BIKSI :) - Ponovo kvoca vesela KvočKa
+43
Hobbes
OKacica
aurora
vakic
libra35
insomnia
ganedina
mimi85
Jerapetra
Bobaue
BiKsi :)
Shizika
bokica
Sirijus
Bekanicaa
KoMetaK
nina :)
Ambra
Dora1
Principessa
Vanja80
Sofija Veks
lola1980
Tavita
NikolaMaja
Nessi
micam
MalaSaJuga
caci
HappyGirl
Zensko pero
Tangerine
ivanicasale
Lakisa
hany
Borbica
missile
Blanka
saska1
srculence 84
snedra
winni
sanja 73
47 posters
Strana 12 od 13
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Re: BIKSI :) - Ponovo kvoca vesela KvočKa
Cestitam rodjenje cerke!!!!
Sreca sreca radost !
Sreca sreca radost !
libra35- Broj poruka : 385
Datum upisa : 12.09.2014
Biksi kako si?
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Da je ziva i zdrava princeza!
vakic- Broj poruka : 1583
Datum upisa : 29.03.2008
Bixi čestitam
aurora- Broj poruka : 427
Datum upisa : 15.04.2016
Biksi, draga koko naša, srećno rođenje ćerkice!! Bravo mama!!!!
Ljubimo te moja Teodora i ja
Ljubimo te moja Teodora i ja
Dora1- Broj poruka : 906
Datum upisa : 08.08.2014
Od srca cestitam Biksi!!!!!
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
Čestitam!!!
Neka vam je živa i zdrava vaša ćera, uživajte!
Neka vam je živa i zdrava vaša ćera, uživajte!
Hobbes- Broj poruka : 171
Datum upisa : 30.05.2017
Kako si, Biksi? Želudac se smirio? Poljubac i za tebe i za beku
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2015
Hvalaaaa vam svima od srca!
Ja sam se zaljubila u ovo moje mladje dete!
Sreca je neopisiva, kao san, onaj osecaj kad se masta pretvori u stvarnost.
Detalje vam pisem od kuce!
Ljubimo vas Ružica i ja punoooo!
Ja sam se zaljubila u ovo moje mladje dete!
Sreca je neopisiva, kao san, onaj osecaj kad se masta pretvori u stvarnost.
Detalje vam pisem od kuce!
Ljubimo vas Ružica i ja punoooo!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Ružica , ruža naša ! Ljubim vas puno obe ! Prelepo je ime
Bobaue- Broj poruka : 658
Godina : 46
Datum upisa : 27.06.2014
Biksi, čestitam od sveg srca!
Moraćeš i potpis da menjaš - sad ćeš imati 2 komada: "Our child is......old"
Moraćeš i potpis da menjaš - sad ćeš imati 2 komada: "Our child is......old"
Lola021- Broj poruka : 144
Datum upisa : 15.06.2016
To se zove ljubav na prvi pogled,neka zasluzile ste.Lepo ime za nasu lepoticu.Samo se vi oporavite i onda trk kod bate na upoznavanje.Joj koja sreca i radost mogu zamisliti samo.
Cestitam Biksi, jedva cekam da cujem jos vise o nasoj najmladjoj i najsladjoj drugarici Ruzici!!!
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Biksi kako si, kako bebac?
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Joooj, Biksi, opchinjena Ruzhicom. Mogu zamisliti koliko je tu ljubavi i uzhivanja. Poljupci od nas
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Cao tetke kutanjske, da vam se predstavim. Fotka nastala u porodilistu. Ja sam jedna dobra beba, volim da sikim i dobila sam 410 g za sedam dana. Pupak mi je otpao drugi dan kod kuce pa sam i tu mirna bila, nisam mami pravila dodatni posao. Bata me je lepo prihvatio, mada mu je mama puno nedostajala dok je bila u bolnici. A i on mami.
Mama cesto place od srece i neverice da me je rodila i da sada ona i tata imaju dvoje dece. Trebace im vremena da se naviknu, mada vidim da sam ih opasno opcinila. Inace sam ista moj bato kad je bio mali, samo ja imam plave oci i bucmastija sam. svi me samo gnjave, ljube i maze.
Pisacu i iskustvo posle cr, cim uspem da ukljucim komp, nesto je na izdisaju. Sa telefona mi je prilicno tesko to pisanije na duze, jer mi je i tel kanta.
Slatka je ko bombona
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Medenjaku mali opcinila si i nas a ne samo mamu i tatu.Mazite se i ljubite sad do mile volje.Koja radost i neprocenjiva sreca verujem.ljubnite i batu i seku od tete kutanjske micam.Puno pozdrava samo se oporavite i upoznajte dobro pa ces nam pisati polako i natenane.
Ružo najmirišljavija na našem Kutku, pravi si medić.
Moraju mama, tata i bata biti zaljubljeni u tebe. Čestitke radosnoj porodici, koja je konačno na okupu. Uživajte, dobri ljudi!
Moraju mama, tata i bata biti zaljubljeni u tebe. Čestitke radosnoj porodici, koja je konačno na okupu. Uživajte, dobri ljudi!
Tavita- Broj poruka : 722
Datum upisa : 13.05.2015
Ruzice, lepotooooo😍😍😍. Divna je❤❤❤
MalaSaJuga- Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014
Dakle ostala sam duzna izvestaj iz bolnice.
13.5. sam primljena na patologiju trudnoce, zbog uocene kontrakcije na ctg, ali i da bih sto duze izdrzala 2 u 1.
Moja dr je sve preduzela maksimalno, dovela mi endokrinologa, hematologa, transfuziologa, anesteziologa, izvadjeni svi rezultati, preostalo mirovanje. U bolnici sam se trudila da budem pozitivna i da se ne opterecujem sto tu lezim, svakako je bilo za vece dobro. Ukupno sam na patologiji lezala tri ipo nedelje, do punih 38 nedelja. Svaki dan su mi radili ctg ujutru i uvece, kao i slusanje tonova bebe.
Uslovi u uzickoj bolnici su katastrofalni, duseci su neudobni, kicma mi puca i dalje, hrana je jednolicna, sa malo mesa, za tri ipo nedelje samo je tri puta bila salata. Zali boze tih namirnica sto trose. Naravno, krvna slika mi je tamo drasticno opala, em zatvoren prostor, bez svezeg vazduha, em losa hrana, em se nisam kretala. Higijena je takodje losa, kupatila su stara, cevi zardjale, jednostavno je sve staro i uzasno. Koliko god da se covek ne opterecuje, ne moze da ne primeti sve te stvari. Jos ja nisam zahtevna kao pacijent, ali sam duboko razocarana u sve te uslove, gde bi sve trebalo da dubi i bude cakum pakum. U porodilistu je slicna situacija. Posebno je strasno sto u drugoj i trecoj smeni radi po jedna medicinska sestra, koja jedva da moze nesto da postigne. U porodilistu je tek nemoguca misija kad radi jedna sestra. Bilo nas je 29 porodilja, dezurnim sestrama su dolazile koleginice sa drugih odeljenja da im pomazu, kako bi stigle da izdele terapiju i opskrbe porodilje, posebno nas na carski rez porodjene.
Po dogovoru sa dr, porodila me je carskim rezom 6.6.2019. godine, u 9 i 44h. Beba je imala 3690 g i 52 cm,dobila ocenu 9.
Besika mi je bila srasla uz matericu, pa sam vise iskrvarila, zbog toga sam dobila bocu krvi.
Nakon cr, smestena sam na intenzivnu negu. U toku dana krecu bolovi u stomaku, koji su sve jaci. Krece nagon za povracanjem, uspevam nekako da ne povratim, stomak se grci,bolovi uzasni. Uvece dolazi dezurni lekar, pregleda me i trazi anesteziolosku sestru, da mi se plasira sonda u zeludac. Dolazi fina sestra, plasira mi sondu kroz nos, kako bi sadrzaj iz zeluca mogao da se prazni.
Prilikom intubiranja, nagutala sam se vazduha, plus moje visemesecno maltretiranje sa zelucem, sve je to izazvalo da krenu ti bolovi, da creva ne mogu da prorade.
U toku noci mi je sa sondom bilo lakse,koliko god da je stavljanje sonde bilo grozno.
Sutradan sam prebacena na odeljenje. I taj dan su ponovo krenuli bolovi u stomaku, i stomak da raste, pa mi je uvece dezurni lekar prepisao neku injekciju, plus mi je sestra stavljala neko crevo u guz, ne bi li gasovi krenuli. Malo mi je bilo lakse,ali svakako i dalje sam bila pod velikim bolovima. Rana me najmanje bolela u celoj prici. Prvo ustajanje mi je bilo lakse sada, nego posle prvog carskog reza.
Kateter sam imala 4 dana, da bi se mokraca iscistila, dren pet dana, sondu tri dana. Sva sam bila u cevima. 4 puta su mi pucale vene, po ceo dan na infuzijama, sva sam bila razapeta ko Isus.
Bebu su mi doneli drugi dan na odeljenje, i bila je sa mnom. Da li je ona osecala da sam ja sva takva, bila je mnogo dobra. Mleko mi je krenulo tek cetvrti dan,posto su mi skinuli sondu. Hirurg je dolazio da me pregleda i nalozio skidanje sonde kad su creva proradila. kako se covek obraduje jednom obicnom prdu,reci nemam.
Kad su mi skinuli kateter, pa onda i dren, sve je bilo lakse, izuzev kicme, koja me ubijala od tog lezanja i svega.
Dolazio mi je i neurolog, detaljno me pregledao i nalozio da uradim magnetnu rezonancu. Noge mi i dalje trne, karlica cela,kao i kicma, sva sam kao prebijena. Da nemam pomoc od mame i svekrve, nigde me ne bi bilo. Pijem paracetamol da bar malo sebi olaksam, al sve je to kratkog daha. Nadam se da ce bolovi uminuti nakon mesecak dana.
Namucila sam se prilicno i jedva sam cekala da dodjem kuci, da legnem u svoj krevet, da budem u svom kupatilu, i da budem okruzena porodicom. Da ne govorim koliko mi je Arsa nedostajao.
Sve ukupno u bolnici sam bila mesec dana.
13.5. sam primljena na patologiju trudnoce, zbog uocene kontrakcije na ctg, ali i da bih sto duze izdrzala 2 u 1.
Moja dr je sve preduzela maksimalno, dovela mi endokrinologa, hematologa, transfuziologa, anesteziologa, izvadjeni svi rezultati, preostalo mirovanje. U bolnici sam se trudila da budem pozitivna i da se ne opterecujem sto tu lezim, svakako je bilo za vece dobro. Ukupno sam na patologiji lezala tri ipo nedelje, do punih 38 nedelja. Svaki dan su mi radili ctg ujutru i uvece, kao i slusanje tonova bebe.
Uslovi u uzickoj bolnici su katastrofalni, duseci su neudobni, kicma mi puca i dalje, hrana je jednolicna, sa malo mesa, za tri ipo nedelje samo je tri puta bila salata. Zali boze tih namirnica sto trose. Naravno, krvna slika mi je tamo drasticno opala, em zatvoren prostor, bez svezeg vazduha, em losa hrana, em se nisam kretala. Higijena je takodje losa, kupatila su stara, cevi zardjale, jednostavno je sve staro i uzasno. Koliko god da se covek ne opterecuje, ne moze da ne primeti sve te stvari. Jos ja nisam zahtevna kao pacijent, ali sam duboko razocarana u sve te uslove, gde bi sve trebalo da dubi i bude cakum pakum. U porodilistu je slicna situacija. Posebno je strasno sto u drugoj i trecoj smeni radi po jedna medicinska sestra, koja jedva da moze nesto da postigne. U porodilistu je tek nemoguca misija kad radi jedna sestra. Bilo nas je 29 porodilja, dezurnim sestrama su dolazile koleginice sa drugih odeljenja da im pomazu, kako bi stigle da izdele terapiju i opskrbe porodilje, posebno nas na carski rez porodjene.
Po dogovoru sa dr, porodila me je carskim rezom 6.6.2019. godine, u 9 i 44h. Beba je imala 3690 g i 52 cm,dobila ocenu 9.
Besika mi je bila srasla uz matericu, pa sam vise iskrvarila, zbog toga sam dobila bocu krvi.
Nakon cr, smestena sam na intenzivnu negu. U toku dana krecu bolovi u stomaku, koji su sve jaci. Krece nagon za povracanjem, uspevam nekako da ne povratim, stomak se grci,bolovi uzasni. Uvece dolazi dezurni lekar, pregleda me i trazi anesteziolosku sestru, da mi se plasira sonda u zeludac. Dolazi fina sestra, plasira mi sondu kroz nos, kako bi sadrzaj iz zeluca mogao da se prazni.
Prilikom intubiranja, nagutala sam se vazduha, plus moje visemesecno maltretiranje sa zelucem, sve je to izazvalo da krenu ti bolovi, da creva ne mogu da prorade.
U toku noci mi je sa sondom bilo lakse,koliko god da je stavljanje sonde bilo grozno.
Sutradan sam prebacena na odeljenje. I taj dan su ponovo krenuli bolovi u stomaku, i stomak da raste, pa mi je uvece dezurni lekar prepisao neku injekciju, plus mi je sestra stavljala neko crevo u guz, ne bi li gasovi krenuli. Malo mi je bilo lakse,ali svakako i dalje sam bila pod velikim bolovima. Rana me najmanje bolela u celoj prici. Prvo ustajanje mi je bilo lakse sada, nego posle prvog carskog reza.
Kateter sam imala 4 dana, da bi se mokraca iscistila, dren pet dana, sondu tri dana. Sva sam bila u cevima. 4 puta su mi pucale vene, po ceo dan na infuzijama, sva sam bila razapeta ko Isus.
Bebu su mi doneli drugi dan na odeljenje, i bila je sa mnom. Da li je ona osecala da sam ja sva takva, bila je mnogo dobra. Mleko mi je krenulo tek cetvrti dan,posto su mi skinuli sondu. Hirurg je dolazio da me pregleda i nalozio skidanje sonde kad su creva proradila. kako se covek obraduje jednom obicnom prdu,reci nemam.
Kad su mi skinuli kateter, pa onda i dren, sve je bilo lakse, izuzev kicme, koja me ubijala od tog lezanja i svega.
Dolazio mi je i neurolog, detaljno me pregledao i nalozio da uradim magnetnu rezonancu. Noge mi i dalje trne, karlica cela,kao i kicma, sva sam kao prebijena. Da nemam pomoc od mame i svekrve, nigde me ne bi bilo. Pijem paracetamol da bar malo sebi olaksam, al sve je to kratkog daha. Nadam se da ce bolovi uminuti nakon mesecak dana.
Namucila sam se prilicno i jedva sam cekala da dodjem kuci, da legnem u svoj krevet, da budem u svom kupatilu, i da budem okruzena porodicom. Da ne govorim koliko mi je Arsa nedostajao.
Sve ukupno u bolnici sam bila mesec dana.
O, Biksi, baš si se namučila. Sigurna sam da će ti Ružica sve nadoknaditi višestruko. U tvojoj priči najviše me pogađa to što si, kao i većina naših žena, morala da trpis ono što u 21. vijeku ne bi trebalo da postoji. Svaka čast, divim se tvojoj pozitivnoj energiji i istrajnosti. Uživaj da svojim pilicima, zaslužila si 💟💟💟
Tavita- Broj poruka : 722
Datum upisa : 13.05.2015
Sad je to sve iza vas. Dobro je prošlo, a sad uživancija sa Ružicom i Arsom!
mamadabudem- Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014
Biksi bas se namuci,al sad nek ide sve lagano uzivaj sa svojim pilicima koko nasa zasluzila si.Radujte se malim stvarima one cine srecu,a velike same dolaze
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Strana 12 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu