Folikulometrija
+5
alisa
BiKsi :)
Ema78
Vecka
Tangerine
9 posters
Strana 1 od 1
Folikulometrija
Molim Vas za što detaljnije informacije i iskustva.
Hvala!
Hvala!
Tangerine- Broj poruka : 354
Godina : 39
Datum upisa : 25.08.2012
Re: Folikulometrija
Ja sam radila folikulometriju od 5dc, praceni su folikuli na svaka 2-3 dana kako sa razvijaju zakljucno sa ultrazvukom kada folikula vise nema i ostaje zuto telo kao potvrda ovulacije. Moja dr smatra da je folikulometrija cisto dijagnosticka metoda za utvrdjivanje ovulacije i da ukoliko tog meseca nije doslo do trudnoce uz pracenje folikula, ide se na dalju dijagnostiku, nema potrebe pratiti ih svakog meseca.
Vecka- Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013
I meni je bilo slicno kao Vecki...
U zavisnosti od dr-a, neko ce i folikulometriju raditi vagninalnom sondom...kako se dan ovulacije priblizava, tako ce i period izmedju folikulometrija da se skracuje, pa ce mozda biti i dva puta dnevno...u sustini, to ti se svede na ucestali uz pregled.
Pored folikula, tj jajnika, posmatra se i endometijum, kako se on razvija i raste.
Dobar dr ce pored klasicnih folikulometrija traziti i analizu lh i e2, jer se ovulacija moze predvideti precizno samo uz skok lh, rast e2 i vizuelizaciju folikula...
U zavisnosti od dr-a, neko ce i folikulometriju raditi vagninalnom sondom...kako se dan ovulacije priblizava, tako ce i period izmedju folikulometrija da se skracuje, pa ce mozda biti i dva puta dnevno...u sustini, to ti se svede na ucestali uz pregled.
Pored folikula, tj jajnika, posmatra se i endometijum, kako se on razvija i raste.
Dobar dr ce pored klasicnih folikulometrija traziti i analizu lh i e2, jer se ovulacija moze predvideti precizno samo uz skok lh, rast e2 i vizuelizaciju folikula...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Da, radila sam i lh i progesteron pre ovulacije i nakon ovulacije. I naravno pracenje endmetrijuma uz folikule.
Vecka- Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013
Cao,devojke 10 dana ciklusa bila u frontu na folikulometriji folikul 15,6x6 a 12 dan 23.Jel moguce da je za tako kratko vreme porastao?Negde sam procitala da folikuli koji predju 21 mm da su corci.
Vesna V- Broj poruka : 33
Datum upisa : 26.11.2017
Vesna, hm, moguce da ga nisu bas dobro i precizno izmerili. Nema pravila, moze da bude ok folikul i da unutra bude jc, moze da bude corak. Trebalo bi izvaditi tada estradiol, on bi rekao je li jc unutra.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Nisu folikuli preko 21mm corci... do 24,25 idu... nego mi nesto bas mnogo porastao za 2 dana...
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Pai ja mislim da ga nisu dobro izmerili,a sto se tice estradiola uvek mi je bio o.k.njega sam radila kad i polne hormone.
trebalo bi izvaditi E2 da se vidi ma j.c kao sto bixi predlaze je po tome se vidi da li ima nesto u folikulu neke klinike predlazu neke ne ...ja kad sam pratila folikule isla sam da vadim krv pre nego sto sam krenulannanvto na vise stimulacionih i vadjenja e2 on se radi pre pucanja kad naraste
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Vesna V, i ja ovih dana treba da idem u Front na folikulometriju, reci mi da li si mogla da biras doktora i koliko puta si bila?
NovaNada6- Broj poruka : 8
Datum upisa : 27.01.2018
Nisu corci preko 21mm,nego jeste malo vise porastao ali to sve zavisi od preciznosti merenja.Po ovome tebi je trebao puci folikul vec 12 dcVesna V ::Cao,devojke 10 dana ciklusa bila u frontu na folikulometriji folikul 15,6x6 a 12 dan 23.Jel moguce da je za tako kratko vreme porastao?Negde sam procitala da folikuli koji predju 21 mm da su corci.
Lakisa- Broj poruka : 67
Datum upisa : 05.01.2018
izvini sto ti ranije nisam odgovorila......Ja sam isla par puta na folikulometriju al sad sam se zakacila za Dr.Jovanovica.Par puta sam sestrama rekla da ga pozovu i on je dosao.Pre par dana mi je radio insemenaciju,sad cekam/NovaNada6 ::Vesna V, i ja ovih dana treba da idem u Front na folikulometriju, reci mi da li si mogla da biras doktora i koliko puta si bila?
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu