KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+39
tiramisu
Lija
srculence 84
panda :)
bebko
BabyBear
Blanka
Mimi12
PalcicaBg
kornjaca
Hobbes
sanja 73
winni
ivanicasale
Tavita
Bobac
valika77
Jerapetra
BiKsi :)
Šašava
Ancica 87
micam
zsuki75
marina_82
daduska
Anka13
Bobaue
alisa
bobica83
MalaSaJuga
mamadabudem
saska1
Zmajuška
nina :)
Sirijus
kolibri5
Niny
Tebi
makica1984
43 posters

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Tavita 11/7/2017, 13:14

Mala, bravo, uskoro ćemo da navijamo za Vasino društvance ♡
BB, meni je ginekolog rekao da ne mažem hepatrombin. Problem sa čvorićima i modricama rešavala sam tako što sam pre bockanja vaticom namočenom u alkohol dobro izmasirala kritična mesta, onds bih podigla kožu i lagano, baš lagano ubrizgala kleksan.
Šašava, kapilari hoće da se pojave i od depilacij voskom u trudnoći. Meni se to deeilo u prvoj, zato je ovog puta radio brijač Very Happy
Veliki ljubac za sve debelice od Bambija i mene. Ne zaboravljamo vas, ali ne nalazimo vremena za pisanje. Evo, upravo se meškolji, jer se približava vreme za siku Very Happy
Tavita
Tavita

Broj poruka : 722
Datum upisa : 13.05.2015

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od panda :) 11/7/2017, 14:08

hvala vam devojke 😀☺

panda :)

Broj poruka : 103
Godina : 48
Datum upisa : 04.02.2017

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 14:19

Draga Tavita, poljubac za tebe i Bambija. Nadam se da ste se uverzirali za sikenje, spavanje...i da se ti fino oporavljas. Javi nam se kad god imas vremena.

Zene moje, ja moram nesto da pitam. Vec jesam, ali cini mi se da tada nisam dobro formulisala pitanje. Hajde da probam ponovo - imamo li jednu 'opstu', temu za caskanje za mame. Nekako pisemo ovde pa se izvinjavamo za off.

Bobac

Broj poruka : 489
Datum upisa : 06.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 14:21

Mala, svu srecu ti zelim i navijam kad krenes u postupak. Ti si bas mlada, puna energije, zato samo napred! Ljubim i tebe i Vasicu.

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 14:41

Panda, i ja mislim da je malo rano za simptome. Hoce utrogestan da zvizne, probaj, ako mozes da stavljas vaginalno. Manje ces imati simptoma i bolja je iskoriscenost leka. Jedino je nezgodno ako radis.
Ljubim pa da se radujemo ogromnoj beti za nedelju dana

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 14:43

Baby, samo da pozdravim posto ne znam nista o bockanju. Citajuci vas samo mogu da kazem da zvuci brutalno i bockanje i cvorici i modrice. Ali vidim da sve bile i jeste pravi junaci.
Uzivaj i pevaj svojoj maloj mrvici!

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 11/7/2017, 15:10

Bobac ::
Zene moje, ja moram nesto da pitam. Vec jesam, ali cini mi se da tada nisam dobro formulisala pitanje. Hajde da probam ponovo - imamo li jednu 'opstu', temu za caskanje za mame. Nekako pisemo ovde pa se izvinjavamo za off.

Pitala i ja jednom. Ne da Biksi lol!

Mimi12

Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 11/7/2017, 15:12

Tavita, znaci uspelibste sa dojenjem? Super! I ja jedva cekam da se javis sa nekim detaljnijim izvestajem kako tece druzenje sa Bambijem.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BabyBear 11/7/2017, 16:14

Mimi12 ::

Sta ne da Biksi?
BabyBear
BabyBear

Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 16:35

BabyBear ::
Mimi12 ::

Sta ne da Biksi?

Baby pitale smo par puta da se otvori jednu 'opsta' tema da se mame ukljuce da se druze, caskaju i pisu o tim prvim danima i godinama sa bebama, koje su stvarno pune pitanja i nedoumica - nesto kao koraci i desavanja. Imamo par specijalizovanih tema o hrani, igranju sa bebama, dojenju, itd, ali tesko je tu angazovati vise od 3-4 zenice. Nekako smo mislile da bi neka malo opstija tema angazovala vise ucesnica, a samim tim da bi bilo vise i misljenja i saveta.

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivanicasale 11/7/2017, 18:57

Tavita a meni hematolog juce rekao da mazem hepatrombinom cvorove i ajde sad budi pametan
ivanicasale
ivanicasale

Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 11/7/2017, 19:49

Zene, jel neka od vas radila harmony test iz krvi? Mojoj kumi pokazao los rezultat, savetuju prekid trudnoce. otkacili smo Sad Oprostite sto i vas potresam Sad
Šašava
Šašava

Broj poruka : 956
Godina : 43
Datum upisa : 30.04.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BabyBear 11/7/2017, 19:51

U bre! Ja ni ne znam sta je to. Bas mi je zao Sad
BabyBear
BabyBear

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 11/7/2017, 20:06

Sasava, bas mi je zao. Ako su joj tako rekli, nazalost postoji velika verovatnoca da beba ima ozbiljni genetski poremecaj, ali objasnice im vec doktor sve potanko posto se testira vise poremecaja.
Jako mi je zao, strasno. Neka budu jaki i podrska jedno drugom.

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 11/7/2017, 22:37

Baby, to je neki od onih skupih testova iz krvi, za te poremecaje Sad Ako je vec tako, valjda je bolje da su saznali nego da se svi muce ceo zivot. valjda. Nisam pametna, jezivo Sad(( Sve se nadam da je neka greska!
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BabyBear 11/7/2017, 23:02

Pa I ja mislim da je bolje ako vec MORA tako. Ne znam dokle je u trudnoci dogurala, ali je strasno svakako Sad
BabyBear
BabyBear

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 11/7/2017, 23:26

Hvala, Mico.
Tavi, ne depiliram se odavno, samo brijac.

Necu vise da pisem o onoj losoj temi, sva sam se potresla. Moram i ja videti oko tih testova.
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 11/7/2017, 23:56

Sasava, ja sam radila taj test. Druge marke, ali sve je to isto. Meni su rekli pre rezultata da se u slucaju (daleko bilo svakom) loseg rezultata, savetuje dodatna dijagnostika: cupice ili amnio, u zavisnosti od starosti trudnoce. Ne bih savetovala prekid trudnoce samo na osnovu prenatalnog testa, ne verujem ni niko od doktora. Njihova stvarna pouzdanost se jos ne zna, jer se rade od skoro. Reklamiraju se na 99%, ali treba jos puno vremena da prodje da bi se ustanovila stvarna tacnost.
Od srca zelim da je greska. Mada....ako su videli nesto na DNK...Uh! Jadna tvoja kuma. Bas mi je zao.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 12/7/2017, 00:17

Njoj su rekli da radi amnio, ali da je to cisto procedura da bi se odobrio prekid... Ne bio im niko u kozi nikad!
Hvala na pojasnjenju, nisam znala da se svi ti testovi razlicitih naziva radr na istom principu... (mada je logicno). Razmisljala sam da li ima smisla raditi ponovo test kod druge firme, eto to. Po njihovoj reklami, ti su testovi valjda tacniji od amnio.
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 12/7/2017, 01:03

Nisu. Samo su neinvazivni i mogu da se rade jos od 10.-11. nedelje, kad prekid trudnoce moze da se uradi kiretazom.
Mozda ipak, da posle prvog soka, posmatrate to kao da je bolje sad da je saznala.
Gledaj ti da se ne potresas mnogo. Misli na svoju bebu.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PalcicaBg 12/7/2017, 06:58

Sasava,kad se radi panorama test,u slucaju loseg rezultata besplatno ti rade amniocentezu.Ne znam odakle je,neka trazi uput za institut majka i dete,oni su najpouzdaniji.Koja je nedelja trudnoce?
PalcicaBg
PalcicaBg

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 12/7/2017, 11:16

PalcicaBg ::Sasava,kad se radi panorama test,u slucaju loseg rezultata besplatno ti rade amniocentezu.Ne znam odakle je,neka trazi uput za institut majka i dete,oni su najpouzdaniji.Koja je nedelja trudnoce?

Tako je! Kad se radi Panorama u slucaju loseg nalaza besplatno ti oni rade amnio. Panorama je 99%tacna, tako bar kazu ginekolozi, i jos se ne zna slucaj da je Panorama pogrijesila rezultat jer ipak se nalaz salje u Ameriku i rade ga eminentni strucnjaci, geneticari, da je ovdje negdje kod nas pa da se zapitas je li sve mjerodavno zbog uslova , iskustva i rada i znanja.
Ja sam se bas dvoumila oko toga, i sad mi je mnogo drago sto sam ga odradila. Mirna glava nema cijenu, a zivot tek nema cijenu i svakako bih ga svim preporucila, narocito trudnicama +35.
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivanicasale 12/7/2017, 13:03

Uf bas mi je zao tvoje kume....

ivanicasale
ivanicasale

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivanicasale 12/7/2017, 13:05

Trudnice ajde jedno pitanje:Ja pijem femibion 2 i danas odem.da kupim Mg i farmaceutkinja mi kaze da ga ima dovoljno u femibionu.Ja sam ga ipak kupila ali me zanima da pijem i odvojeno Mg ili je zaista dovoljno to sto ima u femibionu?
ivanicasale
ivanicasale

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobac 12/7/2017, 15:09

Ivanice draga vidi koliko imas magnezijuma u femibionu, plus dodaj onaj iz multivitamina, ako neke uzimas, plus iz hrane, ali hajde da to ne racunamo. Dnevna preporucena doza za trudnice je 350 mg/ dnevno. Za sve preko ove cifre ja bih se posavetovala sa doktorkom.
ljubim mamu i batice

Bobac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu