Korak po korak na putu do bete +
+52
MalaSaJuga
nina :)
Blanka
lela1984
mimi85
Dora1
BiKsi :)
Julka
BabyBear
Nessi
libra35
sanja 73
Gagagagagagagaga
NikolaMaja
Elenaa
Padobranka
NinaNanaOoo
lola1980
Rada74
HappyGirl
PalcicaBg
Drina
dada88
hany
Nataly17
ganedina
Vecka
fight&faith
Buba82
Lola021
mamadabudem
BSNS
srculence 84
Sirijus
lopuzica
mirtsche
Borbica
Vanja80
Principessa
Amna84
aurora
panda :)
noja
Makija
Milena1985
Bobaue
Jerapetra
Tavita
Zensko pero
ivanicasale
kobac robac
Hobbes
56 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 2 od 34
Strana 2 od 34 • 1, 2, 3 ... 18 ... 34
Re: Korak po korak na putu do bete +
Hvala Bobo. Danas prođosmo prvostepenu. Sutra da zovem Višegradsku da zakažem drugostepenu
Makija- Broj poruka : 107
Godina : 40
Datum upisa : 04.11.2017
Ja sam drugostepenu imala u Visegradskoj. Predala papire pocetkom juna 2018 a zvali me krajem jula 2018 da dodjem cini mi se 02. avgusta 2018. Zaista sam se iznenadila kako su me brzo zvali. Na drugostepenoj sam bukvalno radila samo UZ i to je to. Kroz dve nedelje su me zvali da mi kazu da smo prosli.
kobac robac- Broj poruka : 148
Datum upisa : 25.02.2018
Makija, srecno i da sto pre zakazu drugostepenu!
Lola, ja sam svima redom pricala da cu na jesen biti trudna, i stvarno sam sebe zamisljala trudnom, da ne idem na posao i uzivam sa detetom kod kuce. Tako da nema straha od lepih dogadjaja koji će uskoro da te strefe. Tek onda nećeš znati šta te je snašlo, hahahahh. Evo ja, ja još ne verujem da sam trudna. Kao da se dešava nekom drugom, a takav osećaj mi je bio i u prošloj trudnoći. Mislila sam da će to sad biti drugačije, ali nije. Valjda istim žarom želiš, ma koje dete da je upitanju.
Lola, ja sam svima redom pricala da cu na jesen biti trudna, i stvarno sam sebe zamisljala trudnom, da ne idem na posao i uzivam sa detetom kod kuce. Tako da nema straha od lepih dogadjaja koji će uskoro da te strefe. Tek onda nećeš znati šta te je snašlo, hahahahh. Evo ja, ja još ne verujem da sam trudna. Kao da se dešava nekom drugom, a takav osećaj mi je bio i u prošloj trudnoći. Mislila sam da će to sad biti drugačije, ali nije. Valjda istim žarom želiš, ma koje dete da je upitanju.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Lolice,udarati samo na pozitivne misli,nema druge! Ja sam se godinu dana zakucala u beznađu i tugi,sa ove distance mi je žao što nisam pokušavala i pokušavala sa sve osmehom na licu. Ko zna koliko bih ja još pauzirala da me nije povukla atmosfera Kutka.. E sada, neka ide svojim tokom,sada nema pauze!
Makija,srećno!
Borbice,gde si ti,spremaš li se?!
Makija,srećno!
Borbice,gde si ti,spremaš li se?!
Zensko pero- Broj poruka : 491
Godina : 42
Datum upisa : 13.09.2017
cure hvala vam...dosla sam sa transfera evo me kuliram, jedem ananas...
rekla sam da necu raditi ni test ni betu, doktorica podrzava, radicu bilo sta za ovo vreme praznika samo da ne mislim...
jel jos koja ceka betu, sprema se za stimulaciju, bilo sta..pisite da imam sta da citam da ne poludim
rekla sam da necu raditi ni test ni betu, doktorica podrzava, radicu bilo sta za ovo vreme praznika samo da ne mislim...
jel jos koja ceka betu, sprema se za stimulaciju, bilo sta..pisite da imam sta da citam da ne poludim
lola1980- Broj poruka : 229
Datum upisa : 05.07.2018
Lolice,pa ništa lepše nego biti trudna kada se sve beli, svetluca i odiše prazničnom atmosferom!!
I u toj lepoti leti i jedna
I u toj lepoti leti i jedna
Bravo Lola trudnice.Samo ti kuliraj,i daprekini da jedes ananas posle transfera se ne jede nemogu da se setim zasto al znam pisale zene da netreba.Jedi ostalo voce.Ajde piskaracemo da ti nebude dosadno
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Kako je prošlo,jel bilo lepo?
Ručkaj tople supice i čorbice da greješ stomačić!
Ja se u subotu navece odjednom razbolila, u nedelju ustala nisam mogla progovoriti koliko me je grlo bolilo. nekako se za ponedeljak sastavim odem na posao jos gore mi, odlucim da ostanem kod kuce u utorak da kao me prodje to sve do srede ali ja sam provela radeci celi utorak uspela sam popiti samo jedan caj i nisam ako mi verujete celu noc oka sklopila ali bukvalno. nisam bila u panici niti sam razmisljala ali jednostavno nece san na oci...kazu dodji u sredu da radis pa idi onda u 15h kod doktora (misle imam neki ginekoloski problem)
dodje 14:45 jedan prica drugi mi nesto objasnjava treci nesto hoce da mu pokazem, ja vec kljucam, a doktorica salje poruku da je odledila pingvina i da je pingvin i dalje A i da je super...ja joj odgovorim german quality (posto mi je decko nemac ) ona kaze hajde dolazi cekamo te...ja slinava, ne mogu da se vise ni obrisem koliko me nos boli, ovi me ne pustaju odgovori jos na taj email, zasto ne dolazis u cetvrtak ... mislim ja moram ici ljudiiii napolju vruce ja se natrondala kao da zivim u sibiru a ne u barceloni jer mi je mama rekla obuci se dobro, hladno je, njoj u banja luci hladno a meni u barceloni 16 stepeni danas bilo...znojava, nisam piskila, slinava, nenaspavana, sama udjem oni mi ubace tog mog pingvina ostave me 20 minuta samu, ja sam onda pricala prvih deset minuta sa onom tackom na ekranu koja je ona tecnost oko embriona pa mi je onda embriolog donijela sliku mog pingvina i onda sam sledecih 10 minuta pricala sa tom slikom..
evo me slinim i dalje i pokusavam da zaspim ali nikako..
a da, pocela doktroica da pise uputu za betu, ja kazem necu raditi ni test ni betu..ona kaze svaka cast ja podrzavam... i necuuuuuu cekacu menstruaciju ako dodje dodje ako ne, kasnije cu raditi betu...
izdrazacu valjda
ljubim vas sve
dodje 14:45 jedan prica drugi mi nesto objasnjava treci nesto hoce da mu pokazem, ja vec kljucam, a doktorica salje poruku da je odledila pingvina i da je pingvin i dalje A i da je super...ja joj odgovorim german quality (posto mi je decko nemac ) ona kaze hajde dolazi cekamo te...ja slinava, ne mogu da se vise ni obrisem koliko me nos boli, ovi me ne pustaju odgovori jos na taj email, zasto ne dolazis u cetvrtak ... mislim ja moram ici ljudiiii napolju vruce ja se natrondala kao da zivim u sibiru a ne u barceloni jer mi je mama rekla obuci se dobro, hladno je, njoj u banja luci hladno a meni u barceloni 16 stepeni danas bilo...znojava, nisam piskila, slinava, nenaspavana, sama udjem oni mi ubace tog mog pingvina ostave me 20 minuta samu, ja sam onda pricala prvih deset minuta sa onom tackom na ekranu koja je ona tecnost oko embriona pa mi je onda embriolog donijela sliku mog pingvina i onda sam sledecih 10 minuta pricala sa tom slikom..
evo me slinim i dalje i pokusavam da zaspim ali nikako..
a da, pocela doktroica da pise uputu za betu, ja kazem necu raditi ni test ni betu..ona kaze svaka cast ja podrzavam... i necuuuuuu cekacu menstruaciju ako dodje dodje ako ne, kasnije cu raditi betu...
izdrazacu valjda
ljubim vas sve
Pricaj i mazi stomacak to je ok.Uzivaj i opusti se maksimalno.Super ako mozes izdrzati da neradis betu.Jel imas terapiju neku?
Nije lose biti malo bolestan jer se zbuni imuni sistem i povecava se implantacija.Ako nemozes da spavas moze pola bromazepama(bensedina)nece skoditi
Nije lose biti malo bolestan jer se zbuni imuni sistem i povecava se implantacija.Ako nemozes da spavas moze pola bromazepama(bensedina)nece skoditi
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Micam, imam flastere estradiola i utrogesan 200mg na 12 sati. Imam xalol, sve kontam zaspacu ali evo i dalje ne spavam
hvala draga
hvala draga
Omanula sam za 1600,1700km
A to za betu,razumem i isto bih uradila,ali ja ću imati terapiju pa i izazov odlaska u lab..
Opusti se sada Lola,sav stres je iza tebe,bebica je tu,slušaj neku lepu muziku,meditiraj...
A to za betu,razumem i isto bih uradila,ali ja ću imati terapiju pa i izazov odlaska u lab..
Opusti se sada Lola,sav stres je iza tebe,bebica je tu,slušaj neku lepu muziku,meditiraj...
Žensko pero ja sam imala redovne kontrole tsh i pre planirane vto u toku postupka proveravala sam ga na pet dana i povećavala dozu jer je skakao. Tako da svakako mislim da trebaš da ga proveravas i u međuvremenu.
ivanicasale- Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013
Lola čestitam za lepu betu. Uživaj sada i opusti se.
ivanicasale- Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013
Hvala Ivanice,imam to sada u vidu. Ranije sam radila samo pre postupka i nisam menjala dozu,po nalogu endokrinologa. Možda je u tome bila kvaka,videćemo!
Pozdravljam sve devojke 🤗
Zensko pero - obavezno proveravaj tsh i ft4 jer se od stimulacije obicno povecava. Ja sam imala taj problem skoro pa me BikSi naucila. ❤
Meni su konacno stigli svi rezultati trombofilija I antitela. Ono sto nije dobro je sledece:
PaI 1 4g/5g - heterozigot
Mthfr 1298 c/a heterozigot ( onaj drugi mthfr je ok)
Antitrombin 3 at3 786 a/g heterozigot
POVISEN protein C 148% (70-130)
Malo je rano da zakazem hematologa jer sl postupak planiramo za mart pa bi volela da mi kazete Vase misljenje 😀.
Koliko pamtim pai1 -fraxiparin posle et
A ovo ostalo? Sa cime je povezan protein C ?
Mozda je off topic Ali jedino vas ovde nalazim 😘😘
Zensko pero - obavezno proveravaj tsh i ft4 jer se od stimulacije obicno povecava. Ja sam imala taj problem skoro pa me BikSi naucila. ❤
Meni su konacno stigli svi rezultati trombofilija I antitela. Ono sto nije dobro je sledece:
PaI 1 4g/5g - heterozigot
Mthfr 1298 c/a heterozigot ( onaj drugi mthfr je ok)
Antitrombin 3 at3 786 a/g heterozigot
POVISEN protein C 148% (70-130)
Malo je rano da zakazem hematologa jer sl postupak planiramo za mart pa bi volela da mi kazete Vase misljenje 😀.
Koliko pamtim pai1 -fraxiparin posle et
A ovo ostalo? Sa cime je povezan protein C ?
Mozda je off topic Ali jedino vas ovde nalazim 😘😘
Milena1985- Broj poruka : 47
Datum upisa : 04.12.2018
Za sve trombofilije se daje fraxi koliko ja znam, ja imam PAI i MTHFR (obe heterozigot), pa mi uvek daju fraxi. Za to drugo ne znam, javice se neko da vise iskustva.
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
Principessa - tako su mi rekli I u Embryolab-u Ali me ovaj protein c I at3 zbunjuju.
Ako neka devojka ima slicno islustvo nrka pise, sva misljenja su mi bitna
Ako neka devojka ima slicno islustvo nrka pise, sva misljenja su mi bitna
Milena1985- Broj poruka : 47
Datum upisa : 04.12.2018
Ne brini Milena,terapija je heparinska za sve oblike trombofilija. Hematolog će ti samo odrediti dozu.Uvešće ti,moguće je i aspirin..
Lola, o Lola, pa ti si nam trudna! 😍
Neka je imunitet opao, tim pre se embrion kaci za matericu. Ananas sad nemoj jer moze da izazove grcenje materice a to ti sada ne treba. Izbegavaj slatkise. Jedi tople supice i proteine i salate. Mozes i pomorandze da cedis kao i limun svaki dan po casu. Topli noge, sto bi rekle babe, izbegavsj vruce kupke. Jedva cekam da nam potvrdis da si trudna, pa kako god! Drzim ti pesnice i posipam bebecom prasinom! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞👶👶👶🐣🐣🐣🐣🍼🍼🍼🍼🍼🎁🎁🎁
Neka je imunitet opao, tim pre se embrion kaci za matericu. Ananas sad nemoj jer moze da izazove grcenje materice a to ti sada ne treba. Izbegavaj slatkise. Jedi tople supice i proteine i salate. Mozes i pomorandze da cedis kao i limun svaki dan po casu. Topli noge, sto bi rekle babe, izbegavsj vruce kupke. Jedva cekam da nam potvrdis da si trudna, pa kako god! Drzim ti pesnice i posipam bebecom prasinom! 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞👶👶👶🐣🐣🐣🐣🍼🍼🍼🍼🍼🎁🎁🎁
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Pozdrav drage moje devojke! Sasvim slučajno,kao što obično i prizivamo odgovore koje želimo da dobijemo u moje ruke su dospele najsvežije studije rađene u SAD i Vel Britaniji o uticaju PAI1 na implantaciju i ishod trudnoće. Uticaj na implantaciju je gotovo nikakav,što još jednom potvrđuje stav naših hematologa da se terapija ne primenjuje dok se ne potvrdi trudnoća. Inače,bockanje je u prazno! Svakako u trudnoći je neophodno strogo praćenje i po potrebi uključivanje terapije. Primena aspirina u IVF postupcima je čak preporučljiva i iz drugih medicinskih razloga (da sada ne zastrašujem,držimo se mi trudnoće). Želela sam ovo da podelim sa vama..
Verujem ja da te najnovije studije imaju neku tezinu, ali znas “gotovo nikakav” nije isto sto i “nikakav” uticaj. Evo primera: kao sto se mi nadamo da cemo biti u onih 2% zena kojima uspeva sa 45 godina sa sopstvenim jć, tako isto je necijih 1%- nekome njegovih 100% ukoliko mu zbog toga sto nije koristio heparin nije uspela trudnoca, tako da...radije cu se “bockati u prazno” nego da se posle cesem da li je mozda to bio razlog mog neuspeha. To je moj stav, sto ne znaci da drugi treba da se slazu sa tim...😃
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
Ne Principessa,možda se nisam jasno izrazila,naravno da mi misao nije išla u pravcu "ne koristiti" terapiju. Pa,sve mi ili bar ja imamo tu terapiju dobijenu od hematologa,jer smatraju da ima više štete (u više aspekata) ne koristi je nego koristiti . Ja sam razmenila ovde informaciju o uticaji date terapije na implantaciju.
[quote="Zensko pero"]Pozdrav drage moje devojke! Sasvim slučajno,kao što obično i prizivamo odgovore koje želimo da dobijemo u moje ruke su dospele najsvežije studije rađene u SAD i Vel Britaniji o uticaju PAI1 na implantaciju i ishod trudnoće. Uticaj na implantaciju je gotovo nikakav,što još jednom potvrđuje stav naših hematologa da se terapija ne primenjuje dok se ne potvrdi trudnoća. Inače,bockanje je u prazno! Svakako u trudnoći je neophodno strogo praćenje i po potrebi uključivanje terapije. Primena aspirina u IVF postupcima je čak preporučljiva i iz drugih medicinskih razloga (da sada ne zastrašujem,držimo se mi trudnoće). Želela sam ovo da podelim sa vama.. [/quote]
Hematolozi se hvataju za glavu kako ginekolozi olako prepisuju heparinsku terapiju pokuušavajući da opravdaju eventualni njihov neuspeh. Do trećeg meseca trudnoće mutacije nemaju nikakav uticaj na začeće i implantaciju. Znači, kad žena zatrudni, pogotovu ako je iz vto i godinama radi na bebi, odmah po začeću se proveravaju svi parametri i ukoliko zatreba uvodi se heparinska terapija. I to uvodi hematolog , a ne ginekolog. Samo da se zna. Jer ako se desi nešto nepredviđeno, neko krvarenje, a trudnica prima heparin a nema mutacije...ishod može da bude....znate već.
Niko ne razmišlja o kontraindikacijama već samo o indikacijama.
Hematolozi se hvataju za glavu kako ginekolozi olako prepisuju heparinsku terapiju pokuušavajući da opravdaju eventualni njihov neuspeh. Do trećeg meseca trudnoće mutacije nemaju nikakav uticaj na začeće i implantaciju. Znači, kad žena zatrudni, pogotovu ako je iz vto i godinama radi na bebi, odmah po začeću se proveravaju svi parametri i ukoliko zatreba uvodi se heparinska terapija. I to uvodi hematolog , a ne ginekolog. Samo da se zna. Jer ako se desi nešto nepredviđeno, neko krvarenje, a trudnica prima heparin a nema mutacije...ishod može da bude....znate već.
Niko ne razmišlja o kontraindikacijama već samo o indikacijama.
mamadabudem- Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014
Strana 2 od 34 • 1, 2, 3 ... 18 ... 34
Similar topics
» Korak po korak na putu do bete +