KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+67
Star77
Mili2
Mili
neris8
Sofija Veks
mamadabudem
d77
karakaca
jelena*mama2andjela*
caci
Likoli
ivka
anasrce
veki1
smarija
Ninche
Erata
zvoncica36
Orline
tetreb
ChillyVilly
kockicaaa
makica1984
buby
Vuchica
KoMetaK
mrsbg
ninica2
Ema78
MAAKKI
Klarica
JocY
lilly13
pluton1
dragana76ns
Botox
hocukusurnecuzvaku
noja
neca73
lenabeograd
BiKsi :)
Stenli
fmala
lelas
Endzi
bulevarka
cufta
fight&faith
saska1
missile
leptirko82
cicsa80
ragaco
SladZana
zoxa
bak
ganedina
SoJa
PalcicaBg
Niny
Strumfeta78
Simona
vivijen
lenjivica
Struzzo
LaFolie
nina :)
71 posters

Strana 34 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 34 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od jelena*mama2andjela* 24/4/2014, 18:30

buby cestitam jos jednom,bebac je medenko Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 
niny kakva divna slika,a posebno 3d divno divno divno Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 

jelena*mama2andjela*

Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 34 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od PalcicaBg 24/4/2014, 19:13

Buby since ti je premedeno  srca srca srca 

Niny beba bebic je bas porasla,pravi mali covek  Very Happy ljubav ljubav ljubav 
PalcicaBg
PalcicaBg

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 24/4/2014, 19:19

Bubi, Nini!  love love love love love love love love 

Kakve divote, bozeee!

Trudnjace, sve vas  ljubav 
fmala
fmala

Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fight&faith 24/4/2014, 20:05

Bebironcici kao bomboncici. naočare

fight&faith

Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od karakaca 24/4/2014, 20:11

Buby David j kao med sladak
Niny i tvoja smizlica je prelepa, bas me raznezila slika uz bravo i uzivaj
karakaca
karakaca

Broj poruka : 777
Godina : 42
Datum upisa : 04.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 24/4/2014, 20:18

Drage moje,

Stigose mi rezultati jutrosnjih analiza. Kao ocekivano, blago sam anemicna, taman malcice ispod donje granice, a takva sam zapravo celog zivota. verovatno ce mi dr dati neki set vitamina da pijem, pored folne... I vitamin D mi je blago nizi, tu koliko znam samo se izlaganje suncu preporucuje...

Secer mi je dobar, ali zato ono sto me puno zabrinulo je sto mi je visok D-dimer  Shocked Ja kao Pai 4G/5G heterozigot vec pijem preventivno aspirin 1, ali izgleda da to nije dovoljno. Referentne vrednosti za trudnice u prvom trimestru su do <757mg/L, a meni je 1010  affraid toliko bi trebalo da bude tek u drugom trimestru, a ja sam sada tek usla u 10-tu nedelju, dakle imam jos nepunih mesec dana do 2-og trimestra. Idem u ponedeljak kod hematologa, pa ce mi reci, ali kapiram da ce mi sa ovolikim vrednostima D-dimera dati dodatnu terapiju...  Shocked 
Sofija Veks
Sofija Veks

Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragana76ns 24/4/2014, 21:49

Niny,bas mi je drago zbog vase srece....tek pocinje @-}--
David.....medenjak mali
Sofija,ja samisto uvek bila anemicna,jedino u trudnoci nisam jerr sam redovno pila sok od cvekle,sargarepe,jabuke,limuna i to na gladan stomak po 2-3dl veze smokve su isto jako dobre. Heferol ali i totemu sam morala kasnije da pijem
dragana76ns
dragana76ns

Broj poruka : 4182
Godina : 48
Datum upisa : 12.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 24/4/2014, 22:03

Hvala Draganice, pojacacu i ja unos vitamina, mada se inace hranim zdravo...

Nego, pazite ovaj tekst od malopre - da ce sada i trudnice koje primaju platu vecu od 60000 da placaju tzv. "solidarni porez", a koliko progluglah, on iznosi 20%! Kao da nas do sada nisu finansijski dovoljno cedili, sada i ovo  c c c 
Evo linka: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=04&dd=24&nav_id=840393
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od leptirko82 24/4/2014, 22:11

Bubi, Niny, ulepsale ste mi vece!!!
leptirko82
leptirko82

Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 25/4/2014, 10:10

Sofija, ja danas idem po rezultate i videcu sta ce mi reci hematolog.  Rolling Eyes 

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 25/4/2014, 10:35

Sofija i meni je hemoglobin brzo pao.Poslednji put te bio 89,danas sam vadila krv,videcu kakvo je sada stanje.Pijem heferol,jedem med i seme koprive,pijem sok od cvekle,limuna,sargarepe.Meso nesto ne mogu,al nadam se da se makar malo popravilo stanje.
Meni su ukinuli fraxiparin u prvom tromesecju,a d-dimer mi je bio oko 750
pluton1
pluton1

Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 25/4/2014, 11:01

Bubi,David je zaista prelep,ozbiljni dasa!
Drago mi je što se situacija popravila i što uživate u svojoj sreći!

Niny,kad je tako-navijamo za devojku!Divna vam je Beba Bebić!

A što se gvožđa tiče,bolje se apsorbuje ono iz namirnica životinjskog porekla,ali ni ovo ostalo nije zanemarljivo,pa udrite po zdravoj ishrani...mada u većini slučajeva dodaje se nešto od suplemenata.

Pozdrav za sve,mile moje!

ragaco

Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 25/4/2014, 12:50

Buby, Davide je mnogo sladak!  osmeh srce osmeh srce osmeh srce 

Niny, mogu misliti vase radosti kad ste videli Bebu Bebic! NE obaziri se na to po ciklusu, znas da niej merodavno, meni nikad nece biti jasni gineoklozi koji VTO trudnoce prate po poslednjem ciklusu. Imas http://ivf.ca/duedatecalculators.htm ovaj kalkulator pa preracunaj. Ako je bebac 11+1 onda ste vec sve videli, jer tad su formirani kompletno.  osmeh srce Nama je na UZ isto u 11+1 receno da ce biti devojcica, jer se tad neka tuba vidi horizontalno, a ako je decak malo ide navise, ali vec posle 2 nedelje je ta tuba bila navise.  lol! 

Uzivajte trudnice i neka su vam lagane trudnoce!
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 25/4/2014, 13:01

KoMetaK :: Nama je na UZ isto u 11+1 receno da ce biti devojcica, jer se tad neka tuba vidi horizontalno, a ako je decak malo ide navise, ali vec posle 2 nedelje je ta tuba bila navise.  lol! 

Meta, nama je ta tuba bila pod 60 stepeni, ni tamo ni vamo, tako da se za sad još ne zna  lol! 

Vučem te za nosić jako da nam se što pre pridružiš  vv vv vv vv vv vv

Bebićka i ja se zahvaljujemo na lepim rečima, divne ste drugarice  love love love love 

Sofija, ja pijem heferol + C vitamin od 500mg i baš mi se dosta popravilo gvožđe  yes  Što se tiće D vitamina, meni je on u decembru bio ispod donje granice, pa sam koristila Vigantol kapi i sada je malo iznad granice. Sada ih po nekad napakam, kad se setim. Popraviće se D, čim krene sunce.
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 25/4/2014, 14:52

Upravo sam se vratila sa hematologije, dr je zadovoljna, ali ja ne bas...eritrociti su mi na donjoj granici-3,8  Crying or Very sad . Ne znam kako da popravim krvnu sliku...
Sreca, D-dimer je miran, kaze dr i iznosi 87,7ng/ml, a ref.vred.<230. Kontrola za 2 meseca.

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 25/4/2014, 14:56

Ko moze nije alergican jaja zumanjak cist hemoglibin svako jutro po jedno i teletinz u supi .
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 25/4/2014, 15:22

D77,ti se trudi sa ishranom što više da pomogneš,pa uključiće ti još nešto ako bude potrebe.
U principu,povećava se količina plazme u krvi i volumen,a produkcija krvnih elemenata ostaje ista,to je ta trudnička anemija,ali nije ništa previše zabrinjavajuće,zato se i proverava češće KS,da bi se pravovremeno reagovalo.
Takođe,eritrocite,hemoglobin,gvožđe ne valja posmatrati pojedinačno,već u sklopu sa MCV,MCH,MCHC da se dobijje što verodostojnije stanje stvari.
Odlično što je D-dimer ok!

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 25/4/2014, 15:52

Ragaco, uvek sam ja imala malo eritrocita i uvek ispod 4. A bas gledam, ispod donje granice su mi HCT, MCH, PCT, a povecan MON.

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jelena*mama2andjela* 25/4/2014, 15:58

Drage moje,da li neko ima iskustva i da nam da savet po pitanju dabl testa vs nifty testa?
Naime dr nam je ostavila izbor sta ce mo tj koji da radimo.
Dabl test je vise statistika tj verovatnoca,sigurnosti oko 60% ali zanemarljive cene.
Nifty test je pouzdan 99.9%,neinvazivan ali i dosta skuplji.
Pa me zanima da li neko ima iskustva sa oba testa,svaka pomoc je dobrodosla...

jelena*mama2andjela*

Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 25/4/2014, 15:59

E,posebno ako je i pre bilo problema tek sad ne možeš očekivati neke bajne nalaze.Ali drži se to pod kontrolom,ne brigaj i uživaj,trudna ženo!

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 25/4/2014, 16:02

Čini mi se da je Dable malo osetljiviji od 60%,Jelo.
U svakom slučaju,Nifty se malo čeka,i jeste jaka cena,nema ispod 700e,ali ber znaš na čemu si.
Što ti ne bi uradila Dabl da vidiš kakav je,pa onda ćeš lakše odlučiti šta bi dalje od analiza?

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 25/4/2014, 16:09

Jelena

Ja planiram prvo na dabl, pa cim mu stignu rezultati, uradicu i NIFTY, cak i ako dabld bude dobar, kud tolike pare dadoh tokom ovih VTO procesa, dacu i tih 700 evra, da sam mirna...
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 25/4/2014, 16:24

meni je dabl bio ok,dr nije predlagala amniocentezu,iako sam se ja premisljala.Predlozila je nifty ako bas hocemo i uz to rekla da sve i ako nije nesto u redu,imam 2 bebe,ne moze se nista ako nesto ne daj Boze ne valja kod jedne.
pluton1
pluton1

Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 25/4/2014, 16:28

Sofija, istomisljenice moja  zagrljaj 
I ja planiram da tako postupim...jeste da NIFTY kosta, ali dobro...dala sam 10i vise x od toga vise, pa nista...
Cujem da se rezultat ceka oko 2 nedelje.

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 25/4/2014, 16:28

Da, u slucaju da je je jedna beba losih rezultata, onda mu nekako AC dodje neizbezna. Ali se to procentualno veoma retko desava, na svu srecu, obicno budu dobri rezultati. Plutonko, ne pisu ti godine, ti nisi preko 35? Jelena i ne mora na NIPTY, jer je mlada. Meni je to zamena za AC. AC bi razmatrala samo u ne daj Boze slucaju losih rezultata...
Sofija Veks
Sofija Veks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 34 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu