IVF protokoli
+25
dra00
*Maki*
3023456
maza1972
LaFolie
lolipop
kristina33
MAAKKI
Bitter Sweet
marija26
anna
Cupava
maki-79
cici
sanja77
maja76
bak
buby
bebko
Zoka83
natalija
dr mali pariz
Struzzo
djole42
Orline
29 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: IVF protokoli
Ne mogu da verujem da sam zaboravila ovde da se upišem . Evo napokon i mog protokola od prošle godine, novembar-decembar 2009.
I IVF - klinika Spebo, Leskovac
Dugi protokol sa kontracepcijom:
- mikroginon 2 ciklusa (prvi ciklus je bio produžen za pet dana od standardnog)
- Diphereline (0.1 mg/dan), počevši od 12. dana ciklusa, ukupno 24 ampule
- stimulacija počela 3. dc - Gonal F (pen) 75IJ, 2 dnevno, ukupno devet dana (18 gonala sam primila, dr kaže to je osnovna stimulacija a odreagovala sam ludooo )
- Stop injekcija deseti dan uveče, Pregnyl 10000IJ. Te večeri i Diferelin dat pre, bez stimulacije
- Endometrijum 13mm, dosta folikula, ne znam tačan broj
- Aspiracija 12.dan ujutro, izvađeno 15 jć (pošto je bilo dosta ćelija, dr reče da je sa polovinom urađena IVF, a sa drugom ICSI metoda), prepisan antibiotik
- javila se hiperstimulacija, blaži oblik, 4 dana primala albumin (po dve bočice, ne znam koja je to količina)
- dobijeno 6 blasti, znači ET urađen 5. dana, dve blaste vraćene, 4 zamrznute
- pila jedino folnak
- 8. dan od ET-a prokrvarila, 9. dan primila pregnyl 1500IJ, 12. dan beta oko 80 (verovatno malo povišena od pregnila, ali u svakom slučaju bila je biohemijska), primila opet pregnil ali 14. dan beta 71 = ništa!
I IVF - klinika Spebo, Leskovac
Dugi protokol sa kontracepcijom:
- mikroginon 2 ciklusa (prvi ciklus je bio produžen za pet dana od standardnog)
- Diphereline (0.1 mg/dan), počevši od 12. dana ciklusa, ukupno 24 ampule
- stimulacija počela 3. dc - Gonal F (pen) 75IJ, 2 dnevno, ukupno devet dana (18 gonala sam primila, dr kaže to je osnovna stimulacija a odreagovala sam ludooo )
- Stop injekcija deseti dan uveče, Pregnyl 10000IJ. Te večeri i Diferelin dat pre, bez stimulacije
- Endometrijum 13mm, dosta folikula, ne znam tačan broj
- Aspiracija 12.dan ujutro, izvađeno 15 jć (pošto je bilo dosta ćelija, dr reče da je sa polovinom urađena IVF, a sa drugom ICSI metoda), prepisan antibiotik
- javila se hiperstimulacija, blaži oblik, 4 dana primala albumin (po dve bočice, ne znam koja je to količina)
- dobijeno 6 blasti, znači ET urađen 5. dana, dve blaste vraćene, 4 zamrznute
- pila jedino folnak
- 8. dan od ET-a prokrvarila, 9. dan primila pregnyl 1500IJ, 12. dan beta oko 80 (verovatno malo povišena od pregnila, ali u svakom slučaju bila je biohemijska), primila opet pregnil ali 14. dan beta 71 = ništa!
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
1. VTO septembar 2010., Klinika Genesis, dr Vesna Kopitovic, biolog dr Balazs
Kratka sema, od 17 dc primulot nor, od 3dc pocela sa stimulacijom i to:
1-4 dana Gonal F (pen) 150jed.
5-8 dana ista doza Gonala + 0,25mg Cetrorelix
8. dana stimulacije primila 10000 jed. Pregnil.
Aspiracija nakon 36h i dobijeno 25 jajnih celija
Nemam informaciju koliko je oplodjeno, ali je dobijeno 11 kvalitetnih i to nakon 3 dana vracena 3 osmocelijska embriona, a 8 osmocelijskih zamrznuto.
Koriscena je zamrznuta sperma i jc su oplodjene ICSI metodom. Takodje, radjen je i assisted hatching ( stanjivanje opne embriona radi lakseg usadjivanja u matericu).
Beta 14 dpt = 354.
Cekamo prvi UZ : )
Kratka sema, od 17 dc primulot nor, od 3dc pocela sa stimulacijom i to:
1-4 dana Gonal F (pen) 150jed.
5-8 dana ista doza Gonala + 0,25mg Cetrorelix
8. dana stimulacije primila 10000 jed. Pregnil.
Aspiracija nakon 36h i dobijeno 25 jajnih celija
Nemam informaciju koliko je oplodjeno, ali je dobijeno 11 kvalitetnih i to nakon 3 dana vracena 3 osmocelijska embriona, a 8 osmocelijskih zamrznuto.
Koriscena je zamrznuta sperma i jc su oplodjene ICSI metodom. Takodje, radjen je i assisted hatching ( stanjivanje opne embriona radi lakseg usadjivanja u matericu).
Beta 14 dpt = 354.
Cekamo prvi UZ : )
Poslednji put izmenio Zoka83 dana 12/10/2010, 16:20, izmenio ukupno 2 puta
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
Pozdrav cure!
Danas sam bila na folikolumetriji. Peti dan stimulacije i imam šest folikula na desnom i dva folikula na lijevom jajniku. Ocekivala sam više toga pošto su mi svi nalazi dobri. Koristim 3 gonala dnevno i danas sam pocela sa cetrotitom.
Koja je razlika u dugom i kratkom protokolu što se tice folikula i nakraju jajnih stanica? Hvala!
Danas sam bila na folikolumetriji. Peti dan stimulacije i imam šest folikula na desnom i dva folikula na lijevom jajniku. Ocekivala sam više toga pošto su mi svi nalazi dobri. Koristim 3 gonala dnevno i danas sam pocela sa cetrotitom.
Koja je razlika u dugom i kratkom protokolu što se tice folikula i nakraju jajnih stanica? Hvala!
marija26- Broj poruka : 25
Datum upisa : 16.06.2010
Ako nekom znaci ovo iskustvo, evo i ja cu da podijelim sa vama:
Prvi VTO ICSI
Dugački protokol sa kontraceptivom Stedirilom. Korišćen agonist GnRh Suprefact, date 32 amp Fostimona, nakon aplikacije Pregnyla aspirirano više folikula na oba jajnika i dobijeno 10 jajnih ćelija. Kod 6 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 3. uradjen ET 3 embriona – svi u 8ćelijskom stadijumu, pomoću Labotectovog katetera. Otpuštena uz terapiju Dabroston 3x1, Folan 2x1 do 15.dana. Beta HCG test nije radjen, s obzirom na snažno krvarenje koje je počelo 12 dana nakon ET.
Drugi IVF/ICSI
Dugački protokol, nakon oralnog kontraceptiva Stedirila korišćen agonist Suprefact, date 33 amp Fostimon 75 IJ, nakon aplikacije Pregnyla aspirirano više folikula od kojih dobijeno 11 jajnih ćelija. Kod 8 ćelija došlo do adekvatne oplodnje, od kojih vracena 3 embriona u 8ćelijskom stadijumu. Beta HCG < 1.
Treći VTO/ICSI
Dugački protokol, korišćen agonist GnRh Suprefact, date 33 amp Gonala-F 75 IJ. Nakon aplikacije 5000 IJ Pregnyla aspirirano više folikula na oba jajnika od kojih dobijeno 16 jajnih ćelija. Kod 9 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 5. uradjen ET 2 embriona u stadijumu blastociste, pomoću COOKovog katetera. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 2x1. Dva embriona u stadijumu blastociste zamrznuta. Hiperstimulacija jajnika. Beta <1.
Četvrti VTO/ICSI
Kratki protokol, korišćen antagonist GnRh (Cetrotide 0.25 mg), date 33 amp Gonala-F 75 IJ. Nakon aplikacije 6500 IJ Ovittrela aspirirano više folikula od kojih dobijeno 24 jajne ćelije. Kod 12 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 5 uradjen ET 3 embriona - svi u u stadijumu MK-blastociste. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 2x1. Beta HCG test <1.
Peti VTO/ICSI
Kratki protokol, korišćen antagonist GnRh (Cetrotide 0.25 mg), dato ukupno 2035 IJ Gonala-F. Nakon aplikacije 6500 IJ Ovittrela aspirirano više folikula od kojih dobijeno 7 zrelih jajnih ćelija. Kod 6 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 3. uradjen ET 4 embriona - svi u 8ćelijskom stadijumu, pomoću COOKovog katetera. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 1x1. Beta HCG test <1.
Prvi VTO ICSI
Dugački protokol sa kontraceptivom Stedirilom. Korišćen agonist GnRh Suprefact, date 32 amp Fostimona, nakon aplikacije Pregnyla aspirirano više folikula na oba jajnika i dobijeno 10 jajnih ćelija. Kod 6 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 3. uradjen ET 3 embriona – svi u 8ćelijskom stadijumu, pomoću Labotectovog katetera. Otpuštena uz terapiju Dabroston 3x1, Folan 2x1 do 15.dana. Beta HCG test nije radjen, s obzirom na snažno krvarenje koje je počelo 12 dana nakon ET.
Drugi IVF/ICSI
Dugački protokol, nakon oralnog kontraceptiva Stedirila korišćen agonist Suprefact, date 33 amp Fostimon 75 IJ, nakon aplikacije Pregnyla aspirirano više folikula od kojih dobijeno 11 jajnih ćelija. Kod 8 ćelija došlo do adekvatne oplodnje, od kojih vracena 3 embriona u 8ćelijskom stadijumu. Beta HCG < 1.
Treći VTO/ICSI
Dugački protokol, korišćen agonist GnRh Suprefact, date 33 amp Gonala-F 75 IJ. Nakon aplikacije 5000 IJ Pregnyla aspirirano više folikula na oba jajnika od kojih dobijeno 16 jajnih ćelija. Kod 9 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 5. uradjen ET 2 embriona u stadijumu blastociste, pomoću COOKovog katetera. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 2x1. Dva embriona u stadijumu blastociste zamrznuta. Hiperstimulacija jajnika. Beta <1.
Četvrti VTO/ICSI
Kratki protokol, korišćen antagonist GnRh (Cetrotide 0.25 mg), date 33 amp Gonala-F 75 IJ. Nakon aplikacije 6500 IJ Ovittrela aspirirano više folikula od kojih dobijeno 24 jajne ćelije. Kod 12 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 5 uradjen ET 3 embriona - svi u u stadijumu MK-blastociste. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 2x1. Beta HCG test <1.
Peti VTO/ICSI
Kratki protokol, korišćen antagonist GnRh (Cetrotide 0.25 mg), dato ukupno 2035 IJ Gonala-F. Nakon aplikacije 6500 IJ Ovittrela aspirirano više folikula od kojih dobijeno 7 zrelih jajnih ćelija. Kod 6 ćelija došlo do adekvatne oplodnje. Na dan 3. uradjen ET 4 embriona - svi u 8ćelijskom stadijumu, pomoću COOKovog katetera. Otpuštena uz terapiju Utrogestan 3x2, Folan 1x1. Beta HCG test <1.
Bitter Sweet- Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010
Drage moje jedna nasa drugarica me je ubacila u dilemu oko mog IVF protokola odnonsno stimulacije e ovako je ona napisala
"kako je moguće da u ,tvojim godinama, iko radi stimulaciju, radi dobijanja tvojih jajnih celija??To meni nije u redu,ni profesionalno, ni statistički, ni praktično....." pa me zanima sta je time htela da kaze, ako neko moze da mi objasni bila bih zahvalna.
Inace moj prvi IVF klinika Sisitina
dugi protokol mikroginon, suprefakt 0,5 pa smanjen na 0,3 ukupno 12 dana, od 3 dc fostimon 4 ampule dnevno (10 dana), pregnil 10000, dobijeno 5 jc od toga se oplodile 3 jc, na et vracena 2 embriona visecelijska nakon toga terapija aspirin 100, Folan 5 , estrofem 2x2 i utogestan 3x2.
13 dan beta 28,78 a 15 dan beta 20,47
"kako je moguće da u ,tvojim godinama, iko radi stimulaciju, radi dobijanja tvojih jajnih celija??To meni nije u redu,ni profesionalno, ni statistički, ni praktično....." pa me zanima sta je time htela da kaze, ako neko moze da mi objasni bila bih zahvalna.
Inace moj prvi IVF klinika Sisitina
dugi protokol mikroginon, suprefakt 0,5 pa smanjen na 0,3 ukupno 12 dana, od 3 dc fostimon 4 ampule dnevno (10 dana), pregnil 10000, dobijeno 5 jc od toga se oplodile 3 jc, na et vracena 2 embriona visecelijska nakon toga terapija aspirin 100, Folan 5 , estrofem 2x2 i utogestan 3x2.
13 dan beta 28,78 a 15 dan beta 20,47
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Maakki, mislim da samo ta drugarica zna sta je time htjela da kaze. Ne znam zasto dr ne bi radio stimulaciju, pretpostavljam da su nalazi prije IVFa pokazali (a eto i odgovor na stimulaciju) da je naravno imalo smisla. Zao mi je, mnogo, Maki, sto nije uspjela... Drzim palce za drugi put.
Bitter Sweet- Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010
Znas mislila sam da sam se dovoljno edukovala pre pocetka, neke stvari sam ucila od vas koje ste vec prosle to obzirom da je meni bio prvi postupak, smatram da je dr ocenio da je to potrebno, a koliko sam shvatila iz kojih razloga se radi stimulacija i prolazi sve to jeste da bi se dobilo sto vise kvalitetnih jc. Mislim da ce dr bez obzira na moje godina i sledeci put da se odluci za isti protokol jer je bio prezadovoljan onim sto smo dobili, eto nekom nesrecom se nisu implatirali, ali sada cu se pozabaviti i time pre novog postupka.
Moram da priznam da me je malo njen komentar bacio u brigu, ali opet smatram da dr zna sta radi.
Moram da priznam da me je malo njen komentar bacio u brigu, ali opet smatram da dr zna sta radi.
Maaakki nemoj da se nerviras zbog necijih komentara, niko od nas ovde nije doktor i sve sto znamo se vecinom temelji na iskustvima. Nije tajna da je uspesnost sa doniranim jc znatno veca, ali to nije razlog za odustajanje od svog bioloskog deteta sve dok imas dobrih jc. Mislim da dr u Maloj sistini znaju sta rade, mozes im se slobodno prepustiti. Videla sam kliniku i cula mnogo lepih prica, samo guraj dalje, vec sledeci pokusaj ce biti BINGO. Bez obzira na godine bolje reagujes na stimulaciju od mnogo mladjih sa povisenim FSH, a ako je dr jos rekao i da su jc dobrog kvaliteta, samo napred.
kristina33- Broj poruka : 619
Godina : 49
Datum upisa : 21.03.2009
Draga Maki ne brini se zbog takvih komentara, tvoj dr zna šta radi,i sigurno su ti jc bile dobrog kvaliteta, i nemaš razloga za brigu, ja sam npr. oba puta imala jc extra kvaliteta, i super se dijelile, i sve super ali ja bila u bedaku oba puta ni dočekala betu nisam. Ja ti na to gledam ovako, parovi koji obavljaju radove prirodnim putem bogami to moraju odraditi više puta da bi uspjeli, a nama treba tim stručnjaka za to, pa vjerovatno ni oni ne mogu baš iz prvog puta. Nabaci osmijeh na lice, i idemo dalje
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
Cure predpostavljam da je i ona to rekla iz najbolje namere odnosno da se odmah dodje do zeljenog cilja, i da su moje jc mozda i losijeg kvaliteta nego kod neke koja je mladja, ali isto tako smatram da nijedan dr koji se bavi ovim poslom ne bi me uvacio u dao mi stimulaciju da nije video da se tu moze nesto uraditi.
Svakoj klinici je u cilju da poveca statistiku pa tako mislim da ne bi ni oni reskirali neuspeh zarad dobiti.
Svakoj klinici je u cilju da poveca statistiku pa tako mislim da ne bi ni oni reskirali neuspeh zarad dobiti.
MAAKKI,ta koja ti je napisala takav nebulozan komentar je sama ostvarila trudnoću donacijom...mislim j.ć.,i stoga misli da svi treba da rade isto,jer je i ona tako...
od nje sam podosta nebuloznog čitala.
Ne opterećuj se,doktor je taj koji tteba da zna ,a ne ti,ili ona,ili mi.
od nje sam podosta nebuloznog čitala.
Ne opterećuj se,doktor je taj koji tteba da zna ,a ne ti,ili ona,ili mi.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
22 menopura, suprefact oko 23 dana 0.5, 17 jc, hiperstimulacija.....
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Septembar-oktobar 2011,Spec.bolnica Beograd,dr.S.Radulović
Ja-39, navodno sve ok.Fsh 5.2,Lh 2.6
MM-37,isto tako...
U braku 10 god...uzrok steriliteta nepoznat-podvode nas u grupu idiopatskog.
Drugarice moje, shema izgleda ovako:
Dok ne dobijem ništa ...- (ne)očekujem je negde 14.10
1.dan ciklusa- Suprefact 0.3ml
2.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
3.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
4.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
5.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
6.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
7.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
8.dan............ULTRAZVUK
Razlika u odnosu na prvu shemu je što su superfact smanjili sa 0.5ml na 0.3 ml i počinjem da ga primam od prvog dana ciklusa ,a ne pre , u prvoj šemi su počeli da mi daju pre menstruacije 15.09...
Molim neki komentar, je li ovo moje tzv.kratki protokol??? Sviđa mi se što krećem sa prirodnim ciklusom, bez kontracepcije sam već 15 dana
Od juna do septembra bila na Legravanu,počeo postupak pa prekinut-folik.cista na levom jajniku.Pauza 14 dana bez ikakvih hormona....sad stanje ok...kreće drugi pokušaj...
Ja-39, navodno sve ok.Fsh 5.2,Lh 2.6
MM-37,isto tako...
U braku 10 god...uzrok steriliteta nepoznat-podvode nas u grupu idiopatskog.
Drugarice moje, shema izgleda ovako:
Dok ne dobijem ništa ...- (ne)očekujem je negde 14.10
1.dan ciklusa- Suprefact 0.3ml
2.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
3.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
4.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
5.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
6.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
7.dan............Suprefact 0.3ml +Menopur 225
8.dan............ULTRAZVUK
Razlika u odnosu na prvu shemu je što su superfact smanjili sa 0.5ml na 0.3 ml i počinjem da ga primam od prvog dana ciklusa ,a ne pre , u prvoj šemi su počeli da mi daju pre menstruacije 15.09...
Molim neki komentar, je li ovo moje tzv.kratki protokol??? Sviđa mi se što krećem sa prirodnim ciklusom, bez kontracepcije sam već 15 dana
Od juna do septembra bila na Legravanu,počeo postupak pa prekinut-folik.cista na levom jajniku.Pauza 14 dana bez ikakvih hormona....sad stanje ok...kreće drugi pokušaj...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
8. dan ......Suprefact 0.3ml +Menopur 225
9. dan ......Suprefact 0.3ml +Menopur 225
10.dan.......pregnil 2*5000 IU
9. dan ......Suprefact 0.3ml +Menopur 225
10.dan.......pregnil 2*5000 IU
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Ne znam da li na pravom mestu postavljam pitanje,ali nisam znala gde drugo....
U prethodnom pokusaju ivf sam od drugog dana ciklusa pocela sa mikroginonom,ali sam posle 9 dana pocela da krvarim ,pravi ciklus..i kad sam povecala na 2 dnevno,nije prestalo...kada sam dosla na uz,doktor je samo rekao da prekinem sa njim,jer "nema svrhe",i da dodjem 2.dan sledeceg ciklusa....Posto nas je bilo za uz kao na traci,nisam uspela ni da ga pitam zasto mi se to desilo
Da li neko od vas zna,je li se vama mozda desilo,sta to znaci?
U prethodnom pokusaju ivf sam od drugog dana ciklusa pocela sa mikroginonom,ali sam posle 9 dana pocela da krvarim ,pravi ciklus..i kad sam povecala na 2 dnevno,nije prestalo...kada sam dosla na uz,doktor je samo rekao da prekinem sa njim,jer "nema svrhe",i da dodjem 2.dan sledeceg ciklusa....Posto nas je bilo za uz kao na traci,nisam uspela ni da ga pitam zasto mi se to desilo
Da li neko od vas zna,je li se vama mozda desilo,sta to znaci?
3023456- Broj poruka : 62
Datum upisa : 08.12.2011
jos jedna vto:
kratak protokol
1 - 8 dan 2 menopura dnevno, od petog dana stimulacije ukljucene cetrotide
9 - 11 po 1 menopur plus cetrotid
Stop injekcija 13 dana stimulacije - Diferelin, ne pregnil
10jc, 6 zrelih
kratak protokol
1 - 8 dan 2 menopura dnevno, od petog dana stimulacije ukljucene cetrotide
9 - 11 po 1 menopur plus cetrotid
Stop injekcija 13 dana stimulacije - Diferelin, ne pregnil
10jc, 6 zrelih
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Evo da podelim sa vama moju prvu muku
Dug protokol
od 21 dc Suprefact po 0,5 doza svakog dana sve do stop inekcije
od 8dc menopur tri dana po 5 inekcije a onda po 6 svakog dana sve do 21 dc,dakle ukupno 75 menopura jer su mi jajnici sporo reagovali
22 dc stop inekcija Ovetril
23dc aspiracija 7 folikula 6 jajnih celija 6 oplodjenih, 2 embriona vracena u matericu najboljeg kvaliteta,4 ostalo na posmatranju - nista od njih i zamrzavanja
Beta Hcg 14 dana od embriotransfera 2,9
Vise srece drugi put
Dug protokol
od 21 dc Suprefact po 0,5 doza svakog dana sve do stop inekcije
od 8dc menopur tri dana po 5 inekcije a onda po 6 svakog dana sve do 21 dc,dakle ukupno 75 menopura jer su mi jajnici sporo reagovali
22 dc stop inekcija Ovetril
23dc aspiracija 7 folikula 6 jajnih celija 6 oplodjenih, 2 embriona vracena u matericu najboljeg kvaliteta,4 ostalo na posmatranju - nista od njih i zamrzavanja
Beta Hcg 14 dana od embriotransfera 2,9
Vise srece drugi put
*Maki*- Broj poruka : 92
Godina : 44
Datum upisa : 26.04.2011
Da se upisem:
Dug protokol
Microginon
od 18dc Diferelin
od 3dc Diferelin - Puregon 200 - Menopur (9 dana) - Stop Pregnil
12dc aspiracija - 9 jajnih celija, 6 oplodjenih, 4 nastavila da se razvijaju. Vracena 3 embriona 4,5, i 6-to ćelijski
Beta Hcg 14 dan od embriotransfera 966,40
Dug protokol
Microginon
od 18dc Diferelin
od 3dc Diferelin - Puregon 200 - Menopur (9 dana) - Stop Pregnil
12dc aspiracija - 9 jajnih celija, 6 oplodjenih, 4 nastavila da se razvijaju. Vracena 3 embriona 4,5, i 6-to ćelijski
Beta Hcg 14 dan od embriotransfera 966,40
dra00- Broj poruka : 1309
Datum upisa : 01.11.2011
moj izvestaj od pre 2 dana je sledeci ...cula sam se sa doktorom u le ..jedva !
kaze doca da ispijem sad ovaj mikorginon i da prestanem (to mi je druga kutija ) ,sa aspirinom i ostalim vitaminima da nastavim-onog trenutka kada budem imala sterilan nalaz mm na ureaplazmu ,da i ja opet ponovim i da ih odmah obavestim i da ce me odmah preko reda ubaciti u program i krenuce stimulacija . pretpostavljam da je to taj direktni protokol...ali ja neznam nista o tome ...
mene zanimaju vasa iskustva po pitanju toga ,ja ocekujem da mi se dragi izleci do kraja decembra ,a ja prestajem sa tableticama oko 30 novembra .
mene zanima koja bi onda bila sema i kako bi tekao proces ,bez mikorginona .ako npr krenemo od januara tj sa prvim januarskim ciklusom mojim,pretpostavljam? a reko je da nema vise kontracepcije da nebismo gubili vreme ...
p.s --u kartonu sam videla da mi pisu inkecije --cetrotide i puregon ... (a mozda ce sada i to da izmenja obzirom da smo vec 2 meseca odlozili i pomerili ceo proces ).
kaze doca da ispijem sad ovaj mikorginon i da prestanem (to mi je druga kutija ) ,sa aspirinom i ostalim vitaminima da nastavim-onog trenutka kada budem imala sterilan nalaz mm na ureaplazmu ,da i ja opet ponovim i da ih odmah obavestim i da ce me odmah preko reda ubaciti u program i krenuce stimulacija . pretpostavljam da je to taj direktni protokol...ali ja neznam nista o tome ...
mene zanimaju vasa iskustva po pitanju toga ,ja ocekujem da mi se dragi izleci do kraja decembra ,a ja prestajem sa tableticama oko 30 novembra .
mene zanima koja bi onda bila sema i kako bi tekao proces ,bez mikorginona .ako npr krenemo od januara tj sa prvim januarskim ciklusom mojim,pretpostavljam? a reko je da nema vise kontracepcije da nebismo gubili vreme ...
p.s --u kartonu sam videla da mi pisu inkecije --cetrotide i puregon ... (a mozda ce sada i to da izmenja obzirom da smo vec 2 meseca odlozili i pomerili ceo proces ).
Datum upisa : 27.04.2012
Septembar 2011. IVF NoI Bis Intermedikus, Beograd; prof.dr.Nebojsa Radunovic
Stimulacija: Dugi protokol
1. Diferelin amp. 0,1mg No XXV
2. Gonal F amp. No XII
3. Menopur amp. No XI
4. Ovitrelle amp.No I
Dobijene su 4 oocite. ICSI uradjen istog dana. Embriotransfer dva embriona. Beta hcg 0
Februar 2013. IVF NoII KCS IGA Visegradska; prof.dr. Ivan Tulic
Stimulacija: Kratak protokol
1. Cetrotide amp. 0,25ml No V
2. Gonal F amp. No XX
3. Pregnyl amp 5000 IJ
Dobijeno je 6 oocita. Uradjen ICSI.
Embriotransfer 3 embriona / 2 u stadijumu od 6 ćelija i 1 u stadijumu 4 ćelije/
BHCG 0
Novembar 2013. IVF NoIII PFC Prag-Dr.Sonja Lazarovska
1. Menopur amp No 30
2. Cetrotide No 6
3. Pregnyl 5000 IU x2
Dobijene 4 oocite. Uradjen ICSI. Vraćena 2 embriona na stupnju morule.
Beta 919,1
BINGO!!!
Stimulacija: Dugi protokol
1. Diferelin amp. 0,1mg No XXV
2. Gonal F amp. No XII
3. Menopur amp. No XI
4. Ovitrelle amp.No I
Dobijene su 4 oocite. ICSI uradjen istog dana. Embriotransfer dva embriona. Beta hcg 0
Februar 2013. IVF NoII KCS IGA Visegradska; prof.dr. Ivan Tulic
Stimulacija: Kratak protokol
1. Cetrotide amp. 0,25ml No V
2. Gonal F amp. No XX
3. Pregnyl amp 5000 IJ
Dobijeno je 6 oocita. Uradjen ICSI.
Embriotransfer 3 embriona / 2 u stadijumu od 6 ćelija i 1 u stadijumu 4 ćelije/
BHCG 0
Novembar 2013. IVF NoIII PFC Prag-Dr.Sonja Lazarovska
1. Menopur amp No 30
2. Cetrotide No 6
3. Pregnyl 5000 IU x2
Dobijene 4 oocite. Uradjen ICSI. Vraćena 2 embriona na stupnju morule.
Beta 919,1
BINGO!!!
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
evo da se i ja upisem.
Ja 1987g, PCOS i operisan septum na materici
MM 1981 oligoatenospermija III grupa,lecen od ureaplazme i streptokoka.
I VTO Bolnica Genesis Novi Sad
Dr Zorica Crnogorac
duga sema
susprsija od 21 dana ciklusa sa Suprefaktom ( 2 ampule)
od 2 dana ciklusa nastavljeno sa Suprefaktom + Fostimon 150iu (18 ampula)
od 5 dana ciklusa ubacen i Menopur od 75 iu ( 3 ampule) +Suprefakt+Fostimon
stimulacija trajala 9 dana,uvece primljen Pregnil 10000u posle 2 dana aspiracija,dobijeno 19 jajnih celija.
Vracene 2 blaste-cekamo blizance
Ja 1987g, PCOS i operisan septum na materici
MM 1981 oligoatenospermija III grupa,lecen od ureaplazme i streptokoka.
I VTO Bolnica Genesis Novi Sad
Dr Zorica Crnogorac
duga sema
susprsija od 21 dana ciklusa sa Suprefaktom ( 2 ampule)
od 2 dana ciklusa nastavljeno sa Suprefaktom + Fostimon 150iu (18 ampula)
od 5 dana ciklusa ubacen i Menopur od 75 iu ( 3 ampule) +Suprefakt+Fostimon
stimulacija trajala 9 dana,uvece primljen Pregnil 10000u posle 2 dana aspiracija,dobijeno 19 jajnih celija.
Vracene 2 blaste-cekamo blizance
jelena*mama2andjela*- Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014
lola 1980 ::Ovaj mesec dr je odlucila da radi neku novu stimulaciju, zove se dupla stimulacija, navodno se vade jajne celije dva puta u mesecu, na 15-i i 30-i dan.
sto se tice double stimulation, nisam ni ja znala da to postoji. Sledeci protokol sam dobila:
prvi dan nista
drugi dan 2,5 mg klomid ujutru + letrozole 2,5mg navece
treci isto kao i drugi
cetvrti isto kao i drugi
peti isto dako i drugi
sesti nastavlja se klomid ujutru plus 150 menopur navece
ultrazvuk dva dana kasnije odluka o nastavku terapije
ako se nastavlja terapija onda se 150 menopur svaki drugi dan i 2,5 klomid svaki dan do vadjenja jajnih celija plus ibuprofen dva dana prije vadjanja od 600mg (on se uzima da ne puknu folikule) plus GnRHa (decapeptyl od 0,1mg)
dan pauze i onda nastavak menopur 225 svaki dan 11 dana plus letrozole od 2,5 mg. 9 dana, 9, 10 i 11 dan progresteron i 12i decapeptyl i 12i i 13i dan ibuprofen...opet vadjenje jajnih celija 15og dana.
Ovo su prvi put otkrili japanski doktori koji su imali dobre rezultate. Ja nikad ranije nisam cula da se moze proizvesti jajnce celije dva puta u mesecu.
Njihov izvestaj:
23 zene Poor responders
Ongoing pregnancy rate (%) zena 11/23 (47.8) embrioni iz prvog vadjenja 7/13 (53.8) embrioni iz drugogo 4/7 (57.1)
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu