KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Strije u trudnoći

+5
zoxa
jul
maus
duga76
HappyGirl
9 posters

Ići dole

Strije u trudnoći Empty Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 22/12/2007, 14:09

STRIJE U TRUDNOĆI

Strije u trudnoći Preghn10

Trudnoća bi vam trebala biti najljepši dio života i jedinstveno iskustvo. No ukoliko ne pazite u trudnoći i ne poduzimate preventivne mjere, nakon 9 mjeseci bi mogli osim sa bebom završiti i sa groznim strijama. Ukoliko ne vlažite redovito kožu, mogli bi imati strije po cijelom tijelu, uključujući po trbuhu, nogama i bokovima. Također bi vam lice moglo postati tamnije, a koža na licu suha. Održavanje zdrave kože čini se kao izazovan zadatak, osobito ako već imate probleme sa kožom. Prije nego započnemo temu o prevenciji strija, važno je da znate što su to strije i kako nastaju.

Što su strije i kako nastaju?

Strije su oblik ožiljka na koži , a mogu biti crvenkasto crne, ljubičaste, tamnosmeđe ili ružičaste boje sa srbrnkasto bijelim odsjajem, ovisno o nijansi vaše kože. Pojavu strija uzrokuju promjene na elastičnom tkivu koje se nalazi ispod kože. Kad se srednji sloj kože naglo rastegne, elastičnost kože se smanji, a elastična vlanka pucaju. Strije se mogu pojaviti svugdje na tijelu; tijekom trudnoće vjerojatno će vam se pojaviti duž bočnih strana tijela i na donjoj strani trbuha, na gornjem dijelu prsiju, na bedrima i na stražnjici. Strije se obično pojavljuju na mjestima gdje su pohranjene veće količine masnog tkiva. Iako se strije povezuju sa pretilošću i debljinom, one mogu biti posljedica raznih stvari. Trudnoća, bodybuilding, gubitak težine, pubertet i intenzivna fizička aktivnost mogu dovesti do pojave strija. Strije se obično pojave kada u krvotok uđe povećana razina cirkulirajućih glukokortikoida. Ovaj hormon, koji izlučuje nadbubrežna žlijezda, povišen je za vrijeme trudnoće, intenzivnog vježbanja i puberteta, zbog čega se pojavljuju strije. Ali, sve ovo možete proživjeti, čak i da vam se koža rastegne, a da ne dobijete strije.

Kako da znam da li ću ih dobiti?

To je vrlo teško predvidjeti. Barem pola trudnica dobije strije, ali nitko točno ne zna zašto ih neke žene dobiju a druge ne. Prema istraživanjima, genetika ima utjecaja na to – ako su vaša majka ili sestra dobile strije u trudnoći, vjerojatno ćete ih i vi dobiti.

Pojava strija ovisi i o tome koliko i kako brzo će vam se koža rastegnuti u trudnoći. Veća je vjerojatnost da ćete dobiti strije ako naglo dobijete na težini, ako nosite blizance, ako nosite veliku bebu ili ako imate višak amniotske tekućine.

Kako mogu spriječiti pojavu strija u trudnoći?

Kad se strije jednom pojave, više ih se ne možete riješiti u cijelosti. S vremenom mogu postati manje vidljive, ali nikada ne nestaju.
Postoje metode kojima možete spriječiti ili ublažiti pojavu strija. Malo više vodite brigu o svom tijelu i vaša će koža biti zategnutija, sjajnija i ljepša nego prije trudnoće. Tajna sprečavanja pojave strija u trudnoći je u tome da se pobrinete da vam koža ostane elastična i vlažna. Kako bi ovo postigli trebate mazati losionom ili kremom za tijelo trbuh, noge i ruke barem dva puta dnevno. Ako vam je ovo otežano zbog dodatne težine koju ste dobili u trudnoći, neka vam partner pomogne. Koristite kreme bogate vitaminom A ili E jer pomažu općenitom stanju kože i omekšavaju je. Pored toga regeneraciji kože mogu pomoću ružino ulje ili mlijeko za tijelo koje sadrži voćne AHA kiseline. Na žalost nema dokaza da ijedna od krema ili ulja protiv strija uistinu pomaže.

Poticanje cirkulacije masažnom rukavicom ili masažnom četkom također može pomoći u sprečavanju nastanka strija. Osim toga preporuča se da izbjegavate naglo dobivanje na težini, kako bi koža imala dovoljno vremena da se prilagodi novom obliku tijela i zadržala svoju elastičnost. Prehrana vam također može pomoći u borbi protiv strija – jedite hranu bogatu vitaminima E i C, koji pomažu zdravlju kože.

Da li ih se ikako mogu kasnije riješiti?

Ako vam se i pojave strije u trudnoći, dobro je što obično 6 do 12 mjeseci nakon poroda postanu znatno manje vidljive. Pigmentacija izblijedi i postanu svjetlije od kože koja ih okružuje, ali tekstura ostaje ista. Ako vam jako smetaju, popričajte sa dermatologom kako ih možete smanjiti. Postoje razni tretmani koji će ih učiniti manje vidljivima. Površinski lijekovi, poput tretinoina (retin-A) i glikolične kiseline mogu pomoći (pripazite: retin-A se ne smije koristiti za vrijeme trudnoće, a poželjno je da ga izbjegavate i ukoliko dojite).

Laserska terapija pokazuje dobre rezultate u liječenju strija. Može ih izblijediti tako da postanu manje vidljive i pomaže u obnovi elastičnosti kože.
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 24/12/2007, 21:10

STRIJE
Piše: Dr Zorana Zlatanović
Strije su linearne, crtaste atrofije kože.

Koliko se često javljaju?

Strije su česta pojava, češće kod osoba ženskog pola. 60-70% devojčica i 40-50% dečaka u pubertetu “dobija” strije, a 70-90% žena u trudnoći (striae gravidarum) i to najčešće pred kraj drugog trimestra.

Koji su uzroci nastanka?

Strije nastaju na mestima gde se koža najviše rasteže, ali pored rastezanja kao mehaničkog faktora značajno mesto zauzimaju i hormoni i to glukokortikoidi (u fiziološkim stanjima kao što su pubertet i trudnoća i patološkim npr. Kušingov sindrom, povišen je nivo glukokortikoida). Naime, oni blokiraju sintezu kolagena u fibroblastima i epidermalnu proliferaciju.

Kako se strije manifestuju?

Vremenom se klinička slika menja. U početku su to crveno ljubičasti linearni areali atrofične kože širine nekoliko milimetara i različite dužine, paralelno raspoređeni i to simetrično. Vremenom postaju žućkasto ljubičasti, a na kraju sedefasti. Strije koje nastaju u pubertetu su obično u predelu nadlaktica, krsnoj (lumbosakralnoj regiji) i iznad kolena. Kod devojaka i na dojkama. U trudnoći se najčešće javljaju na trbuhu, bedrima i dojkama. U endokrinim poremećajima na trbuhu, zadnjici i butinama.

Kako ih lečiti?

Za sada efikasna terapija za potpuno uklanjanje strija ne postoji. Doduše ove promene postaju manje vidljive, ali su i dalje prisutne. Kreme sa pigmentima koje toniraju kožu čine da strije postaju manje uočljive, ali ih ne otklanjaju. Zato je vrlo bitna prevencija.

Prevencija

Nošenje pojasa u trudnoći može ublažiti nastanak strija Vežbanjem se pojačava muskulatura, naročito trbuha Redovna nega i masaža tela u smislu utrljavanja krema naročito sa kolagenom i vitaminom E uz “štipkanje i gnječenje” kože od zadnjice preko bokova do trbuha, dva puta dnevno. Hidromasaža tušem tokom tuširanja (naizmenično toplom i hladnom vodom)
Kontrolisana upotreba kortikosteroida (kako sistemskih tako i lokalnih), naročito u genitokruralnoj regiji gde je koeficijent apsorpcije najveći.

HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 6/1/2008, 12:04

Kreme vs. strije

Sa problemom strija susreće se većina žena. Potpuno ih se nikad ne možemo rešiti, ali možemo sprečiti njihovo nastajanje i smanjiti već učinjenu štetu.

Strije, izdužene, nekoliko milimetara široke, različito dugačke brazde na koži, nastaju zbog stanjenja površinskog sloja kože i promena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože čija je funkcija da koži pomažu u zadržavanju oblika. Kada se srednji sloj kože (dermis) naglo rastegne, bilo tokom trudnoće, naglog povećanja mišićne mase, nagle promene težine ili u pubertetu zbog hormonalnih poremećaja, dolazi do smanjenja elastičnosti kože i do trganja elastičnih vlakana. Rezultat toga su ružne linije po koži tela - strije.

U zavisnosti do prirodnog tonu vaše kože, strije se prvo pojavljuju kao ružičaste, crvenkasto smeđe ili tamnosmeđe linije koje tek posle dobivaju ljubičastu nijansu. S vremenom se te linije izravnavaju s površinom kože i poprime nekoliko nijansi svetliji ton od prirodnog tona vaše kože. Postupno postaju manje primetne, ali nikada ne nestaju. Mogu se pojaviti bilo gde na telu gde se koža rastegnula, a najčešće na delovima gde se skladišti salo, abdomenu, grudima, nadlakticama, bokovima i stražnjici.

Prevencija

Kada se strije jednom pojave, ne mogu nikada nestati u potpunosti. Bitno je naći način da ih učinite što manje vidljivim pa zato što ranije počnite tretirati strije raznim preparatima.
Dok su još crvene ili crvenkasto smeđe nijanse, veća je šansa da ih neutralizujete. Jednom kada se linije poravnaju s površinom kože i izblede, postaju manje vidljive, ali ih je i teže lečiti. Iako postoji teorija da na pojavu strija utiče nasledni faktor elastičnosti kože, postoje i mere prevencije koje možete poduzeti kako biste sprečili njihovo nastajanje ili im barem ublažili intenzitet:

1. Masirajte kožu rukavicom ili masažnom četkom kako biste pojačali cirkulaciju.
2. Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kritična područja kako biste održavali elastičnost kože.
3. Jedite hranu koja pomaže zdravlju vaše kože, bogatu vitaminima E i C, cinkom.

Lečenje

U ranoj fazi strije se mogu minimalizirati hidratantnim kremama. Ulje s vitaminom E koje pomaže opštem stanju kože može smanjiti vidljivost strija. Vitamin A također odlično omekšava kožu, ali nije efektan kao tretinoin ili retin-A, koji pomažu koži da stvori nove zdrave ćelije.
Kreme su efektne u hidrataciji vanjskog sloja kože, ali ne mogu uvek prodreti dublje u kožu gde strije u biti i nastaju.
Takođe, ne mogu promeniti već nastala oštećenja kože, ali mogu jako dobro delovati na strije u nastanku. Može vam pomoći i ružino ulje ili mleko za telo koje sadrži voćne kiseline (AHA). One, naime, potpomažu regeneraciju ćelija kože, odnosno sagorijevaju vanjski sloj ćelija kože pa one unutrašnje zdravije ćelije izlaze na površinu poboljšavajući tako teksturu i boju kože čineći je i podatnijom za upijanje hranjivih sastojaka iz krema i losiona koji joj vraćaju elastičnost. Nakon nekoliko nedelja tretmana AHA kiselinama strije postaju manje vidljive, a koža fleksibilnija.

Pomaže i laser
Strije u trudnoći Strije1
Jedna mogućnost uklanjanja strija je i terapija laserom, koja je delotvorna samo ako su strije još mlade, odnosno u fazi nastanka. No, ni ovaj tretman ne uklanja strije do kraja nego ih samo izbledi. Laser reaguje samo na tamnije nijanse pa, kada su strije tamnocrvene ili smeđe, bit će i najefikasniji.Za vidljivije rezultate potrebna je serija od barem desetak tretmana.

U borbi protiv strija na raspolaganju su vam i razni aparati koji deluju na osnovu kolagena - raspodjeljuju ga, vraćaju koži bolju teksturu, strije postaju manje izražene, a koža ljepša, kao i oni koji laganim usisavanjem i dubinskom masažom područja zahvaćenog strijama pojačavaju cirkulaciju u tkivu i do 200 posto. Istovremeno izbacuju iz organizma toksine i nakupine vode. Sve to skupa deluje tako da strije postanu manje vidljive.

U trudnoći

Između 75 i 90 posto žena dobije strije tokom trudnoće. Pojavljuju se u drugoj polovini trudnoće (šesti i sedmi mesec) kao jake crvene linije, najčešće u donjem delu trbuha, ali moguće su i na drugim delovima trbuha, na grudima, stražnjici i bokovima. Nastaju kao posledica rastezanja kože, a iako pucanje kože nije bolno, mogu izazvati iritaciju i svrbež. Kao mera opreza budućim se majkama preporučuje specijalne kreme i losioni protiv strija.
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od duga76 17/12/2008, 11:11

Da vam prenesem moja iskustva,vezana za strije u trudnoci.Sobzirom na cinjenicu da nosim blizance,krenula sam sa negom koze stomaka od drugog meseca trudnoce.Koristila sam od samog starta Guam(italijansku) kremu veliko plavo pakovanje u tubi ima da se kupi u Lily oko 1800din,i STRIET od Saljica.
Strije u trudnoći 27cm6.th
Striet sadrzi dosta maslinovog ulja i nezgodan jea koriscenje ako ga koristite preko dana,ali zaista stiti jako lepo kozu.Njega uglavnom nanosim uvece pre spavanja i onda mastim muzevljeve neke stare majice.
Obavezno nanosite kreme na stomak,bokove,zadnjicu...i dobro utrljajte.
Guam ima neku mnogo dobru teksturu koja pomaze da koza bude elasticna i da ne svrbi,ja sam prezadovoljna...zaista mogu da kazem da je fenomenalan.Mislim da zahvaljujuci njemu nisam dobila nijednu jedinu striju,iako mi se koza na stomaku razvukla do maksimuma.Jeste da je malo jaca cena,ali ima dosta kreme u pakovanju i moze bas dugo da traje,pogotovo u pocetku...
duga76
duga76

Broj poruka : 253
Godina : 47
Datum upisa : 22.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od maus 17/12/2008, 12:47

Srecom pa ih nemam,zahvaljujuci kvalitetu kozi koju sam nasledila od mame. Ni sestre moje nemaju strije. I nikakvim preparatima protiv strija se nisam mazala, samo niveinim mlekom za telo.
maus
maus

Broj poruka : 14046
Location : Loznica
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od jul 24/12/2008, 11:35

ja sam na zalost sklona strijama. jos pre trudnoce sam ih imala na kukovima kad sam u odredjenom periodu naglo smrsala pa udebljala se. zasad (da kucnem u drvo) se jos nista nije pojavilo...mozda zbog toga sto se svake veceri nakon tusiranja mazem s jednim preparatom, koji sam sama izmiksla po preporuku jedne moje prijateljice...a sadrzi:
- pavloviceva mast (jedna kutija)
- nivea mleko za telo (400ml.)
- bademovo ulje
- AD kapi

dobija se jedna veoma masna masa, ali na srecu ne ostavlja tragove po odeci
pa videcemo sta ce biti do 9-og meseca s mojim telom Laughing
jul
jul

Broj poruka : 616
Location : ...na jug
Datum upisa : 11.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 24/12/2008, 16:37

Jul za ovaj recept još nisam čula, zvuči super. Tenks Very Happy
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od zoxa 9/1/2009, 22:34

Ja hvala Bogu ni jednu striju u trudnoci nisam dobila a imam ih nekoliko od puberteta na g.
Na pocetku trudnoce sam se mazala L'occitane mam&baby balm. U 6.mjesecu sam uzela Chiccovu kolekciju protiv strija MammaDonna. Ujutro krema, brzo je upija koza, nije masna. Navece ulje za elasticnost koze pa serum protiv strija preko, jos sam i masirala stomak. Barem jednom sedmicno sam radila piling na stomaku, jako pomaze kad koza svrbi, poslije pilinga i mazanja sam se bas fino osjecala. Ostalo mi je skoro cijelo ulje i serum, mazem se jos uvijek, posto mi je koza poslije poroda strasno suha na stomaku. Udebljala sam se 24 kg i stomak mi je bio ogroooman.
zoxa
zoxa

Broj poruka : 2601
Godina : 48
Location : Prag
Datum upisa : 25.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Kata 10/1/2009, 22:20

Ja sam dobila na poklon (po preporuci iz parfimerije Jasmin) Collistar Intensive anti-stretchmarks cream za prevenciju i tretman strija te omeksavanje i toniranja koze tokom i posle trudnoce i za vreme dijeta.
Doduse ja se jos ne gojim ali za koju nedelju cu da pocnem da je upotrebljavam pa vam javim rezultate. Otprilike je duplo skuplja od ove Guamove, ali je i duplo veca mililitraza! Inace druga preporuka im je bila ta Guamova!
Kata
Kata

Broj poruka : 575
Godina : 46
Location : Novi Sad
Datum upisa : 17.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Hitron-Luka 11/1/2009, 09:21

Uh pa ja sam se obicnim Niveinim losionom mazala,neko mi je u pocetku trudnoce poklonio Visijevu kremu koji sam ja brzo potrosila ali sam nastavila sa niveinom i ni jednu striju nisam dobila..
Hitron-Luka
Hitron-Luka

Broj poruka : 2221
Godina : 48
Location : Benelux
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Kata 13/1/2009, 14:47

Znas ja imam problematicnu kozu, u pubertetu sam dobila strije od rasta, brzo sam i rano izrasla do 180 cm, tako da imam strije i po kolenima, a da ti ne pricam da mi je na tu visinu kilaza varirala od 67 do 87 kg! potpuni haos. Ja bas moram da vodim racuna ako cu da se cuvam da ih ne dobijem u vecem broju Crying or Very sad
Kata
Kata

Broj poruka : 575
Godina : 46
Location : Novi Sad
Datum upisa : 17.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Kata 18/5/2009, 20:20

khm... da prijavim da sam i dalje na istoj Collistar kremi i da sam zadovoljna smajli angel jedino nikako na miris da se naviknem....
Kata
Kata

Broj poruka : 575
Godina : 46
Location : Novi Sad
Datum upisa : 17.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 18/5/2009, 20:46

Šro draga, kakav je miris?
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Kata 18/5/2009, 21:13

ma ima neki sastojak kojeg ja nisam bas ljubitelj, nije ruzan miris, samo je intenzivan, pa onda nadjaca sve ostalo oko sebe... ali je zato tekstura kreme savrsena. kad je mazes klizi, glatko se nanosi, a oseti se da je prisutna cak i posle 2 dana!
Kata
Kata

Broj poruka : 575
Godina : 46
Location : Novi Sad
Datum upisa : 17.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 16/8/2009, 08:11


Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow

maša

Strije u trudnoći 76-85

Broj poruka: 178
Datum upisa: 08.06.2008

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_post_targetUto Avg 11, 2009 11:39 pm Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
kada ste počele da koristite preparate protiv strija i celulita, kada vam se sve to počelo pojavljivati (ako jeste)??? I šta ste mazale? Ja do sada koristila obično mleko za telo, ovih dana sam počela šaljićev strijet i fitogal anticelulit kremu. Inače, nemam gram celulita niti ijednu striju, niti sam ikada imala s tim problema, nadam se da će tako i ostati, mada, ko zna.....koliko ste kilograma dodale u trudnoći??? Ja za sad samo 2kg, još uvek se pakujem u stare stvari, doduše samo sam bruseve promenila, kilogram otišao u grudi, kilogram u stomak, hehehe, baš super kombinacija, brus dobra 4. a konfekcija 36, ma žeMska sam zmaj!!!
Izvinte što malko nas dve smaramo ali moramo, sećate se i vi svi ovih pitanja, garant!!! Kiss
_________________
Strije u trudnoći Roda

Strije u trudnoći Preg

Strije u trudnoći Dev021pb___


Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow

maus

Strije u trudnoći 4-91

Broj poruka: 4037
Godina: 36
Location: Loznica
Datum upisa: 07.12.2007

Strije u trudnoći Empty

Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
Strije, celulit...definitivno sve zavisi od tipa koze. Nisam se mazala u trudnoci preparatima protiv strija, nisam ih ni imala. Pijte sto vise vode i vise se krecite od 2. trimestra. Ja sam bukvalno pila po 3-4 litre vode na dan. Trazilo mi se,non-stop sam mogla piti vode i u toku noci.
A ja sam nabacila neverovatnih 23 kg affraid i niko nije verovao, zato sto nisam uopste izgledala buci, mada mi je
stomak bio OGROMAN. Sa 60 kg sam ostala trudna a u porodiliste sam usla sa 83 Laughing Pet dana posle porodjaja, kada sam dosla kuci imala sam 68. Sada sam ponovo na staroj kilazi f
_________________
Strije u trudnoći Catcatard20090107_-8_nase+mace+je
Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow
Strije u trudnoći Icon_profile_en Strije u trudnoći Icon_pm
caci

Strije u trudnoći 162-47

Broj poruka: 839
Godina: 28
Location: Tetovo,Macedonija
Datum upisa: 22.01.2009

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_post_targetSre Avg 12, 2009 10:45 am Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
bravo bravo Misicu to je bas divno.
Ja sam sebe mazala Afroditinom kremom protiv strija,nisam se kretala jer sam imala rizicnu trudnocu i hvala bogu nisam dobila strije.Ugoila sam se samo 15 kg.I vratila sam se u normalu posle nekih 4-5 meseci.
Eto to je moje iskustvo sto se stice strija.
_________________
Strije u trudnoći Glitterfy131513860D38
Strije u trudnoći 2PVjp2

Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow

Nefertari

Strije u trudnoći Cinema_f_56

Broj poruka: 16
Godina: 25
Location: Istocna Srbija
Datum upisa: 04.08.2009

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_post_targetPet Avg 14, 2009 12:59 pm Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip


Sto se tice strije, sad sam upravo pocela da se mazem Pavlovicevom, masna je ali je i dobra.
Pozdrav i srecno!
_________________
Strije u trudnoći Dev033pf___
Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow
Strije u trudnoći Icon_profile_en Strije u trudnoći Icon_pm
maki82Broj poruka: 148
Datum upisa: 21.03.2009


Strije u trudnoći Icon_post_targetJuče u 12:17 am Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ipja sam pocela da se mazem jos utrcem mesecu, posto nosim blizance...... pa samim tim cu biti i veca i imacu veci stomak... koristim kombinaciju nekog masnijeg mleka za telo preko dana i melem za strije MENTA PADEJ..... isto sto i saljic, a za 150 din jeftinije..... nema ga bas u svakoj apoteci, ali treba uzeti u obzir da su to ipak bocice od 150 ml i da se brzo potrose..... jer dok namazes stomak, butine, grudi i zadnjicu, potrosi se ohohooooo...... sto se tice preparata za celulit ne bih preporucila ni jednoj trudnici da se maze sa njima, jer ipak ubrzavaju cirkulaciju i deluju na izbacivanje toksina i sve to ulazi u krv, a ja sam kozmeticar koji itekako ne voli celulit i sl.... za sve te zezancije ce biti posle vremena....... zato mazi se necim za strije, a celulit ces da skidas ima vremena.....
sto se dep tice to je sasvim ok, ja sam sve vreme isla, bez obzira na nedelju u kojoj se nalazim....a stomak depiliram sa se[pilatorom , a do skoro sam sa voskom....
_________________
Strije u trudnoći Dev349pr___
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 16/8/2009, 08:20
maša

Strije u trudnoći 76-85

Broj poruka: 177
Datum upisa: 08.06.2008

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_minitimeJuče u 4:01 pm Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
Maki, ali ja samo noge mažem anticelulit kremom, šta je to toliko štetno??????
_________________
Strije u trudnoći Roda

Strije u trudnoći Preg

Strije u trudnoći Dev021pb___
Strije u trudnoći Up_arrow Strije u trudnoći Down_arrow
Strije u trudnoći Icon_profile_en Strije u trudnoći Icon_pm
maki82Broj poruka: 147
Datum upisa: 21.03.2009

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_post_target Strije u trudnoći Icon_minitimeJuče u 6:24 pm Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
ma
otkud ja znam , ne bih ti savetovala, barem je ja ne mazem, jer u svim
tim stvarima za celulit se nalaze raznorazne supstance za ubrzavanje
cirkulacije i izbacivanje toksina, a to ipak moze da dospe u krv, pa je
ja zbog toga ne mazem, jer za toliko mogu da se strpim, isto vazi i za
period dojenja, jer ako ne savetuju autan protiv komaraca, vec samo
deciji chicov preparat onda ne bi trebalo ni kreme za celulit....melem
za strije i to je to....
_________________
Strije u trudnoći Dev349pr___
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 16/8/2009, 08:21
Gala

Strije u trudnoći 75-98

Broj poruka: 2137
Godina: 37
Location: Beograd
Datum upisa: 05.06.2008

Strije u trudnoći Empty
Strije u trudnoći Icon_post_targetStrije u trudnoći Icon_minitimePon Maj 18, 2009 12:05 pm Strije u trudnoći Icon_quote_en Strije u trudnoći Icon_edit Strije u trudnoći Icon_delete Strije u trudnoći Icon_ip
Ja na skoro mokru kozu( jos u tus kabini, malo istresem vodu) namazem se niveinim bebi uljem i to mi se pokazalo najdelotvornije. Ali bitnoi je da koza bude skoro mokra, vlazna jer tako mnogo bolje upija ulje!


_________________
Strije u trudnoći An1cEY20g410010MTE5ZGx6fDc4NTU1NTZkYXxHYWxhIGlzIA
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od HappyGirl 5/11/2009, 14:55

sami

Strije u trudnoći 120-95Strije u trudnoći Empty


Nadam se da ce neko znati odgovoriti na moje pitanje, ovde ima dosta trudnica i vjerovatno su koristile neke kreme za stomak i grudi.
Ja sam jos na pocetku trudnoce ali se uzasno bojim da ce mi stomak izgledati kao atlasna karta Laughing mada nezalim ali ako se necim moze spreciti sto da dozvolim strijama da cine svoje.
Molila bi djevojke sa iskustvom da pisu koje su kreme koristile za vreme trudnoce i dali su dobile strije ako nije bed. lol!

Jelence

Strije u trudnoći 3-70Strije u trudnoći Empty


Ni jednu striju nisam dobila,a mazala sam francusku kremu od proizvodjaca LIERAC,a sama krema-gel se zovephytolastil.
To mi je muzic donosio iz inostranstva,i kada mi je na kraju nestalo,koristila sam mozda mesec i po striet od Saljica i odlican je.

Esad ja se nissam nesto ni bila ugojila samo sam imala stomak,ali mislim da je to sve stvar genetike,dali ces dobiti strije ili ne.
I iskreno preporucujem jako puno vode u trudnoci,to stvara elasticnost koze.Eto nadam se da sam pomogla
MARA

Strije u trudnoći 151-91Strije u trudnoći Empty


Sami dobila sam ih sto kazez kao ATLASNA KARTA i to samo na stomaku,posto se ovamo i nisam ugojila.Mazala sam se od prvog dana e sad ne znam kako se tacno zove al proizvodi ga multimam i bas je bio skup-nekih 3 meseca,onda pregnacare od vitabiotics,i na kraju saljicev melem protiv strija i cula sam al nisam probala a mozda je trebalo pavloviceva mast koliko je tacno ne znam.I meni su rekli da pijem sto vise vode,a ja sam po tom pitanju ispicutura pijem od kad znam za sebe po vise od 3l dnevno i nista.
Sto kaze Jelence sve to odradi genetika, i mi tu ne mozemo nista.
E meni su kad sam se porodila rekli da nisam trebala da menjam toliko proizvoda al kasno Mad .sami

Strije u trudnoći 120-95Strije u trudnoći Empty
Djevojke zapisala sam kremice i bas vam Hvala nadam se da necu previse ispucati vec sam pitala sestru i ona nije niti jednu striju dobila a kaze da je koristila tokom cjele trunoce obicnu Niveinu kremu ja bi se ipak bolje zastitila posto imam vise i godina nego ona kad je radala a uvjek sam bila tanja u struku od nje.
Hvala vam jos jednom.
Kata

Strije u trudnoći 137-34Strije u trudnoći Empty
evo preporuke iz skolice za ttrudnice:
menta padej melem (Saljicev)
kantarionovo ulje
maslinovo ulje
eucerin
iz licnog iskustva, malo skuplja varijanta, colistar antistrech krema za trudnice i zene na dijeti, ja sam u 8. mesecu i jos nisam dobila ni jednu novu striju ( a iz puberteta mi ostala uspomena na brzi rast...)
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Brinet 6/12/2010, 16:19

Pocela sam da se mazem odmah kad sam saznala za trudnocu, znaci oko 6. nedelje...Kupovala sam skuplje kreme od Velede ali mi nije pomoglo. Ispucala sam gde god se ispucati moze...stomak, butine, grudi, kukovi...Sada sam drugi put trudna i mazem se za svaki slucaj ali sam se uverila da krema moze da ublazi ali ne i da spreci nastanak strija ako ste njima skloni.
Brinet
Brinet

Broj poruka : 1
Godina : 39
Location : Wien
Datum upisa : 08.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Idaa 11/12/2010, 22:42

Kada sam ja bila trudna koristila sam HIPP MAMA SANFT mazala sam stomak,grudi,bedra i nigdije nemam niti jedne strije...

Ali isto tako moze i HIPP ulje za bebe jeftinije je a ja mislim da nema nikakve razlike..... likeit
Idaa
Idaa

Broj poruka : 5
Godina : 35
Datum upisa : 11.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Strije u trudnoći Empty Re: Strije u trudnoći

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu