Sveze cedjeni sokovi
+4
HappyGirl
LaFolie
M.
Ema78
8 posters
KUTAK :: ZDRAVLJE :: Priroda i zdravlje
Strana 1 od 1
Sveze cedjeni sokovi
Tonik za pluća: 5 sargarepa,4 struka persuna, 1/4 paradajza, 4 lista potočarke
Paradajz sejk: veliki paradajz, 1/2 krastavca ( ja stavim ceo),stabljika celera, malo limete
Za mučnunu: 3 jabuke, malo komorača
Zinger: 2 jabuke( zlatni delises) , 4 kivija
Crna krv : crno groždje, visnje, ista kolicina, preliti preko leda
Za tople dane: pomorandza, 1/2 limete, ola solje mineralne, gazirane vode, pola jabuke
Odlicne kombinacije: A ) breskva i limeta, gazirana voda, 1/4 case
B) rno grozdje, jedan kolut ananasa, polovina limuna sa korom
c) 1/4 grejpa,jedan kolut ananasa, jabuka, malo limete
D) mandarina i ananas, ista kolicina
Moja omiljena kombinacija kruska i breskva, i krastavc, sargarepa, cvekla i jabuka. Sve sveze. Moj sokovnik pravi penu, pa kad pravim ovo poslednje, na kraju stavim krastavac, tako da sok bude crvenkast, apena zelena. Cesto leti zdrobim led, pa dodam...
Inače, sokovi su boljeg ukusa ako se njima prelije led, a ne da se led stavlja naknadno, zasto je tako, ne znam...
Sve se isecka i stavi u sokovnik. Za serviranje, pustite masti na volju...
Paradajz sejk: veliki paradajz, 1/2 krastavca ( ja stavim ceo),stabljika celera, malo limete
Za mučnunu: 3 jabuke, malo komorača
Zinger: 2 jabuke( zlatni delises) , 4 kivija
Crna krv : crno groždje, visnje, ista kolicina, preliti preko leda
Za tople dane: pomorandza, 1/2 limete, ola solje mineralne, gazirane vode, pola jabuke
Odlicne kombinacije: A ) breskva i limeta, gazirana voda, 1/4 case
B) rno grozdje, jedan kolut ananasa, polovina limuna sa korom
c) 1/4 grejpa,jedan kolut ananasa, jabuka, malo limete
D) mandarina i ananas, ista kolicina
Moja omiljena kombinacija kruska i breskva, i krastavc, sargarepa, cvekla i jabuka. Sve sveze. Moj sokovnik pravi penu, pa kad pravim ovo poslednje, na kraju stavim krastavac, tako da sok bude crvenkast, apena zelena. Cesto leti zdrobim led, pa dodam...
Inače, sokovi su boljeg ukusa ako se njima prelije led, a ne da se led stavlja naknadno, zasto je tako, ne znam...
Sve se isecka i stavi u sokovnik. Za serviranje, pustite masti na volju...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Re: Sveze cedjeni sokovi
Super tema! Baš su smele kombinacije, nikad se ne bih setila da ih tako mesam.
Najcesce pravim ono: jabuka, sargarepa, cvekla, limun i med.
Ili: grejp, pomorandza, limun.
Najcesce pravim ono: jabuka, sargarepa, cvekla, limun i med.
Ili: grejp, pomorandza, limun.
M.- Broj poruka : 317
ja najvise pravim kombinaciju jabuka (vise komada), 1 cvekla, 1 limun, 2 pomorandze, bude i zdravo i jako ukusno
a muz skinuo malo holesterol i trigliceride
a muz skinuo malo holesterol i trigliceride
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Ima opet neko pravilo da se nikada ne mesa voce i povrce, i da jedino povrce koje moze da se mesa sa vocem je sargarepa.
Vrednosti cedjenog soka su iste kada se sok pravi od svezeg ili od zamrznutog voca.
Naravno, u svemu treba biti umeren, a mi koje imamo IR bi prednost trebalo da damo celom vocu, zbog prisustva vlakana koje smanjuju njegov GI. Takodje, treba izbegavati slatko voce, a zabranjeno je jesti bananu, lubenicu, dinju, grozdje. šljive u vecim kolicinama. Krisla lubenice ili dinje nece naskoditi, kao ni banana neposredno pred fizicku aktivnost.
Ja pokusavam da se drzim ovoga, nekad uspeva nekad ne...
Vrednosti cedjenog soka su iste kada se sok pravi od svezeg ili od zamrznutog voca.
Naravno, u svemu treba biti umeren, a mi koje imamo IR bi prednost trebalo da damo celom vocu, zbog prisustva vlakana koje smanjuju njegov GI. Takodje, treba izbegavati slatko voce, a zabranjeno je jesti bananu, lubenicu, dinju, grozdje. šljive u vecim kolicinama. Krisla lubenice ili dinje nece naskoditi, kao ni banana neposredno pred fizicku aktivnost.
Ja pokusavam da se drzim ovoga, nekad uspeva nekad ne...
Kad smo kod holesterola i triglicerida- mm je znacajno skinuo sve lose parametre krvi od kada je izbacio sve gazirane sokove i poceo da vezba. Ima tu jos sto sta sto treba da se popravi, ali i ovo sada je ok.
Jutros iscedila dve cvekle, po jednu šargarepu, jabuku, limun, naranđu.
U principu nikad ne mešam voće i povrće ali jutros reših i bilo je Epo
Hvala za kombinacije!
U principu nikad ne mešam voće i povrće ali jutros reših i bilo je Epo
Hvala za kombinacije!
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
HappyGirl ::Jutros iscedila dve cvekle, po jednu šargarepu, jabuku, limun, naranđu.
meni je gvozdje skoro 30 od ove kombinacije
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Ne znam za to pravilo da ne idu zajedno ili sam ga zaborravila ali u međuvremenu sam počela kad mi se baš tako pije da mešam i cedim voće i povrće i mogu vam reći odlično je :) Mislim šta bi moglo da mi fali :) I svašta sad miksam, sve moguće kombinacije i zaista nekada ispadnu čudesno ukusni sokovi.
Joooj i ja imam lovacki miks!!! Sta ulovim u spajzu strpam u sokovnik i voila! Milina!!!!
Ja sam jedno vreme sokovnik redovno koristila. Ali pošto mi treba posle pola sata da ga dovedem u red nešto je počelo to sve da me smara. Moraću opet da uvedem sokovnik u radno stanje. Dakle, cvekla, šargarepa, pomorandža i jabuka...
mamadabudem- Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014
Jel koristite baš sokovnik....ili blender u kojima se smoothie pravi pa bude penasto?
valika77- Broj poruka : 198
Godina : 46
Datum upisa : 19.11.2015
Ja koristim sokovnik kad pravim bistar sok, stapni mikser za smoothie, a imam i cediljku za citruse.... muzic slabo jede voce, ali hoce da ga popije u sokicu....
Koristim sokovnik, cediljku kada cedim samo limun, narandžu, grejp, pravim baš dosta smoothia ali to sve u blenderu, ma sve može žene drage. Ti ceđeni sokovi su zaista izvor zdravlja em leče em podižu imunitet a dobro je i za plodnost. I to što mimi kaže i ja isto šibam sve što nađem u frižideru ili ostavi :)
Detoksikacija organizma pred proleće,valja se tako,jesam malo fanatik sto se tiče zdrave ishrane i prirodnih sokova,cvekla,kopriva sveze ubrana i limun,volim da pravim razne kombinacije čak sam listove mlade pšenice kombinovala,sa raznim povrćkama i voćkama,zbog manjka K vitamina moj hematolog kaže udri po zelenom,sve što treba nije teško
sanja 73- Broj poruka : 1001
Datum upisa : 15.08.2015
KUTAK :: ZDRAVLJE :: Priroda i zdravlje
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu