Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+66
SannI-AlL
Mrvica
Gral
vikica800
medolino
stefi :*
dragmilk
Endzi
fmala
JecaPereca
hany
OKacica
Zoka83
ivka
LaFolie
HappyGirl
*AIDA*
Klarica
lenabeograd
ananana
bebica mala
dragana76ns
lelas
leptirko82
flyki
lilya
maus
cicsa80
ninica2
MAAKKI
SladZana
bak
menora72
veki1
dra00
fight&faith
mijaki
Orline
dacans
Tanja83
penelope
BiKsi :)
djole42
dr mali pariz
neca73
agata
Mali Princ
Tinche
anak
Niny
missile
Mirjana
heart84
Vuchica
Akijeva
plavaptica
Struzzo
KoMetaK
Gramatika
Ninche
maki79
noja
zoxa
bulevarka
Ema78
lilly13
70 posters
Strana 30 od 40
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
ja sam se od svoje plate oprostila, bukvalno sve dajem za lekove i lekare, posle ovoliko pokusaja ne mogu da se sikiram za rogam . Raspitacu se, ali mislim da kod nas ne refundiraju. Lezala sam jednom posle ET sa devojkom iz tvog grada, kaze da je za sve dobila upute i sve refundirala.
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Pa, znas kako, rogam se po pravilu daje posle porodjaja i bolnice moraju da ga imaju, a ako ga slucajno nemaju, ti im ga kupis, ali drzava mora da ti ga plati. To je jedan od ozbiljnijih lekova koji bi morao da bude besplatan, ako drzava brine o natalitetu. Nazovi neku apoteku i pitaj je l ta zamena ide na recept i koja je cena.
fmala- Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012
na porodjaju ti daju, to je besplatno, samo cu pitati ginekologa sta ako mi treba ranije.
da drzava brine o natalitetu, ne bi bilo nestasice pregnila i svega. sramota, bas sam razocarana gde zivim
da drzava brine o natalitetu, ne bi bilo nestasice pregnila i svega. sramota, bas sam razocarana gde zivim
Djavola ti daju ako ga nema, to ti pricam, imaj ti pare za to u dzepu, obavezno, da muz juri da kupi dok je vreme, kad se porodis..
A sto se tice situacije ovde, ako je ta devojka pricala za kliniku u BL u kojoj sam ja radila, i mislila na postupak i sve sto uz to ide, da, prva dva pokusaja placa fond ili refundira ako ti uspe pokusaj negde vani, a zenama preko 42 god. valjda samo pola i to ako uspe, tako nekako, ne secam se tacno. I da, ovde i mi koje imamo jedno dete imamo prava na besplatne pokusaje, za razliku od majcice Srbije (jako sam ljuta zbog toga, bila sam spremna pre prve vantelesne da se odjavim odavde i radim postupak u svojoj zemlji, ali djavola, imam zivorodjeno dete i nemam prava na besplatni pokusaj). Ovde jos uvek nije toliko interesovanje za vantelesnu kao u Srbiji (iako su u klinici guzve, ali cinjenica da jedna klinika pokriva celu RS, ipak govori da je narod jos uvek malo rezervisan ovde, ljudi kriju da su bebe iz vantelesne, mene gledaju kao debila kad pricam o tome, nije im cudno da sam to radila, nego da pricam o tome..), ai se i ovde svest o VTO siri polako, sve je vise parova koji se odlucuju, tako da me nece cuditi da i ovde ukinu besplatne pokusaje za parove koji vec imaju dete. A sto se stanja u nasem fondu tice, mislim da su razlozi isti, mada su i kod nas poceli da zezaju. Ja skupljam racune od utrogestana, neko uspe da ih refundira, neko ne, sve po principu osiguravajucih drustava, odbiju te, pa ako se zalis, onda ti plate..
A sto se tice situacije ovde, ako je ta devojka pricala za kliniku u BL u kojoj sam ja radila, i mislila na postupak i sve sto uz to ide, da, prva dva pokusaja placa fond ili refundira ako ti uspe pokusaj negde vani, a zenama preko 42 god. valjda samo pola i to ako uspe, tako nekako, ne secam se tacno. I da, ovde i mi koje imamo jedno dete imamo prava na besplatne pokusaje, za razliku od majcice Srbije (jako sam ljuta zbog toga, bila sam spremna pre prve vantelesne da se odjavim odavde i radim postupak u svojoj zemlji, ali djavola, imam zivorodjeno dete i nemam prava na besplatni pokusaj). Ovde jos uvek nije toliko interesovanje za vantelesnu kao u Srbiji (iako su u klinici guzve, ali cinjenica da jedna klinika pokriva celu RS, ipak govori da je narod jos uvek malo rezervisan ovde, ljudi kriju da su bebe iz vantelesne, mene gledaju kao debila kad pricam o tome, nije im cudno da sam to radila, nego da pricam o tome..), ai se i ovde svest o VTO siri polako, sve je vise parova koji se odlucuju, tako da me nece cuditi da i ovde ukinu besplatne pokusaje za parove koji vec imaju dete. A sto se stanja u nasem fondu tice, mislim da su razlozi isti, mada su i kod nas poceli da zezaju. Ja skupljam racune od utrogestana, neko uspe da ih refundira, neko ne, sve po principu osiguravajucih drustava, odbiju te, pa ako se zalis, onda ti plate..
fmala- Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012
Jel se neko cuo sa ninche
Ona je danas imala zakazan cr ??
Jel nam stigla lavicaaaa
Ona je danas imala zakazan cr ??
Jel nam stigla lavicaaaa
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Navijam za mama-lavicu, Ninche!!!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Noja gde si kuila crasave za bebin krevetac?
I ja bi uzela neke nove da promenim, gde mi preporucujes da pogledam?
Ljubimo vas sve i pratimo koliko stignemo
I ja bi uzela neke nove da promenim, gde mi preporucujes da pogledam?
Ljubimo vas sve i pratimo koliko stignemo
ananana- Broj poruka : 1028
Godina : 43
Datum upisa : 04.07.2011
Ja sam uzela najobicniji strec da nepeglam u suknu i porubila mi krojacica. A deciji motiv
Sila jastuke i donji carsav zadovoljna skroz. A imas u metrou, rodicu ... madjarskoj ttamo smo pre kupovali
Sila jastuke i donji carsav zadovoljna skroz. A imas u metrou, rodicu ... madjarskoj ttamo smo pre kupovali
A za deciji smo isto u madjarskoj i ogradice jos Andrei uzeli pa ostalo. U brendonu
Ona sad spava sa nama .. i u encimencijju imas isto lepe
Ona sad spava sa nama .. i u encimencijju imas isto lepe
https://kutak.forumotion.com/t1332p15-carski-rez-za-i-protiv-iskustvanana kako se snalazis, vidim da je Alexa divan deckonja
Kad budes imala vremena napisi koju rec stavila sam ti link
Kad budes imala vremena napisi koju rec stavila sam ti link
Mi sve neke posebne ovde, i ja sam rh -, a mm rh +. Antitela sam radila negde oko 16te nedelje, sad ću drugi put, i valjda još jednom do kraja. Dr. mi je rekao da ne očekuje ništa, zato što je prva trudnoća, ali se mora proveravati. A za rogam mi reče tek posle porodjaja.. Sve se nadam da ga u porodiluštu imaju Sutra idemo na UZ, jedva čekam ..
Klarica- Broj poruka : 522
Datum upisa : 28.02.2013
Dugo nisam pisala na forumu ali sam vas redovno citala i radovala se a i tugovala sa vama. Bojala sam se da ako naglas kazem, da ce ova moja carolija nestati i da ce sve biti po starom. Zbog ruznog iskustva sa proslom trudnocom sad samo strijepim i osluskujem nesto a i sama ne znam sta. Molim se Bogu i izmisljam obaveze da manje mislim o svemu, ali nadam se kad prodje 12 nd da cu se opustiti. Divno podnosim drugo stanje, bez nekih velikih i teskih simptoma. Jedino sto mi mnogo smeta oduvijek a sad je jos i pojacano, to su promjene vremena. Dva dana sam jedva izdrzala sa sobom .
Dr mi je ukinula prednizon u 7 nd pa me zanima kada su vama ukidali ga? Primam svaki dan fraxiparin i stomak mi je pun modrica i kvrzica. Rekli mi da mazem hepatrombinom. Cime ste vi mazale i jeste li se bockale na neko drugo mjesto sem u stomak?
Drage moje zelim vam sto i sebi zelim i zaista mnogo znacite svima nama. Saljem vam veliki zagrljaj i mnogo poljubaca
Danas sam 8+5
Dr mi je ukinula prednizon u 7 nd pa me zanima kada su vama ukidali ga? Primam svaki dan fraxiparin i stomak mi je pun modrica i kvrzica. Rekli mi da mazem hepatrombinom. Cime ste vi mazale i jeste li se bockale na neko drugo mjesto sem u stomak?
Drage moje zelim vam sto i sebi zelim i zaista mnogo znacite svima nama. Saljem vam veliki zagrljaj i mnogo poljubaca
Danas sam 8+5
Gral- Broj poruka : 124
Datum upisa : 08.02.2013
CESTITAM GRAL!!!!!!!!!!!!!!! Divne vesti!!!
Ja sam tu negde gde i ti, jos uvek se ne radujem, jos sam rezervisana dok ne dodje 12ta nedelja.
Meni je dr rekla da pijem prednizon do 12te nedelje. Stomak mi je sav u cvorovima, pokazala sam ga hematologu, kazao mi je da predjem na ruke. Noge cuvam za kasnije.
Ja sam tu negde gde i ti, jos uvek se ne radujem, jos sam rezervisana dok ne dodje 12ta nedelja.
Meni je dr rekla da pijem prednizon do 12te nedelje. Stomak mi je sav u cvorovima, pokazala sam ga hematologu, kazao mi je da predjem na ruke. Noge cuvam za kasnije.
Juce kad sam zvala kliniku kazu da je najbolje dejstvo u stomak, a kad odmakne trudnoca tek tad da dajem u butine. Ma izdrzat cemo mi sve za nase bebice
Gral- Broj poruka : 124
Datum upisa : 08.02.2013
meni se i crvenilo pojavilo, kao pecati, pa je rekao da predjem na ruke, da se umiri stomak. Nekako mi je lakse da se bodem i lezim, sve cu da uradim samo da ne idem opet na VTOGral ::Juce kad sam zvala kliniku kazu da je najbolje dejstvo u stomak, a kad odmakne trudnoca tek tad da dajem u butine. Ma izdrzat cemo mi sve za nase bebice
Gral, čestitam!
Neka ti budu sve lepši trudnički dani!
LaFe, hrabrica si ti, Laf pravi!
Neka ti budu sve lepši trudnički dani!
LaFe, hrabrica si ti, Laf pravi!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Gral i Lafe,samo napred,ne dajte se zene,tu smo uz vas
Endzi- Broj poruka : 646
Godina : 47
Datum upisa : 30.06.2013
Ninche mislim na tebe sada sigurno uživaš sa svojom lavicom . Ljubimo vas puno i čekamo da nam se javiš i da konačno saznam kako mi se snajčica zove
Gral samo uživaj u trudnoći i opusti se biće sve u redu ne brini . Što se tiče fraxija ja sam ga primala celu trudnoću i možeš slobodno da se bodeš i u ruke i u butinu bitno je samo da ne istisneš vazduh iz injekcije jer se na taj način ne stvaranju modrice a čvorića ima pa ima i maži se slobodno hepatrombinom i proći će ako ti se slučajno crvenilo dugo zadržava posle uboda i jako te svrbi postoji mogućnost da imaš alergiju na fraxi pa to obavezno reci lekaru.
Ananana , meni je svekrva kupovala platnene čaršave za krevetac sa gumom u baby butiku Sara u Zmaj Jovinoj pa možeš pogledati tamo .
Odoh sad Mihajlo mi se probudio ljubim vas sve
Gral samo uživaj u trudnoći i opusti se biće sve u redu ne brini . Što se tiče fraxija ja sam ga primala celu trudnoću i možeš slobodno da se bodeš i u ruke i u butinu bitno je samo da ne istisneš vazduh iz injekcije jer se na taj način ne stvaranju modrice a čvorića ima pa ima i maži se slobodno hepatrombinom i proći će ako ti se slučajno crvenilo dugo zadržava posle uboda i jako te svrbi postoji mogućnost da imaš alergiju na fraxi pa to obavezno reci lekaru.
Ananana , meni je svekrva kupovala platnene čaršave za krevetac sa gumom u baby butiku Sara u Zmaj Jovinoj pa možeš pogledati tamo .
Odoh sad Mihajlo mi se probudio ljubim vas sve
bulevarka- Broj poruka : 836
Godina : 44
Datum upisa : 16.02.2012
Ja kupila danas bas lepe carsave sa gumom u aksi, bas lep pamuk, ali treba gledati ima i krs pamuka,ja sam sve otvarala i pipala,...
ananana- Broj poruka : 1028
Godina : 43
Datum upisa : 04.07.2011
Ovo i mene stigli jutros bas bezveze ja sam mogla jos par dana ovde je isto ali nemam mora
Noja i ostale cure okupala sam se ljudcki za sve vas
Endzi bravo za
Bulevar poljubi mi tvoje cedo , a tebe ljubim million puta
An nana nadam se da si se dobro oporavila od CR
Noja neznam ti ja ovo sa slikama moram na miru da probam bas sam dobila stomak , mali Mateo je jako aktivan , vrucine mi ne smetaju uopste
Noja i ostale cure okupala sam se ljudcki za sve vas
Endzi bravo za
Bulevar poljubi mi tvoje cedo , a tebe ljubim million puta
An nana nadam se da si se dobro oporavila od CR
Noja neznam ti ja ovo sa slikama moram na miru da probam bas sam dobila stomak , mali Mateo je jako aktivan , vrucine mi ne smetaju uopste
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Endzi ::Evo me drage moje,vidjela sam i cula eho doktorica kaze da je sve ok,i da cekamo jedno bebce,termin 21.03....
Divno endži, baš lep datum za porodjaj!
Gral, eto meni prodje i 12. nedelja, pa sam i dalje rezervisana, tako to biva! Modrice mi se smanjile,al lupim opet nekad blizu čvora, pa se stvore, ponekad kleksan šinem u butinu, čisto stomak da odmorim. Miljić mi rekao da dajem u široj regiji oko pupka i od tada sam mnogo bolja, em manje modrica, em manje čvorova. Pronizon mi je Miljić ostavio do 37. nedelje, jer imam povišena antitela na štitnu.
Lafe, srećan ulazak u 9. nedelju, prolaze dani!
Bebice, kako ti prodje na onom prvom ekspertskom u 12. nedelji, nisam videla da si pisala o tome?! Poljubac za tvoju ekipu!
Da ljubnem i ostale trudnaje i koračaljke koje će uskoro biti na ovim stranama!
Ninče se garant porodila, jedva čekam izveštaj od nje!
Što se tiče posteljina, meni mama sačuvala moje dve kad sam bila mala, tako da ću ih sigurno uzeti, preslatke su, samo nek sve bude ok.
Stisak!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Gral
Leno dobrodosla
Dembeliceee
Leno dobrodosla
Dembeliceee
Gral superiska cestitam noja
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Trudnicice drage, svratih samo da vas sve zagrlim i rekoh da virnem kako su Nince i lavica
Lafe, Gral Meni su prvo rekli do 12. da nastavim sa pronizonom a na poslednjem pregledu u 12. da nastavim tako do kraja, ne mogu mnogo da se pitam pa odlucih da samo tako radim, mada cu konacno proveriti sa hematologom jer ovi ginekolozi mi svi razlicito pricaju
Biksi tebe mogu posebno da zagrlim na drugoj stranici dnevnika
Noja
Leno
Idem sutra na neki "drugaciji" uz za proveru svih anomalija " kod Tike" pa cu vam pisati kako to izgleda, a dobila sam brdo preporuka ...
Sto kaze Noja - dembelice -
Lafe, Gral Meni su prvo rekli do 12. da nastavim sa pronizonom a na poslednjem pregledu u 12. da nastavim tako do kraja, ne mogu mnogo da se pitam pa odlucih da samo tako radim, mada cu konacno proveriti sa hematologom jer ovi ginekolozi mi svi razlicito pricaju
Biksi tebe mogu posebno da zagrlim na drugoj stranici dnevnika
Noja
Leno
Idem sutra na neki "drugaciji" uz za proveru svih anomalija " kod Tike" pa cu vam pisati kako to izgleda, a dobila sam brdo preporuka ...
Sto kaze Noja - dembelice -
ivka- Broj poruka : 666
Datum upisa : 27.09.2011
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/534/mprr.jpg/
Da li ste imale problema sa migrenama? plakala sam juce ceo dan, besna, migrenu od petka imam, ne mogu ocima da mrdam koliko me boli glava. Sigurno je i vrat u pitanju, izvrnula sam ga.
Bili smo u subotu na kontroli, mali prdic ima 2cm, male ruke i noge, srce 160 otkucaja :) Ovo skroz desno je glava :)
hematom je isti, i dalje veliki, ali miruje. danas sam po starosti ploda usla u 9tu nedelju, jos samo 3 nedelje do expertskog...
Da li ste imale problema sa migrenama? plakala sam juce ceo dan, besna, migrenu od petka imam, ne mogu ocima da mrdam koliko me boli glava. Sigurno je i vrat u pitanju, izvrnula sam ga.
Bili smo u subotu na kontroli, mali prdic ima 2cm, male ruke i noge, srce 160 otkucaja :) Ovo skroz desno je glava :)
hematom je isti, i dalje veliki, ali miruje. danas sam po starosti ploda usla u 9tu nedelju, jos samo 3 nedelje do expertskog...
Poslednji put izmenio LaFolie dana 29/7/2013, 13:07, izmenio ukupno 2 puta
Strana 30 od 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Strana 30 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu