Hrvatska
+30
Gramatika
MARA
nacKa
missile
Tihana44
Voliot
laKole
djole42
lolipop
maza1972
MAAKKI
dr mali pariz
cicsa80
catherine290505
daxi011
Mirjana
KoMetaK
BiKsi :)
nina :)
Deni
anak
Sami
Hitron-Luka
TetaSneki
adriatika
nadalina
maus
HappyGirl
megica-pegica67
Nekica
34 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 4 od 5
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Hrvatska
Evo, našla sam nešto od pre nekih sto godina!
S leva na desno: moj brat, starija sestra, ja, tata, mlađa sestra
A ovo je još starija fotka Ja i moj brat! Inače u ovom hramu, ispred koga stojimo, sam se prvi put pomolila...za ujku
S leva na desno: moj brat, starija sestra, ja, tata, mlađa sestra
A ovo je još starija fotka Ja i moj brat! Inače u ovom hramu, ispred koga stojimo, sam se prvi put pomolila...za ujku
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
divno! imam i ja nekoliko ovog zvonika i sata na prvoj fotki.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Pa stavljaj da vidimo, divne su ti fotke!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Možete li meni prepporučiti neke stranice gdje mogu da pogledam ponudu apartmana i privatnog smještaja na hrvatskoj obali?
Voliot- Broj poruka : 1
Datum upisa : 23.07.2012
Pogledaj ovdje za privatni smještaj u Hrvatskoj. Jako dobar izbor po meni ima
Tihana44- Broj poruka : 1
Datum upisa : 25.07.2012
Letovala sam na Hvaru 3 puta, 80-ih godina prošlog veka. Nemam loše reči.
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
OSTRVO MLJET
Ostrvo Mljet je osmo po veličini Hrvatsko ostrvo , smešten nedaleko od poluostrva Pelješac, Dubrovnika i ostrva Korčule.
Prekrasna priroda, kristalno čisto more, jezera, uvale čine ostrvo Mljet rajem na zemlji.
O lepoti ostrva mnogi su pisali a i slusala sam price , a onaj ko jednom na Mljet dođe, uvek mu se vraća.
Izduženog je oblika jer je dug 37 kilometara, a širok samo 3 kilometra. Od poluostrva Pelješca ga deli Mljetski kanal. Smatra se najšumovitijim ostrvom na Jadranu, više od 70% površine je pokriveno šumama, a unutar nacionalnog parka pokrivenost prelazi i 90%, zbog toga i ima nadimak najzelenije ostrvo Hrvatske. Ja ga zovem jos i ostrvom zrikavaca, jer nigde nisam cula tako jaku zriku, na koju se u roku od par minuta naviknes.
Loznica - Ston , tj Propratno gde cekamo trajekt za Mljet, tacno 398 km. Laganom voznjom , maks. 70 na sat stize se za 6 sati. LOZNICA- SARAJEVO- MOSTAR -METKOVIC- NEUM -STON. Fantastican put, dobro osvetljen(uvek putujemo nocu). Zanimljivo je velika temperaturna razlika na Romaniji. Ove godine celih 9 stepeni 4. avgusta u 1 cas posle ponoci U Sarajevu, malo kasnije 20 stepeni vise
Mi smo uvek smesteni u mestu Sobra, skoro na polovini ostrva. Pre podne se kupamo na plazi ispred kuce a popodne uvek idemo na druge plaze:Saplunara, Sutmiholjsko, Nacionalni park....
Naselja na Mljetu su:Babine Kuce ( u NP), Babino polje, Blato, Govedjari, Korita,Kozarica, Maranovici, Njivice, Okuklje, Place, Pomena, Pristaniste,Prozura, Prozurska luka, Ropa(tu je odlican kamp i ima puno Slovenaca), Saplunara. Soline, Sobra i Tatinica.
Jos nismo obisli Tatinice, Pristaniste i Okuklje. Ima vremena, do godine.
Plaza ispred kuce u Sobri. Desno je ulaz u ONU NASU KUCU TJ VILU KUTAK
Mali deo NASE VILE KUTAK
Pogled sa puta ka uvali u Sobri. Iza coska je mali svetionik i do tog coska ima nesto manje od kilometar. To je bila moja jutarnja tura plivanja, jos dok se budi zora, do tamo i nazad i jos jednom kasnije, kada dodjemo pre podne na plazu.
Skok jedne ajkule
Prozurska luka. Pogled sa puta. Koliko sam puta pomislila na Biksi dok sam slikala . Da mi je njeno oko i dobar fotoaparat...eeehhh
Nacionalni park. Sada nema vremena da pisem o njemu. Okacicu slike.
Malo jezero
ht
Ostrvo Mljet je osmo po veličini Hrvatsko ostrvo , smešten nedaleko od poluostrva Pelješac, Dubrovnika i ostrva Korčule.
Prekrasna priroda, kristalno čisto more, jezera, uvale čine ostrvo Mljet rajem na zemlji.
O lepoti ostrva mnogi su pisali a i slusala sam price , a onaj ko jednom na Mljet dođe, uvek mu se vraća.
Izduženog je oblika jer je dug 37 kilometara, a širok samo 3 kilometra. Od poluostrva Pelješca ga deli Mljetski kanal. Smatra se najšumovitijim ostrvom na Jadranu, više od 70% površine je pokriveno šumama, a unutar nacionalnog parka pokrivenost prelazi i 90%, zbog toga i ima nadimak najzelenije ostrvo Hrvatske. Ja ga zovem jos i ostrvom zrikavaca, jer nigde nisam cula tako jaku zriku, na koju se u roku od par minuta naviknes.
Loznica - Ston , tj Propratno gde cekamo trajekt za Mljet, tacno 398 km. Laganom voznjom , maks. 70 na sat stize se za 6 sati. LOZNICA- SARAJEVO- MOSTAR -METKOVIC- NEUM -STON. Fantastican put, dobro osvetljen(uvek putujemo nocu). Zanimljivo je velika temperaturna razlika na Romaniji. Ove godine celih 9 stepeni 4. avgusta u 1 cas posle ponoci U Sarajevu, malo kasnije 20 stepeni vise
Mi smo uvek smesteni u mestu Sobra, skoro na polovini ostrva. Pre podne se kupamo na plazi ispred kuce a popodne uvek idemo na druge plaze:Saplunara, Sutmiholjsko, Nacionalni park....
Naselja na Mljetu su:Babine Kuce ( u NP), Babino polje, Blato, Govedjari, Korita,Kozarica, Maranovici, Njivice, Okuklje, Place, Pomena, Pristaniste,Prozura, Prozurska luka, Ropa(tu je odlican kamp i ima puno Slovenaca), Saplunara. Soline, Sobra i Tatinica.
Jos nismo obisli Tatinice, Pristaniste i Okuklje. Ima vremena, do godine.
Plaza ispred kuce u Sobri. Desno je ulaz u ONU NASU KUCU TJ VILU KUTAK
Mali deo NASE VILE KUTAK
Pogled sa puta ka uvali u Sobri. Iza coska je mali svetionik i do tog coska ima nesto manje od kilometar. To je bila moja jutarnja tura plivanja, jos dok se budi zora, do tamo i nazad i jos jednom kasnije, kada dodjemo pre podne na plazu.
Skok jedne ajkule
Prozurska luka. Pogled sa puta. Koliko sam puta pomislila na Biksi dok sam slikala . Da mi je njeno oko i dobar fotoaparat...eeehhh
Nacionalni park. Sada nema vremena da pisem o njemu. Okacicu slike.
Malo jezero
ht
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Nastavljam. Malo je falilo da mi ode ceo post.
Veliko jezero u Nacionalnom parku.
Sporo se ucitavaju slike, a i vreme je za drinu, tako da nastavljam veceras. ima jos prelepih slika, tek sam pocela
Veliko jezero u Nacionalnom parku.
Sporo se ucitavaju slike, a i vreme je za drinu, tako da nastavljam veceras. ima jos prelepih slika, tek sam pocela
sve je preee-leee- pooo
sviđa mi se vila kutak, Mima
ajkulo
nacKa- Broj poruka : 401
Godina : 50
Datum upisa : 13.02.2012
Ee trudnjaco draga drago mi je sto ti se svidja
I dalje Nacionalni park
Kanal gde se spajaju Veliko i Malo jezero
Manastir Svete Marije do koje se dolazi brodicem.
Jos malo lepote iz NP
Sledi nastavak....
I dalje Nacionalni park
Kanal gde se spajaju Veliko i Malo jezero
Manastir Svete Marije do koje se dolazi brodicem.
Jos malo lepote iz NP
Sledi nastavak....
Dok cekamo nastavak samo da kazem fenomenalne fotke,prelepa priroda,precista voda,ma jednom recju lepota jedna.
Cekamo jos slika ajkulo nasa
Cekamo jos slika ajkulo nasa
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Wow Misice, tamo je zaista prelepo. Moracu da nastavim sa tom loto sedmicom
lilya- Broj poruka : 4742
Datum upisa : 07.03.2011
stvarno je prelepo raj
mamajednogprinca- Broj poruka : 241
Godina : 35
Datum upisa : 19.08.2012
mamajednogprinca ::stvarno je prelepo raj
Jeste, jeste, e u taj raj moj tata ide oko 10. novembra i bice sigurno do NG. Blagis njemu. Kako lepo provodi penzionerske dane.
blago tvom tati maus sto moze da uziva
nina :)- Broj poruka : 5182
Datum upisa : 06.07.2011
nina :) ::blago tvom tati maus sto moze da uziva
Zasluzio je. Bas se naradio oko pcelica i zimnicu je nama trima celu napravio:ispekao paprike i spakovao, napravio ajvar, dzem od sipuraka. Legenda koje nema
Pogled s terase za prvu jutarnju kafu
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 4 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu