Transvaginalna laparoskopija
+14
Nensi84
Ema78
Pilce
Struzzo
natalija
brinbili
Zoka83
nena beba
Orline
Tinche
HappyGirl
maus
nabla
Dacaa
18 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Transvaginalna laparoskopija
Sad 12.idem na operativnu laparoskopiju da mi sve te silne priraslice uklone.Polako se spremam,ostalo mi je jos da odem kod interniste....Malo sam razocarana zbog svega.Moj ginekolog mi je rekao da cu najverovatnije na vto.Inace meni su jajovodi zacepljeni udaljeno?!Kao na krajevima.Pa se ja nadam da mozda postoji jos neka nada...Znas kako je to,i kad je najgore uvek se nadas.Meni je ok.Nemam nikakve tegobe posle svega.Moj gin.pita kako se osecate,da li vas boli nesto,ja kao ne boli me nista osim...,i onda sam zastala,htela sam reci srca....Isti slucaj je bio i kod mene,niko nije dosao da mi objasni,dobijes otpusnu listu i kuci.Suprug je inace ok!Hvala Bogu.Javi kako si prosla kod Kopitovicke.Ona je super,zena ti odmah kaze to je problem i gotovo!
Dacaa- Broj poruka : 800
Godina : 41
Datum upisa : 29.07.2009
Evo doktorska disertacija DR ALEKSANDRE TRNINIC na temu Mogucnosti transvaginalne laparaskopije i histeroskopije u dijagnostici bracne neplodnosti.Super je sve objasnjeno,pa Heppy ako nisam postavila link na pravo mjesto prebacuj
PS:mozda je bolje da se nadje kao izdvojena tema??
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=10&ved=0CDcQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.uns.ac.rs%2Fsr%2Fdoktorske%2FaleksandraTrninicPjevic%2Fdisertacija.pdf&rct=j&q=dr+aleksandra+trninic&ei=qDaQS6DkMpSB_QbkkeXxDA&usg=AFQjCNF8vvfzjTL6LQ8XbSRgbyS7cOz-JA
PS:mozda je bolje da se nadje kao izdvojena tema??
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=10&ved=0CDcQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.uns.ac.rs%2Fsr%2Fdoktorske%2FaleksandraTrninicPjevic%2Fdisertacija.pdf&rct=j&q=dr+aleksandra+trninic&ei=qDaQS6DkMpSB_QbkkeXxDA&usg=AFQjCNF8vvfzjTL6LQ8XbSRgbyS7cOz-JA
brinbili- Broj poruka : 1983
Godina : 40
Datum upisa : 04.06.2009
brinbili punoooo ti hvala!Tekst je ekstra i stvarno ima sve lepo objasnjeno.Sad sam malo povrsinski pogledala ali kasnije cu ga sigurno procitati.:)
Dacaa- Broj poruka : 800
Godina : 41
Datum upisa : 29.07.2009
Jeste,za laike je mnogo dobro i potanko objasnjeno sve
brinbili- Broj poruka : 1983
Datum upisa : 04.06.2009
Tubal ligation reversal
U poslednje vreme se pitam i razmišljam da li sam pogrešila kad su mi odstranili oba jajovoda. Išla sam na dve laparoskopije, na prvoj je rađena plastika oba jajovoda, jedan je bio pod hidrosalpinksom, a drugi sa priraslicama i slepljenim fimbrijalnim aparatom. Druga laparoskopija je urađena pred vantelesnu posle 9 meseci od prve, odstranjen je desni jajovod sa hidrosalpinksom (videla sam ga u formalinu i to je tako odvratno da mi je drago bilo što su to izvadili), a drugi su blokirali verujući da će i on vremenom da preraste u hidroslpinks i da će mi to pomoći da vantelesna uspe.
Naime, posle 4 neuspelih vantelesnih, ja razmišljam da taj jedan odvežem (hiruškim putem). Dr u Valjevu mi je rekao da bi to mogao da uradi, ali bih prvo bila laparoskopski otvorena da bi se videlo u kakvom je stanju jajovod, koliko je oštećen podvezivanjem i da li bi mogao uopšte da ima funkciju jer je već oboleo, pa bi onda, ukoliko su njegova mišljenja optimistična, usledila klasična hiruška intervencija i probao bi da opet napravi taj jajovod prohodnim. Za cenu još nisam ni pitala, ali sam u dubokoj dilemi da li da probam sve ovo jer je procedura komplikovana i trajala bi dugo, a i nema garancije da će moći da se uspostavi ta prohodnost.
Na ovu ideju došla sam gledajući ovo: https://www.youtube.com/watch?v=n9THl6jLn6w
E sada, drage moje interesuje me da li vredi sebi pružiti šansu, i opet se vratiti u začarano kolo i nadu da ću možda i prirodno uspeti da zatrudnim, ili da guram dalje samo vantelesne. U velikoj sam dilemi pa me i zato interesuje mišljenje vas koje ste u istom sosu sa mnom. Jer ako uspevaju da rade kateterizaciju vena zašto ne probati ovo?
Naime, posle 4 neuspelih vantelesnih, ja razmišljam da taj jedan odvežem (hiruškim putem). Dr u Valjevu mi je rekao da bi to mogao da uradi, ali bih prvo bila laparoskopski otvorena da bi se videlo u kakvom je stanju jajovod, koliko je oštećen podvezivanjem i da li bi mogao uopšte da ima funkciju jer je već oboleo, pa bi onda, ukoliko su njegova mišljenja optimistična, usledila klasična hiruška intervencija i probao bi da opet napravi taj jajovod prohodnim. Za cenu još nisam ni pitala, ali sam u dubokoj dilemi da li da probam sve ovo jer je procedura komplikovana i trajala bi dugo, a i nema garancije da će moći da se uspostavi ta prohodnost.
Na ovu ideju došla sam gledajući ovo: https://www.youtube.com/watch?v=n9THl6jLn6w
E sada, drage moje interesuje me da li vredi sebi pružiti šansu, i opet se vratiti u začarano kolo i nadu da ću možda i prirodno uspeti da zatrudnim, ili da guram dalje samo vantelesne. U velikoj sam dilemi pa me i zato interesuje mišljenje vas koje ste u istom sosu sa mnom. Jer ako uspevaju da rade kateterizaciju vena zašto ne probati ovo?
natalija- Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008
Ja sam tek sad videla ovu temu.
Draga moja sapatnica!
I ja sam u Valjevu odradila tu poslednju laparoskopiju kod čuvenog dr Jokića. I tad nisam pričala o mogućnosti tubal ligation reversal. Tad je bilo samo da odradim "zatvaranje" jajovoda zbog pretpostavljenog hidrosapinksa (koji btw nije dijagnostikovan pri samoj operaciji) pre vantelesne koja će mi onda sigurno uspeti, elem, mlada sam, zdrava, moj problem je tehničke prirode-ti glupi jajovodi. Ali, eto, kao i ti, posle toga sam ušla u začarani krug vantelesnih oplodnji od kojih nijedna nije uspela (ne računam onu Betu od 30 i nešto jer ko zna, možda je to bio samo Pregnil).
Ne znam šta da ti kažem. Mislim da zavisi na kom delu su jajovodi "zapeckani" i možda stvarno možeš najpre proveriti njihovo stanje. Pa, ako ima smisla...ne znam.
Ja nekako mislim da jednom oštećen jajovod je večno oštećen jajovod. Ja sam imala 3 laparoskopije jer su različiti doktori imali različita mišljenja u vezi sa njima. Imala sam u jajovodima priraslice koje su otklanjane svaki put. Da bi na kraju rekao dr Jokić da kad se jednom pojave priraslice, ja ih mogu otklanjati na buduće 33 laparoskopske operacije, one će se posle nekog vremena ponovo vratiti. Kao bradavice, i uvek na istom mestu. Sećam se reči: Jednom disfunkcionalan jajovod je zauvek disfunkcionalan jajovod. Jer nije poenta da li je nešto uklonivo ili moguće nego koliko je taj jajovod posle intervencije valjan jajovod.
Kad sam odlučila da stavim tačku na mogućnost prirodnog začeća, a bila je to užasno teška i bolna odluka, nekako sam se pomirila sa tim i nastavila sam dalje. Ne znam koliko bih mogla da se vraćam unazad i budem ponovo u fazi vijanja ovulacije, nervoze pred ciklus da li ću dobiti ili ne, kućnih testova... itd, itd.
Pozdrav....i piši šta si smislila...
Draga moja sapatnica!
I ja sam u Valjevu odradila tu poslednju laparoskopiju kod čuvenog dr Jokića. I tad nisam pričala o mogućnosti tubal ligation reversal. Tad je bilo samo da odradim "zatvaranje" jajovoda zbog pretpostavljenog hidrosapinksa (koji btw nije dijagnostikovan pri samoj operaciji) pre vantelesne koja će mi onda sigurno uspeti, elem, mlada sam, zdrava, moj problem je tehničke prirode-ti glupi jajovodi. Ali, eto, kao i ti, posle toga sam ušla u začarani krug vantelesnih oplodnji od kojih nijedna nije uspela (ne računam onu Betu od 30 i nešto jer ko zna, možda je to bio samo Pregnil).
Ne znam šta da ti kažem. Mislim da zavisi na kom delu su jajovodi "zapeckani" i možda stvarno možeš najpre proveriti njihovo stanje. Pa, ako ima smisla...ne znam.
Ja nekako mislim da jednom oštećen jajovod je večno oštećen jajovod. Ja sam imala 3 laparoskopije jer su različiti doktori imali različita mišljenja u vezi sa njima. Imala sam u jajovodima priraslice koje su otklanjane svaki put. Da bi na kraju rekao dr Jokić da kad se jednom pojave priraslice, ja ih mogu otklanjati na buduće 33 laparoskopske operacije, one će se posle nekog vremena ponovo vratiti. Kao bradavice, i uvek na istom mestu. Sećam se reči: Jednom disfunkcionalan jajovod je zauvek disfunkcionalan jajovod. Jer nije poenta da li je nešto uklonivo ili moguće nego koliko je taj jajovod posle intervencije valjan jajovod.
Kad sam odlučila da stavim tačku na mogućnost prirodnog začeća, a bila je to užasno teška i bolna odluka, nekako sam se pomirila sa tim i nastavila sam dalje. Ne znam koliko bih mogla da se vraćam unazad i budem ponovo u fazi vijanja ovulacije, nervoze pred ciklus da li ću dobiti ili ne, kućnih testova... itd, itd.
Pozdrav....i piši šta si smislila...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Struzzo ::Ne znam koliko bih mogla da se vraćam unazad i budem ponovo u fazi vijanja ovulacije, nervoze pred ciklus da li ću dobiti ili ne, kućnih testova... itd, itd.
Baš tako i ja razmišljam od toga, pa nadalje preko komplikovane procedure... Ali strah da li će vantelesna uspeti, da li ću posle toga imati živaca, zdravlja i novca za još jednu... uffffff.... izem ti ova moja mudrovanja
natalija- Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008
Molim vas potrebna mi je vasa pomoc. Ja sam iz Leskovca i dobila sam uput za nisku bolnicu gde sam trebala da uradim laparoskopiju, medjutim tu se pokvario aparat, dobijem uput posle za vma tam,o nemaju kapacitete da rade laparoskopiju sta da radim ? gde sad da idem ? jel ima neku ideju?
Pilce- Broj poruka : 59
Godina : 37
Datum upisa : 01.04.2014
O svom trosku, bez uputa, TVL se moze uraditi u Novom sadu, U betaniji. Cini mi se da je cena oko 35 000 din.
P.S. Dobrodosla na forum!
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ema78 ::O svom trosku, bez uputa, TVL se moze uraditi u Novom sadu, U betaniji. Cini mi se da je cena oko 35 000 din.
O hvala za dobrodoslicu punoooo kao i za savet... nista ostaje mi to jedini izlaz posto juznije od Bg-a nemate gde to da uradite...
Nema ni u Beogradu, NS je jedini koji ima potrebnu opremu.
Inace, sama intervencija nije nista posebno.
Ema78 ::Nema ni u Beogradu, NS je jedini koji ima potrebnu opremu.
Ma nije mene strah intervencije nego to iscekivanje i to sto ne mogu da nadjem nacina da to uradim
Draga, sve znam...koliko zivaca smo potrosile na nesto o cemu uopste ne bi trebalo da razmisljamo...
Ima tema, cini mi se da je Betanija iskustva, pa mozes tamo da vidis kako se sada sve zakazuje. Ja sam radila pre dve godine,ne znam da li se nesto menjalo ili ne. Uglavnom, odes na jedan konsultativni pregled, na osnovu njega ti zakazu termin, i to je to. Ne znam samo kolio se ceka.
Ima tema, cini mi se da je Betanija iskustva, pa mozes tamo da vidis kako se sada sve zakazuje. Ja sam radila pre dve godine,ne znam da li se nesto menjalo ili ne. Uglavnom, odes na jedan konsultativni pregled, na osnovu njega ti zakazu termin, i to je to. Ne znam samo kolio se ceka.
Ema78 :: Draga, sve znam...koliko zivaca smo potrosile na nesto o cemu uopste ne bi trebalo da razmisljamo...
Hvala Ema puno.. sad cu da se prebacim tamo da vidim sta pise...
cao svima i ja treba da idem na TVL u betaniju zakazali su mi sada skoro za oktobar 24. da odem sa nalazima sto treba da pokupim i tek nakon toga ce mi javiti kada ce se raditi .dugo se ceka ,nazalost
Nensi84- Broj poruka : 2
Datum upisa : 07.04.2014
Nensi, verovatno si na uput pa zato toliko cekas. Kako sam ja shvatila, ako placas (a kosta 25.000 dinara) zakazujes kad ti pocne ciklus za taj isti ciklus. Cisto da znas, ako mozes da odvojis taj novac i ako ti znaci da uradis ranije. Pozovi i pitaj, ako te interesuje.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Samo da napisem,zlu ne trebalo..Ovaj vid laparoskopije se ne radi u Austriji..Smatraju je nedovoljno istrazenom i ne netacnom
Kazu to se radi juznije :-)
Tako da su mi odma rekli mogu normalnu ili i ne moram..Naravno uzela sam onu koju rade,ipak mislim da su strucnajci iako su bez srca!!!
Kazu to se radi juznije :-)
Tako da su mi odma rekli mogu normalnu ili i ne moram..Naravno uzela sam onu koju rade,ipak mislim da su strucnajci iako su bez srca!!!
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Ne znan amna nisam cula da bas tako nije ok. Bas cu prinaci moj izvestaj da vidim sta sve pise. Cini mi se da opet sve zavisi I ko radi koliko je dr strucan . Aki recimo samnom je bila devojka kojo su ustanovili priraslice istom metodom ja sam imala super izvestaj . To je dijagnostika kroz vaginu nevidim zasto nije ok ....
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
To ne znam zasyo nije ok..Samo su rekli da je smatraju dovoljno ne istrazenom I nepouzdanom I da je ne rade ovdje u bolnicama.
A ima I na forumu roda tema gdje doktor Pedja ulazi u raspravu o ovoj laparoskopij..I iznosi svoje misljenje..
A ima I na forumu roda tema gdje doktor Pedja ulazi u raspravu o ovoj laparoskopij..I iznosi svoje misljenje..
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Amna, i ja sam cula da je napustena...ali verovatno kao i sve druge metode, ima svoje prednosti i mane,i za neke indikacije je metoda izbora. To sto je ne rade, ne znaci da nije dobra, vec da im se mozda vise isplati ova druga...sa druge strane, i sami lekari nisu isti, neko voli jedno, neko drugo...tipa, ja i dan danas volim da neke stavri osetim pod prstima, dok moje kolege vole masinsku obradu zuba...ali , cilj nam je isti...sto je i najbitnije...
Zvala sa Betaniju. Cena TVL je 39 000 (mislim sa histeroskopijom, ako me je dobro čula), a samo histero je 27 000 (dijagnosticka). Treba jedan dan ujutru doći kod njih na uz, bez zakazivanja i plaća se jer ne ide na uput i onda se zakazuje dalje.
Kada sam joj rekla zašto bih radila TVL, rekla je da se hidrosalpinks vidi na uz-u i da bi bila ludost da radim TVL bez potrebe jer mi ne treba za VTO, njime samo jajovode pregledaju.
Kada sam joj rekla zašto bih radila TVL, rekla je da se hidrosalpinks vidi na uz-u i da bi bila ludost da radim TVL bez potrebe jer mi ne treba za VTO, njime samo jajovode pregledaju.
sunny.tp- Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014
Strana 2 od 2 • 1, 2
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu