KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+55
fmala
JocY
lela1984
dragana76ns
Klarica
fight&faith
tetreb
Orline
dragmilk
ninica2
lelas
Beograd
neris8
bundevica
SannI-AlL
jelena*mama2andjela*
Shizika
ganedina
Smrdica
Petkana
tulumba
twinsi
veki1
buby
Erata
JednaSova
Botox
kockicaaa
ChillyVilly
SoJa
Ninche
bak
SladZana
noja
PalcicaBg
Stenli
ivanicasale
neca73
Strumfeta78
BiKsi :)
d77
ragaco
pluton1
Mili2
hocukusurnecuzvaku
ivi
sareni leptir
leptirko82
Niny
KoMetaK
saska1
Sofija Veks
Vuchica
mamadabudem
medolina
59 posters

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 17 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Strumfeta78 14/7/2014, 15:40

Uf, Pluton, vaginalni porodjaj sa 2 bebe?! Ne znam bas koliko je to pametno. Iskreno, ne bih da mracim, ali zaista nisam cula u zadnje vreme da sa blizancima poradjaju vaginalno. Tezina bebica je odlicna i bolje je da budu sto duze kod tebe. Ali vaginalni?Pita li neko tebe sta ti mislis o tome?
Strumfeta78
Strumfeta78

Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 17 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Sofija Veks 14/7/2014, 15:47

Ja sam licno vise pristalica vaginalnog porodjaja, i sa dve bebice, ukoliko je naravno sve ok, i ukoliko su one pravino okrenute. No meni niko ne nudi tu opciju, koju inace upraznjavaju u "zapadnom svetu". Ja sticem utisak da nasi doktori insistiraju na CR-u kod blizanaca i kada je sve u redu i kada su pravilno okrenute, dakle kada opusteno zena moze da se prirodnim putem porodi, samo zato sto ONI nemaju dovoljno iskustva (ili nikakvog iskustva) sa prirodnim porodjajima kod blizanaca! kada kazu "bolje je, da ne bi rizikovali", bolje je zato sda ONI ne bi rizikovali. Po meni strasno, ali hajde, da prebrodimo i to...
Sofija Veks
Sofija Veks

Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 14/7/2014, 15:49

Sofija slazem se. Generalno je broj CR povecan, ali dobro svako kako misli da je najbolje. Mene je veci strah od anestezije i seckanja nego od vag porodjaja.
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 14/7/2014, 15:51

I mene isto, Sladzo.

Pitala sam gotovo sve dr u mom okruzenju, i niko mi do sada nije ponudio opciu vaginalnog, cak i kada ih pitam za scenario kada je sve u redu, i polozaj idealan. Jbg...
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 14/7/2014, 15:55

Vidiš kako su Plutonu to ponudili? Kod nas definitivno ima više porođaja na CR nego prirodnih. Tako je valjda lakše doktorima, a i dobijaju sigurno neke bonuse, jer je to ipak operacija.
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 14/7/2014, 15:57

Verovatno. Sve devojke sto sam preko Kutka pitala sto su se porodili sa blizancima, su ih poradjali CR-om. Bas me zanima koji dr joj je to preporucio, mozda je neko ko ima iskustva i sa prirodnim porodjajem u slucaju blizanaca...
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 14/7/2014, 16:01

Ne bih da mracim, ali nikada se ne bih poradjala vaginalno...zato cu juriti i traziti vezu za CR, jer je dr lakse da te prepuste babicama, nego da rade CR. Gledala sam jedno 20-ak prirodnih porodjaja na praksi, u srednjoj skoli i rekla sebi da me na onom stolu nece videti...ali, svako ima pravo da sam odlucuje sta i kako...

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 14/7/2014, 17:02

Sofija,u Ns sam.Ta dr sto mi je predlozila vaginalni prvi put me je videla i pregledala.Ja se iskreno bojim komplikacija u toku samog porodjaja,pa bas i ne bih posle svega da rizikujem.A ona ako bi da pokusava blizance prirodno,neka nadje druge.
Ipak mislím da ce ovaj moj dr odluciti, i odraditi cr sutra,prekosutra.Mada,vec me i to boli,bas sam kukavica.
pluton1
pluton1

Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 14/7/2014, 17:04

ja licno bih da sam nosila blizance ,isla na cr .ovako sa jednom bebom ,probala bih i vaginalno .
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 14/7/2014, 17:10

Plutonko,naravno da ti je frka,sve je to normalno!
Bićeš ti prava mama-junak kad stignu tvoji momčići  as
A što se porođaja tiče,nezahvalno je davati bilo kakav savet.
Ako najviše veruješ svom dr koji ti je i vodio trudnoću,onda je to to.

Štrumfić,ajd još malkice izdrži,sve će ovo pasti u vodu kad zagrliš svoje zlato!

Ninić,bez nerviranja,neka priča ta dr što god hoće,koristi svoja prava kako želiš!

Leptiru,dozvoljeni su u prvom tromesečju,nego nisu ni potrebni ti kompleksi vitamina,to je period kada beba jako malo vuče od majke.
Kasnije njene potrebe postaju veće,pa se uvede nešto,mada i same po tom pitanju treba da se potrudimo izbalansiranom i zdravom ishranom.

ragaco

Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Smrdica 14/7/2014, 17:17

Evo i mene devojke nista od serklaza danas kazu nije potreban  Rolling Eyes a i rekose mi da ce biti sigurno CR mada bih ga ja trazila i da ne treba..
Smrdica
Smrdica

Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivanicasale 14/7/2014, 19:58

pluton jos malo,bice sve u redu.Kao sto kazu cure neka se oni dogovore,ali i ja bih na CR da cekam blizance(eh sto bih to volela :) )Nekako mi je to sigurnije.Ja sam bliznakinja i ridjena sam na CR eto pre 26god je to bila praksa kod blizanaca.

Strumfeta i ti jos malo pa upoznavanje...
Ragaco st kazu tebi kada ces ti na upoznavanje?
Ljubim vas trudnice moje...:* :* :*
ivanicasale
ivanicasale

Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od neca73 14/7/2014, 20:16

Strumfe, mene vec sad hvata strepnja od blizenja porodjaja, i pitam se kava cu biti kad se primakne kao tebi sad.
Plutone najbolje da se drzis dogovora koji si imala sa svojim Dr.
Ragaco, Sladzo uzela sam zelenu konjsku mast i bolje mi je. Doduse cesto je i mazem.
Nego pitanje za Ragaco i Strumfa. Srela sam danas poznanicu koja je tokom trudnoce bila na fraksiparinu, i kojoj je Dr Plecas koji joj je vodio trudnocu rekao da ne racuna na epidural jer anestezilozi ne vole da ga daju trudnicama na fraksiju. Na kraju joj stvarno i nisu dali epidural zbog fraksija, rekao joj anestezilog da je trebalo da je prebace heparin neposredno pred porodjaj.
Meni je Dr JOS UVEK na odmoru, ona i je predlozila vaginalni sa epiduralom a fraksi nije ni pomenula. Blago sizim vec zbog nje.
Sta su Vama lekari rekli?
neca73
neca73

Broj poruka : 1452
Godina : 51
Datum upisa : 23.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 14/7/2014, 20:37

Ivanice,ne mogu ništa da kažu za upoznavanje ,jer čekamo da sve krene samo od sebe...eto uskoro sigurno!

Neco,super što ti je bolje,maži to i masiraj,malo šetaj,malo odmaraj...
Za Fraxi pričekaj Štrumfetu da se javi,ja ga ne primam.

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Petkana 14/7/2014, 20:48

Leptiricu usne : ,gde si odleprsala ovih dana?
Strumfeta usne valjda su i normalna ta izmesana osecanja pred veliko finale.
Ragaco usne ti nam se super drzis,delujes tako kul:D 
Pluton usne nadam se da ces i ti imati udela u odluci o nacinu porodjaja,nek to bude onaj koji ce najvise odgovarati i bebicama i tebi,a svaki ima svojih boljih i losijih strana.Najvaznije je da su bebice superiska Very Happy
Smrdice usne ,znaci da je grlic super lol! Meni je dr. rekla svakako uraditi serklaz preventivno,pa videcemo,ja sam za.
Petkana
Petkana

Broj poruka : 436
Datum upisa : 16.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 14/7/2014, 21:11

Neco, javice se neka cura iz Bgd, ali ono sto sam ja uspela da nadjem na netu, to je da se ne izvodi porodjaj sa epiduralnom anestezijom kod zena na Fraxiparinu, vec samo CR, po nekim dr moze i prirodni porodjaj, dok vidim u Hrvatskoj dr praktikuju CR ili prirodni, ali samo sa indukcijom. Ocigledno, koliko dr, toliko i misljenja...

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Strumfeta78 14/7/2014, 22:04

Nisam htela da zvucim razmazeno, ali tako je ispalo.
Prosto, cela trudnoca je bila takva da se samo pozeli - bez bilo kakvih simptoma, bez i jedne kapljice krvi, bez kontrakcije, mucnina, povracanja, gorusice... i ja sam navikla da strumfujem i da sve mogu... (inace mrzim da zavisim od nekog), isla sam u nabavke, vozila se prevozom, druzila se sa ljudima i sl... Ovih zadnjih 10-15 dana poceli  su ucestali odlasci u toalet, nespavanje, jedva se okrecem i prosto mene to nervira, nekada me toliko bole prepone da ne mogu ves da obucem...I znam da je sve to normalno, ali meni smeta, jer nikad nisam bila sportski tip i sad kad se to sve pomera i siri meni je pakleno i onda sam nervozna kao leptir... O vrucini da ne pricam - moj muz se stalno zeza da mu je neko ukrao zenu i da ja nisam njegova zena, jer je njoj uvek bilo hladno...a nama je i dok ovo pisem ukljucena klima i meni je vruce a noge ko balvani... i obecavam necu vise da kukam...
Sto se tice fraxija, moj dr meni nista ne rece, ali ja svakako sutra planiram da zovem anesteziologa i da pitam za taj epidural pa cemo videti sta ce da kaze, tako da cete, nadam se, imati informaciju iz prve ruke...da li da se nadamo epiduralu ili ne..
Pozdrav za sve trudnice i one kojima mandat uskoro istice i one aktuelne i one buduce!!!
Strumfeta78
Strumfeta78

Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 14/7/2014, 22:20

Strumfe, super sto je tek sada naislo sve to, zamisli veci deo trudnoce da ti je tako bilo, kad se samo setim moje gorusice i nespavanja, majko mila! Ume da bude zamorna trudnoca, toliko je zelimo i mislimo samo da ostanemo trudne i lako cemo sve, al to lako cesto ne bude bas tako. No, traje svega devet meseci, pa se posle dosta toga zaboravi, srecom. Inace, pred sam porodjaj se zene cesto promene, valjda to hormoni drmaju. No, procice. Koliko i ja znam, epidural ne ide uz heparinske injekcije.

Ne mogu sad da se setim, al sigurno se neka od nasih kutanjki poradjala sa blizancima vaginalno, odo da prelistam statistiku.

Plutonko, valjalo bi jos koji dan da su kod tebe, mogu li da ti odloze carski za sedam dana, jer svaki dan mnogo znaci za kasnije i tebi i bebama. Mislim, da li smeju da cekaju jos sedam dana ako si vec pocela da se otvaras?! Kako god da bude, zelim ti da prodjes super, sto lakse!

Rale, srecno draga i tebi na upoznavanju, ih kad stigne Jakov, divota prava!

d77, nisi ni trebala da radis t3 i t4, ne bacaj seldeci put pare, ako privatno radis, dovoljno je uraditi tsh i ft4. Dobri su ti rezultati, ft4 malo otisao gore, samim tim i tsh dole, ubila si ga ko zeca! I da ti smanje terapiju, mislim da bi ti opet tsh bio ok. Ne znam na kolikoj si dozi leka, ni kad ides kod endokrinologa?!

Srecno cure na upoznavanju sa bebironima, sad ce bas biti dosta novih bebica, novih mesta ovde, pa nek se Kometa prva pridruzi! A onda za njom i ostala ekipa koja se bori i ceka!

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 14/7/2014, 22:34

Sad videh na statistici. Nasa clanica SARITAM se porodila prirodno sa blizancima. Mada je odavno nema da se javi, pune ruke posla, pretpostavljam!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 14/7/2014, 22:43

Biski, nije ni ona. Ja sam je kontaktirala jr je pisalo da se ona porodila prirodnim putem, pa mi ona rece da je to bio plan, ali da su je ipak porodili na CR...

Stisak, devojke!
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 14/7/2014, 22:44

Aha, e pa onda ne znam da se neka cura porodila prirodno sa blizancima. Trebalo bi ispraviti statistiku.

Sofi, uzivas u lupkanju, ih tek ce da bude raspilavljivanja po tom pitanju. Pa ces onda doci u fazu da ih molis da se smire! lol! 

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 14/7/2014, 22:48

Hehe misteriozni bebac (to je onaj kome ne znamo pol, jer voli da namesti guzu  Razz )
je prvi put resio da se oglasi majci svojoj za vreme tekme, ni manje ni vise finala mundijala, sigurno je hteo da navija, samo ne znam da li kao mama za Argentinu, ili kao tata za Nemce  lol! 
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jelena*mama2andjela* 14/7/2014, 22:53

drage moje stare drugarice,drago mi je da vidim da uzivate u svojim bebicama i slatkim mukama...ja vas uglavnom citam,pratim i radujem se sa vama al na zalost jos nemam snage da aktivno ucestvujem...ljubim vas sve,nadam se da cu se i ja jednom vartiti na ove divne strane...

jelena*mama2andjela*

Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 14/7/2014, 22:55

Biksi,svaka ti se pozlatila!

Meni je bilo u početku bezveze da se požalim na bilo šta da mi ne prija,posle svih godina borbe-ali hiper,mučnine,tahikardija,aritmija,šake lekova,gorušice,išijas-ma kako da kažem da je bilo uživanje kad nije!
Bogu hvala,pa sa bebom nije bilo nikakvih problema,ali ja sam ih imala milion!

Do duše,ovaj poslednji mesec mi je sasvim druga priča,pa sam baš uživala i to se odražava na sve!

Tako,Štrumfe,ko sme da kaže da si razmažena!Super što te je tek sad stislo sve,ako je već moralo,naravno sve se to istrpi ,ali da ne pričamo bajke...

I nema ovde mračenja niti smaranja,svako neka kaže kako mu je,biće mu lakše,a možda zajednički nađemo neko rešenje da pomognemo i olakšamo.

Ajd jljubim vas drage moje,ovoj mojoj velikoj bebi se spava,a isto voli da se ušuška i mazi pred spavanje kao da je malen!
Laku noć  usne 

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 14/7/2014, 23:06

Sofija, videcemo vec na sledecoj kontroli to guzato stvorenje sto se krije, da li ima mudasca ili jok! Mada verovatno ima! Laughing Kako god, bitno da je jedno sigurno devojcica!  likeit 

Rale, iz ovog ugla, kao da sam trudnocu sanjala, sve mi u nekom magnovenju ostalo, da li sto sam toliko dugo cekala, pa toliko dugo nisam mogla da skontam da sam trudna, ko ce ga znati, jedino sto mi ostalo u pamcenju, jeste gorusica, nespavanje i mucenje, a bome i svakodnevno bockanje injekcijama, smorilo me do bola. I lupkanje Arsino. Ok, opet bih ja probala za koju godinu, samo mi treba malo vremena da to bar iole zaboravim, to prvo, ne ovo lupkanje. Jos kad bi mi i drugo dete bilo dobro kao Arsa, al recimo zensko, joj, pa gde bi mi kraj bio! Laughing  srca 

Jelena, cim si smogla snage bilo sta da napises ovde, bolje si, hrabrice nasa. Radovacemo se s tobom ovde, ponovo, sigurna sam.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 40 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu