Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+48
daduska
Zmajuška
bobica83
jelena.kuburic
Vanja80
Vanilla
winni
alex11
dr mali pariz
zvoncica36
JednaSova
noja
lenjivica
Deni
heart84
mirjanamirjana1986
mamadabudem
annci
ivanicasale
leptirica1977
MalaSaJuga
micaubica83
Amna84
Eho
tatjanica
bak
alisa
PalcicaBg
nina :)
masato
caci
Smrdica
Šašava
Sirijus
BiKsi :)
Bobaue
BabyBear
Lija
Ancica 87
Mimi12
Tebi
saska1
Sofija Veks
kiki5
Blanka
tiramisu
Jerapetra
mimi85
52 posters
Strana 3 od 40
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Ne znam Mimi šta da kažem. Dosta toga je izmišljeno sa namerom da se uzme lova. Verujem da i dr koji nisu na spisku, a imaju iskustvo, znaju da urade ekspertski uzv. Sa druge strane mnoge trudnice su mirnije kad urade to kod nekog ko ima licencu, što je skroz razumljivo.
Meni danas većinu dana prvi put posle dužeg vremena nije bilo muka i mogla sam da funkcionišem, međutim mene je i to uplašilo, mislila sam šta sad nije u redu?? Sad evo opet mučnine, nikako mi se ne može ugoditi
Meni danas većinu dana prvi put posle dužeg vremena nije bilo muka i mogla sam da funkcionišem, međutim mene je i to uplašilo, mislila sam šta sad nije u redu?? Sad evo opet mučnine, nikako mi se ne može ugoditi
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Pa tako prestaju...prorede se, pa sve imas vise "svetlih" dana... Stvarno je mnogo lakse kad se izadje iz tog perioda. Videces vec.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Mimi, ja mogu da potvrdim sve sto je Tebi rekla za prof Novakov, radila sam kod nje oba ekspertna ultrazvuka, a znam i zene koje su kod nje vodile/vode trudnocu i svi imaju samo reci hvale. Od doktora koji su na spisku da imaju licencu znam jos da je dobar dr Parovic, on je radio u porodilistu u Pancevu a sad radi privatno, ako ti je to blize. Za BG stvarno ne znam, mozda se javi jos neka od zena.
Lija- Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015
I od mene glas za dr Novakov mislim da joj nema premca..
Smrdica- Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014
Stvarno je nesto izgleda pala aktivnost.
Imam pitanje, da li ima neki lek protiv bolova koji sme da pije dojilja...?
Spremami se menstruacija, i jaaako me boli desni jajnik, maltene kao porodjajni bolovi su.
Ja sam iz BG, ali nisam ni isla na taj EUZ, bila sam u Frontu kod dr Ristica na pregledu oko 20.-e nedelje trudnoce, i to shvatila kao to :) Mislim d aje moja kumica isla kod ovog Ilica (sa spiska), moram proveriti. Uglavnom znam da zene idu privatno, da snime 4D, i da je to taj EUZ. I znam da postoje neka dva poznata doktora za to.
Imam pitanje, da li ima neki lek protiv bolova koji sme da pije dojilja...?
Spremami se menstruacija, i jaaako me boli desni jajnik, maltene kao porodjajni bolovi su.
Ja sam iz BG, ali nisam ni isla na taj EUZ, bila sam u Frontu kod dr Ristica na pregledu oko 20.-e nedelje trudnoce, i to shvatila kao to :) Mislim d aje moja kumica isla kod ovog Ilica (sa spiska), moram proveriti. Uglavnom znam da zene idu privatno, da snime 4D, i da je to taj EUZ. I znam da postoje neka dva poznata doktora za to.
Šašava- Broj poruka : 956
Godina : 43
Datum upisa : 30.04.2015
[size=53]Ja ne znam Sasava, ali drugar internet kaze:[/size]
[size=53]"Nakon porođaja, u periodu dojenja, žene bi trebalo da izbegavaju upotrebu lekova jer se oni mogu negativno odraziti na razvoj bebe. Ukoliko je primena ipak neophodna, dojenje treba izbegavati u periodu maksimalne koncentracije leka u mleku (jedan do dva sata nakon oralne doze). A lekove koji se koriste u jednoj dozi - treba uzeti pre najdužeg peirioda bebinog spavanja."[/size]
[size=53]I od lekova koji su nabrojani stoji da moze ibuprofen i paracetamol.[/size]
[size=53]"Nakon porođaja, u periodu dojenja, žene bi trebalo da izbegavaju upotrebu lekova jer se oni mogu negativno odraziti na razvoj bebe. Ukoliko je primena ipak neophodna, dojenje treba izbegavati u periodu maksimalne koncentracije leka u mleku (jedan do dva sata nakon oralne doze). A lekove koji se koriste u jednoj dozi - treba uzeti pre najdužeg peirioda bebinog spavanja."[/size]
[size=53]I od lekova koji su nabrojani stoji da moze ibuprofen i paracetamol.[/size]
Hvala, Mimi!
Znam da nije preporucljivo,
kuliram ja,
ali ako bas bude nepodnosljivo, da znam
Znam da nije preporucljivo,
kuliram ja,
ali ako bas bude nepodnosljivo, da znam
Sasava ja popijem panadol,pomogne mi...
Ancica 87- Broj poruka : 1382
Datum upisa : 05.09.2014
Hvala, Ancice! Jos se borim protiv lekova!
Sinoc sam isto imala bolove. Pozajmih termofor od bebe, i to me je umirilo
Sinoc sam isto imala bolove. Pozajmih termofor od bebe, i to me je umirilo
Zene,jel opasan secer u trudnoci? Uradila krvnu sliku i glukozu,sad stigao rez 6,4 mi je glukoza. Bas sam se zacudila,zar nije rano za trudnicki secer,ipak sam tek 9-ta nedelja.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Zene pomagajte....
Urinarnu infekciju od juce, dala danas za urinu kulturo rezultati tek u sredu a do srede
Pijem cajeve, ali i to nesmem puno jer sadarze tanin a taj nije bas preporucljiv u trudnocu. Vodu isto pijem..terame svaki minut na wc i po par kapi a boli i pece strasno !!!!!
Urinarnu infekciju od juce, dala danas za urinu kulturo rezultati tek u sredu a do srede
Pijem cajeve, ali i to nesmem puno jer sadarze tanin a taj nije bas preporucljiv u trudnocu. Vodu isto pijem..terame svaki minut na wc i po par kapi a boli i pece strasno !!!!!
caci- Broj poruka : 4530
Datum upisa : 22.01.2009
Uzmi caj pancicev, kod bakterija u mokraci za decu i trudnice, broj 85, ekstra je.
masato- Broj poruka : 157
Godina : 46
Datum upisa : 10.11.2013
Tiramisu povisena ti je glukoza, ali nista strasno.Nadam se da nisi nesto jela pre vadjenja krvi. Ali i ako si 24h pre jela nesto jako slatko ili puno ugljenih hidrata moze tako malo da skoci.Ako ti nije trosak mozes kupiti aparat pa meriti sama sebi.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Tiramisu, ti nemas IR i nisi pila Glukofaz/Siofor?
I ako nemas moras u trudnoci povesti racuna o ishrani, bez secera i umereno sa ugljenim hidratima. Trudnicki dijabetes se dobija znatno kasnije, ne brini sad o tome.
Pre ce biti da si nesto vecerala sto ti je podiglo secer. Samo vodi racuna o veceri pre vadjenja krvi. Dovoljno je da pojedes vise hleba i da ti nalaz glukoze bude malo povisen.
I ako nemas moras u trudnoci povesti racuna o ishrani, bez secera i umereno sa ugljenim hidratima. Trudnicki dijabetes se dobija znatno kasnije, ne brini sad o tome.
Pre ce biti da si nesto vecerala sto ti je podiglo secer. Samo vodi racuna o veceri pre vadjenja krvi. Dovoljno je da pojedes vise hleba i da ti nalaz glukoze bude malo povisen.
Nemam problem sa IR ni sa glukozom,do sada sam puno puta vadila i nikad nisam pazila pa mi je uvek bio oko 4. Za svaki slucaj sam zakazala kod prof.Sumarac. Ovo me je uplasilo:
"Povećane vrednosti estrogena i progesterona u prvom trimestru graviditeta povećavaju sintezu i sekrecije insulina i senzitivnost tkiva na insulin.
Ukupni rezultat su niže vrednosti glikemije našte i postprandijalno.
Fiziološki značaj ove promene metabolizma je zaštita embriona i fetusa od visokoh vrednosti glikemije"
"Povećane vrednosti estrogena i progesterona u prvom trimestru graviditeta povećavaju sintezu i sekrecije insulina i senzitivnost tkiva na insulin.
Ukupni rezultat su niže vrednosti glikemije našte i postprandijalno.
Fiziološki značaj ove promene metabolizma je zaštita embriona i fetusa od visokoh vrednosti glikemije"
Pa idi kod dr, bices mirnija.
Sad dosla od prof.Sumarac. poslala me na test opterecenja glukozom 50gr. Kaze da ne opterecuje bebe sa vecom dozom.
Kako ono bese,jela sam oko 19h jel dosta da ne jedem do 09h ujutru pa da idem na test?
Kako ono bese,jela sam oko 19h jel dosta da ne jedem do 09h ujutru pa da idem na test?
Mislim da je dosta.Ja nisam jela 12 sati pre vadjenja krvi.
Tiramisu, mislim da se nista od 18h ne jede, ali mozda je to kod vas trudnica drugacije, ne znam.
A test mozes vec u 8 da krenes da radis, mislim da ide tako rano
A test mozes vec u 8 da krenes da radis, mislim da ide tako rano
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
Mislim da sat-dva ne igra ulogu, kao ni vreme kad se vadi. Bitno je da vecera bude lagana i da je vadjenje krvi odmah posle budjenja. Ne da ustanes npr u 6, pa odes u 9 na vadjenje. I mnogo je bitno da ne hodas mnogo, da odes kolima, taxijem do laba. Kao i da izmedju vadjenja krvi tamo mirujes. U nekim laboratorijama to sve naglase, ali u nekim ne.
Mada pretpistavljam Tiramisu da si ti to vec jutros obavila .
Odradila sam. 0min 4,5 a 60min 8,4.
Tsh 0,009 ref.za 1 trimestar (0,2-3,50)
Koliko vidim nije dobro,ako sam dobro razumela u 60min je gornja granica 7,8
A stitnu nemam ocigledno ☺☺
Tsh 0,009 ref.za 1 trimestar (0,2-3,50)
Koliko vidim nije dobro,ako sam dobro razumela u 60min je gornja granica 7,8
A stitnu nemam ocigledno ☺☺
Nije da nemas stitnu, nego ti stitna luci previse tiroidnog hormona.Ne znam kako to utice na trudnocu, javi rezultate prof.Sumarac i najbolje ce ti ona reci.
I ja sutra treba da radim secer, al je meni doktorka napisala pre i posle jela da radim.
I ja sutra treba da radim secer, al je meni doktorka napisala pre i posle jela da radim.
Bilo je ovde slucajeva kad je padao TSH u trudnoci. Znam da je Annci imala isti slucaj. Jos neko, ali ne mogu da se setim ko. Isto su iznosi bili prakticno 0. Ali nisu joj davali nikakvu terapiju koliko se secam. Bolje da je nizak nego visok.
Nisi radila insulin, samo glukozu?
Nisi radila insulin, samo glukozu?
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Strana 3 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu