KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+53
Smrdica
Zmajuška
millena
libertte
Erata
lenjivica
tulumba
ivanicasale
LaFolie
micaubica83
nina :)
jelena*mama2andjela*
neris8
veki1
Cala Domingos
Stenli
libra35
bezdan
Likoli
tuli
ragaco
bak
JocY
fight&faith
Niny
MAAKKI
tatjanica
d77
JednaSova
Petkana
PalcicaBg
lelas
zvoncica36
Vecka
Sofija Veks
Djurdjevak79
Klarica
saska1
MalaSaJuga
BiKsi :)
Ninche
Strumfeta78
dragana76ns
KoMetaK
Maksi
Vuchica
SladZana
mamadabudem
lela1984
Ancica 87
ganedina
sareni leptir
makac71
57 posters

Strana 19 od 40 Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od tatjanica 11/2/2015, 13:10

....super,sanjaaaa...sad samo uzhivajte!!! trudnica
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Zmajuška 11/2/2015, 13:22

Sanjice, draga, vidiš da sam još u decembru pogodila da je dečak Very Happy . A ti sumnjaš u moje proročke sposobnosti Wink . Radujem se i ljubim vas!!!
Zmajuška
Zmajuška

Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 11/2/2015, 14:19

Zmajuska draga, pogodila nego sta. Ljubim te i jedva cekam da te vidim:12a:
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 11/2/2015, 20:48

Drage naše tete, mi smo juče napunili 4 meseca i sada smo veliki  osmeh srce  osmeh srce  osmeh srce

Ljubimo vas sve redom  ljubav  ljubav  ljubav

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 2qs73g0
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 11/2/2015, 21:17

Draga Nini tvoj decak je pravi dasa osmeh srce
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 12/2/2015, 00:28

Ancice, samo miruj, vazno je da je bebac dobro!

Sanja, bravo za momcinu! Kako si ti? jel te i dalje muce glavobolje? Jel imas problema sa sinusima? ja sam 2-3 dana imala uzasne glavobolje samo na jednom mestu zbog toga, a onda se izinhalirala, otpisila sinuse i prestali bolovi. AKo hoces, dacu ti recept da probas. Uzivaj u mazuljanju sa sinom!  srca  srca  srca

Ganedina, taj prvi expertni se radi u sklopu dabl testa, bar ovde. I gleda se NT, da li se formirala beba, jer je tad vec zavrsena organogeneza. Gleda se srculence, mozak, svi delovi tela, mi smo sa dr Novakov prosle godine brojali i prstice i gledali sve unutrasnje organe, ovaj dr ovde ne pokazuje bas sve to kao Novakovka. Mi smo tek onda postali svesni trudnoce i bebe! I, da, mislim da ne moze da uradi obican ginekolog taj pregled, jer se gleda svasta nesto i posle svega ne znam da li bih imala poverenja u bilo kog ginekologa, jer se svako od njih specijalizuje za po neku oblast, ne sve. Ovaj dr odavde radi samo expertske ili morfoloske UZ beba i ne radi nista vise, tako sam shvatila i za NOvakovku, mozda gresim za nju.

Maki, ne znam sta da kazem, ja ne bih propustila taj UZ, jer men iznaci i zbog dabl testa i zbog nas, sto smo sad opusteniji.

Niny, veliki ljubac za ovog ozbiljnom momka i frajera!! smajli angel smajli angel osmeh srce osmeh srce likeit ljubav ljubav
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 12/2/2015, 01:01

E sad malo nas izvestaj. Very Happy
Mi smo juce isli na expertski i double test, kod dr kod kog smo i prosli put radili samo expertske, jer smo prezadovoljni njime. On praktikuje da se free Beta i PAPPA-A urade u 11. nedelji, tj. sa 10+ neki dan, i onda se sa tim rezultatima iz laba ide kod njega, tako da se odmah imaju rezultati.
Evo ih:

FHR - 158pbm (otkucaja srca u minuti)
CRL - 65mm
NT - 1.60mm
DBP - 23,1 mm
CC - 87 mm
CA - 67 mm
Femur - 9,2mm

Free-B-HCG - 69,96 U.I/l
PAPP-A - 2,47 U.I/l

Rizici su mi za trizomije visoki, oni osnovni (T21 - 1:37; T18-1:91; T13-1:286), ali posle preracunavanja i korekcija koje se rade su dobri (T21 - 1:743; T18-1:1823; T13-1:5717, preeklampsija pre 34 ned. 1:407; pre 37. - 1:90; pre 42. 1:13; rizik za prevremeni porodjaj je 1:12, ali je uvecan zbog prethodnog spontanog, pre svega.  Rolling Eyes )

Ostali smo 2h, dr nas se setio od pre godinu i kusur, jako mu je zao zbog naseg iskustva, i sto mi onda nije pogledao i on grlic, kad nije njeogv kolega. Onda je gledao u taj program za preracunavanje rizika pola sata, mi smo cupkali, pa mi pogledao grlic pre svega (dobar je za sada, 3.5cm), pa onda i bebu. Nas Glisa je miran, spavkao je, pa ga je dr malo nervirao jer ga je drmusao da bi ga namestio za merenje i slikanje.  lol! Sve mere odgovaraju nedelji trudnoce dan u dan, termin je po njemu 20. avgust, kao sto i ja racunam, a Glisica ima 7cm, celih!  srca Sve je na svom mestu i uredno! Svi organi, srce, mozak, protoci, i njegovi i moji. Da, da, njegovi... cekamo i ovog puta sina!  osmeh srce  osmeh srce Meni je sve jedno bilo, sad se radujem, ali se plasim da ga ne positovecujem... nadam se da necu.

Dr smatra da treba da uzimam celu trudnocu progesteron 3x200, da se serklaz uradi sto pre, iako je za sada OK, i mirovanje... zaista se zainteresovao za nas, 2h smo ostali kod njega, i pricali o svemu, pitali sve... posle toga nas odveo kod direktora koji je obecao da ce nam se naci i da ce se prema nama ponasati kao stariji brat, zbog preporuka ovog dr. Svakako, sutra idemo na razgovor sa tim direktorom, pa cemo videti da li cemo imati poverenje u njega za serklaz ili dolaizmo kod prof. Kopitovic.

Eto, zapisah sve detalje ovde, jer mi se ne otvara dnevnik, a ne umem da vodim svoje beleske, a sad vidim koliko mi znaci sto sam imala dnevnik prosli put. Valjda sam sad uplasena zbog jako visokog rizika od prevremenog porodjaja pre 34. nedelje, pa ne smem...

Imamo i slicicu i 2 CD-a sa videom i slikama, ali mi smo "savremeni" pa nemamo ni jedan CD koji nam radi a da mozemo da prebacimo slike i filmic na fleshku  Rolling Eyes
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 12/2/2015, 07:01

...kometa,bash mi je drago da je sve super proshlo,sigurno ste mnogo opushteniji sad...ljubi malog bebca! osmeh srce ...i ja sam posle expertnog kod prof. novakov mnogo smirenija,lakshe se dishe... sunny  
...niny,mnoooogo ti je sladak momchich! cvet
.......kiss za sve trudnichice! usne
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zmajuška 12/2/2015, 09:52

Pratim vas nekoliko meseci, dosta sam naučila čitajuci vaša iskustva. Iako ne pišem zaista se radujem uspehu svake od vas.
Niny, mališan je presladak sam pogled na njega mi je ulepšao ovo jutro Very Happy .
Kometak, ženo, ti si pravi expert, toliko toga znaš i toliko si prošla , zaista ti se divim i verujem da će ovoga puta biti sve kako treba Very Happy .
Trudnice sadašnje i buduće, osmeh na lice i samo gurajte napred!
Pozdrav! Very Happy
Zmajuška
Zmajuška

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 12/2/2015, 09:55

Kometak bravo i za tvog decaka, super. Sto se tice glavobolje malo je bolje. Sinuse sam ranije snimala i nemam s njima probleme jedino ta migrena i naravno kad bude onako tesko i oblacno vreme mene odvaljuje glava me ne mogu ni da ustanem. 
Pozdrav
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 12/2/2015, 10:14

Kako divne vesti. Super za vaše bebce Sanja i Kometa. Uživajte u trudnoći meni je mnogo brzo prošla. Nedostaje mi taj osećaj i već smo počeli da ''radimo'' na drugom detetu.

zvoncica36

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 12/2/2015, 10:16

Niny ::Drage naše tete, mi smo juče napunili 4 meseca i sada smo veliki  osmeh srce  osmeh srce  osmeh srce

Ljubimo vas sve redom  ljubav  ljubav  ljubav

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 2qs73g0
Ljubim te u patikicu. Pravi frajer. Presladak je miš mali. Koliko je težak? Izgleda mi da je BAŠ porastao.

zvoncica36

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PalcicaBg 12/2/2015, 10:42

Joj Niny pa on je pravi medenjak,kakav frajer!Pu,pu! ljubav ljubav ljubav

Kometak bravo za decaka i dobar izvestaj.Verujem da ti nije svejedno zbog tih rizika i brojki,ali ipak to su samo brojke i statistike.Ljubim te u cica glisu d d d
PalcicaBg
PalcicaBg

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vecka 12/2/2015, 10:54

Sanja bravo za decaka!!!
Kometo divno za bebu, ja jako navijam za vas! :)
Zmajuska na osnovu cega pogodis pol, ajde pogodi i meni, bas mi zabavno zvuci :)

Grlim vas devojke!

Vecka

Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vecka 12/2/2015, 12:09

Niny momak je pravi mali maneken, sve ce devojke za njim da lude :***

Vecka

Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 12/2/2015, 12:43

...pozdrav za zmajushku pa da nam se brzooo pridruzhish ovde na trudnichkim stranama!!! igracice igracice igracice
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 12/2/2015, 13:02

Meta divno ,mamin sin srca srca srca srca srca srca čestitam i ovdje.
Ja se slabo razumijem u te brojke ali bitno je da je sve u redu ,malo se primiri i uživaj i ima da izguraš do kraja. Znači postoji opcija i da tu radite serklaž.
Ljubac za mamu i njenog Glišu ljubav ljubav

Niny sin ti je pravi šmeker ,vidi ga kako se samo skockao i sredio ma pravi momak ljubav
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 12/2/2015, 14:34

Sanja bravo za tebe I tvog sincica I za dobar UZ . Sada samo ga uzivate I rastete .

Niny , Konstatin je pravi mali lepotan , tvoja kopija . A to kako si ga skockala , pa nemam reci , pravi smeker , neces moci da ga odbranis od devojaka . A bas sam ovih dana razmisljala da te zamolim da nas obradujes nekom novom njegovom slikom . Ako rodim devojcicu, kandidovacu ti je za snajku samo daznas , ha, ha, ha .

Kometak, bravo za dobar UZ I za tvog sina . Zeno tebi je sudjeno ga gajis sina . Ma pusti ti te testove, verovatnoce I sl .Ti ces do 20.08. da rodis zdravog , prelepog sina I bices najsrecnija mama na svetu .

Ja cu za 7 dana na UZ . Jedva cekam , samo da vidim da li mi se beba lepo razvija , da mi nije zakrzljala I sl .
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 12/2/2015, 18:23

Drage tete, hvala vam na komplimentima :) ja nikako da otvorim roditeljski dnevnik, nikako da odaberem slicice. Ali hocu uskoro.

Ganedina, moze, moze:) ljubim tebe i mrvicu punoooo :)

Kometa, bravo za deckica :) ne razumem se u te brojke, ali je bitno da je sve ok sa bebom i sa grlicem.

Sanja, bravo i za tvog deckica :) bice puno novih drugara.
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 12/2/2015, 18:31

Zaboravih da odgovorim Zvoncici, sada ima 6500gr :)
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zmajuška 12/2/2015, 18:34

Vecka, nemam pojma, prosto ponekad kad vidim trudnicu, a Sanjicu znam, pomislim da je dečak ili devojčica.
A za tebe ovako virtuelno, devojčica. Wink
Zmajuška
Zmajuška

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bezdan 12/2/2015, 18:55

Ej,da se i ja javim,bili smo na uz ,sve je kako treba,izgleda da bice decak al kao jos dr siguran.. sunny osmeh srce osmeh srce
bezdan
bezdan

Broj poruka : 72
Datum upisa : 11.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vuchica 12/2/2015, 19:17

ohoho, bice dosta novih drugara likeit
Mogle bismo i o fudbalskom timu da razmiljamo lol!
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 13/2/2015, 01:19

Vule, ja mislim da imamo i za fudbalski i kosarkaski, odbojkaski i jos neki tim, samo momci na forumu! Wink lol! Ove curice ima da budu pazene kao princezice. Wink

Ja moram da se pozalim ovde i da se ispraznim malo od nervoze... Danas nam je bio dan za upoznavanje novih ginekologa, kako bismo videli imamo li poverenje u nekoga ovde, ili se pakujemo i dolazimo u Srbiju i ostajem tamo do kraja trudnoce. Elem, ovog kod koga smo bili prepodne, smo birali nedlejama, raspitivali se, citali po netu... i na kraju izmedju dovjice prelomismo za ovoga. Jako divan, stalozen, saslusao me sve, slozio se sa svom terapijom koju mi je KOpitvicka dala, pogledao mi grlic na kraju i rekao kako nije pravilan, i kako na osnovu anamneze i toga sto on oseca pod prstima, mora serklaz. Radio bi ga on, krajem februara. Sve se dogovorili ako odlucim da odem kod njega, ja sam mu lepo objansila da trazim dr u kog mogu da imam poverenja ili idem u Srbiju i on mi je ostavio otvoren put. Inace, ja imam pomeren grlic, verovatno od prevremenog porodjaja, to mi je i Koptivicka vise puta ponovila. A to sam previdela da mu kazem, kao i neke sitnice jos, a on ih je sam predlozio i tako kupio nase poverenje.

Odemo popodne kod drugog, kog mi je savetovao dr koji mi je radio expertski, jer rade u isto jambulanti... jao zene moje, HITLER!! Dr MEngele, sto kaze mm! Nismo mogli da dodjemo do reci od njega, stava sve ja znam, ja sam najpametniji, drugi nemaju pojma... sko imas poverenja u mene ti ces da cutis, ako nemas - vrata su ti iza ledja... NIKAD, ali NIKAD se gore nisam osecala kod dr ni ponizenije, da nisam smela da zucnem!!! ZNate ono kao u skoli kad profa prica a muva leti. Pa te pita nesto, a ti ne smes da kazes ni da ni ne, samo klimas ili odmahujes glavom. Nije mi dozovlio nijedno potpitanje, vreme za pitanja je na kraju... Kritikovao me sto sam ddimer i tsh radila na 2 nedelje, sta ce mi to, nije mi dozvolio da mu objasnim... to nema veze, samo me prekinuo. PO njemu treba da nastavim da pijem eutorox 100 iako mi je tsh pao na 0.8. Sta ce mi clexane?! Sta ce mi glukofaz?! Treba da izbacim brasno, hleb, paste, pice, slatkise, voce, da jedem samo presno povrce i meso.. rekoh mu da ovo drugo ne mogu, nateraj se!!! Rolling Eyes Feritin mi nizak, gvozdje na donjoj granici, ali jos nemam sideremiju (ili kako se vec zove) pa ne treba da pijem nista za gvozdje.. ma izlupeta se covek za 10!!!! Ja sam htela da ustanem i odem u pola... poceh da se tresem.. nikad se tako bespomocno nisam osecala kod dr!!! Rolling Eyes No Ne smem da putujem, ne smem da dizem tesko, samo da lezim... ali zato smemo da se sexamo, samo da nije u periodu kad bi trebalo da dobijem!! Rolling Eyes Shocked Nigde veze s' vezom!! Valjda sex nije tezak rad a ni putovanje! Wink lol! lol! Rekao mi je na kraju da on svoje pacijente ne ostavlja, ali ako mu ja okrenem ledja, da mogu da zaboravim na njega!!! Rolling Eyes Shocked Naravno da zakazah za 3 nedelje kod njega, ali samo jer me bilo strah njegove reakcije ako kazem da ne zelim vise da ga ikada vidim u zivotu!!! Svakako cu od ponedeljka da zovem sekretaricu da otkazem... rece mi da m ine treba stres, a on mi napravi najveci stres do sada!!! Rolling Eyes lol! lol!
Imao je jos bisera, vise se i ne secam.. znam samo da sam izasla iz ordiancije i da nisam imala snage ni da hodam, ni da vozim... morala sam da sednem i da se smirim prvo, pa tek onda da se vraitm kuci. affraid lol!
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 13/2/2015, 03:31

Kometo,

Uh, kavih sve doktora nema!! Shocked

Niny, kakav smekerica! Kada ce upoznavanje sa nasim curicama? Wink

Evo njih dve masu Very Happy  Very Happy

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 2mzz2tv

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 2dugm00

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 19 12149ef
Sofija Veks
Sofija Veks

Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 19 od 40 Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu