CYClO-PROGYNOVA-SVRAB i OSIP
+2
alisa
Njami
6 posters
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 1 od 1
CYClO-PROGYNOVA-SVRAB i OSIP
Poštovane moje forumke Kutak,
pijem već 6 mjeseci Cyclo progynova jer nemam ciklus. Naime, od kada ga pijem, ja imam ciklus, međutim, dobila sam nekakvo blago crvenilo okolo usana i po obrazima uz svrab. Ovi simptomi su se javili prije 5 mjeseci, pa sumnjam na lijek da on to može prouzrokovati. Na drugim dijelovima tijela nemam takve simptome, osim po licu. Uradila sam i test intolerancije na hranu, i već mjesec i po izbjegavam namirnice koje mi smetaju, ali ništa ne pomaže. Stanje je isto.
Moli Vas da mi se javi neko ako je imao ovakve nus pojave od uzimanja Cyclo progynova. Ginekolog sumnja u ovakvu reakciju na lijek. Bojim se na svoju ruku prekidati uzimati lijek. Ne znam koliko treba organizmu da prihvati lijek?
POzdrav!
pijem već 6 mjeseci Cyclo progynova jer nemam ciklus. Naime, od kada ga pijem, ja imam ciklus, međutim, dobila sam nekakvo blago crvenilo okolo usana i po obrazima uz svrab. Ovi simptomi su se javili prije 5 mjeseci, pa sumnjam na lijek da on to može prouzrokovati. Na drugim dijelovima tijela nemam takve simptome, osim po licu. Uradila sam i test intolerancije na hranu, i već mjesec i po izbjegavam namirnice koje mi smetaju, ali ništa ne pomaže. Stanje je isto.
Moli Vas da mi se javi neko ako je imao ovakve nus pojave od uzimanja Cyclo progynova. Ginekolog sumnja u ovakvu reakciju na lijek. Bojim se na svoju ruku prekidati uzimati lijek. Ne znam koliko treba organizmu da prihvati lijek?
POzdrav!
Njami- Broj poruka : 4
Datum upisa : 18.08.2016
Re: CYClO-PROGYNOVA-SVRAB i OSIP
Ja sam na cikli vec skoro 7 godina o nikad nista slicno mi se nije desilo a pravo da ti kazem i prvi put cujem da neko ima takvu reakciju na nju... da ti ne odgovara pre bi ti se ciklus pobrljavio nego sto bi dobila osip... i ja iskreno sumnjam da ti je to od cikle
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Ja sam pila ciklu godinu dana i nisam imala takve pojave. Jeste li sigurni da je to od cikle? Da nije neka interakcija sa nekim drugim lekom? Sada je i vreme cvetanja ambrozije pa možda je i to....
mamadabudem- Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014
I ja sam imala svaksta nesto od cikle ali osip sigurno nije od nje,jer to su zenski hormoni ,mozes da imas krvarenje u sred ciklusa ,da imas bubuljice,pojacanu dlakavost itd..ali osip nije svojstven hormonima prije da je alergija
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Drage moje hvala vam na odgovorima. Otklonile ste mi sumnje. Necu prestati piti cyclo progynovu. Alergija jd onda. Moram naci uzrok ovom osipu. Eleminisale ste ciklu kao izazivaca.
Imam ja isti takav osip,a pijem je vec pola god.Ciklus mi je uredan s njom.Nekad bude jace,nekad slabije i uvek na pocetku nove kutije,posle prodje.
Posto mi regulisala ciklus,ja je pijem.Bas sam danas bila kod ginekologa,kaze da nastavim.
To jeste od cikle,ali nista strasno.Privikne se organizam.
Posto mi regulisala ciklus,ja je pijem.Bas sam danas bila kod ginekologa,kaze da nastavim.
To jeste od cikle,ali nista strasno.Privikne se organizam.
lela1984- Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014
Hvala draga Lela1984 na odgovoru. Sve mi koristi
Ne reaguju svi isto. Nije to nista strasno, ne brini, privici ce se organizam.
lela1984- Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014
Nadam se. Evo cesem se. Nocu mi je gore stanje
I ja sam imala blagi svrab, ali po butinama i to samo od braon tableta. Nisam zbog toga prekidala terapiju, imala sam vise koristi od nje nego sto mi je to smetalo. U mom slucaju nije bilo stvarno strasno. Ako imaj jaci svrab, javi se obavezno dr da vidis da li je sigurno od nje ili je nesto drugo u pitanju.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu