KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+48
daduska
Zmajuška
bobica83
jelena.kuburic
Vanja80
Vanilla
winni
alex11
dr mali pariz
zvoncica36
JednaSova
noja
lenjivica
Deni
heart84
mirjanamirjana1986
mamadabudem
annci
ivanicasale
leptirica1977
MalaSaJuga
micaubica83
Amna84
Eho
tatjanica
bak
alisa
PalcicaBg
nina :)
masato
caci
Smrdica
Šašava
Sirijus
BiKsi :)
Bobaue
BabyBear
Lija
Ancica 87
Mimi12
Tebi
saska1
Sofija Veks
kiki5
Blanka
tiramisu
Jerapetra
mimi85
52 posters

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 17 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Vanilla 19/7/2016, 09:58

Ćao devojke, imam jedno pitanje za trudnice pogotovo praške, do kad ste koristile utrogestan? Na izveštaju piše kako postepeno smanjivati do 16.ned i piše eventualno nastaviti do 32.ned. Kod dr idem tek u ponedeljak.
osmeh srce
Vanilla
Vanilla

Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 17 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od tiramisu 19/7/2016, 10:02

Ja nisam praska ali ako ti znaci nesto,i dalje sam na full terapiji. Kontrolu imam za mesec dana pa cu pitati tada opet dr.
Dosadio mi je utrogestan 3 puta dnevno.
tiramisu
tiramisu

Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanilla 19/7/2016, 10:05

Da znaš da je i meni dosadio, uspori mi i creva koja su svakako lenja... Sad sam samo na 200 mg
Tiramisu i ostale trudnice drage, jel rastu stomačići, jeste se ugojile?
Vanilla
Vanilla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lija 19/7/2016, 10:28

Ja sam 34. nedelja i i dalje koristim utrogestan, dr mi je rekao da cemo ga ukidati tek u 38. nedelji. Isto uzimam samo 200mg dnevno.
Lija
Lija

Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 19/7/2016, 11:15

Ja ti Vanila odgovorila na Koracima...
Kod mene su ostavili 2x100 preventivno.

Mimi12

Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 19/7/2016, 15:54

Ma meni su ostavili 3*200. Kontrola u 5-om mesecu.
Bogami vanilla meni se sada vidi i ujutru a uvece je bas veliki ☺ danas mi je rodjendan i trazila sam muzu da mi kupi onaj jastuk kao glista iako ne znam kako se koristi. Moram to da izguglam. Mozda sa njim budem lepse spavala.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tebi 19/7/2016, 16:27

Kod mene je bilo do 12.nedelje 4x200mg, od 12. do 14.nedelje 3x200 mg i od 14.nedelje sam na 2x200mg, kaze doktorka do kontrole, koja je u 20.nedelji. Da se pitam ja to ne bih ni smanjivala, bar da ostanes 2x200mg.To cu i da je pitam jer se nekako osecam sigurnije.
Tebi
Tebi

Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 19/7/2016, 17:27

Tiramisuuu, srecan rodjendan!!!!! ff ff ff

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobaue 19/7/2016, 17:29

Tiramisu srecan rodjendan ! love

Bobaue

Broj poruka : 658
Godina : 46
Datum upisa : 27.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanilla 19/7/2016, 18:06

Hvala devojke  love
Tiramisu, srećan rođendan! osmeh srce
Vanilla
Vanilla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 19/7/2016, 23:13

Hvala drage moje.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od caci 20/7/2016, 10:32

Tiramisu SRECAN TI RODJENDAN !!! c

Sto se tice utrogestana i ja ga jos uvek koristim, bilo je 2x100 preventivno i oralno, ali od kad sam dobila kontrakcije pojacali na 2x200 vaginalno.

Ovih dana malo mi skace pritisak 120/60-70 , izgleda normalno ali ja sam celi zivot sa 90/60 pa mi ovo smeta, glava mi je teska. Dr kaze nista terapija sem redovnog kontrolisanja. Pa videcemo. Mozada je i zato sto sve vreme lezim a to me pomalo cini nervoznom. Pokusavam da budem smirena koliko mogu.

Ljubim cureeee sveee ljubav ljubav ljubav
caci
caci

Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JednaSova 20/7/2016, 16:34

Drage moje,
moram da povremeno svratim na ove stranice i bacim brzinski pogled na nove trudnice i one koje ce to uskoro svakako biti.
Meni je ovaj nas Kutak mnogo znacio, u ono vreme kad mi je podrska bila preko potrebna.

U dobrom drustvu sve brze i lakse prodje. Sreca se umnogostruci, a tuge traju krace i dobijaju se nova krila za neke nove pobede.

Ljubim vas i grlim sve do jedne!
srca1 srca1 srca1 srca1 srca1
JednaSova
JednaSova

Broj poruka : 245
Godina : 50
Datum upisa : 11.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 21/7/2016, 11:08

Ne znam gde da postavim pitanje a malo sam uplasena. Jel se desilo nekom da u trudnoci proradi stitna. TSH mi je 0.005 FT4 ide do 34. Prof.Sumarac misli da je od pronizona. A hematologa se ne setih da pitam da li je to tacno.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tebi 21/7/2016, 13:44

I meni je prof.Sumarac tvrdila da mi stitna divlja od pronizona.Moj sadasnji endokrinolog tvrdi da ne moze stitna da se poremeti od pronizona i zaista od kad me ona vodi i pored pronizona u prosloj i ovoj VTO stitna mi je bila mirna.
Prosla si 12.nedelju i prosla je organogeneza za koju je bitna stitna, sad vec nije strasno nista. Mozda ti i uvede lekove.
Tebi
Tebi

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 21/7/2016, 14:16

Uh Tebi sada mi tek nije dobro. Ja sam prvi put vadila TSH u 9-oj nedelji kada je bio 0.009 a ft4 34. Tada mi je i rekla da je od pronizona. A ja glupaca sinoc nisam pitala Miljica da li moze da bude od toga.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 21/7/2016, 14:55

Tiramisu nemoj sad da se nerviras, nije vjerovatno nista strasno. Ja bas i ne znam puno o problemima stitne jer me to zaobislo srecom, ali znam da mi je kad sam vadila u pocetku nalaze stitna divljala i endokrinolog mi je rekla da je to normalno u prvom trimestru i da izvadim ponovo nalaze kad udjem malo u drugi trimestar, i tada su bili ok. E sad dal je bila u pravu ili ne ko ce ga znati.

A sta nam je sa Kiki???? Do sada se sigurno porodila, tj morala je sreca
Kiki javi se, pisi nam kako si prosla i kakav je bio prvi susret sa smotuljkom zamotuljkom srca srca srca srca
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 21/7/2016, 15:11

Ja sam 14-a nedelja. To je valjda drugi trimestar.
Sve hocu da kazem Biksi kada mi je termin ali ne znam ni sama. Na dabl testu pise 21.01.2017 a ginekolog kaze 13.01.2017.
Sa obzirom da blizanci idu malo ranije,postoje izgledi da ce mi deca ipak biti 2016.godiste ☺
Blanka,kada ti je divljala stitna znaci nisi dobila lekove?
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tebi 21/7/2016, 15:30

Tiramisu uopste nemoj da se opterecujes jer kad je TSH visok to moze lose da utice na bebu i dovede do spontanog. Sustina je da si ti imala i imas viska tiroidnog hormona, znaci dala si bebama dovoljno jer njima taj hormon treba prvih 12 nedelja kada razvijaju svoju stitnu. Kad odes sledeci put na kontrolu pitaces sve.
Tebi
Tebi

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 22/7/2016, 22:51

Bila sam kod endokrinologa. Tsh mi je poludeo zbog trudnoce ali nista opasno.pritisak 99/55 (to mi je rekord) sto se tice secera na dijeti sam,trudnicki dijabetes u najavi.
Bila i kod hematologa,tu sam ok.ista terapija,cak i pronizon ostavio do daljnjeg.
Jos sutra da upoznam dr.Jurisica i odlucim da li on ili dr.Dukanac da mi vodi trudnocu i porodjaj.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 22/7/2016, 23:00

Tiramisu,nisam dobila nikakve ljekove, jer sam kasnije provjerila nalaze i bili su svi ok.
Vidim da je problem sa secerom u najavi, tu obavezno povedi racuna o ishrani,vece sanse imas da dobijes gestacijski dijabetes od trudnica koje nose jednu bebu.
Zaboravila sam da ti kazem da pijes dosta vode, da povedes racuna o ishrani i zbog hemoglobina jer ce vremenom da ti pada i sigurno ces dobiti suplemente za gvozdje dodatno. Bitno je da hemoglobin odrzis na nekom normalnom nivou jer nosis dvije bebe a one vuku duplo Very Happy Jao kad se sjetim sta sam sve jela i pila lol!
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 22/7/2016, 23:25

Blanka,to za vodu su mi nekoliko puta rekli a ja nesto nikako da pocnem da pijem. Ipak sam kuci non stop pa mi se nesto i ne trazi.
Da, krvna slika mi je losija ali kazu da je to normalno. Dobila sam da pijem elevit i omega 3 natal.Pricaj sta si jela i pila,samo da mi budu zdrave bebe ne pitam koja je hrana.
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lija 23/7/2016, 12:44

tiramisu, za hemoglobin i gvozdje je dobar caj od koprive i sok od cvekle. Ja sam to pila ali mi je svejedno hemoglobin pao pa sam dobila da pijem feroglobin i onda se vratio u normalu. Sad pred kraj mi je opet hemoglobin malo ispod donje granice cak i pored suplemenata. Sok od cvekle pravis tako sto u sokovniku iscedis svezu cveklu, limun, jabuku, sargarepu, narandzu, grejp... Onda ostavis sok u frizideru da odstoji oko 2h u otvorenoj flasi (ima nekih toksina koji ispare kad odstoji, zaboravila sam detalje) i to je to, dodas vode ako hoces. Bitno je samo da pored cvekle imas i neko citrusno voce jer je za apsorpciju gvozdja potreban vitamin C pa onda nadjes koja ti se kombinacija najvise svidja.  A ima i da se kupi sok, mada je domaci mnogo lepsi :)
Vodu moras, makar i na silu, lepo uzmes flasu od 1.5l kao dozu i pijes ceo dan dok ne popijes.
Lija
Lija

Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/7/2016, 13:23

Slazem se sve s Lijom. Moras vodu Tiramisu, veca je pretnja da se dobije i urinarna infekcija ako ne pijes dovoljno vode. Nisam ni ja neki ljubitelj tih litara vode (kazu, mora 2 l), i cim nekoliko dana zaboravim da pazim na kolicinu, pocinje besika da nesto ziga, bolucka.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/7/2016, 13:32

Da li ima neko savet vezano za komarce? Postoji li neki preparat koji moze da se koristi u trudnoci kao Autan? Inace me "hoce" komarci, a otkad sam trudna, nepodnosljivo je ako se nadjem napolju predvece kada krecu u akciju. Glupo je da ne izlazim na vazduh i u prirodu zbog njih, ali od svakog uboda imam rane, posto to iscesem posle jer svrbiiiiii Sad .

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu