Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+55
fmala
JocY
lela1984
dragana76ns
Klarica
fight&faith
tetreb
Orline
dragmilk
ninica2
lelas
Beograd
neris8
bundevica
SannI-AlL
jelena*mama2andjela*
Shizika
ganedina
Smrdica
Petkana
tulumba
twinsi
veki1
buby
Erata
JednaSova
Botox
kockicaaa
ChillyVilly
SoJa
Ninche
bak
SladZana
noja
PalcicaBg
Stenli
ivanicasale
neca73
Strumfeta78
BiKsi :)
d77
ragaco
pluton1
Mili2
hocukusurnecuzvaku
ivi
sareni leptir
leptirko82
Niny
KoMetaK
saska1
Sofija Veks
Vuchica
mamadabudem
medolina
59 posters
Strana 33 od 40
Strana 33 od 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Kockice, sve cestitke, nek je Milicica ziva i zdrava!
Botox, drzimo pesnice da sve prodje kako treba!
Ostale trudnice ljubim!
Buduce trudnice sa nestrpljenjem ocekujem!
Botox, drzimo pesnice da sve prodje kako treba!
Ostale trudnice ljubim!
Buduce trudnice sa nestrpljenjem ocekujem!
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
Cao drage moje!!!!!
Kockice cestitam!!!!!
Botox, srecno, ja onda idem za tobom .
Strumfe kad stignes pisi nam kako je prosao CR, kako se osecas, kako je malena!
Ragacco, divno si nam sve opisala . Ako stignes pisi pp.
Meni je Dr rekla, da ce da ukine fragmin pred porodjaj (mada ne znam kako ce da tempira) da bih dobila epidural. Zakazala mi sledeci pregled na 37+3, a na poslednjem sam bila na 35 + 3. Ne znam da li je to preveliki razmak u kontroloma za 9. mesec. Pomenula je kao opciju i CR, i cak mi stavila u izvestaj da imam gestacioni dijabetes ( sa recima "iako ga nemate"), da bi na to i godine odradila CR ukoliko proceni da je potrebno. U svakom slucaju za sad je vise za vaginalni porodjaj, a boga mi i ja. Na vezbice idem, svidjaju mi se, i tako, nekako se pripremam psihicki cini mi se.
Trenutno razmisljam o dojenju, mnoge sam price cula, ali nisam shvatila sta tacno treba da radim sa grudima da bih izbegla stvrdnjavanje.
Kockice cestitam!!!!!
Botox, srecno, ja onda idem za tobom .
Strumfe kad stignes pisi nam kako je prosao CR, kako se osecas, kako je malena!
Ragacco, divno si nam sve opisala . Ako stignes pisi pp.
Meni je Dr rekla, da ce da ukine fragmin pred porodjaj (mada ne znam kako ce da tempira) da bih dobila epidural. Zakazala mi sledeci pregled na 37+3, a na poslednjem sam bila na 35 + 3. Ne znam da li je to preveliki razmak u kontroloma za 9. mesec. Pomenula je kao opciju i CR, i cak mi stavila u izvestaj da imam gestacioni dijabetes ( sa recima "iako ga nemate"), da bi na to i godine odradila CR ukoliko proceni da je potrebno. U svakom slucaju za sad je vise za vaginalni porodjaj, a boga mi i ja. Na vezbice idem, svidjaju mi se, i tako, nekako se pripremam psihicki cini mi se.
Trenutno razmisljam o dojenju, mnoge sam price cula, ali nisam shvatila sta tacno treba da radim sa grudima da bih izbegla stvrdnjavanje.
neca73- Broj poruka : 1452
Godina : 51
Datum upisa : 23.11.2012
Kockice,cestitam!Uzivajte ti i tvoja Milicica!
lela1984- Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014
Štrumfeta,kako se snalazite sa Nevenicom,piši nam o CR kada stigneš.Zašto se odustalo od epidurala?
tulumba- Broj poruka : 443
Godina : 44
Datum upisa : 18.11.2012
Sofija, od sutra dvocifreno brojis, bravo!
Botoks, divne stvari za Mirnu si izabrala!
Neco, pravila sa sisama uglavnom nema. Sad takoreci ne mozes nista, sem ako su ti male bradavice pa da ih pomalo izvlacis, mada, moze i to biti uzalud. Kasnije, kad se porodis, tad je bitno da se prazne sike, da se ne bi stvrdle ili napravili cvorovi. Dosta zavisi od tvojih mlecnih zlezda kakve su, koliko razvijene, kakve su ti bradavice, i koliko ce beba biti spremna da vuce u startu. Zato je svaki dan u trudnoci bitan po meni, da beba sto vise bude kod mame, jer sto zrelija beba, to lakse sa sisanjem.
Trudnaje, stisak!
Ostale cure sto svracaju, a nisu trudne, da u najskorije vreme pocnu da se pate sa zatvorom i ostalim trudnickim mukama!
Neco, pravila sa sisama uglavnom nema. Sad takoreci ne mozes nista, sem ako su ti male bradavice pa da ih pomalo izvlacis, mada, moze i to biti uzalud. Kasnije, kad se porodis, tad je bitno da se prazne sike, da se ne bi stvrdle ili napravili cvorovi. Dosta zavisi od tvojih mlecnih zlezda kakve su, koliko razvijene, kakve su ti bradavice, i koliko ce beba biti spremna da vuce u startu. Zato je svaki dan u trudnoci bitan po meni, da beba sto vise bude kod mame, jer sto zrelija beba, to lakse sa sisanjem.
Trudnaje, stisak!
Ostale cure sto svracaju, a nisu trudne, da u najskorije vreme pocnu da se pate sa zatvorom i ostalim trudnickim mukama!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Drage moje, ja vam pisah jos iz bolnice o CR i iskustvu, ali ostanem bez neta i post mi se obrisao, pa nisam imala snage da kuckam ponovo. Samo da malo uspostavimo ritam, pisacu vam. CR je uradjen jer je bebi bila obmotana pupcana vrpca i los je bio ctg. ..
strumfeta sve je dobro sto se dobro zavrsi ! neka ste ti beba sada nadam se ok ...
a reci mi ,jel ima nekih misljenja o tome zasto se desava da bebi bude pupc vrpca obmotana oko vrata?!cula sam za takve slucajeve ...
a reci mi ,jel ima nekih misljenja o tome zasto se desava da bebi bude pupc vrpca obmotana oko vrata?!cula sam za takve slucajeve ...
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Sve čestitke mamama Pluton, Ragaco, Štrumfeta, Kockice da su vam dečica živa i zdrava
ivi- Broj poruka : 322
Datum upisa : 31.01.2011
Biksi, jeste, evo me brojim dvocifreno! Secam se da je bilo kao juce kada smo konstatovali da Ragaco broji dvocifreno, a ja sam tada tek bila na prvom ultrazvuku...kako vreme leti, Ragaco uziva u materinstvu sada, a ja evo koracam kroz sesti mesec...!
Botox, super je garderobica za Mirnu koju si kupila! Ja sam tek pocela da ulazim u bebi butike, i sve mi se svidja za devojcice, jedva cekam kada cu i ja tako u kupovinu...
Zagrljaj, trudnice moje!!
Botox, super je garderobica za Mirnu koju si kupila! Ja sam tek pocela da ulazim u bebi butike, i sve mi se svidja za devojcice, jedva cekam kada cu i ja tako u kupovinu...
Zagrljaj, trudnice moje!!
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Sofija, slazem se u potpunosti...i ja za par dana ulazim u 6.mesec...prosto mi je neverovatno...
Inace, danas uspela da dam krv u DZ za KKS i elektrolite, u Zavod za transfuziju za d-dimer, u Zavod za j.zdravlje-urinokulturu i doznake u dz za ovaj mesec.
Kasnije idem po rezultate KKS.
Inace, danas uspela da dam krv u DZ za KKS i elektrolite, u Zavod za transfuziju za d-dimer, u Zavod za j.zdravlje-urinokulturu i doznake u dz za ovaj mesec.
Kasnije idem po rezultate KKS.
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
Ivi, koja si nedelja, imas li simptome, postavi tiker da te pratimo...
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Kockice na
Botox divnih li stvarčica za tvoju lepotušku
Trudnice drage
Botox divnih li stvarčica za tvoju lepotušku
Trudnice drage
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Godina : 42
Datum upisa : 03.11.2012
Kockice, čestitam rođenje devojčice
Botox, divne stvarčice si kupila za Mirnu
Sofi, buni me kako ti imaš dvocifreno, izgleda meni ne radi ticker dobro?
Beba Bebić i ja sutra odosmo na more, u Budvu, avionom Ništa nisam spakovala, ni veš mi se nije još osušio, ludo vreme
Botox, divne stvarčice si kupila za Mirnu
Sofi, buni me kako ti imaš dvocifreno, izgleda meni ne radi ticker dobro?
Beba Bebić i ja sutra odosmo na more, u Budvu, avionom Ništa nisam spakovala, ni veš mi se nije još osušio, ludo vreme
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Niny, tebi radi tiker super, samo ja nosim blizance, pa mi racunaju termin 20 dana ranije
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Sofija Veks ::Niny, tebi radi tiker super, samo ja nosim blizance, pa mi racunaju termin 20 dana ranije
Aha, thanks
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Drage, imam pitanje za vas-sta znaci snizena urea u krvi?
Juce sam uzela rezultate KKS i bas sam se razocarala-eritrocita samo 3,2, hemoglobin je na donjoj granici, a gvozdje je jedino dobro...proteini su snizeni, urea takodje, trombociti naravno zbog fraxija, dok su trigliceridi i HDL iznad gornje granice.
Juce sam uzela rezultate KKS i bas sam se razocarala-eritrocita samo 3,2, hemoglobin je na donjoj granici, a gvozdje je jedino dobro...proteini su snizeni, urea takodje, trombociti naravno zbog fraxija, dok su trigliceridi i HDL iznad gornje granice.
BiKsi :) ::Sofija, od sutra dvocifreno brojis, bravo!
Trudnaje, stisak!
Dace bog Biksi
ivanicasale- Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013
Pozdrav drage moje,evo nas sa UZ
Jedan bebac je 33,6mm i to je decak,otkucaji srca 160,to je nas stidljivko,zaklonio lice sa obe rucice da ga ne slikamo,verovatno smo ga probudili jer je bio miran.
Drugi bebac je 36mm,otkucaji srca 180,bio je vrlo zivahan i nismo uspeli da vidimo pol.Nema veze,svakako smo presrecni,meni je samo krivo sto na svaki UZ idem sva u grcu i onda ne mogu da uzivam u tim divnim momentima kad ih vidim,tek kad dodjem kuci,opustim se.
DR.kaze da je grlic odlican 39mm,a bio 36mm mada je ona za to da uradimo preventivni serklaz zbog moje konstitucije,naime visoka sam 168sm a imam samo 53kg.Radicemo izmedju 15 i 16 nedelje u Betaniji kod dr. Stajica koji radi u Genesisu ,pre toga moraju svi nalazi biti ok,ne znam tacno koji jer cu sutra dobiti pripremu.Jedna od stavki znam da je CRP koji je meni blago povisen pa sam dobila da pijem Eritromicin i neke vaginalete.DR.mi je uradila samo VB,nije htela da cacka grlic jer je jedna beba nisko.
Rekla mi je da se opustim,preporucila knjigu Tajna i da zahvaljujem Bogu sto smo uspeli iz prve,sto je sve u redu,sto imam divnog muza...haha kako li je to vec zakljucila na osnovu par susreta :lol!:Inace,pogodila je.
E da,jel uzimala neka od vas selen u trudnoci,ako jeste u kojoj dozi i od koje nedelje?
Jedan bebac je 33,6mm i to je decak,otkucaji srca 160,to je nas stidljivko,zaklonio lice sa obe rucice da ga ne slikamo,verovatno smo ga probudili jer je bio miran.
Drugi bebac je 36mm,otkucaji srca 180,bio je vrlo zivahan i nismo uspeli da vidimo pol.Nema veze,svakako smo presrecni,meni je samo krivo sto na svaki UZ idem sva u grcu i onda ne mogu da uzivam u tim divnim momentima kad ih vidim,tek kad dodjem kuci,opustim se.
DR.kaze da je grlic odlican 39mm,a bio 36mm mada je ona za to da uradimo preventivni serklaz zbog moje konstitucije,naime visoka sam 168sm a imam samo 53kg.Radicemo izmedju 15 i 16 nedelje u Betaniji kod dr. Stajica koji radi u Genesisu ,pre toga moraju svi nalazi biti ok,ne znam tacno koji jer cu sutra dobiti pripremu.Jedna od stavki znam da je CRP koji je meni blago povisen pa sam dobila da pijem Eritromicin i neke vaginalete.DR.mi je uradila samo VB,nije htela da cacka grlic jer je jedna beba nisko.
Rekla mi je da se opustim,preporucila knjigu Tajna i da zahvaljujem Bogu sto smo uspeli iz prve,sto je sve u redu,sto imam divnog muza...haha kako li je to vec zakljucila na osnovu par susreta :lol!:Inace,pogodila je.
E da,jel uzimala neka od vas selen u trudnoci,ako jeste u kojoj dozi i od koje nedelje?
Petkana- Broj poruka : 436
Datum upisa : 16.02.2014
Petkana, bas mi je drago...divan izvestaj
Draga Petkana cestitam
Mogu misliti kako je tesko opustiti se posle svega al nadam se da ces uspeti da uzivas u trudnoci i svojim bebama,a ja ti od srca zelim jos 30 najbezbriznijih i najdosadnijih nedelja na svetu.
A ja ti preporucujem film "return to Zero",verujem da ces se poronaci u njemu..
a serklaz uradi obavezno,molim te,zbog mene
Mogu misliti kako je tesko opustiti se posle svega al nadam se da ces uspeti da uzivas u trudnoci i svojim bebama,a ja ti od srca zelim jos 30 najbezbriznijih i najdosadnijih nedelja na svetu.
A ja ti preporucujem film "return to Zero",verujem da ces se poronaci u njemu..
a serklaz uradi obavezno,molim te,zbog mene
jelena*mama2andjela*- Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014
D77, ne znam za ureu, ali doktorka mi je rekla da se u trudnoci ne rade trigliceridi i holesterol, jer je to normalno da bude poviseno. Meni su trombociti uredni i pored fraxija, ali kao i tebi hemoglobin donja granica i proteini malo ispod donje. Na netu sam nasla da su oni u korelaciji, tako da sam sada na velikim kolicinama mladog sira, a i meso sam pojacala (inace sam ga rijetko jela do tog nalaza). Probacu hranom da se popravim, pa cu tek onda uvoditi gvozdje, ako ne bude islo.
neris8- Broj poruka : 82
Datum upisa : 04.12.2012
d77, normalni su ti rezultati za trudnocu. mislim na sve osim trombocita, jer za njih ne znam. sve ostalo ti je isto kao i meni, a meni je dr rekla da je to za trudnicu normalno. samo za proteine pojacati proteinsku ishranu.
Neris, Neco, hvala na odgovorima...ja sam izbacila mleko i mlecne proizvode pre 9-10meseci, tako da cu morati da povecam kolicinu mesa-nesto sam je smanjila u poslednje vreme.
A sto se tice holesterola i triglicerida, i meni je dr Macut jos pre par meseci rekao da se ne iznenadim ako ugledam povecane vrednosti.
A sto se tice holesterola i triglicerida, i meni je dr Macut jos pre par meseci rekao da se ne iznenadim ako ugledam povecane vrednosti.
D77, 2x sam pitala hematologa moze li fraxi da spusti trombocite i on je rekao ne. I meni su ti trombociti ostali enigma do samog kraja. Npr. 5 dana pre porodjaja sam radila Kks i trombociti su bili 135, a na dan porodjaja 115...sto su pali sam bog zna...
d77, ja cak nisam ni pojacala proteinsku ishranu. inace najvise volim, sir, jogurt i meso da jedem, ali u trudnoci mi se uopste nije jelo nista od tih namirnica. popijem solju jogurta svaki dan da ispunim neku normu. sto se ishrane tice resila sam da slusam moj organizam i jedem iskljucivo ono sto se meni jede. i nisam imala zatvor npr. uopste kroz celu trudnocu. proteini su mi uvek nizi, ali kaze dr da to nije nista strasno.
Strana 33 od 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Strana 33 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu