TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
+75
Niny
leptirko82
pegaz
lena31
zvoncica36
d77
lelas
missile
jaca*caca
Ninche
ragaco
gagax81
visnja123
winni
agata
suncokret
Tinche
BiKsi :)
tetreb
Skay
saska1
bulevarka
JecaPereca
Xena
sretna
Crvic
Struzzo
caci
Cecana
saška
shenon
daxi011
medolino
Jejaaa
mladolika
makica1984
ana 83
balmisa
Diksica
maza1972
perka
xelijana
dragana76ns
maus
enesa
zivka123
laKole
natalija
MAAKKI
kristina33
JocY
NatasaM
Kamilica
ninica2
SSanja
Republica
aida1980
LaFolie
filip
suncicas
racili
anna
Anavi
catherine290505
bobica83
noja
heart84
cicsa80
lolipop
djole42
Mali Princ
KoMetaK
Orline
dr mali pariz
nabla
79 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 34 od 40
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
jao meni tsh otisao na 14:aa69: e sad sta mislite za terapiju ja vikendom uvela od 125 eutirox a radnim danima po 100 imala sam jedan jako stresan period i eto a taman je bio oko 2 i jos jedno pitanje dal od njega moze u prvom delu ciklusa da bude veca temperatura(verovatno lupam}...
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
d77, češće malo kontroliši hormone tsh i ft4, da možeš brzo reagovati ako krenu da se mijenjaju.
winni, a koja ti je bila terapija prije - svaki dan 100? bazalna temperatura ne bi trebala da zavisi od tsh.
winni, a koja ti je bila terapija prije - svaki dan 100? bazalna temperatura ne bi trebala da zavisi od tsh.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
LaKole, a sta podrazumevas pod "cesce'? Obicno sam ih do sada, zbog svog mira, proveravala na 3 meseca.
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
D77, pa na jedno 6 nedelja, dakle mesec ipo, baš kao što reče LaKole, da možeš reagovati na vreme ako tsh djipne.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Ok.Hvala, Biksi
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
lakole tsh je bio oko 2 i terapija je bila od 50 5 dana pa 2 dana 75....
winni, jeste skočio ali da ti neće ta terapija biti previše, da ne odeš u hiper ekspresno?
i sama si rekla, bio stresan period, ako se to smirilo, neće ti trebati ta udarna doza - toliko ja pijem a nemam štitnjaču. ja bih prvo povećala svih sedam dana na 75 pa provjerila hormone za jedno mjesec da vidim kako to ide.
biksi, mislim da d77 ne treba baš tako često da radi hormone, jednom u tri mjeseca je ok, pogotovo što su bili stabilni. naravno, d77 ako osjetiš simptome (nepodnošenje toplote/hladnoće, opadanje kose, znojenje, lupanje srca, vlažna koža, gubitak ili porast kilaže...) odmah na kontrolu. i samo da znaš, kod hashimota se ispočetka mogu smjenjivati hipo i hiper faze dok štitnjača ne krene polako da otkazuje i ne ode u stalan hipo.
i sama si rekla, bio stresan period, ako se to smirilo, neće ti trebati ta udarna doza - toliko ja pijem a nemam štitnjaču. ja bih prvo povećala svih sedam dana na 75 pa provjerila hormone za jedno mjesec da vidim kako to ide.
biksi, mislim da d77 ne treba baš tako često da radi hormone, jednom u tri mjeseca je ok, pogotovo što su bili stabilni. naravno, d77 ako osjetiš simptome (nepodnošenje toplote/hladnoće, opadanje kose, znojenje, lupanje srca, vlažna koža, gubitak ili porast kilaže...) odmah na kontrolu. i samo da znaš, kod hashimota se ispočetka mogu smjenjivati hipo i hiper faze dok štitnjača ne krene polako da otkazuje i ne ode u stalan hipo.
Mene zbunjuje sve vezano za Hašimoto.Mom mužu su ga konstatovali pre par god.Išao je kod više endokri.od kojih su i neki imali hašimoto.Svi su mu rekli da kad imaš hašimoto nema šanse da pređe u hiper,ali da hiper može da pređe u hipo.Sad mi nije jasno kako nekima ovde se događa da su čas hipo,a nekad su hiper?Samo da naglasim da sam ja laik u ovoj priči i nisam neko ko se opterećuje štitnom(možda bih trebala),ali nemam živaca.Sve vas pozdravljam.
zvoncica36- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012
Drago mi je da ti se Kata svidela.Ona je super žena i odličan lekar.Ja lično kao što sam ti već i rekla idem kod Šumarac.Katina koleginica je prirodno ostala trudna bez stimulacije,a i živi na Zlatiboru.To je razlika između vas dve.d77 ::Drage, vratih se sa odmora i evo izvestaja:
Zvoncice36, bila si u pravu...dr Kata iz Cigote je zaista divna...uradila mi je UZ stitne, pogledala hormone i antitela stitne i saopstila da mi nije potrebna terapija sve dok tsh i Ft4 miruju...naglasila je da antitela nisu proucena i da se ne zna da li uticu na zatrudnjivanje i ishod trudnoce i navela primer svoje koleginice koja je imala normalnu trudnocu sa anti TPO od 3000 i nesto, a da pri tome nije koristila terapiju. I tako se ja vratih sa Zlatibora...
zvoncica36- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012
zvončice, uglavnom zbog neodgovarajuće terapije pacijenti idu u hiper/hipo. recimo, pijem letrox, jaču dozu od potrebne, pa vrijednosti hormona odu u hiper fazu, ili mi nije dovoljna doza pa sam i dalje hipo bez obzira što sam pod terapijom.zvoncica36 ::Mene zbunjuje sve vezano za Hašimoto.Mom mužu su ga konstatovali pre par god.Išao je kod više endokri.od kojih su i neki imali hašimoto.Svi su mu rekli da kad imaš hašimoto nema šanse da pređe u hiper,ali da hiper može da pređe u hipo.Sad mi nije jasno kako nekima ovde se događa da su čas hipo,a nekad su hiper?Samo da naglasim da sam ja laik u ovoj priči i nisam neko ko se opterećuje štitnom(možda bih trebala),ali nemam živaca.Sve vas pozdravljam.
a kod hashimota ta hiper faza, ako se javi, uglavnom se javlja u ranim stadijumima bolesti, dok većina pacijenata još nije ni dobila dijagnozu ni počela se terapijom. pretpostavljam da su simptomi mnogo blaži pa ih oboljeli ni ne prepoznaju, naprotiv, osjećaju se dobro jer imaju energije, malo smršave.... kasnije, kako štitnjača otkazuje, više nema šanse da ode u hiper sama od sebe, jedino pod neodgovarajućom terapijom.
Cao samo da se javim, Lakole bila sam u intermedik kod Dr. Berica.
Dobila sam toliko uputnica da ne znam kad koju prije da izvadim.
Moja dijagniza kod njega je Thyreoiditis autoimmunis , sta to sad znaci nemam pojma.
Sad moram startati sve nove nalaze.
Dobila sam toliko uputnica da ne znam kad koju prije da izvadim.
Moja dijagniza kod njega je Thyreoiditis autoimmunis , sta to sad znaci nemam pojma.
Sad moram startati sve nove nalaze.
lena31- Broj poruka : 34
Datum upisa : 23.07.2013
leno, bar će biti temeljan od početka.
ima li neka uputnica kojom će vidjeti šta se dešava sa tom boli u kostima (reumatolog, ortoped, dexa test ili bar provjera kalcijuma)?
a dg je postavljena vrlo široko za početak - autoimuno oboljenje štitnjače, nije još precizirao tačno koje.
ima li neka uputnica kojom će vidjeti šta se dešava sa tom boli u kostima (reumatolog, ortoped, dexa test ili bar provjera kalcijuma)?
a dg je postavljena vrlo široko za početak - autoimuno oboljenje štitnjače, nije još precizirao tačno koje.
Draga lakole imam svasta sve cu ti kasnije javiti sta trazi.pusa
lena31- Broj poruka : 34
Datum upisa : 23.07.2013
lakole hvala tako cu i da uradim jedno mesec dana pa da ih ponovim ....pa kod doce.....
Devojke imam pitanje. Danas sam kontrolisala tsh jer sam se bas nesto nervirala u prethodnom periodu i imam osecaj da me nesto steze u grlu, pa ko velim nije na odmet proveriri stitnu, nisam odavno. Da napomenem da dosada nije bilo nekih problema sa istom osim proslog leta jedan pad tsh na 0,05, ali se ispostavilo da je to bilo trenutno jer se kasnije vratio u normalu, ali blize donjoj granici, ft3 i ft4 u normali. Danasnji rezultati su sledeci:
tsh 0,776 ref. vr. 0,400-4,000
ft3 4,67 ref. vr. 2,76 -6,45
ft4 15,8 ref. vr. 11,5-22,7
Meni ovo deluje ok, ali me brine to sto sam na kontracepciji, pa ne znam koliko ona podize tsh? Da ne idem ja lagano u hiper?
tsh 0,776 ref. vr. 0,400-4,000
ft3 4,67 ref. vr. 2,76 -6,45
ft4 15,8 ref. vr. 11,5-22,7
Meni ovo deluje ok, ali me brine to sto sam na kontracepciji, pa ne znam koliko ona podize tsh? Da ne idem ja lagano u hiper?
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
xena, ne brini, ovo su odlični nalazi.
uvriježilo se mišljenje da kontracepcija diže tsh, u stvari, estrogen iz hormonske terapije (kontraceptivne pilule, cycloprogynova ili nešto slično) ometa asporpciju letroxa/euthyroxa pa zato raste tsh. ti si bez terapije za štitnjaču, kod tebe nema tog uticaja estrogena na tsh.
uvriježilo se mišljenje da kontracepcija diže tsh, u stvari, estrogen iz hormonske terapije (kontraceptivne pilule, cycloprogynova ili nešto slično) ometa asporpciju letroxa/euthyroxa pa zato raste tsh. ti si bez terapije za štitnjaču, kod tebe nema tog uticaja estrogena na tsh.
ja nemam antitela, ali mi TSH skace od kontraceptiva i stimulacije, ode TSH uz kontraceptive sa 1.5 na 3, 3.5. Mislim da ti nemas tih problema.
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Hvala drugarice:aa31:, pretpostavila sam da je to ok, samo mi je bilo malo cudno sto mi je u poslednjih godinu dana tsh uvek ispod 1, pa rekoh da proverim da tu nije nesto krenulo nizbrdo:aa69:
xena, moj doktor najviše voli kad mi je tsh ispod 1.
Moji nalazi su:
T3 3,1 (1,3-3,1)
T4 131 (66-181)
TSH 4,1 (0,27-4,2)
prema ovome hormoni su mi na gornjoj granici pa su mi preporučili da opet iskontrolišem jer i to kao može negativno da deluje na implantaciju pa nije baš dobro da budu ovakvi rezultati
Šta vi mislite o ovome da li ću trebati neke lekove možda ili će se samo izregulisati?
T3 3,1 (1,3-3,1)
T4 131 (66-181)
TSH 4,1 (0,27-4,2)
prema ovome hormoni su mi na gornjoj granici pa su mi preporučili da opet iskontrolišem jer i to kao može negativno da deluje na implantaciju pa nije baš dobro da budu ovakvi rezultati
Šta vi mislite o ovome da li ću trebati neke lekove možda ili će se samo izregulisati?
pegaz- Broj poruka : 694
Datum upisa : 27.12.2011
pegaz, visok je tsh. umesto t3 i t4 sad se uglavnom rade slobodne frakcije ft3 i ft4 jer one pokazuju pravo stanje, ne ukupni hormoni.odnosno, dovoljno je uraditi samo tsh i ft4. jesi prije kad radila ove hormone? ako je bilo i ranije preko 3, to je za terapiju. žene u reproduktivnoj dobi ne bi smjele imati tsh preko 2,5. za nekog od 50-60 godina, ovo bi bili ok nalazi.
evo našla sam neke nalaze pre 6 godina ft3 6,2 (2,8-7,1)
ft4 17,8 (12-22) i tsh 3,5 (0,27-4,2) ovo je čini se bilo uredu
Ništa ponoviću nalaze pa videćemo...
hvala ti laKole...
ft4 17,8 (12-22) i tsh 3,5 (0,27-4,2) ovo je čini se bilo uredu
Ništa ponoviću nalaze pa videćemo...
hvala ti laKole...
uradi tsh i ft4 uz antitijela a-tpo i a-tg jedno 15 dana poslije ovih posljednjih. sa svim ovim nalazima, znaće se pravo stanje tvoje štitnjače.
Lakole, ti si nas dr Hvala!
evo uradila sam ponovo nalaze ft4 je uredu 14.12 (12-22) ali tsh mi je 5.57 (0.27-4.2) e sad ne znam šta ovo znači da li se neko razume malo bolje?
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 34 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu