Hormonski status
+125
aurora
Mimi12
Lola021
enap
Jerapetra
Sirijus
nsdjanka
Arwen
Nataly17
Bobaue
tatjanica
alisa
mimi85
branka86
mikica023
Bundevicav
zsuki75
millena
OKI-DOKI
Blanka
libra35
Zmajuška
luckystar74
makisa12345
Vanja80
PalcicaBg
Amna84
petra82
Foxes
Ancica 87
micaubica83
Sanjci87
Ica1171
lela1984
sunny.tp
Vuchica
Vecka
OKacica
Ticka89
ganedina
sandy23
Cala Domingos
JocY
Pilce
mamadabudem
Tebi
Petkana
boni m
bulevar79
logona
bezdan
winni
riki
anaialeksa
hocukusurnecuzvaku
SaraLara
tiramisu
masato
LAJTOP
Strumfeta78
Anchi
cicifu
cuteforensic
ivanicasale
SoJa
era
KoMetaK
lelas
sareni leptir
Niny
Afrodita
fight&faith
Crvic
petraxx
anasrce
leptirko82
zvoncica36
alrada
VioletaR
lorelajlorelaj
missile
ivka
saska1
Star77
djole42
libertte
Pahuljica
Januar
nena beba
arhitetkica
neca73
lenjivica
tetreb
MAAKKI
bibi.libi
jecicili
M.
daca32
zmajcica
bulevarka
red
ninica2
dragana76ns
bak
Erata
laKole
Bjanka
noja
Lelče
d77
Ema78
anak
lilya
Mrvica78
Kamilica
Orline
makica1984
korpica
hany
dr mali pariz
ciklama
racili
BiKsi :)
Zoka83
daco
129 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 31 od 40
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Hormonski status
Bak, ma gde amh u drzavnoj, nema tog filma za gledanje u nasoj zemlji, privatno sam ga isto radila, nego ne napomenuh, 2050, 00 din. Cista pljacka. Izbise mi 750 din za estradiol dzabe. No, znamo da je prica o parama u ovoj prici bespotrebna. Pare nisu problem, para nema!
Alisa !
Bobo, hvala!
Alisa !
Bobo, hvala!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Super rez. Bixi za jednu lepu prolecnu trudnicku avanturu
A tsh nevidim
Ja se setim marije njen m imao azo pa su jednoj god.dobili dve bebe secas se
A tsh nevidim
Ja se setim marije njen m imao azo pa su jednoj god.dobili dve bebe secas se
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Ja se bas prijatno iznenadih. Tja
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Noja, ja se ne secam da je marijin muz imao azoo. A secam se da se u jednoj godini porodila dva puta!
Da Bixi , samo losiji , setila sam se kad je pricala da je mislila da nema sanse , pa sam povezala nekako sa azo.
vi se lepo spremite hormoni su ko u curice .. samo napred jedva cekam da krenes
vi se lepo spremite hormoni su ko u curice .. samo napred jedva cekam da krenes
Danas stigli nalazi hormona:
TSH: 1,7 FT4: 11
FSH:6,0 LH:7,08 E2: 52,2 PRG: 1,14 /ref.vr. :0,31-1,52/
PRL: 7h-1100,85 9h-183,52 11h:81,54 /ref.vr.70,8-566,5/ -uvek mi ovaj jutarnji bude visok i preko 2000 AMH: nizak, sada ga nisam radila ali pre 6 meseci je bio 0,9
E sada ono sto me buni je vrednost FSH. Kretao se uvek oko 8-9 ,onda se u novembru i decembru u Visegradskoj pred planiranu 2,vto igrali . Prepisan mi bio Yasmin i FSH mi posle njega pao na 4 E2: 85 , LH:2,3 ,stimulaciju mi nisu poceli jel su bila neka 2 perzistentna folikula. Prepisan mi tada Mikroginon ali samo popila 14 tableta/stelovali mi ciklus zbog nove godine:x / 2 dan takvog ciklusa FSH:17,8 E2: 88, naravno vracena, stimulacija nije ni pocela.1. vto radjena kod njih bez kontracepcije ,kratki protokol. I tada su mi se oni smucili i vise nisam ni isla kod njih:aa67: . Pre 2 ciklusa pocetkom februara FSH mi bio 15,3 a E2: 61. Sta mislite da se ovde desava? I da li da uopste sledeci postupak radim u stimulisanom ili spontanom ciklusu ? Ja nista ne razumem,pomagajte Izvinite sto oduzih ali nisam umela da skratim
TSH: 1,7 FT4: 11
FSH:6,0 LH:7,08 E2: 52,2 PRG: 1,14 /ref.vr. :0,31-1,52/
PRL: 7h-1100,85 9h-183,52 11h:81,54 /ref.vr.70,8-566,5/ -uvek mi ovaj jutarnji bude visok i preko 2000 AMH: nizak, sada ga nisam radila ali pre 6 meseci je bio 0,9
E sada ono sto me buni je vrednost FSH. Kretao se uvek oko 8-9 ,onda se u novembru i decembru u Visegradskoj pred planiranu 2,vto igrali . Prepisan mi bio Yasmin i FSH mi posle njega pao na 4 E2: 85 , LH:2,3 ,stimulaciju mi nisu poceli jel su bila neka 2 perzistentna folikula. Prepisan mi tada Mikroginon ali samo popila 14 tableta/stelovali mi ciklus zbog nove godine:x / 2 dan takvog ciklusa FSH:17,8 E2: 88, naravno vracena, stimulacija nije ni pocela.1. vto radjena kod njih bez kontracepcije ,kratki protokol. I tada su mi se oni smucili i vise nisam ni isla kod njih:aa67: . Pre 2 ciklusa pocetkom februara FSH mi bio 15,3 a E2: 61. Sta mislite da se ovde desava? I da li da uopste sledeci postupak radim u stimulisanom ili spontanom ciklusu ? Ja nista ne razumem,pomagajte Izvinite sto oduzih ali nisam umela da skratim
Bobaue- Broj poruka : 658
Datum upisa : 27.06.2014
Draga neke ce iskusnije za ostale hormone ali ovaj prolaktin ti je ogroman bas. Jel pijes neku terapiju za njega?
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Ne pijem nista, prosli put kada sam ga vadila prvi u 7h bio 2123 ali mi rekli da kao terapija nije potrebna zato sto su mi u 9 i 11h vrednosti bile dobre 334 i 173 ali i ja mislim da si u pravu verovatno bih bar pred vto trebala nesto da uzimam jer moje telo u stresu odlepi.Blanka ::Draga neke ce iskusnije za ostale hormone ali ovaj prolaktin ti je ogroman bas. Jel pijes neku terapiju za njega?
Po meni itekako treba. Prvi sat na dnevni profil mi je bio oko 600 a druga dva sata je bio u granicama normale i imala sam obaveznu terapiju Bromokriptin.
Tebi je izuzetno visoko. Terapiju sam pred vto povecavala ali sam ga bila svakodnevno vise od 2 god. Molim te posavjetuj se sa strucnim ljekarom.
Inace bez dnevnig profila, bio je nekad 700 nekad i 800 kad nisam pila terapiju. I ubjedjena sam kao sto mi je Kopitovicka rekla da pored mehanickihh prepreka koje sam imala, septum i polipi, Prolaktin bio uzrok mog steriliteta sigurno. Zato te molim da konsultujes nekog u vezi ovog hormona.
Tebi je izuzetno visoko. Terapiju sam pred vto povecavala ali sam ga bila svakodnevno vise od 2 god. Molim te posavjetuj se sa strucnim ljekarom.
Inace bez dnevnig profila, bio je nekad 700 nekad i 800 kad nisam pila terapiju. I ubjedjena sam kao sto mi je Kopitovicka rekla da pored mehanickihh prepreka koje sam imala, septum i polipi, Prolaktin bio uzrok mog steriliteta sigurno. Zato te molim da konsultujes nekog u vezi ovog hormona.
Blankic hvala puno Planirala sam da odem kod Kopitovicke na konsultacije kada uradim nalaze. A ovaj FSH mi uopste nije jasan, a prosli put mi endokrinolog samo rekao ove oscilacije nisu dobre planirajte vto sto preBlanka ::Po meni itekako treba. Prvi sat na dnevni profil mi je bio oko 600 a druga dva sata je bio u granicama normale i imala sam obaveznu terapiju Bromokriptin.
Kopitivicka je magistrirala na hormonima, ima iskustva sa tim itekako, obavezno je pitaj. Sigurna sam da ce ti dati terapiju makar pred VTO. I reci joj da ti nekad ide i na 2000. Mislim da je i nasa Noja imala isto kao i ja iste vrijednosti i takodje smo imalw istu terapiju, a ne ti sa tolikim skokovima da nemas. Nego sve se to rijesi lekićima.
A sto se tice FSH ja sam tu tutuk,znas kad nemas nikad problema sa tim onda te to ne zanima. Javice se sigurna neka iskusna zenica, a i svakako ces kod nje ici pa ce ti reci. Srecno i drzim fige
A sto se tice FSH ja sam tu tutuk,znas kad nemas nikad problema sa tim onda te to ne zanima. Javice se sigurna neka iskusna zenica, a i svakako ces kod nje ici pa ce ti reci. Srecno i drzim fige
Visok FSH i nizak AMH ukazuju na POF.... takodje i oscilirajuci FSH... zato su ti i rekli da pozuris... Ovo sto ti je LH visi od FSH moze da ukazuje na PCOS.... U svakom slucaju moras malo da sredis te hormone pre vto....
Nisam pitala koji dan ciklusa si radila hormone? Ovo su neka pravila za 2-3 dc
alisa- Broj poruka : 1753
Datum upisa : 01.06.2010
Svi su radjeni 2. ili 3. dan ciklusaalisa ::Visok FSH i nizak AMH ukazuju na POF.... takodje i oscilirajuci FSH... zato su ti i rekli da pozuris... Ovo sto ti je LH visi od FSH moze da ukazuje na PCOS.... U svakom slucaju moras malo da sredis te hormone pre vto....
Bobo, lh veci od fsh ukazuje na policistine jajnike. Moguce da je stres dodatno uticao,kao i ti perzistentni folikuli na te varijacije. Ocito disbalans hormona trenutni. Ja bih uzela caj od virka da pijem tri meseca. Stitna ti je ok. Prolaktin mora dole,bez obzira sto je posle ok, ako mene pitas.
Hvala. Cini mi se da je ono igranje sa kontracepcijom koju ja do sada nisam nikada uzimla napravila haos. Nikada do tada mi se ovo nije desavalo. Jeste da je FSH bio oko 8-9 i nizi AMH ali je sve ostalo uvek bilo ok. A za prolaktin cu definitivno videti da mi nesto prepisu pre sledeceg postupka jer mi taj jutarni nikada nije dobar. Prosli put jutarnji oko 2200 i kao ne treba nista profil je okBiKsi :) ::Bobo, lh veci od fsh ukazuje na policistine jajnike. Moguce da je stres dodatno uticao,kao i ti perzistentni folikuli na te varijacije. Ocito disbalans hormona trenutni. Ja bih uzela caj od virka da pijem tri meseca. Stitna ti je ok. Prolaktin mora dole,bez obzira sto je posle ok, ako mene pitas.
Kontracepcija bas ume da smori. Jesi li radila ti trombofilije? Ja sam umirala uz kontracepciju, u hitnoj zavrsavala. Ko zna kakvi li su mi hormoni bili.
Da ako mozes bez kontracepcije da se provuces
Za prolaktin taj jutarnji ako ide tako u nebesa ja bi ukljucila terapiju tih par dana u toku procesa vto netraje dugo 10tak dana pijes ....ipak je previsok. Moj je bio oko 1350 dnevne nisam ni htela da radim spustala taj jutarnji ....a ostale su ok i jesi radila oggt sa insulinom zbog fsh i lh ?
Za prolaktin taj jutarnji ako ide tako u nebesa ja bi ukljucila terapiju tih par dana u toku procesa vto netraje dugo 10tak dana pijes ....ipak je previsok. Moj je bio oko 1350 dnevne nisam ni htela da radim spustala taj jutarnji ....a ostale su ok i jesi radila oggt sa insulinom zbog fsh i lh ?
Uradila sam trombofilije i hvala Bogu ok je nalaz. Oggt cu ponoviti ovih dana ,nisu mogli da mi ga urade zajedno sa hormonima zbog profila prolaktina.Pila sam Glucophage godinu dana 2x850,u januaru mi ga endokrinolog ukinuo i rekao da sada ponovim nalaz i da uvedemo terapiju po potrebi. Nikada mi ovaj odnos nije bio ovakav. maj 2015.- FSH: 9,64 ,LH: 6,06; novembar 2015 /Yasmin/ FSH: 4 LH :2,3 ; decembar 2015. /Mikroginon/ FSH: 17,8 LH nije radjen , februar 2016. FSH : 15,3 . Osecam se kao da su mi u laboratoriji zamenili rezultate
Bobou sad uradi ponovo i ako treba ukljuci opet glukofaz znas da je jedna od bitnijih stavki ... mnogi piju bez prestanka
A kontracepciju ni ja nisam mogla nikako gledaj da je nema u semi . Nemas mutacije oni geni ?
A kontracepciju ni ja nisam mogla nikako gledaj da je nema u semi . Nemas mutacije oni geni ?
Hvala Bogu nemam mutacije. Sutra cu se videti sa endokrinologom koju poznajem privatno pa cu porazgovarati i sa njom. A kontracepciju cu videti definitivno da vise ne uzimam.noja ::Bobou sad uradi ponovo i ako treba ukljuci opet glukofaz znas da je jedna od bitnijih stavki ... mnogi piju bez prestanka
2dc
FSH 13.34 mlu/ml (3.5 - 12.5 ref vred.)
LH 11.21 mlu/ml ( 2.4 - 12.6 ref vred.)
Estradiol 83.3 pg/mol (25 - 195 ref vred.)
Znam da mi je FSH povisen i to nije nista novo za mene.... i E2 bi mogao da bude nizi al i to nije nista novo
Ono sto me brine je ovaj LH.... nikad mi nije bio ovako visok.... najvise izmeren mi je bio 9,21 i to u ciklusu kad mi je FSH bio preko 28.... procitala sam da je bolje da razlika izmedju FSH i LH bude sto manja ali opet sam se malko zabrinula.... Ne znam da li je dobro sto se razlika izmedju FSH-a i LH-a smanjila? U februaru mi je FSH bio 10.3 a LH samo 3.85 ( e2 je bio 89 )
Jel zna neko nesto pametno da mi kaze? ( pocela sam pre 15-tak dana da pijem gomilu nekih suplemenata pa ne znam sad jer popravljam ili pogorsavam situaciju)
FSH 13.34 mlu/ml (3.5 - 12.5 ref vred.)
LH 11.21 mlu/ml ( 2.4 - 12.6 ref vred.)
Estradiol 83.3 pg/mol (25 - 195 ref vred.)
Znam da mi je FSH povisen i to nije nista novo za mene.... i E2 bi mogao da bude nizi al i to nije nista novo
Ono sto me brine je ovaj LH.... nikad mi nije bio ovako visok.... najvise izmeren mi je bio 9,21 i to u ciklusu kad mi je FSH bio preko 28.... procitala sam da je bolje da razlika izmedju FSH i LH bude sto manja ali opet sam se malko zabrinula.... Ne znam da li je dobro sto se razlika izmedju FSH-a i LH-a smanjila? U februaru mi je FSH bio 10.3 a LH samo 3.85 ( e2 je bio 89 )
Jel zna neko nesto pametno da mi kaze? ( pocela sam pre 15-tak dana da pijem gomilu nekih suplemenata pa ne znam sad jer popravljam ili pogorsavam situaciju)
Fsh je samo malo visi nebrini ....estradiol bi mogao manji jel mozes da ispratis na UZ ciklus i da izvadis e2 pred samu ovulaciju
Ne mogu sad u ovok ciklusu... ne brine mene toliko FSH i E2 koliko ovaj LH... nikad mi nije bio toliki...
Alisa i kod mene su slični rezultati u januaru radila fsh 15 ,Lh 10 nisam bila ni na kakvoj terapiji a dok sa pila dhea fsh bio oko 6 .Kopitovićka mi rekla da to više ne provjeravam.
Sad opet jedem one smokve u maslinovom ulju ali ni to redovno već kad se sjetim i pijem opet prah mlade pšenice.
Sad opet jedem one smokve u maslinovom ulju ali ni to redovno već kad se sjetim i pijem opet prah mlade pšenice.
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Alisa otidji samo neki 13 14 dan na UZ cisto da otkrijes sta imas pod tim tj da ipratis odvoj jedan dan
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 31 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu