Promene na dojkama
+3
Deni
sanja 73
HappyGirl
7 posters
Strana 1 od 1
Promene na dojkama
mamadabudem :) ::Fibrom i plak na dojkama....pratimo redovno. Da li se vi žene pregledate? Ja imam sad početkom decembra redovnu šestomesečnu kontrolu u "D. Mišoviću"
lela1984 ::Ciste u obe dojke.MDB,ja se pregledam i zbog genetskog faktora.
Radjena mamografija letos,UZ i pregled.
Redovno pracenje samo za sad.Nadam se da ce tako i ostati.
Kad cu i da li cu ponovo na novu VTO i dalje nemam pojma.
Treba hrabrosti posle svega.
Redovna kontrola,tj.,UZ i pregled ponovo u februaru.
U borbi za bebu zaboravimo na nas same.
HappyGirl- Broj poruka : 13679
Datum upisa : 05.12.2007
Re: Promene na dojkama
Pre upustanja u postupak vto , izmedju ostalog se odradi i uz dojki kao sto svi znamo. Dojke bile ok. Nakon prvog postupka pojavilo se par fibroadenoma. Nakon drugog postupka broj fibroadenoma porastao, da bi nakon cetvrtog, ako se dobro secam u jodnoj dojci bilo cak 11, a u drugoj par komada.
Kada sam izasla iz price vto, nastavlja se pracenje dojki na svaka tri meseca. Kada je broj fibroadenoma poceo da opada, pracenje na 6 meseci, zatim jednom godisnje. Uglavnom, trebalo je oko 3 godine od poslednje stimulacije da se fibroadenomi povuku. Ostala je jedna cista, mada cu to pregledati kada prestanem da dojim i kada se grudi i hormoni vrate u normalu.
Kada sam izasla iz price vto, nastavlja se pracenje dojki na svaka tri meseca. Kada je broj fibroadenoma poceo da opada, pracenje na 6 meseci, zatim jednom godisnje. Uglavnom, trebalo je oko 3 godine od poslednje stimulacije da se fibroadenomi povuku. Ostala je jedna cista, mada cu to pregledati kada prestanem da dojim i kada se grudi i hormoni vrate u normalu.
Deni- Broj poruka : 1741
Godina : 45
Datum upisa : 08.05.2010
I ja imam fibroadenome. Tacnije operisala sam ih davno prije 18.godina. vratili se nakon 3.mjeseca od operacije. Oni imaju taj recidiv vracaju se i nestaju ali ih treba pratiti svakako. Fibroadenomi se obicno ne operisu, jedino ako su vecih dimenzija. Planiram uskoro i jedan UZ dojki da vidimo gdje smo sada nakon porodjaja i 3 vto. Nadam se da nisu previse rasli i da smo ostali na broju 4.
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 42
Datum upisa : 30.10.2014
Fibroadenome imam poodavno redovne kontrole jednom godišnje,praktikujem posle svake ivf,kada pitam doktorku kada je sledeća kontrola ona kaže posle porodjaja,a ja ću se potruditi da do trud,dodje ubrzo,obećala sam doktorki,...sebi...i vama

sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
Cisto da javim. Bila na uz dojki. Sve ok. Nema vise ni fibroadenoma ni ciste :)
Deni- Broj poruka : 1741
Godina : 45
Datum upisa : 08.05.2010
Bravo Deni! Sad uzivaj!!!
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 42
Datum upisa : 30.10.2014
nisam vam pisala...uh sto se ja isprepadala. primetim ja kao neku izaslinu ili ti bubuljicu tako nesto na bradavici i tako mesec dana,cutim i nikom nista ne govorim nego pravac dr. covek uradi uz kaze sv ok samo mi se neki mecni kanal zapusio kako rece nakon dojenja al uvek ali pregleda on stitnu i rece da ne izgleda dobro...radila hormone koji jos uvek ne pokazuju nikakvo desavanje al svakako za mesec opet kontrola...
MalaSaJuga- Broj poruka : 2140
Godina : 32
Datum upisa : 04.05.2014
Deni,bravo!
Mala, bice to ok, drzim fige. Moguce trenutni disbalans.
Mala, bice to ok, drzim fige. Moguce trenutni disbalans.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
Ta bubuljica -- da nije mlečni blister? Ako jeste, nema veze sa štitnom.MalaSaJuga ::nisam vam pisala...uh sto se ja isprepadala. primetim ja kao neku izaslinu ili ti bubuljicu tako nesto na bradavici i tako mesec dana,cutim i nikom nista ne govorim nego pravac dr. covek uradi uz kaze sv ok samo mi se neki mecni kanal zapusio kako rece nakon dojenja al uvek ali pregleda on stitnu i rece da ne izgleda dobro...radila hormone koji jos uvek ne pokazuju nikakvo desavanje al svakako za mesec opet kontrola...
Tangerine- Broj poruka : 354
Godina : 38
Datum upisa : 25.08.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|