Hormonski status
+25
alisa
Principessa
Sirijus
Padobranka
sanja 73
Hobbes
SEZAS
Bobaue
Makija
Nataly17
Nessi
BabyBear
Strumfeta78
Dora1
TrebamNaDijetu
mamadabudem
Blanka
Bundevicav
Lola021
Hande
kaja1981
mimi85
Zmajuška
sanja369
Arwen
29 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 10 od 11
Strana 10 od 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: Hormonski status
Uh Sanja sve znas i sama... fsh bi bilo dobro da je nizi... smanjena rezerva jc to verovatno i sama znas...em malo povisen fsh em velika razlika izmedju fsh i lh..... mozda da odes do nekog endokrinologa da probate malo da spustite taj fsh? Ne znam dal pijea ciklu?
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Alisa nepijem ništa,od aprila prošle godine,htela sam da se resetujem malo,ićiću kod endokrinologa...
hvala ti puno cmokica za moju dragu trudnicu
hvala ti puno cmokica za moju dragu trudnicu
sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
Ako ideš iz prirodnjaka, bitan ti je e2, koji je ok. Meni Milatović kaže da je idealno da bude 30-50. A za stimulaciju ti je važno i da odnos FSH i lh bude bolji...
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
da li je neko imao iskustva sa manjkom progesterona? Mislim na vreme pre i posle transfera
Padobranka- Broj poruka : 168
Datum upisa : 25.11.2014
Moja drugarica, samo sto češće progesteron depo pored Utrogestana...ali to proveriti sa dr.
Pa ja i pitam zbog toga sto nemama sa kim da proverim
Meni je pg jako nizak i sad sam na 3x200 utrica 3 dana pre transfera i od transfera plus pg depo na treci dan
kada su ti ukljucili PG depo. Posle transfera?
Da... na dan trasfera prva i onda na svaki 3 dan
Pa da, a inače daju na 5-ti dan, to je očigledno premalo, jel da?
Pg depo? Ne znam na koliko inace daju, meni se cini na 3 dana da se daje ... al meni je pg pred transfer bio svega 0.159 nisu mi oni rekli za pg depo vec ja ga ponela sa sobom i rekla Ja imam pg depo sta mislite da i njega ukljucimo i oni rekli moze na 3 dan.... ne znam da li bi ga ukljucili da ga nisam sama pomenula
Obicnno daju na 5 dana pg depo. Bar ovde.
A rebi je pg i pored utrogestana bio nizak?
A rebi je pg i pored utrogestana bio nizak?
Sirijus- Broj poruka : 1889
Godina : 50
Datum upisa : 13.09.2011
Ne znam... pg sam vadila pre utrica
Ja sam nekako misljenja da kad idete sa svojim jc vi imate i zuto telo koje luci progesteron... zene koje idu na donaciju nemaju zuto telo, il ja bar tako mislim jer ne znam od cega bi se stvorilo kad nema ovulacije, i njima je potrebna veca doza pg... tako nekako ja razmisljam... al to ne znaci da ne gresim
Kada ideš na FET nema ovulacije. Tako da ti dodje na isto
Pa rade se fetovi i iz prirodnog ciklusa....
U svakom slucaju mislim da sam pg nema neku ulogu u procesu implatacije... njegova uloga je bitna za ocuvanje trudnoce... o visini pg trebaju da brinu oni koji su imali vise pozitivnih beta koje su se na kraju lose zavrsile...
U svakom slucaju mislim da sam pg nema neku ulogu u procesu implatacije... njegova uloga je bitna za ocuvanje trudnoce... o visini pg trebaju da brinu oni koji su imali vise pozitivnih beta koje su se na kraju lose zavrsile...
A oni koji nisu ni imali pozitivnu betu, o čemu oni da misle? Verovatno o IR, ja sam bas veliki gaf napravila sto sam to zapustila...no, to sad ovde nije tema. A kako da proveriš da li ti fali progesteron? Jel dovoljno samo u tom ciklusu u kom se radi fet?
Pa i proveravas u tom ciklusu u kom radis transfer jer on varira od ciklusa do ciklusa.... transfer ne valja raditi ni kad je pg previsok a zasto to nisam ukacila pravo da ti kazem, tj. nisam nesto ni citala o tome samo znam da ukoliko je pg visok transfer se odlaze pa je u svakom slucaju bolje da ga ima manje nego vise...
Koliko sam ja čitala, progesteron ima ulogu u implantaciji.
"Progesteron je izuzetno važan hormon i često se naziva zaštitnikom trudnoće. On priprema sluzokožu materice (endometrijum) za prihvatanje oplođenog jajašceta, da bi se omogućilo njegovo usađivanje u materici.
Ovaj hormon ima važnu ulogu i u relaksaciji mišića, što je izuzetno značajno jer sprečava kontrakcije materice, i na taj način smanjuje opasnost od spontanog pobačaja i prevremenog porođaja."
"Progesteron je izuzetno važan hormon i često se naziva zaštitnikom trudnoće. On priprema sluzokožu materice (endometrijum) za prihvatanje oplođenog jajašceta, da bi se omogućilo njegovo usađivanje u materici.
Ovaj hormon ima važnu ulogu i u relaksaciji mišića, što je izuzetno značajno jer sprečava kontrakcije materice, i na taj način smanjuje opasnost od spontanog pobačaja i prevremenog porođaja."
Zabiravila sam da ima ulogu u izgradnji enda u zavrsnoj fazi... zato se i krece sa utricima par dana pred transfer... al da ne zbunjujemo zene pg depo nije potreban u ovoj fazi jer i telo pocinje da luci progesteron tek nakon ovulacije, par dana dok se embrion spusta kroz jajovode
[quote="sanja 73"] Ppogesteron 21 dc 0,727 ng/ml već 22dc krenuo ciklus,
zatim radjeni hormoni 2 dc
E2----------------------41,35 pg/ml
FSH---------------------15,1 mIU/ml
LH-----------------------4,58 mIU/ml
Progesteron-------------0,392 ng/ml
Prolaktin-----------------499,1 IU/ml
Testosteron--------------0,086 ng/ml
FT4----------------------16,25 pmoI/L
ultra-TSH-----------------2,46 IU/ml
AMH i Inhibin B čekam rezultat uuuhhh šta kažete na ovu moju zbrku[/quote
Stigo rezultat AMH--073 ng/ml Inhibin B----47,0 pg/ml
prepisala mi gin. ciklu videćemo posle tri meseca štaćemo činiti,AMH mi je pre tri godine iznosio 0,28 ng/ml
kod endokrinologa čekam da stignu reagensi da odradim i antiTROat i antiTgAt,
prolaktin mi je malo povišen upala u radar na putu do laba
zatim radjeni hormoni 2 dc
E2----------------------41,35 pg/ml
FSH---------------------15,1 mIU/ml
LH-----------------------4,58 mIU/ml
Progesteron-------------0,392 ng/ml
Prolaktin-----------------499,1 IU/ml
Testosteron--------------0,086 ng/ml
FT4----------------------16,25 pmoI/L
ultra-TSH-----------------2,46 IU/ml
AMH i Inhibin B čekam rezultat uuuhhh šta kažete na ovu moju zbrku[/quote
Stigo rezultat AMH--073 ng/ml Inhibin B----47,0 pg/ml
prepisala mi gin. ciklu videćemo posle tri meseca štaćemo činiti,AMH mi je pre tri godine iznosio 0,28 ng/ml
kod endokrinologa čekam da stignu reagensi da odradim i antiTROat i antiTgAt,
prolaktin mi je malo povišen upala u radar na putu do laba
sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
Sanja zar i radar u majku mu...
Za AMh ne brini stranci ne haju za njega kazu kad je nizak mala rezerva i losiji kvalitet al nije skroz bez njih ima ih jos i kvalitetnih uz pravu terapiju izvuku se.
Za AMh ne brini stranci ne haju za njega kazu kad je nizak mala rezerva i losiji kvalitet al nije skroz bez njih ima ih jos i kvalitetnih uz pravu terapiju izvuku se.
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Sanjice, meni su tvoji rezultati u skladu sa tvojim godinama, tesko bi se fsh mnogo nizi ocekivao, s obzirom na nizu rezervu, koja je opet i ne bas tako niska, za tvoje godine i solidna. Al sam konfuzna, ali shvatila si da mislim da su ti rezultati ok. Ako ces da spustas fsh, uzmi smokve u maslinovom ulju mozda. Aviva vezbe nisu losa ideja.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Ljuuuudi, radila sam danas hormone i prvi put od kako sam u ovoj vto priči su u granicama normale! Dakle nikad mi fsh nije pao ispod 12.6, obično se kretao izmedju 15-18, a evo na moje veliko iznenadjenje današnjih rezultata:
Fsh 8.8
Lh 4.24
E2 65.4
TSH 1.7
Ft4 13.5
Znam da je odnos izmedju fsh i lh preveliki, ali ovo je stvarno pravo čudo za mene. Primam već 3 meseca kombinaciju dermalnog estrogena i utrogestana (u 2. delu ciklusa), pa bih sad pokušala da vidim jel ima još neka dobra jć, tj embrion za zamrzavanje pošto ovaj ciklus deluje, meni se čini, baš dobro...u tom slučaju bih prestala ovaj ciklus sa korišćenjem hormona, jer mi oni stopiraju ovulaciju...ili možda prvo da odem na pregled da proverim jel ima antralaca uopšte, šta mislite? (od 5. dana ciklusa se prima taj estrogen, pa razmisljam ako nema antralaca, da ne prekidam terapiju...)
Pomoć žene, pls! ❤
Fsh 8.8
Lh 4.24
E2 65.4
TSH 1.7
Ft4 13.5
Znam da je odnos izmedju fsh i lh preveliki, ali ovo je stvarno pravo čudo za mene. Primam već 3 meseca kombinaciju dermalnog estrogena i utrogestana (u 2. delu ciklusa), pa bih sad pokušala da vidim jel ima još neka dobra jć, tj embrion za zamrzavanje pošto ovaj ciklus deluje, meni se čini, baš dobro...u tom slučaju bih prestala ovaj ciklus sa korišćenjem hormona, jer mi oni stopiraju ovulaciju...ili možda prvo da odem na pregled da proverim jel ima antralaca uopšte, šta mislite? (od 5. dana ciklusa se prima taj estrogen, pa razmisljam ako nema antralaca, da ne prekidam terapiju...)
Pomoć žene, pls! ❤
Bravo Principessa! Ja bih sa tim hormonskim statusom svakako probala da izvucem neku jc... velika razlika izmedju fsh i lh govori o smanjenoj rezervi sto vec i sama znas al o kvalitetu jc vise govori visina fsh koji ti je ovaj mesec i vise nego ok tako da samo napred i srecno sta god da odlucis
Strana 10 od 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 10 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu