Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+47
medolino
tiramisu
Deni
libra35
Blanka
lenjivica
Vanilla
Niny
fight&faith
jadranka
Vuchica
Zmajuška
Jerapetra
saska1
Tebi
alex11
SladZana
masato
mirjanamirjana1986
sanja 73
Bobaue
PalcicaBg
Eho
Ancica 87
MalaSaJuga
alisa
Smrdica
Sirijus
tatjanica
Lija
Šašava
Vanja80
noja
micaubica83
BabyBear
Sofija Veks
sandrolina
caci
nina :)
mimi85
BiKsi :)
bak
kiki5
annci
AriesGirl
Vecka
Mimi12
51 posters
Strana 15 od 40
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Zenice, samo da vas sve redom ljubnemo Djole i ja!
Dobro smo, sao sto non stop skitkamo. I porasli smo, pa sve manje spavkamo preko dana. Bar u kuci. Napolju mogu da spavam koliko hoces...
Kod fizijatra bili na kontroli, i nije bas zadovoljna koliko cvrsto drzimo glavicu..dala nam silu neku vezbi. Joj, kako se moj lenjiguz ne raduje tom vezbanju
Juce imali redovnu kontrolu i primili vakcinu! 6500 g i 65 cm!!! Nasa pedijatrica je prezadovoljna. Kod nje je lenjiguz dizao ne samo glavu, nego i ceo prednji deo. Zena kaze da je to jedna srecna, zadovoljna, opustena i prvenstveno razmazena beba Kaze da ga mnogo mama pazi i nosa, pa je zato tako opusten. Ali svi refleksi su mu savrseni, tako da ce nas samo jednom iznenaditi i ucvrstiti se. Naravno da cemo mi svakako vezbati, alli nism nesto isprepadana...bar ne jos uvek
Debelice, zelimo vam sto dosadniji ostatak trudnoce!
Dobro smo, sao sto non stop skitkamo. I porasli smo, pa sve manje spavkamo preko dana. Bar u kuci. Napolju mogu da spavam koliko hoces...
Kod fizijatra bili na kontroli, i nije bas zadovoljna koliko cvrsto drzimo glavicu..dala nam silu neku vezbi. Joj, kako se moj lenjiguz ne raduje tom vezbanju
Juce imali redovnu kontrolu i primili vakcinu! 6500 g i 65 cm!!! Nasa pedijatrica je prezadovoljna. Kod nje je lenjiguz dizao ne samo glavu, nego i ceo prednji deo. Zena kaze da je to jedna srecna, zadovoljna, opustena i prvenstveno razmazena beba Kaze da ga mnogo mama pazi i nosa, pa je zato tako opusten. Ali svi refleksi su mu savrseni, tako da ce nas samo jednom iznenaditi i ucvrstiti se. Naravno da cemo mi svakako vezbati, alli nism nesto isprepadana...bar ne jos uvek
Debelice, zelimo vam sto dosadniji ostatak trudnoce!
annci- Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013
Vanja80 ::Poslala sam mail u Feronu za Miticku, tako da se nadam u toku dana da ce mi odgovoriti da li da nastavim da pijem omega-3 ili ne.
Hvala Blankic na informaciji, sto bi rekli, zlata je vredna!
E super Vanjuska. Ja ovu moju ne mogu zvati jer ona nije za omegu kao sto rekoh. Taman da vidimo sta ce Miticka reci. Inace muz jutros kupio pre mama duo necu piti dok ne javis pa cu elevit
Ljubac za tebe i bebu
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Zene, ja se ovih dana samo bockam i radim analize, kontrole se zaredjale.
Prosli mesec 11.03 kontrolisala sam insulin, naste 15,3 ( ref. 3-25 ), dva sata posle jela bio je 71,1.
Glukoza naste 4,4, dva sata posle jela 6,1.
Tad sam pila tefor 3*500 mg.
Endokrinolog mi je promenila terapiju, proslo je 5 nedelja kako pijem glukofaz 850 mg dve dnevno, rezultati sledeci :
insulin naste 13, dva sata posle jela 58,7.
Glukoza naste 4,1, posle dva sata 6,3.
Dala mi je da radim i TSH, citala sam da to pokazuje efekat terapije, 0,78 ( referentne 0,35-4,95 ).
Cini se da ima pomaka, a sad, da li je dovoljan, obzirom da sam dosta korigovala ishranu.
Prosli mesec 11.03 kontrolisala sam insulin, naste 15,3 ( ref. 3-25 ), dva sata posle jela bio je 71,1.
Glukoza naste 4,4, dva sata posle jela 6,1.
Tad sam pila tefor 3*500 mg.
Endokrinolog mi je promenila terapiju, proslo je 5 nedelja kako pijem glukofaz 850 mg dve dnevno, rezultati sledeci :
insulin naste 13, dva sata posle jela 58,7.
Glukoza naste 4,1, posle dva sata 6,3.
Dala mi je da radim i TSH, citala sam da to pokazuje efekat terapije, 0,78 ( referentne 0,35-4,95 ).
Cini se da ima pomaka, a sad, da li je dovoljan, obzirom da sam dosta korigovala ishranu.
Vanja80- Broj poruka : 894
Datum upisa : 25.01.2015
Annči nedostaješ, ali sve ti je oprošteno imaš pametnija i mnogo zabavnija posla. Ljubim tebe i Djoleta a to ce se sve srediti, nista strasno.
Annci, ljubac za tebe i Djoleta, samo skitajte i uzivajte u lepom vremenu. Kao sto kaze Blanka, sredice se to sa glavicom, nije nista strasno.
Blankic, javljam cim dobijem neku informaciju od Miticke.
Blankic, javljam cim dobijem neku informaciju od Miticke.
Vanjuska, pa ima pomaka,ali treba jos vremena da bi glukofaz djelovao. Bar mislim tako, mozda grijesim. Samo ti nastavi da se pazis ishranom i sve ce doci na svoje. Vidis, ti i dalje pijes terapiju a meni je ukinula posle 12 - te nedelje. Sve kako koji dr. Vjerovatno si pisala i za ovo Mitickoj pa ce ti odgovoriti oni brzo.
Blanka, tebi su rezultati bili dobri, verovatno ti je zato ukinula, meni je insulin bas poceo da divlja.
Meni je rekla da cu najverovatnije celu trudnocu piti, ja je pitam hocu onda moci da dojim, kaze ona meni, gde ste vi vec otisli, polako, korak po korak.
Kod endokrinologa idem na polikliniku - dr Edita Stokic, u ponedeljak imam kontrolu. Ja se nadam da je krenulo na dobro, pretpostavljam da treba vremena.
Ljubac za tebe i smizle!
Meni je rekla da cu najverovatnije celu trudnocu piti, ja je pitam hocu onda moci da dojim, kaze ona meni, gde ste vi vec otisli, polako, korak po korak.
Kod endokrinologa idem na polikliniku - dr Edita Stokic, u ponedeljak imam kontrolu. Ja se nadam da je krenulo na dobro, pretpostavljam da treba vremena.
Ljubac za tebe i smizle!
Vanjuska, po mojoj dr endokrinologu nijesu bili dobri, ona je meni frku napravila kad je secer bio 5,8 nakon rucka. Nego mi je rekla da siofor posle 12. nedelje nema efekta nikakvog i da ako ne sredim ishranu ide insulinska terapija, na sta se moj ginekolog zaprepastio. Ja sam zaista kao sto znas vodila racuna o ishrani i jedva cekala oggt test koji je pravo mjerilo stanja u organizmu. Mislim da je moja dr endokrinolog bila prestroga, jer jos ne znam da je nekom bez terapije secer bio 5,8 2h nakon rucka a da je endokrinolog rekao da je to uzas, kao ona meni, prestravila me bila. Onda mi je muz sakrio aparat za mjerenje secera, po nalogu moje dr ginekologa, i sad kad je oggt u redu ja samo mjerim glukozu naste kad i sve ostale nalaze i ona je uvijek oko 4, 4.5. Udavih te, raspisah se, ali eto da zapisem svoje iskustvo.
Ljubim i ja vas dvoje
Ljubim i ja vas dvoje
da li je normalno oosecati bezbolne kontrakcije u petom mesecu ili neko stezanje u dnu stomaka na sekundu ?
alex11- Broj poruka : 55
Godina : 44
Datum upisa : 09.10.2015
Alex, zatezanje i bolovi su normalni usled sirenja meterice i ligamenata. Ali ako osjecas ucestale bolove, jace koji se smjenjuju na 10, 15 min moguce da su kontrakcije. Sad ne znam kakve bolove tacno imas? Svakako ako su ucestali i jaci podji kod dr.
Blanka, baletankice su predivne ! ♡♡♡
Ancice, bravo za zubic i dobre rezultate!
Ancice, bravo za zubic i dobre rezultate!
AriesGirl- Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012
Blanka, ja sam pila Femibion 2 (sadrzi omega 3) i koristila Fragmin.
Annci, bravo za velikog decka. Sve ce se to srediti.
Annci, bravo za velikog decka. Sve ce se to srediti.
I mi non-stop skitamo, a i Filip sve krace spava preko dana, zato i ne stizem da ispratim desavanja na Kutku, niti da pisem. Za vikend smo ga vodili na Palic (100 km u jednom pravcu). To je bio prvi put da smo se vozili van grada. Bio je dobar, lepo je podneo put. Bas je uzivao, a i mi sa njim.
Ljubim sve devojke i decicu.
Ljubim sve devojke i decicu.
blanka ja sam to zatezanje osecala citav dan traje sekundu i pusti me ali bilo je bas cesto maltene stalno a ja nisam znala sta je to e jutros me je sa desne strane pocelo da onako preseca bolucka bila sam u bolnici u kotoru sve je u redu nisam ni otvorena beba super,moguce je da se materica siri.vratila sam se kuci jer bi se tamo psihicki razbolela.hvala ti blankiccBlanka ::Alex, zatezanje i bolovi su normalni usled sirenja meterice i ligamenata. Ali ako osjecas ucestale bolove, jace koji se smjenjuju na 10, 15 min moguce da su kontrakcije. Sad ne znam kakve bolove tacno imas? Svakako ako su ucestali i jaci podji kod dr.
Alex neka si bila da bi bila mirnija. Za te bolove uzmi magnezijum direkt 300 on opusta misice materice. Vecini pomaze. Ako vec ne pijes :)
Bitno je da je sve ok.
Aries ljubac za tebe i Fićka i hvala na infi.
Bitno je da je sve ok.
Aries ljubac za tebe i Fićka i hvala na infi.
Poslednji izmenio Blanka dana 21/4/2016, 20:35, izmenjeno ukupno 1 puta
Alex11, napisi mi kad ti je termin, da te upisem utermine! super da je sve super
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
ne pijem magnezijum prepisao mi buskopan za bolove .uzecu ja to. termin mi je 22 septembar ali nasa doktorka kaze da srecan dogadjaj treba da bude u 36 nedelji mesec ranije
alex11 ::ne pijem magnezijum prepisao mi buskopan za bolove .uzecu ja to. termin mi je 22 septembar ali nasa doktorka kaze da srecan dogadjaj treba da bude u 36 nedelji mesec ranije
Zbog ranijih problema pretpostavljam? Ides na carski je li? Pominjes Kotor jesi iz Kotora ili okoline?
Vanja,meni su bili 130 trombociti pre trudnoce a u trudnoci sam koristila fraksi i na dve nedelje sam morala da vadim rezultate tokom cele trudnoce,pratili su da mi ne padnu trombiciti.Meni je pomogla folna kiselina pila sam je 3x dnevno po nalogu hematologa i sve je bilo ok.Nekoliko dana pre porodjaja su mi pali na 70 i digli su frku u Visegradskoj nisu smeli da mi rade cr da ne iskrvarim.Smanjili su mi dozu fraxija od 3 puta na jednom dnevno,odmah su mi skocili na 80 i tad su me porodili na cr uz prisustvo hematologa.Jedva su mi potpisali hematolog i internista da moze cr.Odem kod interniste kaze ne smem da potpisem,idi kod hematologa
Hematolog isto tako rekao idi kod interniste,dok im moj ginekolog nije pozvao na humanu i tad su odlucili da mi se anji fraxi da bi skocili trombociti da bi mogli da me porode.Trombociti su jako bitni za porodjaj kao i hematolog.
Hematolog isto tako rekao idi kod interniste,dok im moj ginekolog nije pozvao na humanu i tad su odlucili da mi se anji fraxi da bi skocili trombociti da bi mogli da me porode.Trombociti su jako bitni za porodjaj kao i hematolog.
micaubica83- Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014
Blanka,baletankice su predivne,nadam se da si dobro :-).Anci i moja devojcica je slabo drzala glavicu vezbice su zakon.
Micka moja pa gdje si? Mi smo ok, nadam se da su tvoje bebice dobro i da lijepo napredujete i da uživate.
I ja pijem 2 folne na dan po savjetu hematologa. A reci mi da li si pila omegu 3?
I ja pijem 2 folne na dan po savjetu hematologa. A reci mi da li si pila omegu 3?
Omega 3 ne ide uz fraxi,mi smo hvala Bogu dobro,bebice rastu :-)
Sad sam u zbunu totalno. Neko pije neko ne
Al svakako provjericu sa dr.Hvala Mico, Ljubim vas
Al svakako provjericu sa dr.Hvala Mico, Ljubim vas
Alex, da nisu to one Brakston-Hiksove kontrakcije?
One treba da su bezbolne, ali se osecaju kao grcenje materice na neko vreme.
http://roditeljsrbija.com/brakston-hiks-kontrakcije/
One treba da su bezbolne, ali se osecaju kao grcenje materice na neko vreme.
http://roditeljsrbija.com/brakston-hiks-kontrakcije/
Šašava- Broj poruka : 956
Datum upisa : 30.04.2015
Upravo sam sad procitala temu fragminke i heparinke,pisu zene da se omega 3 ne ide sa fraxijem ali ti ipak pitaj dr.A zasto pijes omegu?
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Strana 15 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu