Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+59
cicsa80
korpica
dra00
Zoka83
mijaki
MAAKKI
buby
heart84
LaFolie
Bokicalepotica
Sneza
caci
sreda
Dacaa
Republica
bobica83
MARA
bak
Nefertari
dragmilk
nena beba
jaca*caca
djole42
Struzzo
nesalela
JocY
shenon
Milijana
Tanja83
zoxa
bebko
missile
Marija86
KoMetaK
Mirjana
*AIDA*
stefi :*
maki79
anak
Xena
lolipop
nacKa
Kamilica
lena
Botox
maus
lilly13
lilya
Mali Princ
BiKsi :)
noja
natalija
Akijeva
Sofka
vremejezabebe
dr mali pariz
Orline
Shizika
Mrvica
63 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
ahahh Repy pico sirac, ja sa ponosom mogu da kazem da su na meni isprobali bezbroj vrste spekuluma sto vescih sto manjih, elem to se ovde kod nas radi i za grupu sekreta uzima se bris bukvalno sa ulaza vagine
Nefertari- Broj poruka : 3133
Godina : 41
Datum upisa : 04.08.2009
Ovde kod nas cervikalni bris i vaginalni bris i sekret se rade posebno.Razlicite su vrste pregleda i sve tri se rade regularno.
Bokicalepotica- Broj poruka : 437
Datum upisa : 16.03.2011
Vagina ima posebno svoj iscedak.Vagina ima posebno svoju vlaznost i njene celije posebno stvaraju sekret.Dva su razlicita iscetka.Sve u svemu ako ti nesto nadju bitno je zbog terapije.Ako imas u vag.brisu nesto ne mora da znaci da imas i u grlicu i onda su dovoljne samo vaginalete.A ako imas i u grlicu nesto, u zavisnosti od uzrocnika, onda znaci da je infekcija napredovala i da je ima i dublje i mogu se dati i antibiotici da se piju.Bitno je da bi se pratilo napredovanje infekcije.
...radila sam ja i sa tim pico spicom ix puta, al y trudnoci ne
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Plus za streptokoku jel to je nAglasila dr, bas tako sa ulazaNefertari ::ahahh Repy pico sirac, ja sa ponosom mogu da kazem da su na meni isprobali bezbroj vrste spekuluma sto vescih sto manjih, elem to se ovde kod nas radi i za grupu sekreta uzima se bris bukvalno sa ulaza vagine
Bak, baš mi je žao mila
Puno ste toga ispisala za vreme mog kratkog odsustva, pa svakako neću moći da se setim svega. Naiđoh na ovu diskusiju, pa i da ja kažem nešto o tome
Npr. ja sam od svog dr-a dobila uput za hematologiju u NS-u, kako bih odradila neophodne analize (bez kojih ne sme da mi pojača dozu fraxija, a trebala bi), grad mi odobrava i platiće troškove, a neka nak... dr iz NS-a mi preko telefona drži predavanja i govori kako "za nas mlade" (proročica vidi koliko ja imam godina) koji su na profilaktičkoj dozi, ne rade te analize. Što za mene znači da ona svojim pacijentima podiže dozu bez merenja koncentracije/zasićenosti heparinom, pa tek kad prigusti šalje ih na tu analizu. Eto kakav je ona dr, ali ja od nje nisam mogla da uradim neophodnu analizu, koju mi gospođa uskraćuje samovoljno iako je ne plaća ona.
Međutim, saznala sam u bolnici od cimerke, da je u isto vreme imala isti problem i da je naša dr zvala dole, digla frku i sad mogu probati ponovo. Dakle, strašno!
Međutim, ja ih imam (što je moj dr hteo da vidi na CTG-u) slabe, ne muče bebu i prođu od mirovanja i magnezijuma! E zato se ja slažem sa Marijom
Prinče, bravo za dobre nalaze
Bokice, nadam se da će to sve biti OK.
Ljubim vas sve, odoh da spremim nešto da jedem, pa ću napisati izveštaj u dnevniku
Puno ste toga ispisala za vreme mog kratkog odsustva, pa svakako neću moći da se setim svega. Naiđoh na ovu diskusiju, pa i da ja kažem nešto o tome
Na žalost i ja se slažem da se ovako nešto može desiti i da se kod nas ništa ne mora. Jednostavno sam previše puta čula slične priče da bih poverovala u to da neko nešto mora!Biksi ::Ne želim da mračim, stvarno ne želim, ali se stvarno ne slažem sa stvojom konstatacijom. Ponekad jeste zabluda, ponekad nije. Mog komšije ženu nisu porodili na vreme, iako je umirala od bolova, bukvalno su joj rekli, šta se dereš, trpi, i ona opet kukala i to trajalo dva-tri dana, a pare su se čekale, jer vezu nisu imali, i onda možeš već da pretpostaviš šta se desilo. Zakasnili s porodjajem...Bojana86 ::.... ali poroditi te mora....
niko jos nije ostao dozivotno trudan jer nije hteo da da nekome 500 evrica...
to su vec neke pomalo i zablude koje postoje u nasem drustvu ne samo za porodjaj, nego generalno mnogo ljudi smatra ako nesto ne plati ispod zita da nece biti usluzen, porodjen itd...
msm, porodices se sigurno, ako ne daj boze se nesto desi, moraju zbrinuti pacijenta pa bio on majka ili dete....
Npr. ja sam od svog dr-a dobila uput za hematologiju u NS-u, kako bih odradila neophodne analize (bez kojih ne sme da mi pojača dozu fraxija, a trebala bi), grad mi odobrava i platiće troškove, a neka nak... dr iz NS-a mi preko telefona drži predavanja i govori kako "za nas mlade" (proročica vidi koliko ja imam godina) koji su na profilaktičkoj dozi, ne rade te analize. Što za mene znači da ona svojim pacijentima podiže dozu bez merenja koncentracije/zasićenosti heparinom, pa tek kad prigusti šalje ih na tu analizu. Eto kakav je ona dr, ali ja od nje nisam mogla da uradim neophodnu analizu, koju mi gospođa uskraćuje samovoljno iako je ne plaća ona.
Međutim, saznala sam u bolnici od cimerke, da je u isto vreme imala isti problem i da je naša dr zvala dole, digla frku i sad mogu probati ponovo. Dakle, strašno!
I ovde bih imala šta da kažem. Dva dr-a iz vizite su me nadrndano pitala zašto sam ja uopšte primljena u bolnicu. Što se njih tiče, ja moram da pijem tablete koje nisu bezazlene samo na osnovu njihove pretpostavke da imam kontrakcije.Bokicalepotica ::Ju Boze dragi,pa ja nisam znala da je tamo tako strasno.Pustaju te da imas spontani,a nista ne preduzimaju?! Pa onda su ovi nasi odlicni.Ko bi rekao!
Međutim, ja ih imam (što je moj dr hteo da vidi na CTG-u) slabe, ne muče bebu i prođu od mirovanja i magnezijuma! E zato se ja slažem sa Marijom
I ovo mi dobra konstatacijaMarija86 ::Kada sam se ja porodila moj muz je isao kod mog lekara i odneo mu novac i pice..ne zato sto sam to smatrala za obavezu nego sam to zelela i nisam ni jednog trena pomislila da negde gresim.
Cura s kojom sam bila u sobi takođe ima dobar tretman, ali ja znam da njen dr ima tarifu za sve i da je unapred "platila brigu"! Moj dr ništa ne traži i neće da uzme, ali mi mu nećemo ostati dužni baš zato što ništa ne traži i ne očekuje!Tanja83 ::To je ono sto JA zelim da mu poklonim a ne da mi on odredjuje tarifu
To su mi rekle cure koje sam upoznala na OGTT testu, da "na vreme rezervišem-čitaj platim- babicu"!Nefertari ::u vecini slucajeva ovde kod nas porodja prirodni babice zavrsavaju dr ni ne vidis
I to je tačno, ali mi je žao da oni koji su posvećeni i dobri nikada ne budu čašćeni, nasuprot drugima koji debelo naplaćuju svaku svoju reč.Republica ::Nefy i ja se znamo dosta dugo da eto uz par drugih cura iz NL , mogla je uvidi kakva je borba nas zhena u NL.
Ali podvlacim jedno. Davanje miTa lekarima oslabljuje kvalitet usluge i nege pacijenata generalno. A ovakvim ponashanje lekari nipodnishtavaju svoju eticku i moralnu orjentaciju i sami sebe svrstavaju u zanatlije.
Neće ne brinistefi :* ::
cure ja juce jela neki kupljeni paradajz pa sam nocas zapatila sa stomakom cele noci me je mucio,uzas,bas se uplasih,nadam se da nece imati neke posledice na plod nedaj boze.ali da vam skrenem paznju da su totalno vestacki i da ne jedete...
Prinče, bravo za dobre nalaze
Bokice, nadam se da će to sve biti OK.
Ljubim vas sve, odoh da spremim nešto da jedem, pa ću napisati izveštaj u dnevniku
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Bak, mila, tačno znam kako ti je, i znaj da saosećam s tobom u potpunosti
Kamilica- Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011
Izvestaj nase drage MRVICE
Mrvicica je na patologiji, uradili su joj sve preglede.
Ujutro ce raditi CR u totalnoj anesteziji.
Bravo, Mrvice, samo napred! Mislimo na tebe!
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Bak mila zao mi je i tacno znam kako ti je dva puta sam prosla kroz to, drzi se otplaci pa ce se vec nekako sve posloziti
Mrvice srecno sutra upoznavanje
Mrvice srecno sutra upoznavanje
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Samo da zagrlim čvrsto moju drugaricu Bak! Baš mi je krivo, izdade me moj osećaj! Verovatno sam žarko želela da sve bude dobro. Bakiša, ljubim te, drž mi se!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Dakle sada je 00:05!
Mrva danas upoznaje svoju duuugo čekanu i željenu
Ja sam jako uzbuđena zbog nje, jer je pratim od početka i jako mi je draga. Želim joj da sve bude savršeno i da se vrlo brzo potpuno oporavljena vrati kući sa svojim
Šaljem joj svoje molitve i puno pozitivnih vibracija
Mrva danas upoznaje svoju duuugo čekanu i željenu
Ja sam jako uzbuđena zbog nje, jer je pratim od početka i jako mi je draga. Želim joj da sve bude savršeno i da se vrlo brzo potpuno oporavljena vrati kući sa svojim
Šaljem joj svoje molitve i puno pozitivnih vibracija
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Prikljucujem se Mirjaninim zeljama!
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Takodje se pridruzujem
i mrvo sve najboljeeeeeeeeeee danas na CR
i da zagrlis tvog preslatkog dugoo ocekivanog momcica
i mrvo sve najboljeeeeeeeeeee danas na CR
i da zagrlis tvog preslatkog dugoo ocekivanog momcica
Mali Princ ::Izvestaj nase drage MRVICE
Mrvo draga srecno!!!!! A mozda je vec i postala mama
Prince javljaj, cekamo tvoje vesti
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
jutros primetih onako opet svetlo braonkast sekret, ne puno
ali gledam kalendar 27. je
pa jel moguce da cu tako svaki put krajem meseca imati to
cini mi se da je i prosli put bilo tako onako kada sam se uspanicila?
msm, jel to tako kao na mesec dana kao kada trebas da dobijas mecu, pa malo hormoni divljaju? :/
malo me od jutros i ziga stomak, nije bas ovih dana, pa sam se odvikla
ali gledam kalendar 27. je
pa jel moguce da cu tako svaki put krajem meseca imati to
cini mi se da je i prosli put bilo tako onako kada sam se uspanicila?
msm, jel to tako kao na mesec dana kao kada trebas da dobijas mecu, pa malo hormoni divljaju? :/
malo me od jutros i ziga stomak, nije bas ovih dana, pa sam se odvikla
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Mrvice, verovatno si od trudnice postala mama već, jedva čekam lepe vesti
Držimo ti fige, jako, jako i navijamo
Verovatno ti, boki, imaš reakciju u vreme očekivane M, nije retkost. A da nervira, nervira.
I meni nikako bez neke sekiracije. Taman sam se malo opustila i počela da se ponašam kao "obična" trudnica kad sinoć nova zvrčka Opet sveža krv. I to u nedoba, oko ponoći, kad sam pošla u krevet. Baš svetlo crvena, kao da se posečete, ni braon, ni ugrušci, nego baš krv. Uspela sam da ne paničim, sačekala pola sata i stalo je. Možda i pre. Nije ni za pun uložak, ali dovoljno da te preseče i prosto nije normalno za trudnoću. Dam sebi injekciju progesterona dan ranije, sačekam još malo i legnem, da ne jurim dežurne po bolnicama. Mislim, da se nastavilo, otišla bih, naravno, srećom nije. Nisam imala bolove, malo prethodni dan kao PMS, ali nije jako ni dugo trajalo, i nije prvi put. Jutros sam zvala moju "novu staru" dr (nisam Jevremovu) i ona reče da ipak dodjem večeras kod nje u ordinaciju, da budemo obe mirnije, mada misli da nije ništa strašno. Nadam se i ja da nije. Eto, čisto da ne budeš miran.
Pih, kako me ovo nervira, bezmalo svake nedelje na UZ, taman sam mislila da ću da sastavim mesec dana do AC da me ne vide. Ma nek bude sve OK, pa šta da radim. Valjda mi se ovo dete neće naljutiti što ga bacam pod reflektore stalno i čačkam mu intimu
Držimo ti fige, jako, jako i navijamo
Verovatno ti, boki, imaš reakciju u vreme očekivane M, nije retkost. A da nervira, nervira.
I meni nikako bez neke sekiracije. Taman sam se malo opustila i počela da se ponašam kao "obična" trudnica kad sinoć nova zvrčka Opet sveža krv. I to u nedoba, oko ponoći, kad sam pošla u krevet. Baš svetlo crvena, kao da se posečete, ni braon, ni ugrušci, nego baš krv. Uspela sam da ne paničim, sačekala pola sata i stalo je. Možda i pre. Nije ni za pun uložak, ali dovoljno da te preseče i prosto nije normalno za trudnoću. Dam sebi injekciju progesterona dan ranije, sačekam još malo i legnem, da ne jurim dežurne po bolnicama. Mislim, da se nastavilo, otišla bih, naravno, srećom nije. Nisam imala bolove, malo prethodni dan kao PMS, ali nije jako ni dugo trajalo, i nije prvi put. Jutros sam zvala moju "novu staru" dr (nisam Jevremovu) i ona reče da ipak dodjem večeras kod nje u ordinaciju, da budemo obe mirnije, mada misli da nije ništa strašno. Nadam se i ja da nije. Eto, čisto da ne budeš miran.
Pih, kako me ovo nervira, bezmalo svake nedelje na UZ, taman sam mislila da ću da sastavim mesec dana do AC da me ne vide. Ma nek bude sve OK, pa šta da radim. Valjda mi se ovo dete neće naljutiti što ga bacam pod reflektore stalno i čačkam mu intimu
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Ih, samo da ne budete mirne... No sve je to propratni deo, nije morao, al ajd sad. Biće ok sve, sigurna sam!
Ljubac trudnaje!
Čekamo vesti od Mrvice!
Ljubac trudnaje!
Čekamo vesti od Mrvice!
Boki, moja sestra bliznakinja je imala braonkasto uvek u vreme kada je trebala da dobije. Sve do 5. meseca.
Orliska verujem da je sve ok. I da ce to i potvrditi dr na vecerasnjem uz.
Ljubim vas
Orliska verujem da je sve ok. I da ce to i potvrditi dr na vecerasnjem uz.
Ljubim vas
Mima, je l me to pratiš?!
Ma ne tebe vec tvoju guzuBiksi :) ::Mima, je l me to pratiš?!
Aman, aman, moramo neke muškarce dovući na forum, zastranismo skroz
Lude žene
Lude žene
A kako ne bi zastranile??? Vide li ti onu guzu na jutrima?orline ::Aman, aman, moramo neke muškarce dovući na forum, zastranismo skroz
Lude žene
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Strana 26 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu