Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+44
ragaco
Botox
Januar
Erata
SannI-AlL
Strumfeta78
SSanja
zoxa
menora72
dragana76ns
laKole
Vuchica
noja
JocY
bak
MAAKKI
zvoncica36
Ema78
Orline
SoJa
Niny
Gral
tetreb
saritam
ninica2
missile
bebica mala
Crvic
bulevarka
fight&faith
lelas
Simona
Shizika
leptirko82
fmala
Stenli
Klarica
BiKsi :)
buby
Ninche
Endzi
KoMetaK
lenabeograd
LaFolie
48 posters
Strana 15 od 40
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Mateo, dobrososao! Cestitke Leno!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Leno, cestitam i ovde na upoznavanju sa Mateom, dusicom dragom! Toliko si jaka, a zivot ti je bas namestio jednu paradoksalnu situaciju-da se smejes i places u isto vreme. Nije mi namera da mracim, samo hocu da ti kazem da si stvarno jaka zena i zavredjujes divljenje!!!!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Klara Leno cestitamoooooooooooooooooooooo
Da su nam nevena i matteo srecni i zdravi 100godina da uveseljavate roditelje
Mama brz oporavak !
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Da su nam nevena i matteo srecni i zdravi 100godina da uveseljavate roditelje
Mama brz oporavak !
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Leptirko uvek prave reci ljub za tebeeee !!!
Slazem se,svaka ti je ka u Njegosa- Leptriko kissko za tebe A LENI CESTITKE I NA OVOJ STANI,NEK JE MATEO ZIV I ZDRAV STO GODINAnoja ::Leptirko uvek prave reci ljub za tebeeee !!!
Endzi- Broj poruka : 646
Godina : 47
Datum upisa : 30.06.2013
Noja, bas si mi falilaaa! Hvala ti na lepim recima!
Endzi, duso, ja volem Njegosa jako, a volem i tebe!
Endzi, duso, ja volem Njegosa jako, a volem i tebe!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Klarice sretno rodjenje cerkice Nevene. Lena sretno rodjenje sincica Mattea.
Neka su zivi, zdravi i sretni 100 godina!
Noja
Neka su zivi, zdravi i sretni 100 godina!
Noja
fight&faith- Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012
mama Leno sve čestitke za preslatkog upišanka
tetreb- Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012
Cestitke, Lena!!! Mateo, dobrodosao decace!
Debelice, evo jednog prelepog snimka... i kratkog opisa: "Sonja Rošel je majka četvoro dece, a po zanimanju je babica.
Iz njenog iskustva s bebama razvila se nova metoda kupanja za one bebe koje imaju do dva meseca.
Metoda je nazvana "Thalasso Bain Bébé", i traje deset do petnaest minuta uz opuštajuću muziku, vodu iz slavine i masažu koja imitira pokrete slične onima dok je beba bila u materici. "
https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI
Debelice, evo jednog prelepog snimka... i kratkog opisa: "Sonja Rošel je majka četvoro dece, a po zanimanju je babica.
Iz njenog iskustva s bebama razvila se nova metoda kupanja za one bebe koje imaju do dva meseca.
Metoda je nazvana "Thalasso Bain Bébé", i traje deset do petnaest minuta uz opuštajuću muziku, vodu iz slavine i masažu koja imitira pokrete slične onima dok je beba bila u materici. "
https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Cestitam Klarice, dobrodosla Nevena i bila srecna 100 godina
Stenli- Broj poruka : 533
Datum upisa : 21.04.2013
Klarice i Leno čestitam vam na rođenju vaših bebica Nevene i Matea neka su vam živi i zdravi 100 godina i da se samo ponosite sa njima .
Ljubim vas puno , da se što pre oporavite pa pravac kući da se mazukate i ljubite po ceo dan sa vašim srećicama.
Baš volim kada upadnem na frku i vidim najlepše vesti , divnoooooo happy happy
Ljubac za sve moje lepe okruglice debelice još malo pa će ova radost i vas dočekati .
Ljubim vas puno , da se što pre oporavite pa pravac kući da se mazukate i ljubite po ceo dan sa vašim srećicama.
Baš volim kada upadnem na frku i vidim najlepše vesti , divnoooooo happy happy
Ljubac za sve moje lepe okruglice debelice još malo pa će ova radost i vas dočekati .
bulevarka- Broj poruka : 836
Godina : 44
Datum upisa : 16.02.2012
Kako ste trudnjace? Gurate?
Saritam, jesi li bolje? Ustajes li, setas li po malo ili samo lezis?
Tetreb, draga, pisi nam kako si? Kad imas kontrolu? Kad ti stize muzic?
Nema SanjeS nigde, pogubila nam se od kad je ostala trudna! Ona je tu jedno nedelju-dve pre mene, ali nas je zaboravila.
Gledah onu listu za porodjaje, nema ni jedne decembarske mame da se javi, ne pisu, cekamo januarske bebe, jer izgleda da nam se mame decembarskih nece javiti
Saritam, jesi li bolje? Ustajes li, setas li po malo ili samo lezis?
Tetreb, draga, pisi nam kako si? Kad imas kontrolu? Kad ti stize muzic?
Nema SanjeS nigde, pogubila nam se od kad je ostala trudna! Ona je tu jedno nedelju-dve pre mene, ali nas je zaboravila.
Gledah onu listu za porodjaje, nema ni jedne decembarske mame da se javi, ne pisu, cekamo januarske bebe, jer izgleda da nam se mame decembarskih nece javiti
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Draga moja Kometice, evo me lezim. Danas kontrola,pa cu videti sa dr ima li sta od aktivnosti ili krevet i stan do januara. Izasla pre neki dan napolje, ucrvala se u kuci, i dok sam sisla sa 4. sprata vec sam bila za krevet. Posle kontrakcije jedna za drugom... tako da, sta da se radi, krevet, knjiga, filmovi i polako.
Kako si ti, kad ti je termin? Meni 8. februar, ali dr misli da ce biti vec sredinom januara. Sto duze, to bolle.
Veliki pozdrav od nas troje
Kako si ti, kad ti je termin? Meni 8. februar, ali dr misli da ce biti vec sredinom januara. Sto duze, to bolle.
Veliki pozdrav od nas troje
saritam- Broj poruka : 190
Datum upisa : 02.07.2013
čestitke novim mamama!
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Saritam, cuvaj se. Nemoj da mrdas iz kuce ali nikako barem dok ne budes 32 nd. Jesu li ti predlagali inekcije za sazrijevanje pluca bebaca?
Imali neko iskustva sa tim?
Bojim se da meni ne krene porodjaj ranije, a njima pluca nisu sazrela . Pa bih vas molila ako neko ima iskustva da napise.
Sutra idem u bolnicu da mi rade nalaze zbog onih mojim proteina. Nadam se da ce sve biti ok . Moram skupljati urin 24h da vide i iz urina proteine a i iz krvi.
Kometa znaci poceli su najdivniji trenutci, skakiljanje male princeze. Sretno vam bilo mazuckanje
Imali neko iskustva sa tim?
Bojim se da meni ne krene porodjaj ranije, a njima pluca nisu sazrela . Pa bih vas molila ako neko ima iskustva da napise.
Sutra idem u bolnicu da mi rade nalaze zbog onih mojim proteina. Nadam se da ce sve biti ok . Moram skupljati urin 24h da vide i iz urina proteine a i iz krvi.
Kometa znaci poceli su najdivniji trenutci, skakiljanje male princeze. Sretno vam bilo mazuckanje
Gral- Broj poruka : 124
Datum upisa : 08.02.2013
Drage mame blizanaca :) ja nemam licno iskustvo sa Dexametazonom, tj. injekcijama za sazrijevanje pluca bebe, mada je bilo zamalo... ali lezeci u bolnici 3 sedmice, nagledala sam se dosta zena koje su primile Dex za sazrijevanje pluca. On nece izzazvati nikakve probleme ukoliko vec ne postoji neka patologija - jer on ubrzava sazrijevanje svega ostalog... Meni ga nisu dali jer mi je posteljica bila daleko starija nego sto bi trebala da bude, pa su se bojali prijevremenog poroda i dodatnih kmplikacija, tako da sam izgurala bez dexametazona... inace, u blizanackim trudnocama ovdje ih daju po definiciji... :)
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
Hvala Ninche na obavjestenju. U kojem si ti gradu, gdje se daje po pravilu u blizanackim trudnocama?
Kako trudnoca odmice mene nekako strah prijevremenog poroda, a zivim u malom gradu i nemamo ni neonatolaoga i bojim se kad bi se desio dali bi moja zlata izdrzali do prvog veceg zdravstvenog centra. Sto mm kaze, tvojim filmovima u glavi bi pozavidio i Emir Kusturica .
Kako trudnoca odmice mene nekako strah prijevremenog poroda, a zivim u malom gradu i nemamo ni neonatolaoga i bojim se kad bi se desio dali bi moja zlata izdrzali do prvog veceg zdravstvenog centra. Sto mm kaze, tvojim filmovima u glavi bi pozavidio i Emir Kusturica .
Gral- Broj poruka : 124
Datum upisa : 08.02.2013
ja sam u Sarajevu :)
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
Trudnjace svi imamo te filmove sto od hormona same trudnoce no sekirik ja sam non stop mislila da cu ranije a u prvoj 38 plus 4 a u drugoj 39 plus i imala sam kontrakcije te lazne od 22 nedelje dr mi kaze kad se bebe mrdaju one zgrce matericu nisam nista pila osim magnezijuma iuvece utrogest.i primirim se preko dana leskarim koliko sam mogla
tako da je to uredu cak sam jednom na pregledu imala nisam nogu mogla da ispravim a sve je to uredu.
samo cesce kontrole grlica posteljice kks urin pritisak i sve OK
tako da je to uredu cak sam jednom na pregledu imala nisam nogu mogla da ispravim a sve je to uredu.
samo cesce kontrole grlica posteljice kks urin pritisak i sve OK
malo kasnim, ali: Klarice, čestitam!!!!!!
Neka je cera živa i zdrava 100 godina
Neka je cera živa i zdrava 100 godina
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Drage moje, mi smo juce bili na redovnoj kontroli posle bolnice. Kontrakcije se drze pod kontrolom, Utrogestan, odmaranje, puno tecnosti i Bromazepan po potrebi. Grlic zatvoren, 30mm. Malo se skracuje, ali kazi dr, sve je to normalno i ocekivano.
I onda gleda bebe i gleda tako dugo da sam se oduzela. Kaze decak sve u redu, a kod devojcice se registruje mala cista pleksusa horioideusa na levoj hemisferi promera 5mm. Naravno, i muz i ja se odsekli u tom momentu, a dr mi je rekao da su te ciste normalne u razvoju mozga, ali da su se vec trebale povuci. Da dodjemo za dve nedelje, da ne panicim i da se on nada najboljem.
Naravno, ja nisam celu noc mogla spavati jer, em ne znam nista o tim cistama i na netu nista nisam iskopala sinoc kada sam se vratila, em mi se motaju najgore misli o ono, sta ako ne nestane.
Da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji ili zna nesto o ovome? Inace smo juce bili 27+3, a navodno do kraja 26. nestaju same.
Ja sam u 25 plus radila UZ dok sam bila u bolnici i tad je nije bilo.
Jako sam se uplasila. Trudim se i trudicu se da se smirim, jer mi ovo stanje nervoze pojacava kontrakcije, a to nikako ne zelim, ali razumete me.
I onda gleda bebe i gleda tako dugo da sam se oduzela. Kaze decak sve u redu, a kod devojcice se registruje mala cista pleksusa horioideusa na levoj hemisferi promera 5mm. Naravno, i muz i ja se odsekli u tom momentu, a dr mi je rekao da su te ciste normalne u razvoju mozga, ali da su se vec trebale povuci. Da dodjemo za dve nedelje, da ne panicim i da se on nada najboljem.
Naravno, ja nisam celu noc mogla spavati jer, em ne znam nista o tim cistama i na netu nista nisam iskopala sinoc kada sam se vratila, em mi se motaju najgore misli o ono, sta ako ne nestane.
Da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji ili zna nesto o ovome? Inace smo juce bili 27+3, a navodno do kraja 26. nestaju same.
Ja sam u 25 plus radila UZ dok sam bila u bolnici i tad je nije bilo.
Jako sam se uplasila. Trudim se i trudicu se da se smirim, jer mi ovo stanje nervoze pojacava kontrakcije, a to nikako ne zelim, ali razumete me.
Sarita, mogu misliti kako si isprepadana Bukvalno nista ne znam o tome, ali nekako mislimd a bi i oni digli frku da je jako ozbiljno. Pokusaj da se smiris, ne verujem da bi dr smeo da ti kaze da to prodje, a da to nije istina. A ja zaista verujem da ce proci!
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Hvala LaFolie na podrsci.
Cestitke od srca za Lenu i Klaricu
neka su vam djecica ziva i zdrava najmanje 100 godina,i da im je sreca zvezda vodilja kroz zivot
Saritam tesko je ostati mirna znam,i ja mislim da bi dr.drugacije postupili da je nesto nedaj boze tako lose.
Pusa za sve okruglice za sve novopecene mame:aa61:
neka su vam djecica ziva i zdrava najmanje 100 godina,i da im je sreca zvezda vodilja kroz zivot
Saritam tesko je ostati mirna znam,i ja mislim da bi dr.drugacije postupili da je nesto nedaj boze tako lose.
Pusa za sve okruglice za sve novopecene mame:aa61:
bebica mala- Broj poruka : 749
Godina : 49
Datum upisa : 27.01.2012
evo i mi malo da se upisemo..guramo polako 4i...prva tri meseca su bila za razliku od prve trudnoce poteska u smislu mucnine,bolova u ledjima,grudima...sad bih mogla i da pocnem da radim koliko mi je sve lagano,da nemam stomak da me podseti na trudnocu ne bih ni znala
radila sam double nisam nigde pisala ali zbog tog neslaganja od par dana tacnije 12-13 parametri bar po njihovim tabelama nije ok,pa sam juce uradila cisto kontrolni UZ medjutim njuce u Frontu ludnica da nisam imala tu drugaricu da urgira verovatno bih kuci dosla jer te doktorke nije bilo pa su me odveli kod neke druge veoma prijatne,po uz sve je ok cak mi zena sama rece bebe Laughing eto,Dunji se zelja ispunila !!
sad smo 16 n 5d po UZ a po ciklusu 17n6d imamo 160gr i tako
sutra ce mi drugarica uzelti rez triple testa ,ja sisla dole dala krv..msm verovatno ce opet biti to neslaganje,ona me pita sto sam radila triple,ja reko' niko mi ne rece nemoj...nece skoditi,pa cemo videti sta dalje,elem bas juce su sve trudnice koliko sam videla gore na 4om radile amniocentezu,bas sve koje su presle 35...ja jos nisam al razmisljam sta ako me posalje,nisam pametna Rolling Eyes znam da nije nista strasno...ni bolno...i da je bukvalno 5 min "intervencija" al videcemo,mozda i ne treba
...eto toliko o trudnoci Razz
radila sam double nisam nigde pisala ali zbog tog neslaganja od par dana tacnije 12-13 parametri bar po njihovim tabelama nije ok,pa sam juce uradila cisto kontrolni UZ medjutim njuce u Frontu ludnica da nisam imala tu drugaricu da urgira verovatno bih kuci dosla jer te doktorke nije bilo pa su me odveli kod neke druge veoma prijatne,po uz sve je ok cak mi zena sama rece bebe Laughing eto,Dunji se zelja ispunila !!
sad smo 16 n 5d po UZ a po ciklusu 17n6d imamo 160gr i tako
sutra ce mi drugarica uzelti rez triple testa ,ja sisla dole dala krv..msm verovatno ce opet biti to neslaganje,ona me pita sto sam radila triple,ja reko' niko mi ne rece nemoj...nece skoditi,pa cemo videti sta dalje,elem bas juce su sve trudnice koliko sam videla gore na 4om radile amniocentezu,bas sve koje su presle 35...ja jos nisam al razmisljam sta ako me posalje,nisam pametna Rolling Eyes znam da nije nista strasno...ni bolno...i da je bukvalno 5 min "intervencija" al videcemo,mozda i ne treba
...eto toliko o trudnoci Razz
buby- Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Strana 15 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu