JELENA87 i dva srculenca :-)
+51
tulumba
pluton1
dragmilk
Botox
Vanilla
MalaSaJuga
neris8
REAANITA
nadalica
smarija
Strumfeta78
mamadabudem
Stenli
ZeljkaMV
Mili2
ivanicasale
d77
ankili
karakaca
hocukusurnecuzvaku
fight&faith
anasrce
jovanka.draskic
lelas
fmala
dragana76ns
jelena*mama2andjela*
Simona
saska1
Orline
lenabeograd
Tangerine
Erata
sareni leptir
JocY
PalcicaBg
KoMetaK
buby
Ninana
Smrdica
ragaco
bak
Vuchica
leptirko82
Niny
Klarica
SladZana
Mili
Sofija Veks
SoJa
BiKsi :)
55 posters
Strana 10 od 28
Strana 10 od 28 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 28
Re: JELENA87 i dva srculenca :-)
Bravo Jelena za sredjivanje, relaksaciju i uzivanciju!!
Ja sam skoro mesec dana posle tebe, i vec mi se mini tiba nazire. Mozda zato sto mi je stomak uvek bio kao daska, pa se sada "naduo" :) Za sada sam se oko pola kg-kg ugojila, ali sve mi isto stoji. Gledala sam na nekin stranim sajtovima koliko u proseku zdravo kilaza raste, kazu sto si bio mrsaviji, vise ces se ugojiti, sto si bio krupniji, dobices manje kilograma. Za mene i blizance pise da je normalno da cu dobiti 15-22kg, vau!! Ja sam trudnocu pocela sa 53kg (idealna mi je oko 52kg, dakle bila sam malcice iznad), a po njihovim proracunima trebala bi da pred kraj trudnoce imam 68-75kg hehe kada vidim broj 70 i vise u kilogramima, dodje mi da se onesvestim Inace sam 1.65 visoka, mogu da se zamislim kao ogromnu loptu
Odoh da se vratim na ucenje, samo da vas jos jednom iscmacem!
Ja sam skoro mesec dana posle tebe, i vec mi se mini tiba nazire. Mozda zato sto mi je stomak uvek bio kao daska, pa se sada "naduo" :) Za sada sam se oko pola kg-kg ugojila, ali sve mi isto stoji. Gledala sam na nekin stranim sajtovima koliko u proseku zdravo kilaza raste, kazu sto si bio mrsaviji, vise ces se ugojiti, sto si bio krupniji, dobices manje kilograma. Za mene i blizance pise da je normalno da cu dobiti 15-22kg, vau!! Ja sam trudnocu pocela sa 53kg (idealna mi je oko 52kg, dakle bila sam malcice iznad), a po njihovim proracunima trebala bi da pred kraj trudnoce imam 68-75kg hehe kada vidim broj 70 i vise u kilogramima, dodje mi da se onesvestim Inace sam 1.65 visoka, mogu da se zamislim kao ogromnu loptu
Odoh da se vratim na ucenje, samo da vas jos jednom iscmacem!
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
Kod mene ti je ista situacija, sve je super dok ne dodje dan pred uz, onda me uhvati panika sta ce da mi kazu i jesu li bebe dobro. Sto se tice garderobe ja vec pocela da nosim trudnicke pantalone , juce sam se merila i imam dva kila manje nego posle vto valjda zbog onih silnih mucnina kada nisam jela nista. Ma bicemo mi super
ankili- Broj poruka : 62
Datum upisa : 31.01.2014
jeco samo da ti mahnem
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Mi smo danas bili na ekspertnom UZ. Veliki smo 6.5cm,vitalni, rastemo. Sve nam je u redu. Merili smo i nuhalni nabor,sve je super. Kod jedne bebe je 1mm a kod druge 1.1mm,sto je bas kako treba.
E sad dr nam je ostavila da razislimo sta ce mo da radimo po pitanju dabl testa tj da li da radimo njega ili NIFTY test. Razlika je velika kako u ceni tako i u pouzdanosti.
Dabl test je vise statistika i tacnosti 60% ali zato kosta 3-4 hiljade a Nifty test je pouzdan 99.9%,neivanzivan tj uzimaju samo moju krv za razliku od amniocenteze ali je i skup oko 700e.
U svakom slucaju razmislicemo dobro.
A sto se tice pola,izgleda da me moj instinkt nije varo i da su u pitanju dve bate. .
Ljubimo vas sve
E sad dr nam je ostavila da razislimo sta ce mo da radimo po pitanju dabl testa tj da li da radimo njega ili NIFTY test. Razlika je velika kako u ceni tako i u pouzdanosti.
Dabl test je vise statistika i tacnosti 60% ali zato kosta 3-4 hiljade a Nifty test je pouzdan 99.9%,neivanzivan tj uzimaju samo moju krv za razliku od amniocenteze ali je i skup oko 700e.
U svakom slucaju razmislicemo dobro.
A sto se tice pola,izgleda da me moj instinkt nije varo i da su u pitanju dve bate. .
Ljubimo vas sve
jelena*mama2andjela*- Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014
Draga ja sam radila obican dabl test i to jer sam morala nesto, a inace ne bih nista radila jer na uz je sve ok a ja mislim samo pozitivno da su to bili najbolji embrioni i da ce da budu lepi i zdravi. Ja za deset dana idem na uz privatno pa cemo da vidimo mozda imam snajke za tebe
ankili- Broj poruka : 62
Datum upisa : 31.01.2014
Jelena
Rekoh i ovde da ti napisem :) Ja planiram i jedno i drugo, pa bih inicijalno to preporucila. S druge strane, ti si puno mladja, ja radim NIFTY umesto amniocentze, jer je preporucuju svakoj trudnici nakon 35, a ti ne spadas u tu grupu, te mozda ukoliko ti double bude dobar, da nemas potrebe za daljim testovima. Mozda da kasnije eventualno odradis tripl...
Onda poljubac za Kikija i Rikija!
Rekoh i ovde da ti napisem :) Ja planiram i jedno i drugo, pa bih inicijalno to preporucila. S druge strane, ti si puno mladja, ja radim NIFTY umesto amniocentze, jer je preporucuju svakoj trudnici nakon 35, a ti ne spadas u tu grupu, te mozda ukoliko ti double bude dobar, da nemas potrebe za daljim testovima. Mozda da kasnije eventualno odradis tripl...
Onda poljubac za Kikija i Rikija!
700 e __!!!???? da se smrznes od brojke !!!
Bila je i vise, oko 1000 evra, pa polako pada. Tako je krenula i amniocenteza, pa su sada cene upola. Mi smo na procese i ispitivanja dali sigurno 10.000 evra u ovih nekoliko godina, pa gde skrkrpismo para za to, imace i za NIPTY, skroz neinvazivan test, nego invazivna amniocentoza, gde u slucaju blizanacke tudnoce, plod izbubi svaka 25-ta zena, sto je ogroman procenat rizika, a sto je najveci fazon, kada im stignu rezultari, ispostavi se da je ve bilo ok sa bebama...uzas...
Kiki i Riki, kisssss!!!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
hvala draga Sofija
leptirko,ankili,sareni leptiru ljubim vas najvise na svetu
Jcu jos dobro da razmislim dobro sta raditi ali verovatno cu uraditi Nifty,za sad vucem ka tome.
leptirko,ankili,sareni leptiru ljubim vas najvise na svetu
Jcu jos dobro da razmislim dobro sta raditi ali verovatno cu uraditi Nifty,za sad vucem ka tome.
Mi se zadnjih par dana osecamo super,nemamo mucnine,nema vrtoglavica,glavobolja,jedino nas umor jos muci al dobro,malo odspavamo pa smo ko novi. Jedva cekam lepe dana pa da setam tibu
Divno, Jelena!
Jelena, bas mi je drago zbog vas troje
A ko ti radio ekspertni UZ?
Ja sam sinoc 1x imala mucninu i to nesto ozbiljno i bas sam se razocarala, ali nadam se da ce se samo povremeno javljati...
A ko ti radio ekspertni UZ?
Ja sam sinoc 1x imala mucninu i to nesto ozbiljno i bas sam se razocarala, ali nadam se da ce se samo povremeno javljati...
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
jeco ,prelep ti je ovaj n sad !
Bravo za divan izveštaj, samo neka rastu
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Bravo jeco malisani resili da ne sekiraju mamu
karakaca- Broj poruka : 777
Datum upisa : 04.12.2009
Oho, bice izgleda jos decaka ovde! SUper su nuhalne translucence. Ne znam koliko je dabl pouzdan za blizanačke trudnoće, a taj drugi test jeste skuplji, al budeš mirniji, mada mi ni on nije jasan kad su upitanju blizanačke trudnoće, al ajd sad. Bitno da je na uz sve super i da se ti bolje osećaš! Uživaj!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Danas usli u 15 nedelju... kako vreme brzo prolazi...
Inace cele prosle nedelje smo bili kod moje mamice i jeli svaki dan po 10-ak puta i eto nam 1,5kg e sad,neznam kakvo je pravo stanje jer me muci uzasan zatvor al sve u svemu od pocetka trudnoce do sad smo dobili 2kg a od toga 1,5 za 5 dana
Jos uvek me muce mucnine i uzasan umor,danas sam celi dan u krevetu jedva se do kupatila dovucem,a recimo juce sam bila ko leptiric
Sve u svemu cekamo lepe dane jos uvek pa da se svrckamo malo a i moracemo u nabavku haljinica jer vise u staru garderobu ne stanemo tj stomak mi je ogrooooman...
ljubimo vas sve nas troje
Inace cele prosle nedelje smo bili kod moje mamice i jeli svaki dan po 10-ak puta i eto nam 1,5kg e sad,neznam kakvo je pravo stanje jer me muci uzasan zatvor al sve u svemu od pocetka trudnoce do sad smo dobili 2kg a od toga 1,5 za 5 dana
Jos uvek me muce mucnine i uzasan umor,danas sam celi dan u krevetu jedva se do kupatila dovucem,a recimo juce sam bila ko leptiric
Sve u svemu cekamo lepe dane jos uvek pa da se svrckamo malo a i moracemo u nabavku haljinica jer vise u staru garderobu ne stanemo tj stomak mi je ogrooooman...
ljubimo vas sve nas troje
Pa vreme je onda da nas počastiš nekom sličicom kućice u kojoj su dve beke! :)
[img][/img]nisam znala da se smeju stavljati slicice. Evo je i Kikijeva i Rikijeva kucica
" />
" />
Kikijeva i Rikijeva kućica je fenomenalna! Bravo za liniju! Pu, pu, pu, usrale te koke! Smeju slife, čak ima tema koja se zove Stomačići na trudničkom podforumu, čisto da znaš.
Wow pa ti fenomenalno izgledas :-) bravo za bekanice
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Joj kad vidim tako lepu kucicu shvatim Kako mi nedostaje ja bi opet :-)
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Joj i ja bih, al za nekoliko godina!
Jeco prelepo izgledas, a i Kikijeva i Rikijeva kucica
karakaca- Broj poruka : 777