su sami po sebi porodica...možda je u tom slučaju bolje da budu svi zajedno u nekoj hraniteljskoj porodici.
Uh, što ti ovo lepo izgleda, Paris....
Ja bih rado ovako nešto ručkala samo što sam sad nikakva, niti išta osećam(mislim na mirise) niti mogu čestito da gutam...Evo, grđeni MM pravi čorbicu...bolna mu draga pa je dobrica prava...
Inače, mislim da mi je ovo neki virus...baš me je brzinski smotao...
neka ,neka,i treba da se pomažete...moguće da je virus,ali sve to te kaži,jer si baš istrošena...misliš li možda nečim da ojačaš imunitet,ili to već radiš?Struzzo ::Evo, grđeni MM pravi čorbicu...
Pa, ja sam od onih koja baš vole da jede voće i povrće tako da mislim da se zdravo hranim...Istina je da su mi se suplementi, tj. ti veštački dodatni vitamini smučili jer sam ih mesecima pila pre VTO, tako da sam i njih sa negativnom betom ostavila.
Da, draga, trošim se...najviše emotivno...a za to nema konkretnog leka...bar ne u apoteci.
Reci mi, da li ti je ta koleginica sa odbojke rekla koliko je ukupno prošlo od razgovora za te klince do konačne odluke? Ona moja "vesela" reče da treba da dobiju dokumentaciju o nama iz našeg Centra pa će nam javiti šta i kako...e, sad, koliko su one naše ažurne... znam ih.....ili je ta priča oko traženja dokumentacije "pričam ti priču"...ne znam, sačekaću par dana, pa proveriti u Centru da li su je uopšte tražili.
Da, draga, trošim se...najviše emotivno...a za to nema konkretnog leka...bar ne u apoteci.
Reci mi, da li ti je ta koleginica sa odbojke rekla koliko je ukupno prošlo od razgovora za te klince do konačne odluke? Ona moja "vesela" reče da treba da dobiju dokumentaciju o nama iz našeg Centra pa će nam javiti šta i kako...e, sad, koliko su one naše ažurne... znam ih.....ili je ta priča oko traženja dokumentacije "pričam ti priču"...ne znam, sačekaću par dana, pa proveriti u Centru da li su je uopšte tražili.
Struzzo, nadam se da ce taj virus, kad te vec brzo smotao brzo i odmotati. U medjuvremenu uzivaj u paznji tm, meni bude bas dirljivo kad se oni polome oko zena.
Moje je misljenje da je na duge staze ipak bolje da se iz velike porodice ipak usvoje dvoje po dvoje (troje) djece, nego da su cio zivot kod hranitelja, narocito jer se tu stalno seljakaju. Cini mi se da sada i starije curice imaju vece sanse da i one budu usvojene ili dobiju vecu paznju.
Pariz, divno izgleda taj rucak, ali ja sam tek doruckovala. Uzivaj u odbojci!
Moje je misljenje da je na duge staze ipak bolje da se iz velike porodice ipak usvoje dvoje po dvoje (troje) djece, nego da su cio zivot kod hranitelja, narocito jer se tu stalno seljakaju. Cini mi se da sada i starije curice imaju vece sanse da i one budu usvojene ili dobiju vecu paznju.
Pariz, divno izgleda taj rucak, ali ja sam tek doruckovala. Uzivaj u odbojci!
Shizika- Broj poruka : 5408
Datum upisa : 14.03.2010
Pari dobar ti ovaj rucak!
Strule nadam se da ce čorbica delovati bolje od svakog leka
Ja sam uvek za varijantu vitamini iz povrckica i vockica ,baci se na cveklu,belu rotkvu ,sargarepicu ako volis!
Ja sam vec mnogo,mnogo bolje !Pijuckam cajcice (kopriva ,zalfija ,hajducka trava,list maline) i danas ne radim nista!
Strule nadam se da ce čorbica delovati bolje od svakog leka
Ja sam uvek za varijantu vitamini iz povrckica i vockica ,baci se na cveklu,belu rotkvu ,sargarepicu ako volis!
Ja sam vec mnogo,mnogo bolje !Pijuckam cajcice (kopriva ,zalfija ,hajducka trava,list maline) i danas ne radim nista!
Drago mi je da vam se ručak svideo,verujte ,bio je baš ukusan.
ja sam sad sela,jer sam 2 sata čistila po kući,sad sam picnula stan,pa sam
Eeeee Strule moj...kad bi bilo leka za sve...ili bar za emotivno potrošnost...
Videću na odbojci oboje ,pa ću je pitati koliko je prošlo od prvog raugovora o tim klincima do poziva da ih vode.
Reče mi ,pošto su i juče...ili prekjuče bili sa decom,da su im rekli-vodite ih odmah,ako hoćete,ali oni su nespremni ,pa sad uređuju prostor,i rekoše da će ih uzeti za 10-ak dana.
Od momenta kad su krenuli u priču ,prošlo je 1,5g.
Auuu Đolence,baš si udarila po korisnim travkama...i ja se razmišljam o hajdučici i toj malinici Krvna slika mi je uvek dobra,a kopriva mi se gadi,tako da bih nju zaobišla...
ljub,ljub!
ja sam sad sela,jer sam 2 sata čistila po kući,sad sam picnula stan,pa sam
Eeeee Strule moj...kad bi bilo leka za sve...ili bar za emotivno potrošnost...
Videću na odbojci oboje ,pa ću je pitati koliko je prošlo od prvog raugovora o tim klincima do poziva da ih vode.
Reče mi ,pošto su i juče...ili prekjuče bili sa decom,da su im rekli-vodite ih odmah,ako hoćete,ali oni su nespremni ,pa sad uređuju prostor,i rekoše da će ih uzeti za 10-ak dana.
Od momenta kad su krenuli u priču ,prošlo je 1,5g.
Auuu Đolence,baš si udarila po korisnim travkama...i ja se razmišljam o hajdučici i toj malinici Krvna slika mi je uvek dobra,a kopriva mi se gadi,tako da bih nju zaobišla...
ljub,ljub!
Struzzo ::mali pariz ::Inače njih dvojica imaju i 2 sestre ,koje su u hraniteljskoj porodici,i koje nisu uopšte raspoložene što im se braća usvajaju...
Vidiš, ja na ovakvu situaciju ne bih pristala. Prosto bi mi bilo žao što se odvajaju.
Dovoljno je komplikovano usvojiti i jedno dete, pa mu u jednom životnom trenutku moraš to reći...Ne znam, kao što već rekoh, kad je više dece, oni su sami po sebi porodica...možda je u tom slučaju bolje da budu svi zajedno u nekoj hraniteljskoj porodici.
Uh, što ti ovo lepo izgleda, Paris....
Ja bih rado ovako nešto ručkala samo što sam sad nikakva, niti išta osećam(mislim na mirise) niti mogu čestito da gutam...Evo, grđeni MM pravi čorbicu...bolna mu draga pa je dobrica prava...
Inače, mislim da mi je ovo neki virus...baš me je brzinski smotao...
Slazem se sa Struzzo, i ja ne bih najverovatnije. Mada ako su resili da daju decu ako ne usvojimo mi usvojice neko drugi, svejedno nece ostati sa sestrama hmmm. Ali isto mislim da je onda bolje da su deca zajedno. Gledala sam na tv da su tako tri brata u Dugom selu, valjda se tako zove selo gde su sve hraniteljske porodice. Jedan je dosao do fakulteta i sad je trebalo da ode odatle i otisao bi da mu nisu tu braca... Tu najstarije dete odnosno kasnije momak ili devojka preuzme ulogu roditelja na neki nacin, naravno uz hranitelje.
A ja sam cula za slucajeve kad daju decu posebno ali su to bili kad roditelji prvo daju jedno dete u dom, pa drugo. A u medjuvremeno prvo usvojeno. Jedan slucaj je bio taksista neki koji je vozio moju majku i sasvim slucajno poceo pricu kako su usvojili devojcicu i bili presrecni jer su vec godinama pokusavali da dobiju dete pa nisu uspeli. A onda ih iz doma zovnu i pitaju da li bi usvojili i njenu sestricu jer su u medjuvremenu roditelji dali i nju u dom. Oni se mislili, ona je imala malo vise i zdravstvenih problema ali je ipak uzmu... i kaze da su prava blagodet njih dve, da su toliko srecne i oni sa njima, jedna pomaze drugoj pa su i ti zdravstveni problemi laksi. Drugi slucaj sam citala na Rodi ali to je u Hrvatskoj, pa mozda je kod njih praksa drugacija nego kod nas, mada mislim da je isto bilo da roditelji daju dete naknadno u dom pa u trenutku usvajanja postoji samo jedno dete a kasnije dodje i brat ili sestra.
Simona- Broj poruka : 8349
Datum upisa : 14.11.2009
Da Pari, ipak su preovladali oblaci
Pozdrav cure...
Eto i mene u novom početku
Pao prvi mikrić
i počelo je odbrojavanje
Nadam se da ću ovoga puta stići do et-a
Eto i mene u novom početku
Pao prvi mikrić
i počelo je odbrojavanje
Nadam se da ću ovoga puta stići do et-a
bebko- Broj poruka : 3844
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2009
Bebko, navijam za novi početak, i ne samo da stigneš do ET-a već do i
Bebko puno, puno srece!
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
Bebko neka bude srecan ovaj novi pocetak i najlepsi zavrsetak
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Bebko!!!
Bebko,nek bude srećan završetak!
Strule,par sam videla na odbojci,ali nije bilo prilike da ih išta pitam...neću zaboraviti.
Strule,par sam videla na odbojci,ali nije bilo prilike da ih išta pitam...neću zaboraviti.
Struzzo ::Bebko, navijam za novi početak, i ne samo da stigneš do ET-a već do i
Potpisujem
OK, Paris, no frks...
Joj, Đole, tek sad videh poslednju rečenicu u tvom potpisu...
Joj, Đole, tek sad videh poslednju rečenicu u tvom potpisu...
Dobro me potseti Strule da pomerim tiker ,ova stimulacija je +3kg
A vec od sutra krecem da opravdam zadnju stavku u potpisu
Kako si ti,bolje?
A vec od sutra krecem da opravdam zadnju stavku u potpisu
Kako si ti,bolje?