Korak po korak na putu do bete +
+67
Zoka83
bebica mala
bridget jones
MARA
marija47
vikica800
dra00
menora72
makica84
vildana m
Jelica
rada78
ninica2
shenon
LaFolie
laKole
Tanja83
*AIDA*
Sami
ciklama
djole42
bobica83
gagax81
ragaco
fenix
cvrle76
natalija
mijaki
Botox
nandži
darija79
Dacaa
Xena
lilly13
gaga.ristic1
lilya
KoMetaK
lolipop
missile
bak
7-patuljaka
MIRKA85
maus
red
bebko
senka
anak
BiKsi :)
Mirjana
noja
grudva
dragana76ns
Kamilica
hany
medolino
Mrvica
cicsa80
MAAKKI
Orline
Mali Princ
sanjicica
Jejaaa
daxi011
dr mali pariz
maza1972
Anavi
JocY
71 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 40 od 40
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
jao Draganice kakav potpis. ...divaaaan!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Fala curo
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Godina : 48
Datum upisa : 12.11.2010
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Draganče divni su ti cvjetići , ljubim i tebe i cvjetiće
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
Dragancheeee ljubimO te u cveticeeee
samo da vas sve poljubim i jakooo
samo da vas sve poljubim i jakooo
menora72- Broj poruka : 857
Godina : 51
Datum upisa : 18.01.2012
i ja vas i
marija47- Broj poruka : 129
Godina : 60
Datum upisa : 06.11.2011
Cao Cure
Jel ima zime?
Dragance,uzivaj i mazi stomacic!!! Potpis ti je predivan
Menora kako si mi ti? Uzivas li? Koliko jos ima do bete?
Ljubim vas sve
Jel ima zime?
Dragance,uzivaj i mazi stomacic!!! Potpis ti je predivan
Menora kako si mi ti? Uzivas li? Koliko jos ima do bete?
Ljubim vas sve
medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011
I treba da budes srecna Dragance
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Vilhelmina dobro doslaVilhelmina ::
A ja imam PCOS, cikluse na preko 40 dana, LH duplo veci od FSH,
Pocela sam ozbiljno sa vezbanjem i dijetom, pocela sam da pijem Siofor 500 mg na dan po dva puta (mada mi je OGTT test bio dobar)
I ja sam imala PCOS i cikluse preko 40 dana cak i vise,isto je LH bio duplo veci od FSH, ali nisam imala viska kilograma niti akne i OGTtest nije bio ok. Takodje sam pila siofor 6 meseci pre VTO i sve do 4. meseca trudnoce i tesko sam ga u pocetku podnosila. Srecno i nadam se da ce ti se uskoro ostvariti dugozeljeni san.
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Maki, Dragana, hvala na dobrodoslici !
Maki79, nisam znala da moze da bude i na spoljnom zidu, ali da li onda blokira jajovode? Meni dr nije rekao na kom je mestu, verovatno ne moze ni da se vidi to. Moracu na histero, pa cu saznati sve sta je i kako je.
Da, idem kod Darka u Alfu. On je stvarno stvarno bas extra doktor, svasta zna, jako je strucan i jako pazljiv, dobar, sve objasnjava i pozitivan je jako, da mi nije njega nikad ne bih saznala da imam PCOS i sta je to uopste i ne bih pocela sa sioforom koji je, kako vidim, extra lek za to. Jedino sto mislim da on ne radi histeroskopiju, a i ako radi, to je u Alfi jako jako skupo verovatno kao i u drugim privatnim klinikama, tako da moram uzeti uput za Front u DZ.
Biksi, hvala puno na savetima za mm. On inace ne pusi, ne pije, ne nosi te uske bokserice, a od kad smo saznali za spermogram, mnogo se zdravije hrani, jede puno badema koji imaju E vitamin i arginin i jede puno pomorandzi zbog C vitamina i izbacio je slatkise i Coca Colu i pravimo sami crni hleb, ne jedemo beli vise, jedino sto ima kompjuterski posao, sedi mnogo, pa bi bilo dobro da se baci na neki sport. Urolog mu je rekao da mu je anatomski sve u redu. Icicemo kod Vinke Vukotic krajem marta, sa novim nalazom spermograma pa ce nam ona reci sta dalje. Culi smo da je vrh za te stvari.
Svima zelim sto pre
Maki79, nisam znala da moze da bude i na spoljnom zidu, ali da li onda blokira jajovode? Meni dr nije rekao na kom je mestu, verovatno ne moze ni da se vidi to. Moracu na histero, pa cu saznati sve sta je i kako je.
Da, idem kod Darka u Alfu. On je stvarno stvarno bas extra doktor, svasta zna, jako je strucan i jako pazljiv, dobar, sve objasnjava i pozitivan je jako, da mi nije njega nikad ne bih saznala da imam PCOS i sta je to uopste i ne bih pocela sa sioforom koji je, kako vidim, extra lek za to. Jedino sto mislim da on ne radi histeroskopiju, a i ako radi, to je u Alfi jako jako skupo verovatno kao i u drugim privatnim klinikama, tako da moram uzeti uput za Front u DZ.
Biksi, hvala puno na savetima za mm. On inace ne pusi, ne pije, ne nosi te uske bokserice, a od kad smo saznali za spermogram, mnogo se zdravije hrani, jede puno badema koji imaju E vitamin i arginin i jede puno pomorandzi zbog C vitamina i izbacio je slatkise i Coca Colu i pravimo sami crni hleb, ne jedemo beli vise, jedino sto ima kompjuterski posao, sedi mnogo, pa bi bilo dobro da se baci na neki sport. Urolog mu je rekao da mu je anatomski sve u redu. Icicemo kod Vinke Vukotic krajem marta, sa novim nalazom spermograma pa ce nam ona reci sta dalje. Culi smo da je vrh za te stvari.
Svima zelim sto pre
Vilhelmina- Broj poruka : 237
Datum upisa : 06.02.2012
maus ::
Vilhelmina dobro dosla
I ja sam imala PCOS i cikluse preko 40 dana cak i vise,isto je LH bio duplo veci od FSH, ali nisam imala viska kilograma niti akne i OGTtest nije bio ok. Takodje sam pila siofor 6 meseci pre VTO i sve do 4. meseca trudnoce i tesko sam ga u pocetku podnosila. Srecno i nadam se da ce ti se uskoro ostvariti dugozeljeni san.
Hej Maus!!!! hvala ti. Super, pa ti imas cerku, extrrra! Daj Boze i meni tako jednu cerkicu sltku i lepu kao tvoja Ana
Nego meni nije jasno sta je to ICSI, a sta IVF, a sta VTO i tome sl. Zar to nije sve jedno te isto???
VTO je vantelesna oplodnja,odnosno asistirana oplodnja u laboratorijskim uslovima ,IVF i ICSI su načini te oplodnje.
IVF je kada se u labu samostalno oplodi jajna ćelija,znači stave jajnu ćeliju i spermu u neki rastvor i oni se samostalno oplode.
ICSI je način kada ubace spermatozoid u jajnu ćeliju uz pomoć mikro instrumenata.Primenjuje se kod slabo pokretnih spermatozoida i kada je opna jć.jaka.
IVF je kada se u labu samostalno oplodi jajna ćelija,znači stave jajnu ćeliju i spermu u neki rastvor i oni se samostalno oplode.
ICSI je način kada ubace spermatozoid u jajnu ćeliju uz pomoć mikro instrumenata.Primenjuje se kod slabo pokretnih spermatozoida i kada je opna jć.jaka.
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
maza1972 ::VTO je vantelesna oplodnja,odnosno asistirana oplodnja u laboratorijskim uslovima ,IVF i ICSI su načini te oplodnje.
A sta je uspesnije i bolje, IVF ili ICSI? Jel mi mozemo da biramo sta cemo ili kako oni odrede, ako se radi o drzavnom trosku?
Ja sam imala istu dilemu,kada sam bila u postupku.Pitala sam dr-a i dobila odgovor da oni prvo puste da se samostalno oplode,pa ako do oplođenja ne dođe ,onda rade ICSI metodu.Kod nas su se samostalno oplodile...u mojim godinama...Bila sam jako opterećena sa tim momentom,ali mislim da ti nikako netreba da se opterećuješ,jer ipak oni znaju šta rade,uostalom,odluka se donosi na osnovu srepmograma.Kod nas je spermogram bio dobar,pa nije bilo potrebe.
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Devojke,samo da vas sve pozdravim,da znate da mislim na vas Sve koje ste u postupku,puno srece.Ko ceka betu,da bude sto veca,a devojke,kao i ja,koje cekaju pisamce,sto pre ga dobile.
korpica- Broj poruka : 2143
Godina : 42
Datum upisa : 30.01.2012
Vilhelma, dobro došlaVilhelmina ::
Nego meni nije jasno sta je to ICSI, a sta IVF, a sta VTO i tome sl. Zar to nije sve jedno te isto???
Ja ću samo malo da dopunim Mazu.
VTO je skraćenica od van telesna oplodnja
IVF je, takođe, skraćenica (tj. akronim) od van telesna oplodnja, samo ne na srpskom - In vitro fertilisation
ICSI, se radi npr. kada nakon stimulacije bude malo jajnih ćelija ili spermatozoida ili slabo pokretnih spermatozoida, da bi se povećala šansa da do oplodnje dođe. Kad postoji veliki broj zrelih jć i puno vitalnih i zdravih spermatozoida, onda se ostavi da se oni spoje sami.
-------
https://kutak.forumotion.com/viewtopic.forum?t=1943
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Similar topics
» Korak po korak na putu do bete +