KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

+65
BiKsi :)
sanja 73
Hobbes
Strumfeta78
Vesna V
Elenaa
micam
saska1
BabyBear
ne gubim nadu
Principessa
mamadabudem
alisa
Lola021
nina :)
Amna84
Cortina
MaloMorgen
Sirijus
bobica83
jelena.kuburic
Lina73
Dora1
mimi85
branka86
Blanka
mikica023
Bobaue
AriesGirl
Ema78
sunny.tp
millena
moze_biti
Vecka
MalaSaJuga
Pilce
Ica1171
Zmajuška
libra35
Mariolica
Mrvica
Djeni
lelas
PalcicaBg
Tebi
djole42
KoMetaK
iganica
Petkana
ganedina
SoJa
leptirko82
jovanka.draskic
sareni leptir
anasrce
Niny
winni
hocukusurnecuzvaku
Vuchica
tetreb
Kalina V.
noja
laKole
anastasijela
d77
69 posters

Strana 4 od 19 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Sledeći

Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 4 Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od ganedina 1/3/2014, 08:08

Priblizava mi se lagano ET pa razmisljam o svacemu, dok jos ima vremena da se nesto ucini . Da li je vrednost TSH od 0,55 u redu tj., da li nije preniska i da li on treba da bude mozda oko 1,5 - 2.
Meni je inace TSH bio oko 1,1 sa ociglednom tendencijom pada . U utorak mi endokrinolog na brzaka pogledao na UZ stitnu i rece da je skolska , da je velicina u okviru referentnih, nema cvorica , samo neke pregradice kao posledica virusnih infekcija .Napominjem da su mi svi ostali hormoni stitne kao i njena antitela uvek bili OK .

Molim vas za komentar TSH od 0,55 i njegovog uticaja na transplantaciju .
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 4 Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od saska1 1/3/2014, 13:04

Ganedina ja mislim da ti je tsh dobar bolje da je niži .
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 1/3/2014, 14:27

SoJa ::
BiKsi :) ::Soja, verovatno ti trenutno bila povisena, a i nisu mnogo, tako da je sve super. Samo sto vise cistog vazduha, na Hisar setnja i taj rad. :)

Uzeto k znanju :DLjubac jedan veliki za veliko srce-Biksi  poljubac 

i ja mislim isto, soja, te vrijednosti tik iznad ref. vrijednodti se ne smatraju povisenim, 10ak dana poslije tog vadjenja, vjerujem da bi sigurno bila u normali. kod tebe nije autoimuna bolest, zato su i antitijela ok.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 1/3/2014, 14:37

ganedina, nizi tsh nema apsolutno nikakve vaznosti u trudnoci, ne brini oko toga. vec sam ranije nekoliko puta pisala da je moj dr radio analizu tsh kod mladjih trudnica sa spontanim trudnocama i nijedna nije imala tsh preko 1, vecina oko 0,6-0,7. ja se inace najbolje i osjecam kad mi je tsh tako nekih vrijednosti.
dalje, tsh ne utice na implantaciju tako direktno kako mi mislimo. tsh je signal za stitnjacu da poveca proizvodnju hormona t3 i t4, visi znaci signal za vecu proizvodnju a bolesna stitnjaca na taj signal ne moze da odgovori povecanjem lucenja. a u prvih 12 sedmica trudnoce stitnjaca trudnice proizvodi hormone i za plod.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 1/3/2014, 15:27

laKole dusice moja , hvala ti puno na ovom strucnom objasnjenju . Sad mi je bar jedna briga manje kad ste mi rekle da da mi je vrednost FSH u redu . Hvala vam .
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 2/3/2014, 09:55

laKole ::i ja mislim isto, soja, te vrijednosti tik iznad ref. vrijednodti se ne smatraju povisenim, 10ak dana poslije tog vadjenja, vjerujem da bi sigurno bila u normali. kod tebe nije autoimuna bolest, zato su i antitijela ok.

Hvala laKole, sad mi je jasno, ljubim te  ljubav

SoJa

Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 4/3/2014, 12:23

Odem juče kod ortopeda zbog moje jadne kičme, i nakon tog pregleda, iskoristim da odem do endokrinološke amublante, da vidim kako se zakazuje kod endokrinologa, da mi dr vidi taj tsh. Dok sam čekala da se sestra pojavi na šalteru, paf, dr ulazi u hodnik, ja joj se fino javim, kažem koliko mi je tsh pao, i ona reče da uzimam po 100 mg eutiroksa, da mi je 150 previše. Eto, opet se potvrdilo da mogu sama sebe da lečim, jer sam 100 mg već počela da pijem nakon dobijenih rezultata. I tako bih srećna što ne moram da jurim dr, što se sve slučajno tako fino i lepo namestilo.

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 4/3/2014, 21:21

Bravo, Biksi, poznaješ svoje telo, svaka ti čast. A kako se sve lepo namestilo, ma milina, najgore je to trčanje, zakazivanje, grrrr

SoJa

Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 4/3/2014, 21:49

Bravo Biksi pametnice naša  osmeh srce 
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 3/4/2014, 21:55

Ja uradih danas Tsh kad on 3,5 doca mi poveća dozu sa 75 na 100 i za tri nedelje opet kontrola,a ja se nešto mislim da vikendom šibnem i 125 da se sputi prije jer u maju ako Bog da i mi krećemo.
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 10/4/2014, 23:54

Saška, što da ne, probaj sa većom dozom, bolje da ubiješ tsh da bude i oko jedinice, nego da prelazi onu famoznu granicu od 2.

Što se tiče mojih rezultata, ponovila sam ih pre koji dan. Tsh mi je 2.3 a FT4 16 sa dozom leka od 100mg. Puška. Ja prezadovoljna i ok se osećam.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 11/4/2014, 08:36

Biksi ok tako ću i uradit,a tvoji rezultati su odlični svaka čast  sunny 

Jel ti bješe pila pronizon do kraja trudnoće za antitijela i od koliko mg si pila?
Ja sam mislila da ga počnem piti mjesec dana pred postupak od 20mg možda je puno ali šta da radim.
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 11/4/2014, 12:34

Saška, da pila sam celu trudnoću, tj. trebala do 37. nedelje, al se porodih u 34. Samo su mi nakon porodjaja dali urbazon koliko znam, jer sa pronizon treba prekinuti postepeno, što ja nisam mogla. Prvo sam pila 5 mg ujutru plus 5 mg uveče od transfera, a od 12. nedelje po 5 ujutru samo. Konsultuj se sa hematologom obavezno pred postupak. Tebi su ipak antitela bila mnogo viša nego meni, pa bi verovatno trebala i jača doza. Pronizon obavezno posle jela uzimaj, težak je kao crna zemlja za želudac.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hocukusurnecuzvaku 11/4/2014, 14:51

Obavih i ja kontrolu kod endokrinologa, TSH 1,4 Ft4 14,5  Very Happy Ostaje terapija Letrox 50, vikendom 75 + Siofor 500+0+1000 i Vigantol po 3 kapi, kaže nema potrebe viže, sada ima više sunčanih dana. Sve u svemu zadovoljna sam  Razz 
hocukusurnecuzvaku
hocukusurnecuzvaku

Broj poruka : 1595
Godina : 42
Datum upisa : 03.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 11/4/2014, 14:56

Biksi carica si stvarno sve fino objasniš  Very Happy znam da je težak ja sam uzimala gelusillac prije njega da zaštiti želudac  osmeh srce 

Kusurko super rezultati  radost radost radost radost radost radost 
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 11/4/2014, 16:22

Bravo Kusurko!

Saška, kiss.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Petkana 11/4/2014, 17:03

Zenskaci,meni je TSH 2,55 a T4 u normali,uzimala sam 25mg eutiroxa plus dva dana po 1+1/2.Sad mi je dr.gde cu raditi Vto povecala na dva dana po 1+1,meni se cini da je to malo jer do sad mi se tsh spustao bas polako,za mesec dana za 0,3.Da li bih smela uzeti tri dana duplu dozu?
Petkana
Petkana

Broj poruka : 436
Datum upisa : 16.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 24/4/2014, 18:55

Ja ponovih danas tsh posle 3 nedelje sa 3,5 se spustio na 3,16 .I nije nešto ako ovako nastavi sporo padati razvuće me sigurno 2 mjeseca  No 
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 24/4/2014, 22:37

Terapija mi još više povećana jedan dan 125 drugi dan 150 i sve tako i kontrola za 10 dana.Rekoh dr da ga moramo spustiti što pre i nadam se da će tako i biti sa ovom udarnom dozom. yes 
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 8/5/2014, 17:17

Ubih ja tsh ovom udarnom dozom sa 3,16 pao na 0,388 ali mi zato ft4 iskočio iz refer (12-22) u mene 27,9o nije mi nikad toliki bio.Ali sredićemo mi i njega .
saska1
saska1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od iganica 10/5/2014, 20:36

Zdravo svima! Evo mene prvi put ovde. Elem, od 2007.mi je dijagnostikovana hasimoto hipotireoza, i pila sam letrox50 nekoliko godina, ali sam zadnjih 2 prestala sa terapijom, nemam pojma zasto, osecala sam se dobro. Posle stresnijih situacija u zivotu osetim opet umor, tesko disanje, nervozu, depresiju, visak kg i resim da odem kod endokrinologa pre 2 meseca. Kad me nije ubio doca, razdrao se sto sam prestala sa terapijom, sto se nisam kontrolisala, (sa punim pravom). Tada analize koje mi je dao da radim su bile: T3 2.21 (rf.v. 1.3-3.1), T4 88.67 (rf.v.66.00-181.0), ULTRA-TSH 16.87 (rf.v.0.27-4.20), plus na ultrazvuku imam cvoric od 13x9mm u levom lobusu. Dao mi je da pijem eutirox 75. Sad do kraja maja treba da idem na kontrolu sa nalazima TSH, FT4, kalcitoninom, TGB i lipidima, sto nemam pojma sta znace. Ako znate-recite mi. Jos mi je rekao da niposto ne ostajem trudna do ove kontrole, sto ja ne znajuci sam vec bila trudna Sad ali sam posle odlaska kod ginekologa zbog bolova u donjem delu stomaka saznala i da sam trudna i da se bebi ne cuje srce pa morala na kiretazu, i to se desilo pre dve nedelje. Koliko sam se samo ispotresala, ne mogu da vam opisem. Hp nalaz je bio u redu, ali ne znaju zasto je plod uginuo, bila sam 8.ned.trudnoce. Tako da se sad brinem da ce mi nalazi biti jos gori, da ce sve to ostaviti neke posledice za drugu trudnocu, mozda je zlezda i uzrok ovog pobacaja, i tako se plasim, a hocu bebicu. Pijem taj eutiroks, pokusavam da se ne sekiram, ali mi slabo ide. Za ovih zadnjih 4 meseca opet neke stresne situacije, pa se brinem da nije stres razlog svemu. Znate li mozda za neki caj, ili travu ili tako neki prirodan nacin da se smirim i sredim ovu zlezdu? P.S. Od 2007 do sad sam smrsala 13 kg, ali sam opet ova zadnja 2 meseca nabacila 4kg (sto mislim da je zbog trudnoce jer evo za ove dve nedelje skinuh 1,5kg).

iganica

Broj poruka : 4
Datum upisa : 10.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 10/5/2014, 22:20

Saska, ubila si TSH ko zeca! Mada, treba da prodje bar 5 nedelja da se stabilizuje i da se drzi pod kontrolom lekicima.

Iganice, jako mi je zao zbog tvog spontanog, ali, na zalost visok TSH ume da izazove spontane u prva 3 meseca trudnoce, dok se bebi ne formira stitna. Ne shvatih da li ti je TSH 16? Ne razumem ove ostale analize koje treba da radis, nisam ni cula za njih. Svakako, mislim da ne treba da brines, sa terapijom ces regulisati TSH, a kad dodje do trudnoce, obavezno ga proveravati na 2 nedleje, ili cesce ako vidis da skace i naravno promena terapije ako skace. NE zna mza prirodne preparate koji mogu da se koriste, probala sam orahovacu, ali nije dala rezultate. Mislim da bez terapije ne bi smela da budes.
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od iganica 12/5/2014, 10:02

KoMetak, hvala ti! Za sad pijem eutirox 75, od 5.marta, videcu sta ce doktor reci kad odem na kontrolu za 2 nedelje. Jeste, TSH mi je bio 16.87. Pila sam i ja orahovacu svako jutro, ali se potrosilo, pa cekam sastojke za novu turu. Mislim da je meni delovalo onda kad pocnem teze da gutam, da me kao gusi, tada popijem casicu i malo posle toga me prodje. Valjda je zbog orahovace, zato cu opet poceti kad stignu orascici.

iganica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 13/5/2014, 10:08

Iganice,dobrodošla .

Jako mi je zao zbog svega što ti se desilo.
Kalcitonin ,tireoglobulin (TGB) ,lipidi (holesterol dobar i loš i trigliceridi ) su analize koje će tvom dr.u dati jasniju sliku o funkcionisanju tvoje zlezde .
Što se tiče orahovače ,ona sadrzi jod i moze da pomogne u nekim slučajevima kada je uzrok oboljenja štitne nedostatak joda.Ti imaš Hašimoto koji nema veze sa jodom tako da lično ne verujem da moze da ti pomogne ...
Puno sreće !
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od iganica 13/5/2014, 13:59

Hvala djole42! Mozda orahovaca istinski ne deluje, nego se samo ja tesim da mi kao pomaze. Nista bez lekova , nazalost.

iganica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 19 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu