TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
+65
BiKsi :)
sanja 73
Hobbes
Strumfeta78
Vesna V
Elenaa
micam
saska1
BabyBear
ne gubim nadu
Principessa
mamadabudem
alisa
Lola021
nina :)
Amna84
Cortina
MaloMorgen
Sirijus
bobica83
jelena.kuburic
Lina73
Dora1
mimi85
branka86
Blanka
mikica023
Bobaue
AriesGirl
Ema78
sunny.tp
millena
moze_biti
Vecka
MalaSaJuga
Pilce
Ica1171
Zmajuška
libra35
Mariolica
Mrvica
Djeni
lelas
PalcicaBg
Tebi
djole42
KoMetaK
iganica
Petkana
ganedina
SoJa
leptirko82
jovanka.draskic
sareni leptir
anasrce
Niny
winni
hocukusurnecuzvaku
Vuchica
tetreb
Kalina V.
noja
laKole
anastasijela
d77
69 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 18 od 19
Strana 18 od 19 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19
Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
Prof. dr Mirjana Šumarac Dumanović, poznatija kao dr Šumarac :)
Hobbes- Broj poruka : 171
Datum upisa : 30.05.2017
Kutijanke, molim za pomoc. Da li je neko imao iskustva sa dr Jelena Todorovic, endokrinolog iz Bg i zna li neko gde radi privatno i koji je kontakt telefon? Vujovicka pravi listu cekanja za sl godinu a pregled je poskupeo duplo i kosta 25 000 dinara. Imate li jos neku preporuku
Padobranka- Broj poruka : 168
Datum upisa : 25.11.2014
Ja sam bila kod nje pocetkom prosle godine. Tada je radila u ordinaciji u Bulevaru, a onda mi je nekoliko meseci posle toga javila da je presla u dom zdravlja Clinicanova u Visegradskoj, mada to je informacija od pre vise od godinu dana. Ako je ne pronadjes tamo, mogu ti poslati njen mejl i tel u pp.
Sto se tice utisaka o njoj znam neke zene koje su je prilicno nahvalile pa sam i ja tim tragom otisla kod nje i pre svega sam joj zahvalna jer mi je otkrila nedostatak vitamina d. Sto se tice TSH rekla mi je da rezultat treba da bude negde u sredini referentnog opsega, sto je nesto vise od 2 (meni je uvek oko 1) a citajuci brojne komentare drugih zena vidim da je opsteprihvacen stav da treba da bude manji od 2 za vto. Sad kad pogledam unazad prilicno mi laicki deluje taj njen komentar za TSH.
Sto se tice utisaka o njoj znam neke zene koje su je prilicno nahvalile pa sam i ja tim tragom otisla kod nje i pre svega sam joj zahvalna jer mi je otkrila nedostatak vitamina d. Sto se tice TSH rekla mi je da rezultat treba da bude negde u sredini referentnog opsega, sto je nesto vise od 2 (meni je uvek oko 1) a citajuci brojne komentare drugih zena vidim da je opsteprihvacen stav da treba da bude manji od 2 za vto. Sad kad pogledam unazad prilicno mi laicki deluje taj njen komentar za TSH.
Moja topla preporuka ti je dr Sumarac. Bila sam nekoliko puta kod Vujovicke i apsolutno mislim da je precenjena, da ne lajem dalje posto ovde ima cura koje se u nju kunu. Preporuku za doktorku Sumarac dobila sam od dragih kutanjki i zena je stvarno car u svakom smislu te reci! Za nju samo imam reci hvale 😊
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
Ja sam za Sumarac cula da je njena uza specijalnost insulinska rezistencija, a da nekima nije bas bila najbolja za stitnu I nije im sredila.
Ne znam koga bih preporucila jer nisam imala problem sa stitnom.
TSH treba da bude manji od 2 pred vto, mada moze ici I do 2,2
Ne znam koga bih preporucila jer nisam imala problem sa stitnom.
TSH treba da bude manji od 2 pred vto, mada moze ici I do 2,2
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
Ja sam isla kod prof SUmarac i za stitnu i za insulinsku. Stvarno mi je dovela hormone da budu top pred dobitni postupak. Pritom sam isla o drzavnom trosku kod nje na Klinicki. Njena energija mi je bas prijala.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
A cena od 25000 je vise nego sramna, ako je zaista toliko. Iskreno, ali totalno bezveze je ako je ovo tacno.
Od Vujovicke sam odustala zbog njenog nadobudnog stava i fame da je nedokuciva. Prvi put kad sam propustila da se javim za kontrolu- jer sam bila u stimulisanom postupku vto tog momenta- vise nisam uspela da je zakazem za manje od 5-6 meseci. Po meni je to nedopustivo. Kapiram ok, kad čekaš za prvi pregled tu je lista čekanja jer ima mnogo zena koje hoce kod nje. Ali alo! Ja nisam namerno ispustila pregled, vec samu tom trenutku bila u sred postupka!
Sto se tice cifre i to verujem, jer zena po svemu sudeći zaista nema srama!
Hvala Biksi za savet za dr Sumarac. I hvala sto razumeš moju pricu vezanu za blaste i godine. Ja sam cak imala ideju da idem u Embriolab da radim prirodnjake samo zbog kvaliteta laboratorije i kultivacije embriona, ali su me odbili zbog godina, valjda nece da kvare rejting sa prirodnjacima u mojim godinama. I to je pošteno...ali ako se odlucim jos jednom na stimulaciju, ici cu kod njih, bas zbog tih da kazem kvalitetnijih uslova koje si pominjala vezano za Prag. Oni navodno vaze za najopremljenije u Evropi sto se toga tice...
Sto se tice cifre i to verujem, jer zena po svemu sudeći zaista nema srama!
Hvala Biksi za savet za dr Sumarac. I hvala sto razumeš moju pricu vezanu za blaste i godine. Ja sam cak imala ideju da idem u Embriolab da radim prirodnjake samo zbog kvaliteta laboratorije i kultivacije embriona, ali su me odbili zbog godina, valjda nece da kvare rejting sa prirodnjacima u mojim godinama. I to je pošteno...ali ako se odlucim jos jednom na stimulaciju, ici cu kod njih, bas zbog tih da kazem kvalitetnijih uslova koje si pominjala vezano za Prag. Oni navodno vaze za najopremljenije u Evropi sto se toga tice...
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
Evo uradih juce analize peti dan od et tsh 3.98
Prolaktin 464
Progesteron 286n/mol
Progesteron 91 ng/mol
Sta mislite?
Prolaktin 464
Progesteron 286n/mol
Progesteron 91 ng/mol
Sta mislite?
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Dodaj eutirox Saska neznam na kojoj si dozi a moras je povecati obaveznomora biti oko 2,5 u ovoj fazi, a prolaktin vidi ref.vrednosti razlikuju se zavisno od laba koju metodu rade?Za progesteron neko iskusniji ce se javiti.
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Pitaj I na Koracima
Sale, pojacaj dozu leka za stitnu za 25mg. No, ovaj skok je malo i usled stimulacije, a puno vise od trudnoce.
Meni se cini da ti je progesteron bas ok. Prolaktin korektan, mislim da ne iskace iz ref. Pijes li ti bromo?
Meni se cini da ti je progesteron bas ok. Prolaktin korektan, mislim da ne iskace iz ref. Pijes li ti bromo?
Hvala Biksi pojacala sam ja jedan dan za 0.25 jedan za 0.50
Nepijem nista za prolaktin u granici je jest da je malo blize gornjoj granici ali mislim da je ok.granica je do 530.
Nepijem nista za prolaktin u granici je jest da je malo blize gornjoj granici ali mislim da je ok.granica je do 530.
Ok je prolaktin ako je u ref. vrednosti.Mirises na trudnicu draga
micam- Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Evo da napisem i ovde pozivam devojke da se jave ako znaju da protumace hprmone.Radi se o T4 koji je 170 ,ref .vred.63-140.Isto tako FT4 je 22 a gornja granica 23.
Tsh je dobar 1,38.Pijem eutirox od 50.Radjeno 4- ti dan ciklusa.
Kako se povecao a pijem lek ?Eutirpx uveden zbog tsh koji je bio preko 3.
Tsh je dobar 1,38.Pijem eutirox od 50.Radjeno 4- ti dan ciklusa.
Kako se povecao a pijem lek ?Eutirpx uveden zbog tsh koji je bio preko 3.
Elenaa- Broj poruka : 87
Datum upisa : 03.11.2016
Elena, Biksi me je zamolila da ti prenesem od nje sledeci odgovor posto ona nije imala vremena danas da pise:
Dobri su ti rezultati. TSH pada, FT4 raste. Dok se s terapijom ne ustalis, sve je ok. Mozda ce trebati da se smanji doza leka, mozda i ne, treba pratiti stanje za 6 nedelja.
Dobri su ti rezultati. TSH pada, FT4 raste. Dok se s terapijom ne ustalis, sve je ok. Mozda ce trebati da se smanji doza leka, mozda i ne, treba pratiti stanje za 6 nedelja.
BabyBear hvala ,zahvaljujem se i Biksi !
Nadam se da ce biti sve ok a rezultate cu ponoviti svakako.
Nadam se da ce biti sve ok a rezultate cu ponoviti svakako.
Evo me Elenaa. Hvala BB.
Elenaa, rezultati su ti dobri i prate uzimanje leka, tsh pada, terapija deluje, ft4 raste jer tsh pada. Sad je samo pitanje vremena da ti se pogodi najbolja terapija, mozda ce doza leka trebati da ti se smanji za 25mg recimo vikendom. Ali to ce ti vec reci tvoj endokrinolog. T4 i nisi morala raditi. Ft4 je merodavniji. Ako se spremas za postupak onda proveri i ranije. Sve ukupno, ovo su super rezultati.
Elenaa, rezultati su ti dobri i prate uzimanje leka, tsh pada, terapija deluje, ft4 raste jer tsh pada. Sad je samo pitanje vremena da ti se pogodi najbolja terapija, mozda ce doza leka trebati da ti se smanji za 25mg recimo vikendom. Ali to ce ti vec reci tvoj endokrinolog. T4 i nisi morala raditi. Ft4 je merodavniji. Ako se spremas za postupak onda proveri i ranije. Sve ukupno, ovo su super rezultati.
Hvala Biksi divna si i dosta pomazes.Da javila sam rezultate mojoj Jeleni Todorovic pa cemo videti.U medjuvremenu sam uradila ogtt pa kacim gde treba.Hvaaaalaaa
devojke pomocccc, Tsh-1,54 ref.vred 0,350-4,940. TT3- 1,94 reg.vred.0,89-2,44, TT4-95,61 REF.VRED 62,67-150,83....
Vesna V- Broj poruka : 33
Datum upisa : 26.11.2017
Draga Vesna V,
Kao sto i sama vidis, hormoni su ti u ref.vrednosti, TSH ti je odlican.
Kao sto i sama vidis, hormoni su ti u ref.vrednosti, TSH ti je odlican.
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
Devojke, treba da idem na kontrolu TSH obzirom da sam na prošlom pregledu dobila terapiju.
Da li se lek pije to jutro pre davanja krvi na analizu ili ne? I da li se za kontrolu radi samo THS ili još neka analiza?
Hvala!
Da li se lek pije to jutro pre davanja krvi na analizu ili ne? I da li se za kontrolu radi samo THS ili još neka analiza?
Hvala!
Hobbes- Broj poruka : 171
Datum upisa : 30.05.2017
Hobbes ne pijes ujutru lek ,bar tako je meni doktorka relkla.A pored Tsh uradi i ft3 i ft4.
Hobbes, lek se ne pije pre davanja krvi, a mozes tsh i ft4. Da li si radila kada antitela na stitnu Anti TPO i anti Tg? Ako nisi, uradi i njih.
Strana 18 od 19 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 18 od 19
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu