Fsh
+23
alisa
enap
Afrodita
nacKa
Orline
Pakki
Xena
LaFolie
cvetic-79
Mirjana
nebuloza
dr mali pariz
zorana-zokica
djole42
joja
vremejezabebe
Jeckie
HappyGirl
TetaSneki
maus
Gala
vakic
lelats
27 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Fsh
Xena, ja sam prošla komisiju sa 15,1. Naravno da je bolje da ti bude manja vrednost, ali ipak si ti skoro prošla kroz sve. Možda se još sređuju hormoni.
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Hvala Miro, i ja se nadam da se hormoni jos uvek sredjuju. Sutra vadim i AMH i inhibin b pa cemo videti kakve su rezerve jer ovaj odnos fsh i lh ukazuje na smanjene ako se ne varam.
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
Mislim da pre AMH pokazuje rezervu. FSH pokazuje da su jajnici umorni ili stari, uglavnom, da rade smanjenim kapacitetom.
Ako moze neko da mi kaze kakvi su moji rezultati.Upravo sam ih dobila :
FSH 2 IU/L
LH 1 IU/L
Oestradiol > 1500 pmol/L
Progesterone 1.6 nmol/L
Prolactin 258 mIU/L (100-640)
FSH 2 IU/L
LH 1 IU/L
Oestradiol > 1500 pmol/L
Progesterone 1.6 nmol/L
Prolactin 258 mIU/L (100-640)
Pakki- Broj poruka : 1436
Godina : 49
Datum upisa : 11.11.2009
Pakki,imaš li referentne vrednosti?
Ne znam da li su merne jedinice iste,ali fsh i taj lh mi čudno niski-možda do merne jedinice.
Taj visok E2- koji je oko 500pg ukazuje na cistu-rekla bih? Bila si na UZ?
Ne znam da li su merne jedinice iste,ali fsh i taj lh mi čudno niski-možda do merne jedinice.
Taj visok E2- koji je oko 500pg ukazuje na cistu-rekla bih? Bila si na UZ?
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Pretpostavljam da se podrazumeva 3dc.
Pariz je u pravu što se visokog E2 tiče. A on i suprimira FSH, pa bude lažno snižen, jer cista ako postoji ometa hormonski balans u narednom ciklusu.
P.S. De si pakki
Pariz je u pravu što se visokog E2 tiče. A on i suprimira FSH, pa bude lažno snižen, jer cista ako postoji ometa hormonski balans u narednom ciklusu.
P.S. De si pakki
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Pakki,sad vidim da si dobila posleg dužeg vremena...znači da je neki disbalans bio, najverovatnije zbog ciste. Sačekaj idući normalan ciklus, pa proveri svoju sliku
evo me ori,ne javljam se bas cesto nemam bas vremena sorry
Ma bila uredna do prije neka 3 mjeseca ,onda pocela da kasni po 4 dana ali ovaj zadnji put kasnila 20 dana.Imala sam neke simptome pa sam otisla na pregled kod dr.Vadila krv ,test bio neg na trudnocu sto sam i sama znala ali eto oni da provjere.
Drugi put sam vadila krv 29.1 a dobila sam 2 dana kasnije .Inace ciklusi mi sada budu po 4 dana nekad 5.Nemam privatno osiguranje pa cekam sad na termin da odem kod ginekologa.
S obzirom da su mi ispucali rezerve jajnih cellija i kako su mi rekli u Njemackoj mogu da ocekujem da sam u "klimaksu".A ja stvarno postala ko neka cangrizava baba pa sam sama odlucila da odem i sve to provjerim
Ma bila uredna do prije neka 3 mjeseca ,onda pocela da kasni po 4 dana ali ovaj zadnji put kasnila 20 dana.Imala sam neke simptome pa sam otisla na pregled kod dr.Vadila krv ,test bio neg na trudnocu sto sam i sama znala ali eto oni da provjere.
Drugi put sam vadila krv 29.1 a dobila sam 2 dana kasnije .Inace ciklusi mi sada budu po 4 dana nekad 5.Nemam privatno osiguranje pa cekam sad na termin da odem kod ginekologa.
S obzirom da su mi ispucali rezerve jajnih cellija i kako su mi rekli u Njemackoj mogu da ocekujem da sam u "klimaksu".A ja stvarno postala ko neka cangrizava baba pa sam sama odlucila da odem i sve to provjerim
Pakki- Broj poruka : 1436
Godina : 49
Datum upisa : 11.11.2009
Pozdrav svima , evo posle duzeg vremena pracenja konacno da se prijavim.
Dragi moj i ja posle 3 god lecenja prikupismo papire za vto. Ali ne znam da li cu proci bilo kakvu komisiju zbog rezultata hormona fsh- 49,3mlU/ml; lh- 24,8 mU/ml; amh- 0,35 µg/L .
Inace, prosle god u januaru operisala sam cistu na jajniku, a rezultati hormona pred operaciju su bili: fsh- 10; lh- 4,75; amh- 0,35.
Od nade imam samo jos n.
Sta mislite, kakve su mi sanse?
Dragi moj i ja posle 3 god lecenja prikupismo papire za vto. Ali ne znam da li cu proci bilo kakvu komisiju zbog rezultata hormona fsh- 49,3mlU/ml; lh- 24,8 mU/ml; amh- 0,35 µg/L .
Inace, prosle god u januaru operisala sam cistu na jajniku, a rezultati hormona pred operaciju su bili: fsh- 10; lh- 4,75; amh- 0,35.
Od nade imam samo jos n.
Sta mislite, kakve su mi sanse?
nacKa- Broj poruka : 401
Godina : 50
Datum upisa : 13.02.2012
Nacka, dobrodošla
od šansi za VTO preko RZZO-slaba vajda zbog visokog FSH...
zašto se ne bi pozabavila spuštanjem istog,pre prijave za postupak?
jesi li se konsultovala sa nekim od dr-a koji su u priči VTO?
od šansi za VTO preko RZZO-slaba vajda zbog visokog FSH...
zašto se ne bi pozabavila spuštanjem istog,pre prijave za postupak?
jesi li se konsultovala sa nekim od dr-a koji su u priči VTO?
Nacka, jesu li to hormoni treceg dana ciklusa? Pitam zato sto mi je neverovatno da su se hormoni toliko poremetili za godinu dana, bas je drasticna razlika? Ali valjda se i to desava, ne znam...
Hvala na dobrodoslici
Da, hormoni radjeni 3-eg dana ciklusa.
I meni sve ovo izgleda bas cudno, jer su mi ciklusi redovni i normalni; nemam simptome menopauze, imam (po recima dr koji me je operisao) normalne i zdrave jajnike sa dobrim brojem folikula (dosadio mi je sa pracenjem istih, uzastopno 9 ciklusa)
A negde sam procitala da fsh hoce da bude bez veze kada se osteti tkivo jajnika, pa me to valjda i tesi.
Ovih dana cu ponovo uraditi analize, ali u drugoj laboratoriji.
I pocinjem sa smokvama u maslinovom ulju.
Eto
Da, hormoni radjeni 3-eg dana ciklusa.
I meni sve ovo izgleda bas cudno, jer su mi ciklusi redovni i normalni; nemam simptome menopauze, imam (po recima dr koji me je operisao) normalne i zdrave jajnike sa dobrim brojem folikula (dosadio mi je sa pracenjem istih, uzastopno 9 ciklusa)
A negde sam procitala da fsh hoce da bude bez veze kada se osteti tkivo jajnika, pa me to valjda i tesi.
Ovih dana cu ponovo uraditi analize, ali u drugoj laboratoriji.
I pocinjem sa smokvama u maslinovom ulju.
Eto
nacKa- Broj poruka : 401
Godina : 50
Datum upisa : 13.02.2012
Ko je ovde lud?
Fsh i lh radjeni 2-og dana ciklusa: fsh 8,4, lh 8,54, isti ti hormoni radjeni 3-eg dana istog tog ciklusa: fsh 11,2, a lh 7,81.
I jos me ubedjuju u Biomedici da je to slicno stanje navedenih hormona i da se nalaz za to "malo" razlikuje zato sto je radjeno u dva razlicita dana iz razlicitih uzoraka
Fsh i lh radjeni 2-og dana ciklusa: fsh 8,4, lh 8,54, isti ti hormoni radjeni 3-eg dana istog tog ciklusa: fsh 11,2, a lh 7,81.
I jos me ubedjuju u Biomedici da je to slicno stanje navedenih hormona i da se nalaz za to "malo" razlikuje zato sto je radjeno u dva razlicita dana iz razlicitih uzoraka
Biomedica u PA? Ja sam se zarekla da cu bombu da im bacim :)
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Jeste LaFolie, u Pa, a ja zapela kao luda da idem kod njih. Pre ce biti da je ovaj drugi nalaz validan.
Mozemo zajedno u bombaske napade na Biomedicu
Ej ovde radi EDIT, sad sam ispravila slovo
Mozemo zajedno u bombaske napade na Biomedicu
Ej ovde radi EDIT, sad sam ispravila slovo
oni su teski prevaranti.
Zvala sam im inspekciju, napisali su mi nalaz urina: da ima jako puno bakterija a urinokultura: da je sterilna. Paralelno u sam u bolnici radila isti nalaz - milion kolonija eserihije.
Sram ih bilo.
Sorry sto sam skrenula sa teme
Zvala sam im inspekciju, napisali su mi nalaz urina: da ima jako puno bakterija a urinokultura: da je sterilna. Paralelno u sam u bolnici radila isti nalaz - milion kolonija eserihije.
Sram ih bilo.
Sorry sto sam skrenula sa teme
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Ha ha haLaFolie ::Biomedica u PA? Ja sam se zarekla da cu bombu da im bacim :)
Izvinjavam se - morala sam!
Mm je rekao za biomedic kod nas da je to jedno zločinačko udruženje koje se bori protiv opstanka čovečanstva, jer zdrave ubeđuju da su bolesni, a bolesne da su zdravi.
Da li mi oko moze reci da li je normalno stanje FSH hormona 5,9?? S tim da mi je krv uzeta 13.09., a ja sam ciklus imala od 24.08.....ne razumem se bas, a jako me zanima....:))
Afrodita- Broj poruka : 312
Godina : 41
Datum upisa : 22.07.2010
Devojke potrebna mi je pomoc fsh mi je 20..juce sam proverila a u februaru je bio 13...sakupili smo papire za vto i plasim se da necu proci komisiju...inace ni je zadnje 3 godine bio od 6-8 redono sam proveravala u septembru sam radila vto uspela je al sam imala spontani u 9 nedelji...sta da pijem i ima li sanse da se sredi...doktor mi je reko nemoze nikakvim lekovioma
enap- Broj poruka : 223
Datum upisa : 26.01.2015
Mozda je samo takav ciklus.... a za komisiju mozes da predas i taj nalaz iz februara jer hormoni vaze 6 meseci.... fsh zna da varira od ciklusa do ciklusa... koliki ti je bio e2 u februaru a koliki je sad? ... meni je ciklopriginova sredila fsh ali to su hormoni pa ih ne bi bas pila na svoju ruku .... taj sto ti je rekao da ne moze je predpostavljam ginekolog? Tebi treba endikrinolog .... ja bi im na tvom mestu predala nalaze hormona iz februara i radila na tome da prirodno spustim fsh....
alisa- Broj poruka : 1753
Datum upisa : 01.06.2010
hvala.citala sam o smokvama pocela sam da ih koristim,ako nesto drugo a uspesno znas javi....i bas sam se ubedacila i tuzna sam ovih danajer imam 39 i ovo bi mi bila 3 vto...estradiol mi je bio februara 17.3...sad nisam ponovila samo sam ponovila fsh
da ginekolog mi je to rekao da ne postoje lekovi za fsh....
Bitno je i koliki je estradiol... fsh i e2 se uvek gledaju zajedno... meni je fsh isao i do skoro 30 ... i spustila sam ga uz pomoc cikle.... verovatno ti je samo takav ciklus, nemoj da se nerviras bezveze, za komisiju predaj hormone iz februara.... ponovi i fsh i e2 i lh sledeci ciklus, ako ti je ponovi povisen idi kod nekog endokrinologa, Vujovicka ili Sumarac, ginekolozi obicno nemaju pojma o hormonima.... ti nemas problem sa rezervom jc? Nemoj da se stresiras i bedacis unapred.... kakvi su ti ciklusi?
alisa- Broj poruka : 1753
Datum upisa : 01.06.2010
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu