KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hipofiza

4 posters

Ići dole

Hipofiza Empty Hipofiza

Počalji od Cackalica 6/1/2012, 17:16

Caos, moja mama ima problem, doktori jos uvek nisu utvrdili sta je, za par dana ide da snimi glavu. Uglavnom, od kad me je rodila nema menstruaciju,pa me zanima da li je moguce da toliko dugo neko ima tumor,a da se ne vide nikakve posledice? Hvala unapred. Crying or Very sad

Cackalica

Broj poruka : 4
Datum upisa : 06.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Hipofiza Empty Re: Hipofiza

Počalji od Mirjana 6/1/2012, 20:14

Cackalice, na žalost mislim da na ovom forumu nećeš naći odgovor za svoje pitanje. Međutim, ništa nije slučajno! Moja ujna je imala tumor na hipofizi koji je operisala i već pet godina živi sasvim normalno, tj. kao da nikada nije ni bila bolesna.
Zato, nemoj previše da se sekiraš. Budi uz svoju mamu i pruži joj podršku. I moli se. Sve će biti OK usne
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cackalica 6/1/2012, 21:34

Mirjana ::Cackalice, na žalost mislim da na ovom forumu nećeš naći odgovor za svoje pitanje. Međutim, ništa nije slučajno! Moja ujna je imala tumor na hipofizi koji je operisala i već pet godina živi sasvim normalno, tj. kao da nikada nije ni bila bolesna.
Zato, nemoj previše da se sekiraš. Budi uz svoju mamu i pruži joj podršku. I moli se. Sve će biti OK usne

Hvala ti na odgovoru, nadam se da ce biti sve ok Crying or Very sad

Cackalica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 6/1/2012, 23:11

Cackalice, volela bih da mogu da ti pomognem, ali teško. Ja sam imala jako visok Prolaktin, hormon koji luči hipofiza, i dr je sumljala na tumor hipofize, i poslal me na magnetnu rezonancu, bilo je sve u redu. Dr mi je rekla da to nije ništa strašno, prvo se proba sa lekovima, pa ako ne pomaže, operacija. Čini mi se da mnogo gore zvuči nego što jeste.
Doduše, vi još ne znate da li je hipofiza u pitanje, koliko sam ja razumela!
Budi iz mamu i želim joj brzo ozdravljenje.
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cackalica 7/1/2012, 11:22

[quote="Kamilica"]Cackalice, volela bih da mogu da ti pomognem, ali teško. Ja sam imala jako visok Prolaktin, hormon koji luči hipofiza, i dr je sumljala na tumor hipofize, i poslal me na magnetnu rezonancu, bilo je sve u redu. Dr mi je rekla da to nije ništa strašno, prvo se proba sa lekovima, pa ako ne pomaže, operacija. Čini mi se da mnogo gore zvuči nego što jeste.
Doduše, vi još ne znate da li je hipofiza u pitanje, koliko sam ja razumela!
Budi iz mamu i želim joj brzo ozdravljenje.

Hvala ti.

Cackalica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 9/1/2012, 17:34

Cackalice, sve polne hormone luči hipofiza, kao i mnoge druge hormone npr. hormon rasta. A isto tako reguliše rad svih žlijezda u čovjekovom organizmu. Ne znam sad koliko dugo je tvoja majka ignorisala problem koji ima, a sigurno je to dug period jer si ti predpostavljam već odrasla osoba. Mislim da su doktori tek krenuli sa istraživanjem njenog problema, i da je ovo jedna od njihovih predpostavki gdje bi se mogao kriti problem.
Želim tvojoj majci brzo ozdravljenje.
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cackalica 9/1/2012, 22:05

Hvala.

Cackalica