Danas sam kuvala...
+60
alisa
bak
sanja 73
jelena.kuburic
mimi85
ZarPtica
tatjanica
Sofija Veks
veki1
Amna84
Blanka
HappyGirl
Ancica 87
MalaSaJuga
tetreb
ragaco
fight&faith
ganedina
Erata
saska1
lenjivica
dragana76ns
sareni leptir
BiKsi :)
ChillyVilly
Sofka
Endzi
PalcicaBg
mamadabudem
neca73
jovanka.draskic
caci
cicsa80
JocY
twinsi
Shizika
Republica
SladZana
OKacica
Vecka
emilie
noja
Stenli
leptirko82
MAAKKI
Tinche
hocukusurnecuzvaku
laKole
zvoncica36
missile
JAmajka
zoxa
Struzzo
Ema78
nina :)
SoJa
buby
KoMetaK
Vuchica
Botox
64 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 17 od 40
Strana 17 od 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
Bravo za sne! (njum:))
Meni iskrslo da treba da kuvam veceras (inace radnim danima to radi mm, ali sutra putuje poslovno, pa mora da se priprema za put), te nemam uopste inspiracije, od umora koji me savladao Kapiram da cemo na kraju naruciti sushi
Meni iskrslo da treba da kuvam veceras (inace radnim danima to radi mm, ali sutra putuje poslovno, pa mora da se priprema za put), te nemam uopste inspiracije, od umora koji me savladao Kapiram da cemo na kraju naruciti sushi
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
cicsa80 ::Kusurko, kako pravis taj slatki sos od paradajza?
(off Kus, pa sto ne rece ranije da si od slovaka ja godinama radim sa decom u Kisacu, divni su i toliko muzikalni a imam i dobru prijateljicu slovakinju)
Ja imam rodbine i u Kisaču između ostalog Završila sam nižu muzičku školu,volim da da pevam,ali me je teško slušati Sad imaš i mene
Sladak sos:
2 kašike ulja
1 kašika brašna
1/2l paradajza
2 kašike šećera
*to se onako proprži kao za zapršku, i zalije sa pola litre soka od paradajza, ja volim domaći paradajz, ali naravno može i Tomatino.Kad krene da ključa dodam 2 kašike žutog šećera i dobro promešam.Ako imaš recimo sok od višnje može se malo dodati pa dobije fin gladak izgled i poprimi ukus sos na višnje.Ovako možeš spremiti i sos od breskvi.
.Ja ga spremam uz bečke šnicle,kifle sa kulenom, barenom junetinom i povrćem
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Godina : 42
Datum upisa : 03.11.2012
Zoxa vi njima naše specijalitete, oni vama njihove, to je sjajno
Bryndzove halušky – knedlice od krumpira u topljenom kajmaku, posute popečenim kockicama slanine Voliš koziji sir? Ja inače nisam neki ljubitelj sira, volela sam ako znaš možda, pakovao se kačkavalj u crvenim kockama, zvao se Pivnički sir, ja mislim da je to najukusniji sir na svetu bio, na žalost više se ne proizvodi
Bryndzove halušky – knedlice od krumpira u topljenom kajmaku, posute popečenim kockicama slanine Voliš koziji sir? Ja inače nisam neki ljubitelj sira, volela sam ako znaš možda, pakovao se kačkavalj u crvenim kockama, zvao se Pivnički sir, ja mislim da je to najukusniji sir na svetu bio, na žalost više se ne proizvodi
Sjecam se kackavalja u crvenim kockama, ih nisam ni znala da ga vise nema.
Koziji sir zvanicno ne ljubim, mm voli pa cesto kupuje.Taj slovacki koji izgleda kao deblja vlakna, volim, pojma nisam imala da je koziji.
Koziji sir zvanicno ne ljubim, mm voli pa cesto kupuje.Taj slovacki koji izgleda kao deblja vlakna, volim, pojma nisam imala da je koziji.
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
To ti ne verujem ichocukusurnecuzvaku :: Završila sam nižu muzičku školu,volim da da pevam,ali me je teško slušati
Pa taj sos je zapravo "crveni" sos. Isto ga pravim tako za cufte, a super za ideju da se dodaju visnje.
Pivnicki je nabolji na svetu celom. Ima ga i dalje ali ga proizvodi imlek, pre je proizv.novosadska mlekara ali se sad malo promenio, nekad je tvrd i "suv" a nekad bas onako mekan. Ide mi voda na usta. Laku noc!
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
Zoxa, eto ima ga, pravi ga imlek, ali nije više to to.
Ima još mnogo specijaliteta da probaš, ih što mm kaže, ja kad bih sve specijalitete jeo bio bi kao vepar
Cicsa, tako je kao sos za cufte+šećer+sok. Nadam se da si jela Petrovsky kolač, sladak crno beli, jer ga i u Kisaču prave sigurno.
Pivnički sir je pravljen u Pivnicama, po tome je i dobio ime, ja bolji kačkavalj nikad nisam jela.E onda je proizvodnja pukla,nisu dali licencu za sir i taj sir više nikad neće biti ono što je bio.
Ima još mnogo specijaliteta da probaš, ih što mm kaže, ja kad bih sve specijalitete jeo bio bi kao vepar
Cicsa, tako je kao sos za cufte+šećer+sok. Nadam se da si jela Petrovsky kolač, sladak crno beli, jer ga i u Kisaču prave sigurno.
Pivnički sir je pravljen u Pivnicama, po tome je i dobio ime, ja bolji kačkavalj nikad nisam jela.E onda je proizvodnja pukla,nisu dali licencu za sir i taj sir više nikad neće biti ono što je bio.
corbica s povrcem
grasak, dinstana junetina, zelena salata
grasak, dinstana junetina, zelena salata
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Pileca supica, fasirane snicle, spinat i pire krompir.
zoxa- Broj poruka : 2601
Datum upisa : 25.11.2008
Od danas postimo i sredom, takav je dogovor sa mm posle venčanja
Paradajz čorba,pečeni krompir,sos od graška, salata od crvenog kupusa, kikirikija i kukuruza.
Paradajz čorba,pečeni krompir,sos od graška, salata od crvenog kupusa, kikirikija i kukuruza.
Ih Kusur, taj zaliveni, preliveni, mekani... Jela sam ga, obrstila ceo tanjir pa me bi sramota. Prave zene u Kisacu, moze da se naruci ali samo cela tepsija
Danasnji ruckovi su vam primamljivi.
Danasnji ruckovi su vam primamljivi.
Ili pleh ili ništa
Kusur,
zanimljivo sve mada od svih tih slatkastih sosića najviše volim onaj od višanja zbog fantastične boje i što nije puno sladak.
Mi danas čorbicu od tikvica i mašnice testenina sa slaninicom, graškom, neutralnom pavlakom i gorgonzolom. Za nas velike po čaša vina a za male domaći sok od drenjine.
zanimljivo sve mada od svih tih slatkastih sosića najviše volim onaj od višanja zbog fantastične boje i što nije puno sladak.
Mi danas čorbicu od tikvica i mašnice testenina sa slaninicom, graškom, neutralnom pavlakom i gorgonzolom. Za nas velike po čaša vina a za male domaći sok od drenjine.
Struzzo- Broj poruka : 7041
Datum upisa : 27.09.2008
i mi danas corbicu i neke ostatke, uz dodatak pecenih bataka
cistimo polako frizider, treba u subotu ujutru da palimo na Kop, pa da ne ostaje klopa
cistimo polako frizider, treba u subotu ujutru da palimo na Kop, pa da ne ostaje klopa
Bas tako Kus, bez tepsije ne pricam.
Danas na programu corbica sa povrcem(u mom slucaju povrce sa corbicom ) i verovatno cvarci kasnije. Sama sam-moze mi se.
Danas na programu corbica sa povrcem(u mom slucaju povrce sa corbicom ) i verovatno cvarci kasnije. Sama sam-moze mi se.
Zenske dajte mi neki fini recept kako da spremim prokelj?
caci- Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009
Caci, ja ga spremam isto kao grasak-prodinstam malu glavicu luka, sargarepu, dodam grasak, pred kraj naspem malo kuvanog paradajza. Nekad ne stavljam sargarepu, nekad ubacim krompir secen na kockice, nekad dodam slatku alevu papriku.
Dopuna danasnjeg rucka:uz cvarke ren i nisam se najela pa dodala ovsenu kasu. Kao prasica sam poslednjih 20 dana, jedem sve sto mi se nadje na putu
Dopuna danasnjeg rucka:uz cvarke ren i nisam se najela pa dodala ovsenu kasu. Kao prasica sam poslednjih 20 dana, jedem sve sto mi se nadje na putu
sarma, dan prvi
za dorucak pravila pitu sa sirom I kajmakom
a za rucak imamo sarme
a za rucak imamo sarme
za dorucak lepinjice, za rucak bolonjeze......
Pileća supica, sojini odresci, krompir pire, sladak sos od paradajza
Kod mene na meniju moj omiljena hrana iz srpskog dijapazona - punjene (susene, crvene, ljutkaste) paprike Stigao od mame i domaci ajvar i kiflice, ih, di 'sh vish'
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
jutros tursku sutlijas
za rucak pasulj
za rucak pasulj
Kod mene danas meso i prokelj... za petra teletina i prokelj, a za mene pirinac, prokel ( u maslinovom ulju , sa belim lukom)j i salata...mozda dodam i jedno jaje...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
ja pravila I kiflice
slane s kulenom I kajmakom I slatke s pekmexom od kajsije
slane s kulenom I kajmakom I slatke s pekmexom od kajsije